IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Не схващам идеята ти .....щото обичаме Руснаците Филип Димитров ликвидира ТКЗС ....не ми звучи смислено.
    Ами откъде са се появили ткзс-тата като идея? Очевидно е че чехите са оставили добрата част от идеята и са продължили доста по-успешно от нас.
    Разжира се че трябваше да се ликвидират, но както чехите са го направили. А както казах, те не обичат руснаците. Те бяка в тази система насила за разлика от нас. Бунт са вдигали срещу тях. Пак за разлика от нас.
    Та начина на ликвидация беше пълна глупост, направена от лукановото сдс. Много удобно за да може всичко да се изкупи на безценица, или с други думи - заграби - от определени хора.
    Има очевидни разлики в развитието на държадите от бившия соц блок. Например Полша, Чехия дори Унгария са по-добре от България. Винаги са били по-добре. Причината я казах по-горе.
    Докато нашите винаги са лизали руския задник, и са ни продавалие. Сега е същото. Ами същите хора, същия резултат. Курвите са старите червени курви, които лъжат че правят нов бардак. Няма как да стане.

Ето една статия която ми хареса:

Бъдещето се решава днес по същия начин, по който се е решавало през 1876 и 1885 година. От това, което се случи в близките 5-6 месеца, ще зависи, в каква страна ще живеем през следващите 5-6 поколения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
      Марков, чехите са мразели руснаците, а и сега не ги обичат.
      За разлика от... ха сети се.
      Не схващам идеята ти .....щото обичаме Руснаците Филип Димитров ликвидира ТКЗС ....не ми звучи смислено.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Марков, чехите са мразели руснаците, а и сега не ги обичат.
        За разлика от... ха сети се.

Коментар

• Проблема е че пазара исторически доказва че , противно на наложеното схващане че се саморегулира , до оптимално съотнощение не го прави винаги.
          На практика пазара има склонност да надува балони , и после да ги пука с опостошителни последици за цели сектори и държави.

А иначе ликвидацията на ТКЗС беше едно от безумията на прехода , този които измисли мантрата земята в реални граници е за бесилото. Помня на Баща ми как му дадоха една крава и пет овце , пре разпределянето на имуществото. познайте какво им се случи на животинките........каквото и на останалите 99 % от върнатите животни от ликвидаторите.
          Спомням си че четох как са направили това в Чехия , превърнали са ТКЗС си в АД и са радали акции вместо имущество и животни ....... макар че доста от хората нямат акционерна куртура и бързо са загубири сбствеността си на безценица за сметка на по-оправните, поне стопанствата са продължили да функционират що годе нормално там....
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
            Кръстосано Субсидиране се наричаше! Ако се направи безпристрастен анализ на т.нар."западна икономика" от 1945 г до 2008 г. ще се види,че и То има голям дял в сегашната разрастваща се световна криза. Въпреки че тъпите ни неокенсиански западни "приятели" непрекъснато от 1989 г. насам, повтаряха че трябва да го премахнем заедно със Скритите субсидии като порочни практики, за да определял всичко пазара Докато те самите черпеха с пълни шепи точно от тая практика и се докараха сами до фалит.
            Чета по-долу дискусията за ТКЗС-ата и тяхната ликвидация и стигам до извода че доста семпли типчета се подвизават тука .

За армията обаче не си прав - размерът и си беше нормален,проблемът бе в лошата и материална база и липсата на всякакво стратегическо национално планиране,което Варшавския договор не позволяваше,но и изрично не забраняваше - въпрос на вътрешна позиция и на топки!
            Колега,
            мекичко ще ти кажа че не си съвсем прав.

Армията ни беше огромна и свръхвъоръжена с техника.
            Ами че ние имахме три хиляди танка. И ако с тези танкове се формират танкови съединения, то само в тях ще влязат над 30 хиляди човека.
            Половината от тях бяха Т-34-85. С Второй мировой. В Резерв естествено, ама искат поддръжка. Смяна на горивото на 5 години. Маслата също. Препалване по график през няколко години. Преконсервация. Профилактични ремонти. Знаех ли какво е това? Пълна подмяна на всички гумени съединения, тоест стареещи части.
            Да не ти разправям само в Шумен каква артилерийска сила беше събрана. Пет артилерийски бригади само към военното училище. Всяка бригада с по 72 оръдия. Една от бригадите беше със 72 бр БМ-21 "Град". Чисто нови. Получихме ги на ешелон направо от Съюза. Само тази бригада имаше по-голяма огнева мощ от всички останали взети заедно.
            Отделно мотострелковата дивизия в Шумен формираше други съединения. Не знам какви.
            А знаеш ли колко специална техника се съхраняваше нова и така се бракува? Това са командно-щабни машини, свързочни, химически, инженерни, ГСМ и т.н Шуменските бригади бяха окомплектовани със специална техника около 90-95%
            И всички тези неща бяха в закрити паркове. Стоманобетон. Бензин, консервации, поддръжка....
            Пари, пари, пари...
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              Абе Мечка, ти дума не даваш да се обели ....
              Не давам. Ясно е кой по разбира от дървета и гори. Поне на мене ми е ясно. Не че вярвам на специалистите по принцип. Но в случая вярвам безрезервно.
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                .... за да се вкарат пари за губещите предприятия от гигантската черна и цветна металургия. .....
                Кръстосано Субсидиране се наричаше! Ако се направи безпристрастен анализ на т.нар."западна икономика" от 1945 г до 2008 г. ще се види,че и То има голям дял в сегашната разрастваща се световна криза. Въпреки че тъпите ни неокенсиански западни "приятели" непрекъснато от 1989 г. насам, повтаряха че трябва да го премахнем заедно със Скритите субсидии като порочни практики, за да определял всичко пазара Докато те самите черпеха с пълни шепи точно от тая практика и се докараха сами до фалит.
                Чета по-долу дискусията за ТКЗС-ата и тяхната ликвидация и стигам до извода че доста семпли типчета се подвизават тука .

За армията обаче не си прав - размерът и си беше нормален,проблемът бе в лошата и материална база и липсата на всякакво стратегическо национално планиране,което Варшавския договор не позволяваше,но и изрично не забраняваше - въпрос на вътрешна позиция и на топки!
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                  Я си еи май.... бе простак смо..н!!!
                  http://www.youtube.com/watch?v=KoqYHDiB6ew
                  Ще ги сънуваш голи тази вечер.

За мажоретките става дума.
                  Last edited by KMETA; 13.08.2013, 00:37.
                  Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                    Замезвай бе човек, ЗАМЕЗВАЙ. Не хубаво на гладно. Я ако знаеш кви кифтаци съм си направил.
                    Я си еи май.... бе простак смо..н!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                      А тука като ми спорите за ТКЗС-тата искам някой да ми обясни как така сме изнасяли продукция по целия Свят - тва домати, тва ябълки, тва други култури, тва агнета и пр.

А като дойде Луканов 1990 направи купонната система и нямаше клюпачка за собствения си народ.

С купони по 1 кило сирене месечно на човек и 1 кило месо. Добре че беше селото тогава да изхранва София - що буркани се мъкнеха.

Тъжно, много тъжно. Ама на хората вярват, че някой друг после е разбил селското стопанство. Па то не можеше да ни изхранва 1990 год.
                      Мечката ти отговори. Месото се изнасяше с тирове, с цели композиции за да се вкарат пари за губещите предприятия от гигантската черна и цветна металургия. Както и за издръжка на безумно голямата армия.
                      Имах близък в месопроизводството. Много месо се изнасяше човеко, много.
                      За сиренето не знам, ама вероятно с кашкавала е било същото. Не ми разправяй че селското стопанство не е можело да се издържа. Напротив. То се източваше заради гигантските металургии. Имахме безброй консервни комбинати. Всичко отиваше за износ. За да финансираме Кремиковци, Радомир, Комбината за тежко машиностроене-Русе и още много такива безумия.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                        А тука като ми спорите за ТКЗС-тата искам някой да ми обясни как така сме изнасяли продукция по целия Свят - тва домати, тва ябълки, тва други култури, тва агнета и пр.

А като дойде Луканов 1990 направи купонната система и нямаше клюпачка за собствения си народ.

С купони по 1 кило сирене месечно на човек и 1 кило месо. Добре че беше селото тогава да изхранва София - що буркани се мъкнеха.

Тъжно, много тъжно. Ама на хората вярват, че някой друг после е разбил селското стопанство. Па то не можеше да ни изхранва 1990 год.
                        Не можеше да ни изхранва, защото Луканката почна да изнася повече и да не остава за нас.
                        А седесарите наистина ликвидираха. И ликвидационни съвети имаше помня. То за това им и викаха ликвидационни съвети.

Няма ли пряка демокрация - няма демокрация

А ако не се бунтуваме, никой няма да ни я поднесе на тепсия.
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• А тука като ми спорите за ТКЗС-тата искам някой да ми обясни как така сме изнасяли продукция по целия Свят - тва домати, тва ябълки, тва други култури, тва агнета и пр.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Някой требе ти викне линейка.
                            Що? С кво не си съгласен?

Гледам ползваш Нет. Разбирам да си като баба ми, дето наближава 90-те. Тя преди е живяла в кирпичена къща и са си светели с газениче. Та тя си мисли, че "новата власт" са измислили тока и тухлите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                              Да нямаш предвид темета 30+?
                              Бате Пешо, мани ги тия смешковци, те не коментират ГЛАВНОТО
                              Ако изборите бяха днес, еди кво си...........Що ги е страх да анализират, тали са анализатори, или само им е кеф да се изходят в кенеф..........
                              Замезвай бе човек, ЗАМЕЗВАЙ. Не хубаво на гладно. Я ако знаеш кви кифтаци съм си направил.
                              Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                                Hetzer party в еу1 съм идвайте.
                                Да нямаш предвид темета 30+?
                                Бате Пешо, мани ги тия смешковци, те не коментират ГЛАВНОТО
                                Ако изборите бяха днес, еди кво си...........Що ги е страх да анализират, тали са анализатори, или само им е кеф да се изходят в кенеф..........

Коментар

Working...
                                X