IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
    LTRO тата си бяха баш помощ ,но временна. в Европата нещата не са приключили,ама изобщо.Два различни подхода /поне до скоро/ -времето ще покаже кой е бил по-малкото зло.
    Американския подход е по-добър. Просто в Европа няма как да се случи.

А пуснаха LTRO защото иначе банките наистина щяха да глътнат вода декември 2011.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Не е съвсем така. Правителствата в европа не могат да печатат пари за да оздравяват банките. Поради тази причина ги натиснаха да правят делъвирдж и увеличения на капитала. Когато обаче това се прави с минимална помощ от централната банка това си отнема време. Към момента капиталовата адекватност на европейските банки е значително по-висока от тази преди кризата и съизмерима с американските.

В САЩ първо им наляха парите, оздравиха ги и след това почнаха да ги натискат. И всъщност още ги натискат с глоби, съдебни дела, заплахи. Друго основно различие е че ипотечните кредити в САЩ почти не стоят в балансите на банките, тъй като ги секюритизират и продават, което в Европа се прави в много много по-малък мащаб.
      LTRO тата си бяха баш помощ ,но временна. в Европата нещата не са приключили,ама изобщо.Два различни подхода /поне до скоро/ -времето ще покаже кой е бил по-малкото зло.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Малко в Европа, много в САЩ, въобще за цялата криза. В САЩ издухаха супата големи банки, в момента режат всяка малка, която е предпоставка за лавинообразно движение. В Европа още смятаме, че супата няма нужда от духане. Правителствата в Европа се постараха да запазят банките, което отдалечи много тяхното оздравяване. В Щатите вече не искат да бъде така.
        Не е съвсем така. Правителствата в европа не могат да печатат пари за да оздравяват банките. Поради тази причина ги натиснаха да правят делъвирдж и увеличения на капитала. Когато обаче това се прави с минимална помощ от централната банка това си отнема време. Към момента капиталовата адекватност на европейските банки е значително по-висока от тази преди кризата и съизмерима с американските.

В САЩ първо им наляха парите, оздравиха ги и след това почнаха да ги натискат. И всъщност още ги натискат с глоби, съдебни дела, заплахи. Друго основно различие е че ипотечните кредити в САЩ почти не стоят в балансите на банките, тъй като ги секюритизират и продават, което в Европа се прави в много много по-малък мащаб.

Коментар

Малко в Европа, много в САЩ, въобще за цялата криза. В САЩ издухаха супата големи банки, в момента режат всяка малка, която е предпоставка за лавинообразно движение. В Европа още смятаме, че супата няма нужда от духане. Правителствата в Европа се постараха да запазят банките, което отдалечи много тяхното оздравяване. В Щатите вече не искат да бъде така.
          Поименно ,колега,поименно

Коментар

Не се прави на "наивен" Ще ни светнеш ли колко фалираха в европата,колко /и защо толкова / в щатите ? И как процедираха с горките им служители и нещастните депозитари

Коментар

Ааа, нещо грешиш. Не съм аз този, който меша военни съюзи с производители на капачки за буркани.
              Не се прави на "наивен" Ще ни светнеш ли колко фалираха в европата,колко /и защо толкова / в щатите ? И как процедираха с горките им служители и нещастните депозитари

Коментар

Ама добре си играеш ролята на .......Как само омеша един военен междуконтинентален съюз с нещо коренно различно.Я сега ни светни как бяха нещата /бройките/ в Щатите и ЕС ,ама поотделно.Щото аз основно за една "скална" институция от държава ,която се чуди на кой континент е ,се сещам .Па може и да ни светнеш каква беше процедурата и в Щатите по-подробно
                Ааа, нещо грешиш. Не съм аз този, който меша военни съюзи с производители на капачки за буркани.

Коментар

Даааам, много мъдра мисъл. Дай го този анаЛизатор /главно Л, като две л/. Сигурно ще може да ти каже колко банки от ЕС и НАТО, абе въобще от хорото са си заминали за последната година
                  Ама добре си играеш ролята на .......Как само омеша един военен междуконтинентален съюз с нещо коренно различно.Я сега ни светни как бяха нещата /бройките/ в Щатите и ЕС ,ама поотделно.Щото аз основно за една "скална" институция от държава ,която се чуди на кой континент е ,се сещам .Па може и да ни светнеш каква беше процедурата и в Щатите по-подробно

Коментар

• Първоначално изпратено от Svetolav777 Разгледай мнение
                    Не смятах за необходимо да се намесвам в темата,тъй-като не съм икономист,юрист или ясновидец...,просто съм инвестирал доста по-голяма сума от 195 583 лв.в КТБ. Виждам,че хората са объркани и поставени в трудната ситуация за взимане на важни решения,при това изкуствено подбудени към паническо поведение.Лично аз не залагам на високо рисковите инвестиции и затова използвам услугите на финансови анализатори и адвокати от много висок ранг...,не са ме подвеждали никога през изминалите 20 години...споделям това за което си плащам: Няма да има проблеми с нито една банка в България,докато сме в ЕС,НАТО,и изобщо на "хорото"!
                    Даааам, много мъдра мисъл. Дай го този анаЛизатор /главно Л, като две л/. Сигурно ще може да ти каже колко банки от ЕС и НАТО, абе въобще от хорото са си заминали за последната година

Коментар

• Относно КТБ

Не смятах за необходимо да се намесвам в темата,тъй-като не съм икономист,юрист или ясновидец...,просто съм инвестирал доста по-голяма сума от 195 583 лв.в КТБ. Виждам,че хората са объркани и поставени в трудната ситуация за взимане на важни решения,при това изкуствено подбудени към паническо поведение.Лично аз не залагам на високо рисковите инвестиции и затова използвам услугите на финансови анализатори и адвокати от много висок ранг...,не са ме подвеждали никога през изминалите 20 години...споделям това за което си плащам: Няма да има проблеми с нито една банка в България,докато сме в ЕС,НАТО,и изобщо на "хорото"!

Коментар

• Цецо Василев няма ли да отвръща вече

Ако не знаете как работи българския съд, по-долу може да видите Явно има юрисдикция и на Британските Вирджински острови

http://www.capital.bg/biznes/kompani..._drujestva_na/
                        Last edited by andy2000; 18.06.2014, 00:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от ЛЕКС Разгледай мнение
                          Цветан Василев няма нужда от подобни комсомолски мероприятия.
                          Малко мажоритари имат сериозно външнотърговско образование като него. .Може би не знаят турски език, но в България българския е по.популярен.... засега.
                          Като си погледна джоба и .. няма нужда да ми обясняват кой ми е любимият мажоритар, Василев печели пред Маджо

И да няма нужда- бих подкрепил меропрятие в негова защита! Не само като образование, като отношение към дребните играчи няма стигане !
                          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Ходих до банката днес и точно тогава управителят излезе и каза да не се притесняват хората. Ако трябва ще работят до вечерта, но всеки ще бъде обслужен и на всеки ще изплатят колкото пари иска, да не се притесняват, пари има за всички. Много приятен човек беше, задаваха му (глупави) въпроси и отговаряше благо и спокойно на всеки. Аз не бих...
                            Та хората малко се поуспокоиха. Проблемът според мен стана,защото, както казах (и ме набедиха) офисът не работеше вчера, поради наводнение, хората отидоха до другия офис да си свършат работата. Все пак един офис за Варна е малко и хората почнаха да се трупат. А този другият офис е доста по-малък..Като видяха опашка и хората се изпашиха, предвит скандалите..и малко по-малко. Разбрах,че това е само във Варна.

Коментар

• [QUOTE=anonimen komardjia;1059646391]da, на тази снимка няма вода, но вчера сутринта от гражданска защита помпиха и то яко помиха вода - видях го лично с очите си, и понеже ми трябваха джобни се насочих към другия офисв кв"Левски" (във Варна има само 2 офиса), това разбира се са го направили и други хора в това число лица, които имат и търговска дейност (банкови преводи по фактури) И...И опашката стана от 7 човека на 20 човека има-няма за 20 минути и като прибавим шума из медиите към "тапата" от наводнението, което си беше форсмажор (големи каръци тези от КТБ излязоха) и ей я на психозата.,,, аз също не издържах, понеже колкото повече стоиш на опашката толкова по ти минават разни мисли, и преведох едни 6 цифри към друга банка (без да имам преди това такова намерение- психиката на овцата попаднала в стадото), но оставих и 1/2 от общото в КТБ. .... и така. .... между другото, както гледате голямата опашката, имайте предвид че част от хората чакат по двойки (съпрузи и други роднини) т.е. не са чак толкова много теглещите, просто са направили калабалък по роднински.

.... друго какво да кажа по въпроса,,,,в нито една страна по света писаници против банки не се толерира, поради ефекта на мултиплицирането на паричния ресурс, който се прилага в банковата сфера - ........

--------Потвърждавам споделеното от Теб КОМАРДЖИЙО, И аз трябваше да трансферирам една сума , та се наложи да мина по същите мъки от 10ч. видях двата изпомпващи маркуча и служителките-от вън, та продължих към "Левски" - та висейки ~до 15ч. вместо една операция добавих още три.
                              Като лесно разпознаваема личност - как не съм те отразил , ама то аз съм си кьорав бая

Коментар

• Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнение
                                и на мен ми се иска да крадна бре, чак без следовател си го казвам ,,,, но сега си говорим за банковата сфера и трябва да бъдем отговорни.
                                ----------------------------

това прочетох от сайта им:
                                "Финансов център Варна на КТБ АД ще работи днес, 17 юни 2014 г. - вторник, и утре, 18 юни 2014 г. - сряда, с удължено работно време от 8.30 часа, през целия ден, докато бъдат обслужени всички клиенти за деня."
                                http://www.corpbank.bg/news_624.html

подчертаното - добър ход от тяхна страна, показваш ясно че не са пуснали кепенците по никое време измислейки претексти за наводнения, за да възпрепятстват тегленето ... между другото понеже беше наводнено, веднага няколко служителки от наводнения офис бяха качени в горния офис в "Левски" за да помагат на колежките си и това го видях с очите си.
                                ...освен, че бяха в офиса в Левски, но и работиха до 18:30/ по това време аз минах от там/

Коментар

Working...
                                X