IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Българска банка за развитие" - единствената държавна българска банка?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В отговор

Разбира се имам предвид българска ДЪРЖАВНА банка,както съм написал в заглавието.
    Създадена е през 1999 г. (Wikipedia), така че LuckyYou - който е писал че е направена от Тройната коалиция - бърка.Явно е направена през Костовото управление.
    Странно е че за нея никъде почти не се говори и пише,а е единствената такава банка на практика в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от Димитър Т. Разгледай мнение
      Здравейте.

Знам че български банки няма (освен БНБ,но тя не позволява на гражданите да имат сметки в нея),докато в Западна Европа напр. държавата притежава немалък процент от най-големите банки.Нo наскоро четох за "Българска банка за развитие".
      Доколкото разбрах - това е единствената държавна българска банка (освен БНБ),или бъркам?
      Пич ти май бъркаш понятията... И спокойно, тази банка НЕ Е единствената българска банка...

Справка ЦКБ, ПИБ, Тексим банк, Токуда, БАКБ, КОРП... Поне тия се сещам така набързо..
      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
        Някъде има ли информация как се финансира тази банка?!
        Доколкото знам, тази банка е създадена от 3ната коалиция точно преди кризата, като са и прехвърлени 500 млн. лева, които да помагат на българския бизнес. След идването на ГРОБ обаче банката си остава е така във въздуха, никакви пари не са се превеждали, а и ако са се превеждали то е ясно - било е към фирмите на ГРОБ, така че нищо не е стигнало до бизнеса... Това е което знам за тази банка, а какво и е положението в момента нямам представа.
        The best things in life are free. The second best things are very expensive!
        не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
          ББР е държавна, но не работи с клиенти физически лица!
          Някъде има ли информация как се финансира тази банка?!
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• ББР е държавна, но не работи с клиенти физически лица!
            "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Българска банка е едно държавна е друго а БНБ трето

Коментар

Здравейте.

Знам че български банки няма (освен БНБ,но тя не позволява на гражданите да имат сметки в нея),докато в Западна Европа напр. държавата притежава немалък процент от най-големите банки.Нo наскоро четох за "Българска банка за развитие".
                Доколкото разбрах - това е единствената държавна българска банка (освен БНБ),или бъркам?
                БНБ не съм сигурен че е Българска колега.
                Например: -
                1) Тя взима напечатени пари от чужди Централни Държавни Банки срещу лихва!!!
                За сръвнение чуждите централни банки печатят пари постоянно и си захранват икономиката и банките, като го правят без лихва.
                2) Ако си забелязъл от както дойде демократизацията, от българския ЛЕВ изчезнаха надписите че е собственост на българската държава...как да си го обясним това?! Чия собственост е?
                Икономическо робство колега.
                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Здравейте.

И се регистрира да ни го кажеш????

Коментар

• "Българска банка за развитие" - единствената държавна българска банка?

Здравейте.

Working...
                  X