Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеКви 100 хиляди лева бе, хора? Що сте толкова неадекватни и не мислите и продължавате да мелете някакви 100 хиляди лева ?
100 хиляди евро са = 196 хиляди лева ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеБях много ясен и аз не бих посъветвал никой да се реди на опашки, защото депозитите до 100 хиляди лева са защитени, ако някой много иска да се реди на опашка, тези опашки ще свършат, тъй като в момента зад КТБ стои Българската народна банка. Интересът на БНБ, както и общественият интерес, е да няма стрес в банковата система. Когато всичко това свърши, политиците и обществено активните хора трябва да направят така, че това никога повече да не се повтори по този начин.
Левон Хампарцумян пред БНР
100 хиляди евро са = 196 хиляди лева ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеСпоред мен онова в анонимката беше нарочна грешка, още малко паника. иначе в оригиналното изказване на Левон са 100 к евро
В закона си пише точно и ясно 196000 лева
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАбе ти, да не си оня с анонимката? Той беше написал такава глупост, че депозитите до 100 000 лева са защитени
А ако го е казал Левон
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАбе ти, да не си оня с анонимката? Той беше написал такава глупост, че депозитите до 100 000 лева са защитени
А ако го е казал Левон
Коментар
-
А ако го е казал Левон
Коментар
-
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеБях много ясен и аз не бих посъветвал никой да се реди на опашки, защото депозитите до 100 хиляди лева са защитени, ако някой много иска да се реди на опашка, тези опашки ще свършат, тъй като в момента зад КТБ стои Българската народна банка. Интересът на БНБ, както и общественият интерес, е да няма стрес в банковата система. Когато всичко това свърши, политиците и обществено активните хора трябва да направят така, че това никога повече да не се повтори по този начин.
А ако го е казал Левон
Коментар
-
Първоначално изпратено от boogeyman Разгледай мнениенищо ново или по-различно то Ройтерс..
Bulgaria central bank says bank run on Corpbank this week
Коментар
-
Със закона за Валутен Борд БНБ действа със силно свити функции и практически не може да води истинска монетарна политика.
Има едно управление Емисионно, което се води в работата си от доста елментарно правило: в системата има налични толкова лева, колкото са монетарните резерви.
Днес се чуваха доста призиви БНБ да извадела пари и да реши въпроса. Откъде да ги извади БНБ? Да подадат повече ток на печатницата ли?!
Не ми хареса поведението на Искров. Не излъчваше сигурност, спокойствие и убедителност.
Другото управление - Надзора има някакви сериозни пропуски в работата си. Някак не се връзва : голяма, системна банка, разни добри класирания, Банкер на годината и т.н. и изведнъж - "ох". Вярно, че лигавенето и наградите не идат от БНБ, но там някъде има сериозна издънка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от irena Разгледай мнениеКлючът от бараката според мен е в отговора на въпроса, защо не постъпиха като при ПИБ преди години, а го направиха по този начин.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеИ аз съм на мнение, че ако БНБ бяха рефинансирали КТБ тихо и без шум, граждани и фирми дори нямаше да разберат. Защо не са постъпили така да рефинансират- варианти:
1.Възможно е да са искали да махнат ръководството и да поставят квестори.
2.Считали са, че едно рефинансиране няма да реши проблема на конфликти, а само ще го отложи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеФондовият пазар в тъмно червено след новините за КТБ
Георги Брандийски - 20 юни 2014, 15:45
Новината, че Корпоративна търговска банка АД е поставена под специален надзор от БНБ, доведе до състояние близко до паника и българският фондов пазар.
SOFIX губи 5.99%, до 526.20 пункта, съобщава Дарик. Широкият фондов индикатор BGBX40 пада с 6.69%, до 104.63 пункта. Равнопретегленият BGTR30 е надолу с 5.95%, до 389.49 пункта, а BGREIT губи 2.26%, до 92.44 пункта.
До средата на сесията оборотът на регулирания пазар е доста висок за сезона – общо 3 670 566 лв. В разпродажбите водят акциите на банките. Търговията с книжата на КТБ е спряна при последна цена от 78.05 лв. за лот.
Пазарната капитализация на Централна кооперативна банка АД пада с 6.78%, като при прехвърлени 211 902 лота, акциите на кредитора поевтиняват до 1.10 лв. Книжата на Първа Инвестиционна Банка АД падат с 5.71%, до 3.80 лв. за лот, при прехвърлени 64 976 лота. Българо-Американска Кредитна Банка АД поевтинява с 6.03%, при прехвърлени 178 лота, при крайна цена от 4.00 лв.
Силно поевтиняват акциите на Химимпорт АД, като бележат спад с 12.54%, до 1.72 лв. за лот, при прехвърлени 268 706 лота.
Енемона АД-Козлодуй губи 11.52% от пазарната си капитализация, при прехвърлени 95 730 лота на последна цена от 1.99 лв. Акци
Коментар
-
И аз съм на мнение, че ако БНБ бяха рефинансирали КТБ тихо и без шум, граждани и фирми дори нямаше да разберат. Защо не са постъпили така да рефинансират- варианти:
1.Възможно е да са искали да махнат ръководството и да поставят квестори.
2.Считали са, че едно рефинансиране няма да реши проблема на конфликти, а само ще го отложи.
Коментар
Коментар