IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тази вечер па площад НС имаше и все още има много протестиращи. Не вярвайте на телевизора.#ОСТАВКА

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Много мръсен беше номера с Референдума.
      Вече никой и дума не обелва за референдуми ... ако някой заговори, ще му кажат - хайде сега пак 20 мнл за глупости (дали избощо са толкова е друг въпрос)

За съдиите, не знам дали е случайно, че позиция ЗА, са заели съдиите с политическо назначение
      тези от съдийската квота - са против
      Ми мърсен беше. Да ти напомням ли кой писа закона за референдумите и кой внесе първото искане за организиране за референдум.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
        Нищо общо с правото. Нищо общо с конституционализма. Баба ти Цанка (да посочена от ГЕРБ) си беше една колхозничка (с гумени апрески и ватенка, говоря за далечната 1997 г. когато ми е водила семейно и наследствено) и явно такава си е останала.
        Не знам какво е Конституционализъм, поне не политическия
        но ето ги мотивите

Според съдията Цанка Цанкова искането е недопустимо по следните съображения:

Искането за установяване на несъвместимост на Делян Пеевски и прекратяване на неговите пълномощия като народен представител трябва да бъде отхвърлено на процесуално основание – чл. 22, ал. 3 и чл. 25, ал. 2 ПОДКС.

Член 72 от Конституцията не може да се приложи, тъй като не е настъпила несъвместимост. Тя е изключена със самото решение на Народното събрание, с което избира народният представител Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Решението за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС е прието от 42-то Народно събрание на 14.06.2013 г. (ДВ, бр.54 от 21.06.2013 г.).
        Пеевски е положил и дължимата в този случай клетва. В искането не се оспорва този избор, както и че избраният придобива ново качество - орган на изпълнителната власт, който може да осъществява присъщите й правомощия.

Приемането на становището, че народният представител Пеевски е в несъвместимост означава да приемем, че Народното събрание е в нарушение на чл. 8 и на чл. 68, ал. 1 от Конституцията.
        ....
        Конституцията изключва съвместяването на длъжности от различните власти (чл. 8 от Конституцията).
        Тя не позволява съвместяване на представителна власт и изпълнителна власт. Да се приеме противното, че с избора не е изключено осъществяването на функции по законодателната власт означава нарушаване на чл. 8 и чл. 68 от Конституцията. Означава, че Народното събрание нарушава принципа на разделност на властите, а върховният орган има противоконституционно поведение и предизвиква несъвместимост, установявайки при това неокончателност и двусмислие на избора. Това би било флагрантно нарушение на чл. 8 от Конституцията, каквото не може да се съдържа в съждението за избор.
        http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/1...www.capital.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          15% ,
          това което е писано ще стане...
          Някой казват ,че тази фирма не е много долюбвана от " моЙто" правителство... засега... ама какво ли не говорят хората...
          Монти, благодаря ти, че смекчи тона! Исках да кажа, че вече са в процес икономически безобразия, породени най-вече от ДПС, които са ВИНАГИ с БСП! По принцип мисля, че най-подготвените кадри са в БСП, но това не ги прави най-добри за БГ, или поне не в настоящата конфигурация!

П.П. А най-много се дразня, че никой не гледа реалните крадени пари и фирми, а се впускат /дори в този форум/ в някакви цитати, клишета и утопични мнения!!!
          Last edited by 15%; 08.10.2013, 22:47.
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            Не спирай, моля те!
            Сам каза, че ще разследваш откъде идва заплатата ти!
            Нещо искаш да признаеш за тази фирма ли, кажи!
            Лесно е да се правим тук на герои, но като се стигне до нещо реално, всички спираме!
            15% ,
            това което е писано ще стане...
            Някой казват ,че тази фирма не е много долюбвана от " моЙто" правителство... засега... ама какво ли не говорят хората...

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
              Нищо общо с правото. Нищо общо с конституционализма.
              Това е ясно!
              Ако искаш и да осведомиш - съни - кой НЕ Е масон от висшите магистрати - ще бъде забавно
              Аман от глупаци!

Коментар

Не ти имаш проблеми, ако си в Надин....
                И ти точно за данъци да ми говориш..
                Смешна работа си... а имах друго мнение....
                Спирам до тук...
                Не спирай, моля те!
                Сам каза, че ще разследваш откъде идва заплатата ти!
                Нещо искаш да признаеш за тази фирма ли, кажи!
                Лесно е да се правим тук на герои, но като се стигне до нещо реално, всички спираме!

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                  Точно.
                  КС се произнася по въпроса, за който е сезиран.По нищо друго.Същата врътка направиха с въпроса за референдума.Но висотата на положението на КС изисква съдиите да прилагат Конституцията с кураж а не с буквоядство.Също както и обикновенните съдии впрочем.
                  Много мръсен беше номера с Референдума.
                  Вече никой и дума не обелва за референдуми ... ако някой заговори, ще му кажат - хайде сега пак 20 мнл за глупости (дали избощо са толкова е друг въпрос)

За съдиите, не знам дали е случайно, че позиция ЗА, са заели съдиите с политическо назначение
                  тези от съдийската квота - са против

Коментар

Пази си нервите за други места ...

Много ясно съм написала, че за мен мотивите, че този Иск е НЕДОПУСТИМ, са най-адекватни, т.е. изобщо, мястото МУ не е било за КС

Защо ГЕРБ го НАСОЧВА към КС и защо с този мотив - ти ми кажи.
                    Защо и на БСП и ДПС им е изгодно също подобно решение - помисли и ще се сетиш!
                    Нищо общо с правото. Нищо общо с конституционализма. Баба ти Цанка (да посочена от ГЕРБ) си беше една колхозничка (с гумени апрески и ватенка, говоря за далечната 1997 г. когато ми е водила семейно и наследствено) и явно такава си е останала.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Аз мисля, че НЯМА кой да я проверява, а ти сам се предложи!
                      Имаме дял там от нещо и ще ми е интересна "твоята" проверка до къде ще стигне при "твоето" правителство!

Имаш проблеми с моЙта, твоЙте и т.н!
                      Не ти имаш проблеми, ако си в Надин....
                      И ти точно за данъци да ми говориш..
                      Смешна работа си... а имах друго мнение....
                      Спирам до тук...

Коментар

Много ясно съм написала, че за мен мотивите, че този Иск е НЕДОПУСТИМ, са най-адекватни, т.е. изобщо, мястото МУ не е било за КС

Помислих и се сетих. Аре сега ти кажи защо това напрежение е изгодно на БСП и ДПС?

Коментар

Ти говориш за твойте данъци....Имаш дялове ли там...
                          надин има кой да я проверява...
                          Аз мисля, че НЯМА кой да я проверява, а ти сам се предложи!
                          Имаме дял там от нещо и ще ми е интересна "твоята" проверка до къде ще стигне при "твоето" правителство!

Имаш проблеми с моЙта, твоЙте и т.н!

П.П. До колко време ще е задействана процедурата по доказване на заплатата ви от Надин?
                          Last edited by 15%; 08.10.2013, 22:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                            Аз пак да попитам. Кво пречеше червените кратуни в КС да изхвърлят прасчо от НС и да няма напрежение?

Ама друго си е да прехвърляте вината на за собствените си л@йна на другите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              А такааааа, мачкай, гнусните чорбаджии
                              Е не е с лошо .... Не се занимавам с чорбаджии ... но пък вие се занимавате с някой по лабилни колеги....обичащи финикииските знаци...
                              Що така....

Коментар

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                                Това е откъс от новата книга на Веселина Томова – „Хвани ме за кобура”, която е пред издаване. В откъса се води абсолютно автентичен телефонен разговор между Алексей Петров и Веселина Томова. ...........
                                Как точно следва да възприемаме вътрешния ароматен свят на Веса Миризливата? Като документално свидетелство?
                                Като процесуално доказателство?
                                Като високостойностна литература?

Не разбрах какво точно искаш да кажеш с този си пост, другарю?

Коментар

Working...
                                X