IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
    Абе мажоритарни избори, ма нали се сещаш, че баба пена пак ще гласува за тоя дето и покажат по дебелян пеевските медии, а не за тебе, чичо и тетинчо . Па не става
    При мажоритарни избори се гласува за конкретни хора. Нямат лидерите възможност след това да командват тези хора като стадо. Това е важно. И да има някой и друг благодарен, има много повече такива, които на дължат нищо на никого. Разбираш ли. Не както лъсна при сегашната избирателна система от парламентарната група на АТАКА (ЮРУШ), че депутатите и си плащат на сичко отгоре и тлъсти суми за местата си.

Аз съм 99% сигурен, че и в другите партии е така.

Пропорционален вот = магарета и зурлести свине в парламента, командвани като безропотно стадо от партийните лидери.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Шуробаджинащина и приятелски кръгове.
      След 10 годин шъ ни знаят кат кръга инвестор

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Абе то хубаво, ама мен ме знаят 200-300 човека, теб 5000-6000, кой ще ни вземе в парламата? А и там заплатите много ниски!!! Ти ще служиш ли на отечеството за 1500-2000 кинта?
        ти верно си наивник, ако си мислиш че дупетатите взимат само 2к. Ами това п редставителни, ами това безплатни квартирки, кола с безплатен бензин, храна на корем за жълти стотинки. Дори и 2к да взимат наистина, нали се сещаш, че тея пари си остават в бананката на влог, щото всичко ти е безплатно и няма да има за какво да ги харчиш

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Аззззз, Ти, Тнм, Чичо, Арти, Кев (този последния като резерва, щото не му вярвам чак толкус !!!)
          Шуробаджинащина и приятелски кръгове.

Коментар

Не разсъждаваш смислено. Ако е толкова сигурно, че ще печелят по 80 - 90 % от гласовете, тогава защо като опозиции не натискат твърдо за промяна на ИЗБОРНИЯТ ЗАКОН на 100 % мажоритарен ??? Нали не искаш да повярвам, че политиците когато са в опозиция оглупяват и не си знаят интереса.

Напротив. Предимството на мажоритарните избори е в това, че в парламента влизат личности благодарение на своите собствени качества, а не на качествата на каризмата на партията или на лидера. Влизат личности, които са избрани заради качествата им и биха могли да бъдат евентуално преизбрани заради политическата им позиция, за времето докато са в парламента. Те това не им харесва на ОЛИГАРСИТЕ !!!
            Kakви личности, какви 5 лв, бе Мечо? Ще влязат тези, които телевизора ти покаже.

Коментар

Аззззз, Ти, Тнм, Чичо, Арти, Кев (този последния като резерва, щото не му вярвам чак толкус !!!)
              Абе то хубаво, ама мен ме знаят 200-300 човека, теб 5000-6000, кой ще ни вземе в парламата? А и там заплатите много ниски!!! Ти ще служиш ли на отечеството за 1500-2000 кинта?

Коментар

Не разсъждаваш смислено. Ако е толкова сигурно, че ще печелят по 80 - 90 % от гласовете, тогава защо като опозиции не натискат твърдо за промяна на ИЗБОРНИЯТ ЗАКОН на 100 % мажоритарен ??? Нали не искаш да повярвам, че политиците когато са в опозиция оглупяват и не си знаят интереса.

Напротив. Предимството на мажоритарните избори е в това, че в парламента влизат личности благодарение на своите собствени качества, а не на качествата на каризмата на партията или на лидера. Влизат личности, които са избрани заради качествата им и биха могли да бъдат евентуално преизбрани заради политическата им позиция, за времето докато са в парламента. Те това не им харесва на ОЛИГАРСИТЕ !!!
                Абе мажоритарни избори, ма нали се сещаш, че баба пена пак ще гласува за тоя дето и покажат по дебелян пеевските медии, а не за тебе, чичо и тетинчо . Па не става

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Точно затова ти казвам, че обидите ти са лишени от интелект. Просташки обиди се раждат от простаци, които пък са лишени от интелект.

Разбирам, че ти е трудно да вденеш. Може хемороидът да ти помогне.
                  Е хубаво де, обясни на простака с какво е засегнал тънко обидното ти его точно, че да се поправи

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Мечо, дай 5 човека от твоя вилает за мажоритарна. Изброй 5 имена!!!
                    tnm

Коментар

И къде точно съм те обидил ?
                      Точно затова ти казвам, че обидите ти са лишени от интелект. Просташки обиди се раждат от простаци, които пък са лишени от интелект.

Разбирам, че ти е трудно да вденеш. Може хемороидът да ти помогне.

Коментар

За мен е нелепо и най-вече невъзпитано, което наистина ме прави тъжен, е да получавам непредизвикани атаки (разбирай го обиди, ако те прави щастлив), които са лишени не само от интелект, а и лъхат на кръчмарска мръсотия.
                        И наистина ставам тъжен и отвратен, че дори за няколко часа съм бил в едно пространство с такива индивиди, ако и пространството да е само виртуално.
                        И къде точно съм те обидил ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          При мажоритарна система на предишните избори ГЕРБ щеше да има към 90% от гласовете - е тогава вече Боко и Цецо наистина щяха да се развихрят. А на тези избори БСП щеше да има абсолютно мнозинство.

tnm

Коментар

Не, трябва да те накара да видиш отстрани колко нелепо изглеждаш
                            За мен е нелепо и най-вече невъзпитано, което наистина ме прави тъжен, е да получавам непредизвикани атаки (разбирай го обиди, ако те прави щастлив), които са лишени не само от интелект, а и лъхат на кръчмарска мръсотия.
                            И наистина ставам тъжен и отвратен, че дори за няколко часа съм бил в едно пространство с такива индивиди, ако и пространството да е само виртуално.
                            Last edited by anon6706; 05.10.2013, 19:16.

Коментар

Досега само ти мен обиждаш. Защото знаеш, че МАЖОРИТАРНАТА ИЗБОРНА СИСТЕМА е по добра от пропорционалната.

24 години не можем да се отървем от комуняци, седерасти и герберасти, заради пропорционалната изборна система и вкарването чрез нея на магарета и зурлести свине в парламента.
                              Мечо, дай 5 човека от твоя вилает за мажоритарна. Изброй 5 имена!!!

Коментар

И долното трябва да ми бъде интересно ли?
                                Не, трябва да те накара да се видиш отстрани колко нелепо изглеждаш

Коментар

Working...
                                X