Тази вечер па площад НС имаше и все още има много протестиращи. Не вярвайте на телевизора.#ОСТАВКА
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 19.10.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеМного мръсен беше номера с Референдума.
Вече никой и дума не обелва за референдуми ... ако някой заговори, ще му кажат - хайде сега пак 20 мнл за глупости (дали избощо са толкова е друг въпрос)
За съдиите, не знам дали е случайно, че позиция ЗА, са заели съдиите с политическо назначение
тези от съдийската квота - са против
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеНищо общо с правото. Нищо общо с конституционализма. Баба ти Цанка (да посочена от ГЕРБ) си беше една колхозничка (с гумени апрески и ватенка, говоря за далечната 1997 г. когато ми е водила семейно и наследствено) и явно такава си е останала.
но ето ги мотивите
Според съдията Цанка Цанкова искането е недопустимо по следните съображения:
Искането за установяване на несъвместимост на Делян Пеевски и прекратяване на неговите пълномощия като народен представител трябва да бъде отхвърлено на процесуално основание – чл. 22, ал. 3 и чл. 25, ал. 2 ПОДКС.
Член 72 от Конституцията не може да се приложи, тъй като не е настъпила несъвместимост. Тя е изключена със самото решение на Народното събрание, с което избира народният представител Делян Пеевски за председател на ДАНС.
Решението за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС е прието от 42-то Народно събрание на 14.06.2013 г. (ДВ, бр.54 от 21.06.2013 г.).
Пеевски е положил и дължимата в този случай клетва. В искането не се оспорва този избор, както и че избраният придобива ново качество - орган на изпълнителната власт, който може да осъществява присъщите й правомощия.
Приемането на становището, че народният представител Пеевски е в несъвместимост означава да приемем, че Народното събрание е в нарушение на чл. 8 и на чл. 68, ал. 1 от Конституцията.
....
Конституцията изключва съвместяването на длъжности от различните власти (чл. 8 от Конституцията).
Тя не позволява съвместяване на представителна власт и изпълнителна власт. Да се приеме противното, че с избора не е изключено осъществяването на функции по законодателната власт означава нарушаване на чл. 8 и чл. 68 от Конституцията. Означава, че Народното събрание нарушава принципа на разделност на властите, а върховният орган има противоконституционно поведение и предизвиква несъвместимост, установявайки при това неокончателност и двусмислие на избора. Това би било флагрантно нарушение на чл. 8 от Конституцията, каквото не може да се съдържа в съждението за избор.
http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/1...www.capital.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение15% ,
това което е писано ще стане...
Някой казват ,че тази фирма не е много долюбвана от " моЙто" правителство... засега... ама какво ли не говорят хората...
П.П. А най-много се дразня, че никой не гледа реалните крадени пари и фирми, а се впускат /дори в този форум/ в някакви цитати, клишета и утопични мнения!!!Last edited by 15%; 08.10.2013, 22:47.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеНе спирай, моля те!
Сам каза, че ще разследваш откъде идва заплатата ти!
Нещо искаш да признаеш за тази фирма ли, кажи!
Лесно е да се правим тук на герои, но като се стигне до нещо реално, всички спираме!
това което е писано ще стане...
Някой казват ,че тази фирма не е много долюбвана от " моЙто" правителство... засега... ама какво ли не говорят хората...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеНищо общо с правото. Нищо общо с конституционализма.
Ако искаш и да осведомиш - съни - кой НЕ Е масон от висшите магистрати - ще бъде забавноАман от глупаци!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеНе ти имаш проблеми, ако си в Надин....
И ти точно за данъци да ми говориш..
Смешна работа си... а имах друго мнение....
Спирам до тук...
Сам каза, че ще разследваш откъде идва заплатата ти!
Нещо искаш да признаеш за тази фирма ли, кажи!
Лесно е да се правим тук на герои, но като се стигне до нещо реално, всички спираме!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеТочно.
КС се произнася по въпроса, за който е сезиран.По нищо друго.Същата врътка направиха с въпроса за референдума.Но висотата на положението на КС изисква съдиите да прилагат Конституцията с кураж а не с буквоядство.Също както и обикновенните съдии впрочем.
Вече никой и дума не обелва за референдуми ... ако някой заговори, ще му кажат - хайде сега пак 20 мнл за глупости (дали избощо са толкова е друг въпрос)
За съдиите, не знам дали е случайно, че позиция ЗА, са заели съдиите с политическо назначение
тези от съдийската квота - са против
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеПази си нервите за други места ...
Много ясно съм написала, че за мен мотивите, че този Иск е НЕДОПУСТИМ, са най-адекватни, т.е. изобщо, мястото МУ не е било за КС
Защо ГЕРБ го НАСОЧВА към КС и защо с този мотив - ти ми кажи.
Защо и на БСП и ДПС им е изгодно също подобно решение - помисли и ще се сетиш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеАз мисля, че НЯМА кой да я проверява, а ти сам се предложи!
Имаме дял там от нещо и ще ми е интересна "твоята" проверка до къде ще стигне при "твоето" правителство!
Имаш проблеми с моЙта, твоЙте и т.н!
И ти точно за данъци да ми говориш..
Смешна работа си... а имах друго мнение....
Спирам до тук...
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеПази си нервите за други места ...
Много ясно съм написала, че за мен мотивите, че този Иск е НЕДОПУСТИМ, са най-адекватни, т.е. изобщо, мястото МУ не е било за КС
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеТи говориш за твойте данъци....Имаш дялове ли там...
надин има кой да я проверява...
Имаме дял там от нещо и ще ми е интересна "твоята" проверка до къде ще стигне при "твоето" правителство!
Имаш проблеми с моЙта, твоЙте и т.н!
П.П. До колко време ще е задействана процедурата по доказване на заплатата ви от Надин?Last edited by 15%; 08.10.2013, 22:21.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеАз пак да попитам. Кво пречеше червените кратуни в КС да изхвърлят прасчо от НС и да няма напрежение?
Ама друго си е да прехвърляте вината на за собствените си л@йна на другите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеА такааааа, мачкай, гнусните чорбаджиино пък вие се занимавате с някой по лабилни колеги....обичащи финикииските знаци...
Що така....
Коментар
-
Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнениеТова е откъс от новата книга на Веселина Томова – „Хвани ме за кобура”, която е пред издаване. В откъса се води абсолютно автентичен телефонен разговор между Алексей Петров и Веселина Томова. ...........
Като процесуално доказателство?
Като високостойностна литература?
Не разбрах какво точно искаш да кажеш с този си пост, другарю?
Коментар
Коментар