IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Всяка една форма на управление - все едно дали на държава или на фирма може да се гледа от два ъгъла.

Първия е какво би било идеалното управление и да се стремим да направим фактите като идеала.

втория ъгъл е Какво би било най-доброто решение за конкретните проблеми без да се интересуваме от идеални състояния.

Първия, платоничния възглед върху изграждането на властта за 2000 г. човешка история е създал огромно количество диктатори, тоталитарни общества, мъка и страдание.

Втория, прагматичния поглед създава конституционното управление, либералната демокрация.

Първия тип се опитва да казва на хората КАК трябва да се държат за да бъдат идеални граждани.
    Втория тип им казва какво НЕ трябва да правят за да не бъдат наказани.

Първия тип издига държавата и принизява индивида. Втория принизява държавата и издига индивида.

Първия тип възприема свободата като свободата да бъдеш идеален. А ако не си идеален щете реформираме, по един или друг начин. Втория тип възприема свободата като свободата да бъдеш себе си, и стига да не пречиш на другите бъди какъвто си искаш.

Търсенето и преследаването на идеали е опасно нещо. Налагането на всяко човешко нещастие в глобални размери е било извинявано с преследването на идеал.

Или по думите на Клаузевиц, най-големия враг на добрия план е преследването на идеалния план.
    Ма да бе, точно с такива празни приказки ще се оправиме

Коментар

• Всяка една форма на управление - все едно дали на държава или на фирма може да се гледа от два ъгъла.

Първия е какво би било идеалното управление и да се стремим да направим фактите като идеала.

втория ъгъл е Какво би било най-доброто решение за конкретните проблеми без да се интересуваме от идеални състояния.

Първия, платоничния възглед върху изграждането на властта за 2000 г. човешка история е създал огромно количество диктатори, тоталитарни общества, мъка и страдание.

Втория, прагматичния поглед създава конституционното управление, либералната демокрация.

Първия тип се опитва да казва на хората КАК трябва да се държат за да бъдат идеални граждани.
      Втория тип им казва какво НЕ трябва да правят за да не бъдат наказани.

Първия тип издига държавата и принизява индивида. Втория принизява държавата и издига индивида.

Първия тип възприема свободата като свободата да бъдеш идеален. А ако не си идеален щете реформираме, по един или друг начин. Втория тип възприема свободата като свободата да бъдеш себе си, и стига да не пречиш на другите бъди какъвто си искаш.

Търсенето и преследаването на идеали е опасно нещо. Налагането на всяко човешко нещастие в глобални размери е било извинявано с преследването на идеал.

Или по думите на Клаузевиц, най-големия враг на добрия план е преследването на идеалния план.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Броя на честните хора в парламента се увеличава, когато се гласува за ЛИЧНОСТИ !!!
        Абе хубаво ще влезнат честни личности, ма не се знае какви ще излезнат Парламента явно разваля хората, вместо лозунга "Съединението прави силата" требва да турнат "Политиката е вредна за вашия морал "

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Напротив, вече скучая.
          Трябва да убия още половин час.

Ти вече си ми прочетена книга и се закачам с модератора.

Смяташ ли, че можеш да засегнеш човек, който има толкова мнения? Що пръчки са ми минали през погледа в този форум.....

Май ти си човека с егото.
          Ама Бикомечков скоро ша та изпревари по брой постове.

Извинявам се за грешката.
          Last edited by gigow; 05.10.2013, 20:51.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Идеята на истинската демокрация е че на всяка сила трябва да се противопоставя друга сила. Не може да съществува демокрация когато в държавата има неконтролирана сила. А ти хем си за пряка демокрация хем искаш да направим такава избирателна система която реално ще унищожи всякаква демокрация, защото ще даде неограничена власт на управляващата партия и нейния лидер.

Ако погледнеш всички тези държави имат две камари.
            1. А на нас какво ни пречи да имаме 2 камари ???
            2. Да идеята е, че на всяка сила трябва да се противопостави друга сила. Точно за това не ни са необходими магаретата без собствено мнение, които пропорционалната система неминуемо вкарва в парламента. При парламент състоящ се от личности много по трудно се организира престъпно източване на държавата. Затова и инвеститорите имат доверие в Английската, Американската и Швейцарската валути.
            3. Защо, като на политиците толкова им пречи пропорционалната избирателна система не я заменят сами. Искаш да ти повярвам, че не си знаят интереса ли ???
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Всеки модераторски съвет ще ми бъде добре дошъл.

П.П. Дали пък вече не е време да ме баннете?
              А бе време е, ама аз им казах да та остават, да ти са радваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Аз пък викам да са 10 000 депутата. И да стоят само по един месец, след което да идва друг. Така за един парламент ще могат да минат близо половин милион българи. А за два мандата ще мине почти цялото трудоспособно население.
                Ей така ще имаме наистина народна власт.

Плюс че ще преборим и бедността . След като им приключи мандата, предлагам после да се пращат митничари

Коментар

Кой по-точно гласува за личности. Аз не се сещам за такива хора.
                  Аз, гласувам за личности, какъв е проблема ?

Коментар

Аз лично съм да има 1000 депутата - така силата на всеки един ще е 4 пъти по-слаба от настоящата Ако са само 4 то това си е реално институционализирана олигархия
                    Аз пък викам да са 10 000 депутата. И да стоят само по един месец, след което да идва друг. Така за един парламент ще могат да минат близо половин милион българи. А за два мандата ще мине почти цялото трудоспособно население.
                    Ей така ще имаме наистина народна власт.

Коментар

Я, го питай Мечобиков за една световно известна личност от управлението на Швейцария.

Много ще ми бъде интересно какво ще ти отговори.

Коментар

Броя на честните хора в парламента се увеличава, когато се гласува за ЛИЧНОСТИ !!!

Коментар

Не е така - много по-лесно се организират 121 човека от 501 човека. Като имаш 500 човека все ще се намерят 10-20 да правят проблеми. А тези 10-20 може да са достатъчно да се загуби мнозинство. А все си мисля че шанса в парламента да попаднат и честни хора със собствено мнение и с чиста съвест се повишава когато се повишават броя на хората, а не когато се намаляват.
                          tnm

Коментар

Политиците навсякъде са крадливи говеда.

Англия - световна сила, колониална империя. Английската лира - световна валута ползваща се с доверието на инвеститорите.

Избирателна система - МАЖОРИТАРНА

САЩ - световната суперсила, хегемон. Американскиятдолар - световно разплащателно средство, ползващо се с по голямо доверие от златото.

Швейцария - страна с размерите на България, много по бедна на природни ресурси. Швейцарския франк - световна валута, ползваща се с голямо доверие на инвеститорите

Форма на управление - ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ

Това, че не сме дорасли за пряка демокрация е заблуда. Преди повече от 2000 години на балканите е процъфтявала Атинската цивилизация

Идеята на истинската демокрация е че на всяка сила трябва да се противопоставя друга сила. Не може да съществува демокрация когато в държавата има неконтролирана сила. А ти хем си за пряка демокрация хем искаш да направим такава избирателна система която реално ще унищожи всякаква демокрация, защото ще даде неограничена власт на управляващата партия и нейния лидер.

Ако погледнеш всички тези държави имат две камари.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik
                              Не си прочел май това, дето ти написах, или и да си го прочел не си го разбрал. Айде спри да се самосъжаляваш и да ни занимаваш с душевните си драми
                              Напротив, вече скучая.
                              Трябва да убия още половин час.

Ти вече си ми прочетена книга и се закачам с модератора.

Смяташ ли, че можеш да засегнеш човек, който има толкова мнения? Що пръчки са ми минали през погледа в този форум.....

Май ти си човека с егото.

Коментар

На изборите 2009 около 15-20% от депутатите бяха избрани мажоритарно. Някоя личност от тях да си спомняш Това с личностите е някаква тотална заблуда. Когато се гласува партийно и се влиза партийно в парламента. Ти би ли гласувал за личност от БСП например. Добра личност, умна, не намесена в скандали. Съмнява ме.

А никой не иска мажоритарен вот защото той води до нестабилност. Мажоритарни избори има в САЩ и ЮК, но и в двете страни имат 200 години парламентарна култура, всъщност във великобритания повече. Има силни, стабилни партии има независими медии и най-важното има политическа култура в населението. Какво става обаче ако махнеш някоя от тези съставки. Чаеното парти в САЩ са типичен пример. Банда идиоти, избрани мажоритарно, които не могат да сглобят едно смислено изречение без да го напълнят с клишета и шаблони, но със сериозна олигархична подкрепа и харисвани от типичния дебелогъз мързелив консервативен американец с мания за световно превъзходство. та сега това Чаено парти като нищо ще доведе САЩ до фалит, защото Обамакеър не се харесва на корпоративния им спонсор.

Мажоритарната система не е никаква панацея. Тя създава повече проблеми отколкото решава. Всъщност единствения истински проблем който решава е че СЪЗДАВА СТАБИЛНО МНОЗИНСТВО. Но ти искаш ли стабилно мнозинство в България като ни гледаш партиите. Аз лично не искам. Не искам партиите да са силни - искам да са слаби, на гумени крака и клатещи се основи, страхуващи се да мръднат и на косъм от правия път, че да не ги блокират пак в парламента.

Когато политиците са крадливи говеда, тяхната сила трябва да се намалява, не да се увеличава. А мажоритарна изборна система ще им увеличава силата. поне на управляващите. Опозицията реално няма да я има. В моменат в който приемем мажоритарна система и е все едно да върнем член 1 от комунистическата конституция.
                                Политиците навсякъде са крадливи говеда.

Англия - световна сила, колониална империя. Английската лира - световна валута ползваща се с доверието на инвеститорите.

САЩ - световната суперсила, хегемон. Американскиятдолар - световно разплащателно средство, ползващо се с по голямо доверие от златото.

Швейцария - страна с размерите на България, много по бедна на природни ресурси. Швейцарския франк - световна валута, ползваща се с голямо доверие на инвеститорите

Това, че не сме дорасли за пряка демокрация е заблуда. Преди повече от 2000 години на балканите е процъфтявала Атинската цивилизация

tnm

Коментар

Working...
                                X