IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
    Много хубав въпрос. И отговора е че точно това ще се случи. Май вместо въпрос си направила прогноза...

Колкото и да ми е неприятно, ще се наложи да се самоцитирам:
    Стамболов ,
    имам един въпрос...
    Когато преди 8 години учрудявахте ГЕРБ ,откъде ви събираха учредителите...
    Бях се отказал да пиша в тема Политика ,защото всичко тръгна в релси и днес чета че искащите вот на недоверие не се регистрират и заседанието пропада..
    то бива тъпоумие ,бива ама чак толкова...
    за какво го правиш ,като не и не искаш...
    Луд умора нема.... важи за случая идеално...
    Първо не знаете за какво ,после кога , накрая се отказвате..
    Обявихте че сте го спечелили....
    какво сте спечелили...
    Пълен кретенизъм...

Коментар

• Бойко Борисов във Фейсбук: Вотът на недоверие към правителството успя
      25-09-2013

Стана безпощадно ясно, че това правителство на БСП и ДПС е функция на „Атака“. Без „Атака“ няма да има парламент, няма да има правителство и ще има незабавни избори. С днешния си ход ГЕРБ показа, че дори депутатите от БСП, начело със Станишев, и от ДПС, не идвайки на работа, най-вероятно, защото са се успали, не подкрепят своето правителство. Това написа във Фейсбук председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Той напомни, че кворумът е задължение на управляващите, не на опозицията. „ГЕРБ използва законов механизъм, утвърден от парламентаристите. Това в миналото опозицията многократно го е правила срещу ГЕРБ, но тогава никой не го коментираше. Сега ГЕРБ им доказа, че те самите не подкрепят правителството си и че то няма необходимото доверие и трябва да чака Волен Сидеров да се върне от Брюксел. Това е огромен успех, защото това дискредитира тази пагубна тройна коалиция“, категоричен бе Борисов. По думите му това, че правителството се крепи благодарение на „Атака“, което е ясно доказано вече за европейските социалисти и либерали, е тежък шамар.

„На многоуважавания г-н Местан, който говори за тарикатлък и ГЕРБ, само му напомням, че неговият лидер г-н Ахмед Доган за миналия парламент се е регистрирал два пъти за 4 години. Истински разбирам, г-н Местан, голямото ви раздразнение, че председателят на мандатоносителя се успа и не участва в двете регистрации. Това да няма 17 депутати от БСП и ДПС тарикатлък ли е, г-н Местан ??? Първо погледнете какво сте правили вие в миналия парламент и какво правите сега, г-н Местан, и тогава давайте квалификации. Ние не сме се молили на г-н Доган да идва на работа“, припомни председателят на ПП ГЕРБ.

„Напомням, че трябват 121 депутати, за да падне правителството, а ГЕРБ има само 97, които бяха в зала. Дори и да се бяхме регистрирали, няма как да се свали правителството. Нека това добре да се разбере. И какви дебати? Министърът на инвестиционното проектиране е дискредитиран вече извън пределите на България. Стана ясно, че е е получил почти 15 000 евро помощи от френското бюро по труда, а не е имал право на тях. Да дебатирам все едно за комина на една къща. Ами тя няма основи тази къща, няма основи това правителство, няма парламент, какво да дебатирам? Вотът на недоверие е инструмент за сваляне на правителството. И ние го ползваме в пълната му сила“, обясни Бойко Борисов.

Според него с днешните си действия ПП ГЕРБ показа, че това правителство е заченато порочно. „Искаме незабавна оставка и избори. Обръщам се към всички симпатизанти и привърженици на ГЕРБ, които изразяват с постоянство своето искрено възмущение от правителството на Орешарски и искат неговата оставка. Обръщам се и към представителите на Протестна мрежа. Призовавам за толерантност както нашите привърженици, така и останалите, които не ни симпатизират. Вие сте различни хора, с различни убеждения и аз уважавам това. Респектиран съм и от упоритостта и постоянството на всички, които в последните месеци не се отказват от исканията си и отстояват каузата си. Този протест е успех на гражданите, а не на партиите и за това никой не може нито да го разделя, нито да си присвоява. Той започна като надпартиен и това, че в него се включиха хора от различни партии не го прави партиен. В това е моралната му сила. За това призовавам нашите симпатизанти и всички протестиращи - нека да запазим протеста като най-добрия образ на събуденото гражданско съзнание и смелост, нека не го делим и политизираме, а да работим успоредно и заедно, всеки според възможностите, които има за оставка на правителството, избори до края на годината и политика на „чисти ръце„ след тях. Убеден съм, че всеки ден на това правителство е пагубен за България. Нека го спрем! Убеден съм, че всяко едно разделение между нас е точка за тях. Ние имаме обща цел и тя е да ги свалим за доброто на България“, категоричен бе Бойко Борисов.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
        ...АМИ ПРОЧЕТЕТЕ ТУЙ-ОНУЙ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ПОДОБНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ХВАТКИ СЕ ПРАКТИКУВАТ ПО СВЕТА ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ И СТОЛЕТИЯ.
        И ДРУГО... БЕШЕ ЗАВЕДЕН В КАНЦЕЛАРИЯТА ТОЧНО НА 19 СЕПТЕМВРИ И

... ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ГЛЕДА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТОЧНО ПРЕЗ СЕДМИЦАТА, В КОЯТО АТАКА ОТСЪСТВА,

ЗАЩО БЕШЕ ИЗБРАНА ТОЧНО ТАКАВА НЕВЗРАЧНА И НИКАКВА ТЕМА НА ВОТ, ЗА КОЙТО ВСЪЩНОСТ НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА И НАЙ-МАЛКО НА ОПОЗИЦИЯТА ПР. И ПР.

И ХВЪРЛЯЙТЕ ПО ЕДНО ОКО И УХО НА ОТЗИВИТЕ ЗА ДНЕШНОТО ТЕАТРО, АМА НЕ НА ТУРКОМУНИСТИТЕ, А НА ОТЗИВИТЕ И КОМЕНТАРИТЕ В НАЦИОНАЛЕН И СВЕТОВЕН МАЩАБ.

....
        Защо е внесен на 19 септември питай любимия си Бойко. Той така е наредил.
        Защо е искал да се проведе когато Атака ще отсъства- питай любимия си Бойко.
        Защо е избрана такава невзрачна тема-питай .. уфф взех да се потретям.

А за отзивите- ами всички отзиви са, че ГЕРБ са идиоти. Ама някои го казват по-меко. Например казват, че не могат да разберат тази стъпка на ГЕРБ. Тоест някой е идиот.

Впрочем в "Приключенията на добрия войник Швейк" имаше един културен офицер, който говореше на подчинените си на Вие. Например им казваше: "Вие, школникът, сте идиот".
        Аз няма да си кривя душата , че съм говорил на войниците и школниците на Ви. Говорех им на ти.
        Ама понеже Вие, Дон Карлос сте по-възрастен от мен, а мама ме е учила да уважавам възрастните и да им говоря на Ви, то ще Ви кажа:
        Вие, Доне сте.... (прочетете какво е казано в "Швейк")
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          явно не четеш, само копи и пейст

Koe му е смешното?!

Ако утре всички лекари, учители, шофьори, хлебари, шлосери и заварчици отидат на работното си място, но НЕ работят, а правят и гледат сеир.....смешно ли ще ти е???

Невероятно е, как се иронизират и неглижират подобни прояви на високо равнище, а се търси коректност и ефективност на микро ниво!!!

Много хубав въпрос. И отговора е че точно това ще се случи. Май вместо въпрос си направила прогноза...

Колкото и да ми е неприятно, ще се наложи да се самоцитирам:

Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
          Пламен Димитров, КНСБ: Очаквам протести във въгледобива, енергетиката, транспорта
          25 септември 2013 | 12:00 | Агенция "Фокус"

София. Очаквам тежка есен, протести в много сектори и браншове. Почнаха в пощите, според мен ще следват и във въгледобива, ще продължат в цялата енергетика, която е силно дебалансирана и никакви решения не помагат. Има напрежение в транспорта – железниците са на прага на колапса. Това каза пред журналисти в Министерски съвет председателят на КНСБ Пламен Димитров, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Много сектори очакват решения. Ако няма такива в тези седмици, ще има социални бунтове”, заяви Димитров.

„Ако няма намерение да се внесе яснота и прозрачност кой управлява държавата, няма да има дълъг живот и това правителство, и този парламент”, каза още Пламен Димитров.

„Готвим нашата стратегия за исканията си. Даваме време в следващите две-три седмици до 15 октомври да преговаряме и да видим дали имат намерение да вземат някоя от нашите искания в социалната сфера и в икономиката. Междувременно синдикатът ще определя своите стъпки във всички сектори и сфери. Има напрежение”, добави той.

„„Български пощи” не са изолиран остров в нашата мила родина. В цялата икономика, и в държавния сектор, има интереси, които влияят. Искаме те да бъдат отворени и сложени на масата. Кой какви интереси има – не сме врачки да гадаем, но има опити за подобни намеси. Всички структури, в които има такъв интерес, да бъдат така добри да го заявят”, каза още Пламен Димитров. Той обясни, че в момента има среща в Министерски съвет с началника на кабинета.

„Ще искаме среща с министър-председателя, финансовия министър и министъра на транспорта, след като завърши заседанието на кабинета”, заяви Димитров.

Коментар

Понеже, някои се отнесоха в коментари на ситуация, която НЕ съм писала, ...да дообясня....

Не става въпрос за стачки и протести в репликата ми за неработещи лекари и ...овчари.

А за това
            - ако ти(вие) им плащаш заплати и те идвайки на работното си място ти устройват цирк, но не работят какво ще е твоето отношение?
            На радост и възторг ли?

В същото време, депутати, на които пак ТИ плащаш заплатите, но не работят ---откъде идва патоса???

и тук ли ...раздвояване...
            Колко човека вече ти казваме, че точно това трябва да направят - да не работят за някакви си мизерни 300 лева на месец. Това е подигравка, а не заплата !!!
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              ... Анадънму
              не ползвам турски език

Коментар

• Понеже, някои се отнесоха в коментари на ситуация, която НЕ съм писала, ...да дообясня....

Не става въпрос за стачки и протести в репликата ми за неработещи лекари и ...овчари.

А за това
                - ако ти(вие) им плащаш заплати и те идвайки на работното си място ти устройват цирк, но не работят какво ще е твоето отношение?
                На радост и възторг ли?

В същото време, депутати, на които пак ТИ плащаш заплатите, но не работят ---откъде идва патоса???

и тук ли ...раздвояване...

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
                  Отзивите в „НАЦИОНАЛЕН И СВЕТОВЕН МАЩАБ“ са ,че този път счупихте тъпомера
                  Че то от 09.09.1944 до сега здраф ТЪПОМЕР не е останал тъдявас бре

Тяхната вяра !!!
                  tnm

Коментар

• [QUOTE=съни(тя);1059507576]Koe му е смешното?!

Ако утре всички лекари, учители, шофьори, хлебари, шлосери и заварчици отидат на работното си място, но НЕ работят, а правят и гледат сеир.....смешно ли ще ти е???
                    Всъщност точно това трябва да направят хората и то масово , за да тръгнем по правия път скоростно , в противен случай ще се влачим по корем още 23 г. и пак ще стигнем до : дали да играе сопата или да се усмихваме по площадите и кликата да се прави на луда . Междувременно ще сме се стопили на 2 - 3 милиона . Ти одобряваш ли самооценката на Орешарски за мн.добър 5 ?

Коментар

ЕЙ, ХОРА, ВИЕ НАИСТИНА ЛИ НЕ РАЗБРАХТЕ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО БРЪСНЕ ЗА СЛИВА "ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ". ТОЙ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, ТОЙ Е САМО ПРЕТЕКСТ. ХАЙДЕ НЕ СИ ХАБЕТЕ ДУМИТЕ НАХАЛОСТ, АМИ ПРОЧЕТЕТЕ ТУЙ-ОНУЙ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ПОДОБНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ХВАТКИ СЕ ПРАКТИКУВАТ ПО СВЕТА ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ И СТОЛЕТИЯ.
                      И ДРУГО - ПОРАЗМИСЛЕТЕ, АКО МОЖЕТЕ, ЗА ФАКТИТЕ ОТНОСНО ВОТА. ЗАЩО СЕ ГОВОРИ ЗА НЕГО ОТДАВНА, А БЕШЕ ЗАВЕДЕН В КАНЦЕЛАРИЯТА ТОЧНО НА 19 СЕПТЕМВРИ И ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ГЛЕДА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТОЧНО ПРЕЗ СЕДМИЦАТА, В КОЯТО АТАКА ОТСЪСТВА, ЗАЩО БЕШЕ ИЗБРАНА ТОЧНО ТАКАВА НЕВЗРАЧНА И НИКАКВА ТЕМА НА ВОТ, ЗА КОЙТО ВСЪЩНОСТ НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА И НАЙ-МАЛКО НА ОПОЗИЦИЯТА ПР. И ПР.
                      ХАЙДЕ, МИСЛЕТЕ, НАЛИ ГОСПОД ЗАТОВА ВИ Е СНАБДИЛ С ГЪНКИ?
                      И ХВЪРЛЯЙТЕ ПО ЕДНО ОКО И УХО НА ОТЗИВИТЕ ЗА ДНЕШНОТО ТЕАТРО, АМА НЕ НА ТУРКОМУНИСТИТЕ, А НА ОТЗИВИТЕ И КОМЕНТАРИТЕ В НАЦИОНАЛЕН И СВЕТОВЕН МАЩАБ.
                      ПРИЯТНО МИСЛЕНЕ И ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ!

ПП. А ТОВА, ЧЕ СТЕ ЗАСЛЕПЕНИ И ЗОМБИРАНИ НА МЕНЕ ВЪОБЩЕ НЕ МИ ПРЕЧИ И МИ ПУКА КОЛКОТО И ЗА "ВОТА".
                      Отзивите в „НАЦИОНАЛЕН И СВЕТОВЕН МАЩАБ“ са ,че този път счупихте тъпомера

Коментар

....
                        ПП. А ТОВА, ЧЕ СТЕ ЗАСЛЕПЕНИ И ЗОМБИРАНИ НА МЕНЕ ВЪОБЩЕ НЕ МИ ПРЕЧИ И МИ ПУКА КОЛКОТО И ЗА "ВОТА".
                        трудно разчитам крещящи хора

Коментар

едва ли, ако ти им плащаш заплатите от твоя джоб за свършена работа
                          За триста лева на месец (или 400 не знам каква мизерна заплатица ви се къса от каменните сърца) и пръста си не бих помръднал. Анадънму
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Ще кажа РАЗГЕЛЕ, и ще им сваля шапка !!!
                            едва ли, ако ти им плащаш заплатите от твоя джоб за свършена работа

Коментар

• ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ?!

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              изкривена ситуационна логика...

В случая, ""опозицията"", поставя на дневен ред Вот и нейна работа Е да направи всичко, за да се гласува нейната идея( Работа)
                              Цял ден на Парламента, обаче е провален с игрите на "опозицията"
                              Един работен ден ...отново на вятъра, а Борисов се чувства победител?!
                              Победител в устройването на циркове и бездействие на работното място???

Няма победители, има само победени граждани...
                              ЕЙ, ХОРА, ВИЕ НАИСТИНА ЛИ НЕ РАЗБРАХТЕ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО БРЪСНЕ ЗА СЛИВА "ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ". ТОЙ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, ТОЙ Е САМО ПРЕТЕКСТ. ХАЙДЕ НЕ СИ ХАБЕТЕ ДУМИТЕ НАХАЛОСТ, АМИ ПРОЧЕТЕТЕ ТУЙ-ОНУЙ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ПОДОБНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ХВАТКИ СЕ ПРАКТИКУВАТ ПО СВЕТА ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ И СТОЛЕТИЯ.
                              И ДРУГО - ПОРАЗМИСЛЕТЕ, АКО МОЖЕТЕ, ЗА ФАКТИТЕ ОТНОСНО ВОТА. ЗАЩО СЕ ГОВОРИ ЗА НЕГО ОТДАВНА, А БЕШЕ ЗАВЕДЕН В КАНЦЕЛАРИЯТА ТОЧНО НА 19 СЕПТЕМВРИ И ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ГЛЕДА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТОЧНО ПРЕЗ СЕДМИЦАТА, В КОЯТО АТАКА ОТСЪСТВА, ЗАЩО БЕШЕ ИЗБРАНА ТОЧНО ТАКАВА НЕВЗРАЧНА И НИКАКВА ТЕМА НА ВОТ, ЗА КОЙТО ВСЪЩНОСТ НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА И НАЙ-МАЛКО НА ОПОЗИЦИЯТА ПР. И ПР.
                              ХАЙДЕ, МИСЛЕТЕ, НАЛИ ГОСПОД ЗАТОВА ВИ Е СНАБДИЛ С ГЪНКИ?
                              ПРИЯТНО МИСЛЕНЕ И ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ!

Коментар

Ще кажа РАЗГЕЛЕ, и ще им сваля шапка !!!
                                tnm

Коментар

Working...
                                X