IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Аз не съм юрист.Чета закона за банките и не съм убеден напълно че попадат.Ако има юристи в този форум нека кажат.
    Няма нищо преференциално, това са официалните продукти.
    Ако утре идеш и ти дадат преференциално на 10 %, а на мен като редови клиент на 5 % както е в сайта им, при бомба ти гориш, а аз не.

Коментар

• В самият договор за депозит на края си пише, че сметката е защитена от Фонда за гарантиране на депозитите. Тази клауза действа, докато действа и самият договор. Щом действието на договора продължава, действието на тази клауза също продължава.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
        Бате пешо излагаш се с тоя въпрос. Направо кат го видях се хванах за палците.
        Направо не знам от къде го роди това. Естествено, че попадат, всички депозити попадат, ти кво си мислиш, че всяка банка има правото да избира ли? Щом взима кинти от гражданята значи отговарят на термина депозит и бамката дължи кинти на гаранционния фонд - те всяка година или всеки месец кихат хилки на фонда в резултат на размера на депозитите си.
        Аз не съм юрист.Чета закона за банките и не съм убеден напълно че попадат.Ако има юристи в този форум нека кажат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Това го знаем.Големия въпрос тука е тези депозити попадат ли под защита според закона за банките.Ако банката фалира ще ти върнат ли парите?
          Бате пешо излагаш се с тоя въпрос. Направо кат го видях се хванах за палците.
          Направо не знам от къде го роди това. Естествено, че попадат, всички депозити попадат, ти кво си мислиш, че всяка банка има правото да избира ли? Щом взима кинти от гражданята значи отговарят на термина депозит и бамката дължи кинти на гаранционния фонд - те всяка година или всеки месец кихат хилки на фонда в резултат на размера на депозитите си.
          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от increce Разгледай мнение
            Днес при консултация в банката ми казаха, че досегашните депозити си остават по старите лихвени планове. За тях нищо не се променя. Промените ще касаят само депозити открити слез 31 март 2014 г.
            Това го знаем.Големия въпрос тука е тези депозити попадат ли под защита според закона за банките.Ако банката фалира ще ти върнат ли парите?

Коментар

• Днес при консултация в банката ми казаха, че досегашните депозити си остават по старите лихвени планове. За тях нищо не се променя. Промените ще касаят само депозити открити слез 31 март 2014 г.

Коментар

• Напълно ясно става от правилата и цитираната норма.Виж сега Начев, тези правила са писани от юристите на банката, аз също съм юрист и го разбирам както си е.Просто прочита ти е тип Тома неверни.Ама защо отделни ги били сложили.Защото все пак тези договори по тези продукти са в сила и съществуват в правния мир.Ако имаш предвид чл.8, ал.4 той ти казва новите продукти как ще се олихвяват, какво става ако има промяна в скалата докато тече депозита.С една дума хората ти казват, че новите им продукти са с фиксирана лихва!От просто по просто е, но написано с повече думи става сложно.

Коментар

• Дали, много лесна математика ,ами ако повечето мислят като теб ...

Коментар

• тук поне стратегията е ясна:
                    ако лихвите по депозитите намалеят - печалбата на банката ще се вдигне - от там и акцията -> следователно, който има депозит го обръща в акции и всичко е на 6.

Коментар

• С вечните неща - по-леко. Няма вечни неща, но има много начини да бъдат променени..... С това не казвам, че продуктите им не са добри, а само да не живеете в заблуди.
                      Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                      Но по темата, каквото имате в КТБ от досега предлаганите си остава вечно, стига да не намаляте сумата по депозита, може да се тегли лихвата само.Лично съм говорил по този въпрос с управител в банката.Може да продължавате да довнасяте колкото си искате!
                      Но все пак спирането на 7.5% евров в ключов момент!Защо?Ами колеги рано или късно след идване на еврото, левовите депозити ще трябва да ги затворим за това препоръчвам да си откриете един такъв еврор до 31.03.2014г. един ден там да си прехвърлите авоара.По него също след като е открит вечно ще може да се довнася!Аз за всеки случай и доларов ще си открия, че еврото спряха до го погребват, ама не се знае

Коментар

• "Чл.8.(1) Банкатасизапазваправотодапроменялихвенитепроценти в зависимостотизменениетонапазарнитеусловия и макроикономическитефактори;
                        (2) Промененителихвенипроцентипобезсрочнипривлеченисре дстваотюридическилицавлизат в силаотдататанапромяна;
                        (3) Променените лихвени проценти по безсрочни привлечени средства от потребители влизат в сила не по рано от два месеца след датата на уведомлението за предстоящата промяна;
                        (4) Промените на лихвените проценти за срочни привлечени средства не се прилагат за сключените преди промяната договори. За договори с клауза за автоматично продължаване на срока промените се прилагат от датата на първия падеж, следващ датата на влизане в сила на промяната;
                        (5) Банката обявява настоящата Скала на стандартните лихвени проценти в банковите салони, както и на интернет страницата си – http://www.corpbank.bg/. "

Нарочно копирам чл. 8 от Условия за олихвяване на Скалата без да правя никаква редакция. Случил се е някакъв проблем с форматирането, но това не е болка за умиране. Прочетете го внимателно.

Проблемът за мен е на друго място, не във форматирането.
                        В скалата има цял раздел III. за "оттеглени депозитни продукти". Това е малко странен подход за скали, ценоразписи, тарифи, сходни, но нека да приемем, че хората са искали да внесат повече яснота и непротиворечивост като посочват стари продукти, които са оттеглени или ще бъдат оттеглени.
                        За мен субективно не става еднозначно ясно, какво е отношението на "оттеглените продукти" към "условия за олихвяване."
                        Моят прочит е, че ще има промени по заварените продукти.

Слабост е, че след като си въвел цял дял в Скалата за "оттеглени депозитни продукти", не са си направили труда да сложат едно категорично изречение за
                        олихвяването на именно тези "оттеглени депозитни продукти", т.е. заварените положения след момента на влизане в сила на нови правила.

Коментар

• Но по темата, каквото имате в КТБ от досега предлаганите си остава вечно, стига да не намаляте сумата по депозита, може да се тегли лихвата само.Лично съм говорил по този въпрос с управител в банката.Може да продължавате да довнасяте колкото си искате!
                          Но все пак спирането на 7.5% евров в ключов момент!Защо?Ами колеги рано или късно след идване на еврото, левовите депозити ще трябва да ги затворим за това препоръчвам да си откриете един такъв еврор до 31.03.2014г. един ден там да си прехвърлите авоара.По него също след като е открит вечно ще може да се довнася!Аз за всеки случай и доларов ще си открия, че еврото спряха до го погребват, ама не се знае

Коментар

• Все пак 6.00% за 36 месеца не е зле, но явно сега царят на депозита ще е дългосрочния в Инвестбанк, където за 36 месеца дават 7% лихва годишно и всеки месец я плащат като рент.Доскоро имаха 5 годишен с 8.00% лихва ама от началото на 2014 го махнаха.

Коментар

• Първоначално изпратено от undoo Разгледай мнение
                              Абсолютни глупости!
                              http://www.corpbank.bg/individual_customers_39.html

Да не говорим че ако имаш сключен договор за депозит+ преди 1,5год. той все още е в сила!
                              Явно трябваше да подчертая дебело думите"новите депозити" за някои хора.

Това за което си дал линк няма да го има след 31.03.2014.

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                                С новите депозити лихвите им стават като на всички останали.

Абсолютни глупости!
                                http://www.corpbank.bg/individual_customers_39.html

Да не говорим че ако имаш сключен договор за депозит+ преди 1,5год. той все още е в сила!

Коментар

Working...
                                X