IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

прагматичния вариант търси как да се минимизират вредите ако хората са тъпи и манипулеруеми, а депутатите некадърни и корумпирани.

Те в африка явно затова толкова го използват

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Манипулираш. При мажоритарна изборна система няма как да не познаваш политиците за които гласуваш. Нали ако някой непознат парашутист се издигне в района никой няма да гласува за него !!!
      За кой мажоритарен кандидат ти гласува през 2009 ловя се на бас че дори и името му не знаеш. А ако не си гласувал се ловя на бас че не знаеш името на нито един от кандидатите и съм убеден че не познаваш лично никой от тях.

Коментар

• Да се върна отново на идеалния и прагматичния случай.

търсенето на идеален вариант предполага да се максимизира полезността ако хората са умни и депутати са кадърни и честни.

прагматичния вариант търси как да се минимизират вредите ако хората са тъпи и манипулеруеми, а депутатите некадърни и корумпирани.

никога не бих подкрепил избирателна система която залага на това хората да са идеални че тя да работи добре. винаги бих подкрепил избирателна система която минимизира вредите ако хората са тъпи парчета, а депутатите крадливи неморални престъпници.

Коментар

какво точно ще гарантира че този за който гласуваш е личност. Т.е. такава личност каквото ти очакваш да бъде. колко хора познаваш толкова добре че да си сигурен че няма да се корумпират, че няма да си променят мнението, че няма да си променят принципите. колко хора познаваш за които всъщност си сигурен за принципите им.

А ако това хора които всъщност не познаваш - каквито са политиците.
          Манипулираш. При мажоритарна изборна система няма как да не познаваш политиците за които гласуваш. Нали ако някой непознат парашутист се издигне в района никой няма да гласува за него !!!
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

Аз приказвам на хора които имат нещо между двете уши. Ако са само уши разбира се постовете ми са безсмислени.
            Постовете ти срещу пряката демокрация и мажоритарния вот наистина са безсмислени и ти го знаеш. Предпоставяш за верни твърдения, които са съмнителни, и на тяхна база изграждаш логически умозаключения.

Нещата са прости.

Кой е суверенът ???

Как суверенът може да осъществи най добре правото си на свободен избор ???

Най свободен е възможно най прекият избор и това няма как да се скрие зад увъртени фрази и засукана логика.
            tnm

Коментар

какво точно ще гарантира че този за който гласуваш е личност. Т.е. такава личност каквото ти очакваш да бъде. колко хора познаваш толкова добре че да си сигурен че няма да се корумпират, че няма да си променят мнението, че няма да си променят принципите. колко хора познаваш за които всъщност си сигурен за принципите им.

Ма аз вече го написах, ама да го кажа по друго яче - да отпадне всякакъв имунитет на дупетатите и да не е подсъдно, ако се обстреля такъв

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                Аз !!!

Ти си специален случай. Огледай се около себе си. Попитай приятелите си. Като казвам личности не разбирай велики личности, а личности на които може да се има доверие. Кой от приятелите ти иска да гласува за личности на които не знае дали може да има довериа.

При пропорционална система се гласува точно за хора на които явно не може да се има доверие, защото това са хора сляпо подчинени на лидерите.

Демокрацията това е борба на различни интереси. На интересите на много хора.

При пропорционална система нямаме демокрация, а олигархично управление, като системата е - олигарсите дърпат конците на лидерита, а лидерите на пропорционално избраните магарета

Коментар

Подкрепям Ама ще трябва да си правят заседанията на стадиони. то не че има значение всъщност, просто през зимата няма да има много кандидат депутати и ще е трудно да се събира кворум така че може би заседанията да са само когато тече и футболното първенство. От 8 до 17 заседание на парламента, на някой стадион в страната, от 18 почва мача
                  Тук усещам дългата ръка на Пеевски и Бареков.
                  Искаш ТВ7 да стане обществена ТВ и да я издържаме всички ние ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Аз пък викам да са 10 000 депутата. И да стоят само по един месец, след което да идва друг. Така за един парламент ще могат да минат близо половин милион българи. А за два мандата ще мине почти цялото трудоспособно население.
                    Ей така ще имаме наистина народна власт.

Подкрепям Ама ще трябва да си правят заседанията на стадиони. то не че има значение всъщност, просто през зимата няма да има много кандидат депутати и ще е трудно да се събира кворум така че може би заседанията да са само когато тече и футболното първенство. От 8 до 17 заседание на парламента, на някой стадион в страната, от 18 почва мача

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                      Ма не ти ли свърши вече работното време, айде бегай си , за празни приказки у форума бонус нема да ти дадат
                      Вече съвсем се предаде.
                      Щом почна и за работно време да говориш.

П.П. Много си ОР'ГИНАЛЕН и непосредствен.

Коментар

Кой по-точно гласува за личности. Аз не се сещам за такива хора.
                        Аз !!!

Ти си специален случай. Огледай се около себе си. Попитай приятелите си. Като казвам личности не разбирай велики личности, а личности на които може да се има доверие. Кой от приятелите ти иска да гласува за личности на които не знае дали може да има довериа.

При пропорционална система се гласува точно за хора на които явно не може да се има доверие, защото това са хора сляпо подчинени на лидерите.

Демокрацията това е борба на различни интереси. На интересите на много хора.

При пропорционална система нямаме демокрация, а олигархично управление, като системата е - олигарсите дърпат конците на лидерита, а лидерите на пропорционално избраните магарета
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          Мечобиков може и да ме изпревари скоро по брой постове, имайки предвид Балтик Драй Индекс, но не може да ме изпревари по съдържание и его, колкото и да се колаборира с разни форумни недодялани отрепки.
                          Ма не ти ли свърши вече работното време, айде бегай си , за празни приказки у форума бонус нема да ти дадат

Коментар

Аз приказвам на хора които имат нещо между двете уши. Ако са само уши разбира се постовете ми са безсмислени.

Бе то и тея в парламента са много учени и имат ногу между ушите, ма нещо работите куцат

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Ама Бикомечков скоро ша та изпревари по брой постове.

Извинявам се за грешката.
                              Мечобиков може и да ме изпревари скоро по брой постове, имайки предвид Балтик Драй Индекс, но не може да ме изпревари по съдържание и его, колкото и да се колаборира с разни форумни недодялани отрепки.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                                Ма да бе, точно с такива празни приказки ще се оправиме

Коментар

Working...
                                X