IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ген. Атанас Атанасов: Кулезич ни учи на морал. Срещу 100 000 на месец, давани "На тъмно" от Бойко и Цецо!
    Ген. Атанас Атанасов: Кулезич ни учи на морал. Срещу 100 000 на месец, давани "На тъмно" от Бойко и Цецо!
    Дата
    22:20 | 21.09.2013
    Дата
    15191
    Коментари
    30
    Автор: ПИК
    Share

"Кулезич ни учи на морал. Срещу 100 000 на месец, давани "На тъмно" от Бойко и Цецо". Това оповести преди минути по Фейсбук ген. Атанас Атанасов, бивш началник на Национална служба Сигурност.

ПИК потърси Атанасов за допълнителни подробности. "Без коментар", лаконичен бе той пред медията ни.

Само преди седмица в електронните медии се появиха твърдения, че Кулезич е прибирала по 50 000 лева на месец, а след това сумата е нараснала на 95 000 лева.

Кулезич и до момента не е опровергала изнесените числа за възнаграждението й.

БКП-ГЕРБ-СИК

Коментар

• "Цецомобилът“ е подслушвал и служебния премиер Марин Райков
      Чакат експертиза от Великобритания да разкрие пълния списък на следените
      Публикувано: 22 септ. 2013, 07:32 | Обновено: 22 септ. 2013, 07:32
      Разпечатай
      прочитания: 1190 | коментари: 6
      София, България

Още по темата
      Собственикът на скандалния "Крайслер" пред БЛИЦ: Спирал съм и на "Позитано"!
      Собственикът на скандалния "Крайслер" пред БЛИЦ: Спирал съм и на "Позитано"!
      90 30442

Ексклузивно: БЛИЦ разкри собственика на Цецомобила!
      18 13392

“Цецомобилът” слушал Плевнелиев при съставяне на служебното правителство
      23 4145

Сотир Цацаров: 875 номера са незаконно подслушвани от СДОТО
      15 2245

Автомобилът с антените на МВР периодично е бил в района между Министерския съвет и президентството. Това съобщава „Стандарт“, позовавайки се на разследващи незаконните подслушвания. Особена активност хората от СДОТО са проявили по времето на т.нар. безвластие около избора на служебен кабинет, който бе назначен от президента Росен Плевнелиев веднага след като Бойко Борисов подаде оставка на 20 февруари. Задачата на подслушвачите била да проследят действията на президента, както и на избираните от него служебни министри. По неофициална информация, трима потенциални кандидати за служебни премиери са били обект на подслушванията. Проверявани са и хора, които са влезли в състава на служебния кабинет като министри и шефове на политически кабинети. Отделно ударно е работено по оперативни разработки на МВР.

Най-често са били подслушвани свидетели, които дават показания по важни знакови дела и хора от ъндърграунда, за да бъдат притискани да сътрудничат по определени разследвания.
      Данните от това какво точно е вършено и в какъв период ще се установят, едва след като изпратената на експерти във Великобритания техника бъде проверена и те излязат със становище.

Към момента нито от прокуратурата, нито от разследващия екип желаят да потвърдят или отрекат официално, че такъв род подслушвания са извършвани, както и конкретно към кои лица. От доклада на държавното обвинение стана ясно единствено, че жертва на незаконните слушалки са станали общо 875 души, сред които висши магистрати, политици, обществени фигури и журналисти.

Изяснява се дали действително оборудваният автомобил е използван по времето на отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо на 5 март в столичния кв. "Бояна". Засега по документи се води, че колата е била в гаража и не е излизала на терен.

БРАВО ЦУЦИЛАНЕ

БКП- ГЕРБ-СИК

Коментар

• "Днес е лесно да дойдеш на власт и да паднеш от власт, но е много трудно да я упражняваш. Да си силен вече не значи да можеш да накараш другия да прави това, което ти искаш (никой не може да направи това), да си силен днес значи да успееш да прехвърлиш проблемите си на другите, да направиш твоите проблеми техни. Икономическата криза ни дава най-ярката илюстрация на това."

Иван Kръстев

http://www.dnevnik.bg/intervju/2013/...a_mu_viarvame/

Коментар

• Отличен анализ. Браво!
          http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2311840
          Иво Христов: Спонтанният протест срещу олигархията премина в кич
          www.24chasa.bg

Коментар

• http://pik.bg/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%...ews101754.html

Веселин Маринов: Цветанов е последната ми светлинка
            Още вярвам в любовта и се надявам да ми се случи
            Веселин Маринов: Цветанов е последната ми светлинка
            Дата
            21:58 | 19.09.2013
            Дата
            14563
            Коментари
            17
            Автор: Интервю на Звездомира Танева, в. "Ретро"
            Share

Веселин Маринов е изпълнител без аналог в българската естрадна музика през последните две десетилетия, тъй като единствено той продължава да изнася по над 80 концерта из цялата страна всяка година. Близката връзка с публиката му печели десетки хиляди почитатели из малки и големи градове в България и така той си спечели прозвището „Певецът на народа”. В откровено интервю пред „Ретро” Веско Маринов споделя какви успехи е пожънал на турнето си това лято, преживял ли е втория си развод и има ли нова жена до себе си.

- Г-н Маринов, по време на лятното ви турне се срещнахте с почитателите си в цялата страна малко след изборите. Как ви се видя настроението на хората извън протестираща София, по-скокойно ли е в провинцията?

- Не виждам спокойствие. Когато има недоимък и той е довел до безразличие към всичко останало, интересите на хората са насочени към елементарното оцеляване. Тогава вече няма място за това, което правя аз. Но поне това не се отрази на посещението на концертите ми и залите засега още са пълни. Дори преживях някои от най-силните концерти в живота ми досега.

- Политиката донесе ли ви негативи?

- Никога не съм се занимавал с политика. Но не съм бил безразличен към живота, който живеем. Като гражданин на страната имам своите симпатии към някоя от политическите сили или се разочаровам от друга. Гледам си песните. Отказвал съм много съблазнителни предложения, защото музиката за мен е най-важната.

- След като падна правителството на Бойко Борисов и започнаха много сериозни атаки към Цветан Цветанов, вие защитихте отново приятелството си с него и твърдо заявихте убеждението си, че той е честен човек. Това провокира и към вас по-негативно отношение...

- Смятам, че медиите преекспонираха моето приятелство с Цветан Цветанов. Наистина го познавам много добре и именно заради това заставам твърдо зад неговите убеждения. Вярвам в неговите бъдещи успехи като политик, защото той е много честен и вярва, че накрая винаги побеждава справедливостта. Познавам личността Цветан Цветанов. Мога смело да кажа, че той е последната светлинка, която ме накара на повярвам, че в политиката може да има морал, коректност. Аз не съм виждал толкова честен човек. Властта се взе от други, обаче. И ако не бяха тези акции с клевети и компромати преди изборите, процентите на вота и статуквото щеше да бъде съвсем различно.

- Мислите ли, че протестите ще успеят?

- Не мога да повярвам, че това дебелоочие, което проявяват управляващите, може да спре и да се усетят, че не са желани и имат твърде много грешки.

- Затрупан сте с работа, остава ли ви време да помислите за личния си живот?

- Личният живот не можеш да го поръчаш или развиеш.

- Но ако се затвориш и не виждаш възможностите около себе си, няма как да се случи...

- Знам, че не е много правилно, но аз съм просто такъв. Когато имам проблеми, се затварям в себе си и обикновено ги преживявам сам. Знам, че е по-правилно да търся компанията на моите приятели, които в такъв момент като че ли единствено могат да ми помогнат с техните съвети. 

- А вие сте моногамен, твърдите, че не сте имал много връзки. 

- Моногамен е дума, която аз не използвам в моя речник. Вярвам в любовта, вярвам също, че когато човек обича някого, няма защо да мисли или да търси друг. Такъв съм и не мога да се променя. Когато двама души са се събрали, за да споделят общ път, трябва да има доверие и свобода и аз съм ги давал.

- Можете ли пак да бъдете такъв или сте променен от разочарованията и развода с втората ви съпруга Цветанка?

- Не мога да бъда друг. След втория ми брак обаче съм станал много по-резервиран, че всичко това може да ми се случи отново. Станал съм някак по-недоверчив. Но пък и чувствата не можеш да ги поръчаш. Надявам се, че в живота ми ще дойде отново онази жена, която ще може да ме накара да изпитвам силни чувства.

- На дъщеря си като баща какви съвети давате в това отношение? Тя споделя ли с вас?

- Много съм близък с дъщеря ми и имаме уникални отношения. Всеки ден се чуваме по няколко пъти и тя ме има за добър приятел. Старая се в нашите разговори да премахна границата между баща и дъщеря. Тя ме пита за всичко. Често си говорим и за нейния приятел, с когото тя има прекрасна връзка. След няколко месеца дъщеря ми ще бъде млад юрист. Завършва Софийския университет и предстои да мине стаж, в който ще разбере накъде точно ще се насочи в правото. Тя и сега работи в една кантора, която се занимава с граждански дела, което според мен е хубава област, защото няма тежки случаи, които да нарушават нейната психика.

- Папараците ви преследват постоянно и наскоро ви снимаха с нова кола. Притеснявате ли се, че ви дебнат?

- Не ми е приятно, но започваш да свикваш с тези неща. Живея почтен живот и няма от какво да се притеснявам, а и не мога да следя кога и кой ме дебне. Преди година например едно момче пресичаше от Народния театър към двореца с една огромна папка, в която художниците държат скиците си. Аз бях спрял в задръстване и момчето удари папката в колата, листовете се разпиляха. Той се извини, помогнах му, а на другия ден в един вестник пишеше: „Веселин Маринов преби човек и избяга”. Какво да обясниш в такъв случай?

- А имал ли сте наистина катастрофи при толкова пътувания из страната?

- Случи се през 1991 г. няколко дни преди 30-годишния ми юбилей. Около Севлиево се ударих и бях на косъм. На един завой имаше спряла кола и нямаше как да я заобиколя, защото в отсрещното платно имаше движение. Много тежко беше, но оцелях.

- Правите ли си курбан?

- Да, на 5 юли черпя приятели, където и да се намирам.

- Но сега шофирате сам, не сте ли мислил за шофьор?

- Обичам си колата и все още шофирането ми доставя огромно удоволствие. Вече 15 години имам прекрасни отношения с една американска автомобилна компания, които са увенчани с взаимно изгоден рекламен договор. Той ми дава възможност да карам нови и много качествени автомобили на преференциални цени.

- А време за четене остава ли ви?

- Не, умората ми е много голяма. Последно препрочетох разказите на Йовков, защото са ми любими. Решил съм скоро да отида в някоя от големите книжарници и да си купя книги за военните победи на българската армия. Много съм чувствителен на тази тематика.

- Поезия четете ли, стихове писал ли сте?

- Няма романтичен човек, който да не е писал стихове. Аз чета, а и съм писал и не се срамувам да го кажа. Не ги декламирам, стоят си в една моя тетрадка.

- Автобиография ще напишете ли?

- Да, мислил съм и ще го направя, но съм си казал, че ще е след настъпването на определени събития, които са неприятни и се надявам да не се случат скоро. А и смятам, че съм в етап на най-хубавите години от моето творчество и има още много какво да дам на публиката си преди да направя равносметка.

- Започват много тв музикални формати тази есен. Защо няма да ви видим в нито един от тях?

- Нямам нужното време да участвам в такива предавания. От много години животът ми тече по планирана програма. Пролетта винаги излиза новият ми албум, правя 70 концерта през годината и вече 17 години хората в определен град знаят точно по кое време съм при тях и ме чакат. Получих и сега предложения, но нямаше как да приема, защото октомври, ноември и декември ми е най-бурният период. Сега ни чака също тежка серия от концерти чак до 17-18 декември. В София големият спектакъл в зала 1 на НДК е на 3 декември, а след това ще има няколко коледни и сега проучваме в кои градове да са те.

- Лятото ви беше също много ангажирано. Няма ли да планирате все пак някаква почивка?

- Между 1 и 10 септември беше по-спокойно и си починах. Но не съм ходил никъде, тъй като имах лични проблеми. Загубих най-добрия си приятел и не ми беше до веселби.

ТАЗИ СВЕТЛИНА МОЖЕ ЛИ ДА ЗАСВЕТИ ОТ ЗАТВОРА

Коментар

• Петър Волгин
              Ей, ама днес е истинско удоволствие да се четат вестници. Съвсем сериозно, не се шегувам. Ето още един хубав и точен анализ, този път от вестник "Култура". Най-много ми харесва това, че хората престанаха да се страхуват, че някой псевдоинтелектуалец ще ги нарече "комунисти", престанаха да се съобразяват с някакви измислени герои и вече спокойно назовават нещата с истинските им имена.
              http://www.kultura.bg/bg/article/view/21299
              Култура :: Изборът на Култура - Брой 30 (2736), 20 септември 2013
              www.kultura.bg
              Култура, Kultura, седмичник, изкуство, култура, публицистика..

Коментар

• Бойко извън състава за мач в града на Братя Галеви
                Бойко извън състава за мач в града на Братя Галеви
                Дата
                18:07 | 21.09.2013
                Дата
                775
                Коментари
                0
                Автор: ПИК
                Share

Дупнишката публика няма да се наслади на играта на професионалния футболист Бойко Борисов, който явно е отпаднал при селекцията на бистришките "тигри" за мача им вечерта в Дупница с местния "Марек". От Дупница са осъдените бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев, известни като Братята Галеви.

Без сини буркани, бронирани коли и охрана от НСО публика и отбори спокойно влязоха в стадиона, пише BNews.

Само Бойко Борисов остъства от участие в емблематичната среща между двата отбора, която започна в 17,00 часа в събота.

Сред запалянковците се открояват едва двайсетина фена на "тигрите", намерили занимавка в слънчогледовото семе. В пъти повече са привържениците на "Марек" - част, от които признаха, че са дошли на стадиона именно заради Борисов.

В първите минути на мача превес имат домакините, които обаче изпуснаха поне 8 чисти голови положения.

Двата отбора се срещат за 5-ти път в официални мачове. Три от тях са завършили с равенство, а една е приключила с победа за „тигрите“. Именно това е и единственият сблъсък, в който участва и бившият премиер. Тогава той донесe победата за своя тим след дузпа. Днес дупничани иронично си спомнят как вратарят на Марек изчакал да види накъде Борисов, играещ с фаталния номер 13, ще насочи топката и се хвърли в другата посока.

Иначе Бойко Борисов е идвал и друг път на легендарния стадион Бончук, откъдето през 1977 година разплакани си тръгват футболистите на „Байерн Мюнхен“. Тогава пренебрегваният от големите Марек поставя на колене немския колос, побеждавайки го с 2:0 пред повече от 32 000 зрители, дошли да гледат двубоя за Купата на УЕФА.

През 2011 година Борисов стъпи на същия този терен като изигра цял мач при победата на отбора му над ветераните от Марек в Дупница. Визитата му беше по повод празника на Дупница, а самата среща беше отлагана няколко пъти заради служебната ангажираност на тогавашния министър-председател.

Липсата на Борисов обаче се забелязваше в днешния мач. През първото полувреме отборът му тотално се загуби на терена, а съотборниците му определено се чувстваха некомфортно.

Малко преди почивката

играч на Бистрица получи червен картон за удар без топка на играч от домакините.

Леко напрежение се усещаше и при главния съдия, който сякаш беше леко разколебан дали да му посочи пътш към съблекалнята или не. На няколко пъти вадеше картончето и го прибираше в джоба си, но в крайна сметка прояви смелост и изгони човека на Борисов.

Така освен, че са без острието си, тигрите трябва да стискат зъби и да доиграят мача в намален състав.

МУТРЕНСКА РАБОТА

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

OMG,
                  ти ме разсмя честно...
                  На Чунчо социологическите изследвания са по верни ,защото участват никове , нищо че зад 100 ника стои един човек...
                  Кефя се на този процент... 85 % гласуващи ....а иначе с предпочитания за партии за 47 %...
                  Останалите не са решили, ама ще гласуват за фаланкешията...
                  Това казвам. Като се затварят устите на неудобните социолози, всеки може да си прави проучвания, пък който както си ще да ги тълкува. Но не си прав, че анкетите ще са по-верни, ако в тях участва един човек със сто ника.
                  Гледах Кутев по Нова, Диков го беше заклещил в кулоарите. Ние, вика, не сме във властта, за да ни имат доверие. Местан, пак там, ме израдва, виждам го за пръв път така да си глътне граматиката и да не може да обясни какви, аджеба, намеци прави ... хехе, помагаше си с очилцата ... То остана само на веселба да го ударим. Лошото е, че реално е за вой ... и зима иде!
                  Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                    ГОРЕЩО! ПРИ ИЗБОРИ ДНЕС: 35% ЗА ГЕРБ, 10% ЗА БСП
                    http://1kam1.eu/
                    Ето едни прогнозни резултати, честни и почтени, без БСП-ДПС да си плащат, за да им се вдига изкуствено рейтинга, твърдят политически наблюдатели.

Тези резултати показват истинските настроения в народа, но все пак подчертаваме, че проучването е правено в рамките на Пловдив.

Ако сега има избори за парламент 34.77% от пловдивчани биха избрали ГЕРБ, гърмят всички пловдивски информационни сайтове.
                    За БСП биха гласували 10.26 на сто от избирателите.
                    ДПС събира едва 1.26%.
                    Атака – 4.08%.
                    Реформаторският блок има подкрепата на 5.2% от анкетираните.
                    35 на сто засега твърдят, че не предпочитат нито една партия.

Данните са от проведено в Пловдив социологическо проучване в периода 14 август -15 септември 2013 година.

Анкетирани са 3013 души или 1% от гласоподавателите в града по райони.

Проучването е направено от инициативна група, спазила социологическата методика.
                    Което означава, че има пълна представителност.
                    Анкетата е анонимна и не е свързана с подкрепа на партия, нито има за цел да внуши предизборни или политически настроения, обясни д-р инж. Крася Колчева.

Кабинетът Орешарски не се подкрепя от 73.7% от изследваните, като от тях делът на настоящите участници в антиправителствените протести е 35.7 на сто и би нараснал до 80%.

Профилът на протестиращите в Пловдив показва, че това са хора предимно с висше образование /56%/ в активна възраст /между 30 и 60 години/.
                    За разлика от потенциалните контрапротестиращи, които са предимно в пенсионна възраст.

Нагласите на обществото към промени са: неодобрение на актуализацията на бюджета – 72.3%; исканата друг вид избирателна система – 80 на сто; намаляване на 4% праг за влизане на партиите в парламента – 47.3%.

46.43 на сто искат мажоритарна избирателна система, т.е. пловдивчани предпочитат да гласуват за личности, а не за партии.
                    Ако сега има избори, 81.44 на сто от запитаните биха пуснали своя вот в урните.
                    Този висок резултат също е обясним, предвид много сериозната поляризация на мнения в България.

Е те това става, като се закриват неудобни на властта социологически агенции!

OMG,
                    ти ме разсмя честно...
                    На Чунчо социологическите изследвания са по верни ,защото участват никове , нищо че зад 100 ника стои един човек...
                    Кефя се на този процент... 85 % гласуващи ....а иначе с предпочитания за партии за 47 %...
                    Останалите не са решили, ама ще гласуват за фаланкешията...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Брех колко си осведомена! Чак знаеш на кого са спонсори.. А някакви доказателства да имаш освен празно тролене?

А брат ми работи там вече 4 години и заплатата е прилична като за Русе. Толкова за текучеството и ниските заплати.

Ама то всъщност ти не искаш френски инвеститори щото Франция е родината на комунизмааааа.... Аха разбрах. Френските капиталисти всъщност са комунисти и затуй са лоши.
                      Аха я виж ти брат ти работел там.Не го знаех това.Всеки случай за работата която вършат ,пак казвам заплатките са им смешни .Ей на чети няколко мнения които намерих сега > http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=6450 Аз също имам позната на която синът и работеше там така ,че и каквото след мен да напишеш за тях хвалебствено ,сори но няма да го приема за миродавно.Относно спонсорството за да има доказателства, ще трябва една акцийка от бопаджиите да им се спретне
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Какво значи "има реална възможност България да бъде поразена от Иран с ракетите "Шахаб 3""? http://dnesplus.bg/News.aspx?n=622108 Крайно време е да сложат един дрегер на входа на парламента. Некои другари влизат вътре в състояние отвъд делириум тременс.

Коментар

• Отчетът на Орешарски за 100-те дни се оказа пълен с псевдомерки

Правителството брои за постигнати успехи нуждата от 1 млрд. лева нови заеми, неприети закони и рутинната работа на чиновниците

Юлиана Бончева
                          Сега

Отчетът на правителството, претенциозно озаглавен "100 мерки за 100 дни", е копие на плана "Орешарски", гарнирано с повече числа и допълнено с псевдомерки, които всъщност са задължения и рутинни действия на администрацията, показа по-внимателно вглеждане в документа.

В него наред с познатите популистки ходове като намалението на цената на тока с до 5% и вдигането на социални помощи има и такива откровено нелепи и смехотворно наречени "мерки" като "промени в устройствения правилник на спортния тотализатор", проведени срещи с туристическия бранш, откриване на граничния пункт при Маказа, пускане на новопостроени магистрални отсечки и др. При това самият премиер призна, че е съкратил наполовина отчета и останали само 100 от включените първоначално 200 мерки.

Кабинетът "Орешарски" продължава упорито да бърка задължения с мерки и намерения с действия. Още на втората страница на отчета се мъдри обещание с 16-годишен хоризонт вместо конкретна свършена работа. Под №3 четем "Разработване на национална стратегия за насърчаване на МСП".

Чудодейният документ щял да доведе до раждането на 12 000 нови фирми в света на високите технологии и иновациите, до излаз на 18 000 предприятия на външни пазари и до оформяне на група от 18 000 производители на "зелени продукти", като това е планирано да се случи между 2014 до 2020 г., отскача в далечното бъдеще рапортът за стоте дни.

"Приет е Механизъм за включване на резултатите от прогнозите за търсенето и предлагането на труд в България", гласи точка 13 от отчета "Орешарски". От пояснението научаваме, че ежегодно ще се готви доклад за пазара на труда по данни на НСИ, НОИ, НАП и че докладът ще се предоставя за ползване на държавните органи. Това предизвиква недоумение и два прости въпроса - това не е ли задължителна и рутинна работа и нима не се е правило досега.

"Мярка" № 20 е "Осигурена е възможност за диверсификация на вътрешните и външните източници за обезпечаване на ново дългово финансиране в размер до 1 млрд. лв.". Всъщност намирането на подходящи заеми и кредитори и "диверсификацията" са нормални и задължителни дейности при всяко правителство. Иначе защо българските данъкоплатци издържат цяла дирекция в МФ "Външен дълг и финансови пазари" с цели пет отдела към нея?

Мярка 23 - "Въведен е механизъм за обратно начисляване на ДДС при доставки на зърнени и технически култури", е откровена лъжа. Механизмът още не е въведен, а проектозаконът, който трябва да го регламентира, е внесен от кабинета в парламента току-що, на 18 септември, и тепърва ще се обсъжда.

Кабинетът отчита като мярка извършването на детайлен анализ на оперативните програми и предприети мерки за минимизиране на рисковете от загуба на евросредства. За разлика от другите многословни точки тук липсва точно най-важната част - какви са мерките.

В друга точка пък се сочи, че МС разрешил на договарящите органи по 4 оперативни програми да сключат договори с до 10% от определения бюджет. Не е ясно защо кабинетът се хвали с това, при положение че "наддоговарянето" е практика, която се прилагаше и от предното правителство.

Следващите няколко "мерки" също кръжат около еврофондовете. Кабинетът отчита като мярка поредно свое неотменно задължение - бил подготвил пакета документи за следващия програмен период 2014-2020 г. и се бил съобразил с препоръките на Еврокомисията.

Дори текущите разплащания по оперативните програми са преброени като мерки в 100-дневния отчет на кабинета. Ето пример - "За 100 дни по ОП Транспорт" са изплатени 120 985 245 лв., като е открита последната от новите отсечки на магистрала "Тракия", пуснато е движението в отсечката от околовръстното шосе на София до пътен възел Яна на магистрала "Хемус" и др."

МС се хвали и с това, че е внесъл в парламента проект за промени в Закона за обществените поръчки, който щял да възцари прозрачност, да навре в миша дупка бюрокрацията и да разшири достъпа на малките в подялбата на поръчките. Всъщност въпросният проект предизвика лавина от критики и забележки, а според бившия вицепремиер Томислав Дончев има текстове, които откровено газят права и вероятно ще паднат в Конституционния съд.

Буди удивление мярката "стабилизиране на държавни предприятия", където се сочи, че били предприети спешни действия за овладяване на напрежението в "Монтажи" ЕАД - клон Перник, и че държавната фирма "Индустриални зони" стартирала "изграждането на производствените мощности на привлечените инвеститори", каквото и да значи това.

Освен това било приключило преструктурирането на друга държавна фирма - "София Тех Парк", а "Еко Медет" се оздравявало чрез разпродажба на активи. Това може да е подходяща информация в доклад за проблемите на държавните предприятия, но никак не върви в отчет за работата и по-скоро звучи като карикатура на 100-дневните успехи на едно правителство.

Точка 40 от стоте мерки е "Провежда се втора процедура за присъждане на Етикет за иновации и добро управление". Защо кабинетът смята процедурите за мерки, не е ясно. Удивително е, че правителството отчита като мярка "анализ и контрол на изпълнението на концесионните договори" и събирането на неплатени концесионни такси.

Изброените дейности са рутинни стъпки и задължение и е смешно да се броят за постижение на правителство, особено като се има предвид, че по министерства и общини имат цели дирекции и отдели "Концесии".

Не е пропуснато намаляването на цената на тока "средно с 5%", което не помогна на бедните семейства, а според всички експерти влошава положението в енергетиката и вреди на бизнеса.
                          ...............................................

БИСЕРИ

66. Променен бе Устройственият правилник на Българския спортен тотализатор.

57. Проведени бяха над 40 срещи с представители на всички сектори в туристическия отрасъл по Черноморието и в планинските райони за идентифициране на основните проблеми.

76. Бяха финансирани 19 проекта за спектакли в областта на театралното изкуство и 11 в областта на съвременния танц на независими професионални организации.

81. Въведено е планиране на оперативно-издирвателната дейност на основата на системен анализ на средата и приоритизиране на целите.

90. Изразена бе подкрепа за европейската перспектива на страните от Западните Балкани.

97. Създаване на Национален координационен механизъм по правата на човека.

100. Направен бе преглед на изпълнението на Плана за развитие на въоръжените сили.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                            Е как няма да открие новия цех, като ,,Монтюпе ''са спонсори на комунясите.Гигов и м/у другото заплащането там е под всякава критика и поради тая причина има голямо текучество .Така ,че не ми ги хвали тия
                            Брех колко си осведомена! Чак знаеш на кого са спонсори.. А някакви доказателства да имаш освен празно тролене?
                            А брат ми работи там вече 4 години и заплатата е прилична като за Русе. Толкова за текучеството и ниските заплати.

Ама то всъщност ти не искаш френски инвеститори щото Франция е родината на комунизмааааа.... Аха разбрах. Френските капиталисти всъщност са комунисти и затуй са лоши.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Двамцата на снимката Йордан Бонев и брат му Цветан Бонев са синове на небезизвестният Венцислав Ангелов -Чикагото.И много правилно са направили ,че са изритали провокаторите .> http://offnews.bg/index.php/245305/i...-parada-snimki

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Ако беше една русенка може би щеше да знаеш?

И не е прилично да наричаш френските дипломати "мошеници".
                                Е как няма да открие новия цех, като ,,Монтюпе ''са спонсори на комунясите.Гигов и м/у другото заплащането там е под всякава критика и поради тая причина има голямо текучество .Така ,че не ми ги хвали тия

Коментар

Working...
                                X