If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Груйче, дошла ми е в повече бирата, приел съм само първата част от питанката, а те са съединени. Дедо не ползва кредитна за кеш. Забранил ми е дохтора.
слушай дохтора, харно ти дума
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Ползвам кредитна карта на бившата банка на народа(да не е цитирам за да не звучи като реклама).Няма годишна такса.Всички други имат в размер около 20 юро.
Бих посъветвал всеки.Не ползвайте кредитни карти .Дерат здраво по други параграфи.
Равнопоставеност между субектите (банка и клиент) НЯМА и няма да има в създадената феодална обстановка.
Да бе, няма! Колко народ още са успели да зарибят с това "няма годишна такса".
Само дето искат договор за частно (или лично) банкиране, дето месечната му такса почва от 12 лева
Потвърждавам, че ПИБ нямат лихва върху изтегления кеш през гратисния период за връщане. Просто ти удрят една такса + процент от изтеглената сума на момента, но това е всичко.
До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
Ползвам кредитна карта на бившата банка на народа(да не е цитирам за да не звучи като реклама).Няма годишна такса.Всички други имат в размер около 20 юро.
Бих посъветвал всеки.Не ползвайте кредитни карти .Дерат здраво по други параграфи.
Равнопоставеност между субектите (банка и клиент) НЯМА и няма да има в създадената феодална обстановка.
Наборе, нема да се оправдаваш с уролога!
И мен ме омайват толкоз години, май ша са прежаля. Право казва наш Груйча - кво му плащаш: годишната такса иде към 40 кинта, а мъни-опакито - и то толкоз.
Тия дни ще се дам. Няма да ти кажя коя банка, да не им правя къмършъл, пък и акцийки съм си накупил тъдява, знайш.
Дедо не ползва кредитна за кеш. Забранил ми е дохтора.
Наборе, нема да се оправдаваш с уролога!
И мен ме омайват толкоз години, май ша са прежаля. Право казва наш Груйча - кво му плащаш: годишната такса иде към 40 кинта, а мъни-опакито - и то толкоз.
Тия дни ще се дам. Няма да ти кажя коя банка, да не им правя къмършъл, пък и акцийки съм си накупил тъдява, знайш.
бай Вълчо, ни една банка не предлага гратисен период за теглене на кешовица по дифолт (то и идеята на кредитните карти е такава - разплащане на сметки, а не теглене кеш). Може да има някаква промоция за няколко месеца до макс година (както е посочила лорда с райфайзен), т.е. ако ти е за нещо краткосорочно като покупка - ок, действай и закривай после, но да очкаваш, че ще има такава вечна карта - заборави
Мисля, че ПИБ не начислява лихви при теглене от АТМ в рамките на гратисния период, но:
1. Таксата при теглене на кеш с кредитна карта е убийствена
2. Лихвата върху кешовата съставка на кредита е по-голяма от тази на плащането при търговец
Като цяло - извади си и дебитни, и кредитни карти и ги ползвай по предназначение
бай Вълчо, ни една банка не предлага гратисен период за теглене на кешовица по дифолт (то и идеята на кредитните карти е такава - разплащане на сметки, а не теглене кеш). Може да има някаква промоция за няколко месеца до макс година (както е посочила лорда с райфайзен), т.е. ако ти е за нещо краткосорочно като покупка - ок, действай и закривай после, но да очкаваш, че ще има такава вечна карта - заборави
Груйче, дошла ми е в повече бирата, приел съм само първата част от питанката, а те са съединени. Дедо не ползва кредитна за кеш. Забранил ми е дохтора.
ами кредитен лимит, я, я, вундабааа
Няма проблем в кредитна карта (ако имаш кредитна карта, де, а не дебитна с разрешен овърдрафт по нея) да имаш и твой кинтаж, но на него не му начисляват възнаградителна лихва. И да, естествено, ако теглиш кинта, то теглиш от тези, дето са си твои пари и върху тях няма какво да ти начисляват като лихви, освен ако нямат такса теглене или месечна/годишна такса
Грую, кажи на дядо - какви са тия 1000 лева?
Имаш предвид кредитен лимит, нали?
Да те питам: ако имам кредитен лимит 1000 лева, обаче в картата си имам МОИ още 1000 лева - начисляват ли ми лихва, ако от сметката изтегля ония 200 лева?
Щото гледам, върху тях ми тряскат едни 5-10 лева еднократни такси...
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Грую, кажи на дядо - какви са тия 1000 лева?
Имаш предвид кредитен лимит, нали?
Да те питам: ако имам кредитен лимит 1000 лева, обаче в картата си имам МОИ още 1000 лева - начисляват ли ми лихва, ако от сметката изтегля ония 200 лева?
Щото гледам, върху тях ми тряскат едни 5-10 лева еднократни такси...
Има гратисен период за връщане на сумата, но лихвите си текат когато е в брой.
усещаш ли се какво си написал - хем има гратисен период, хем лихвите си текат Гратисен период има (и това е на всяка кредитина карта /пък знам ли, може да има и такива без гратисен, но аз не съм срещал такива/), но само за разплащания, а не за кеш и този период е от 15 до 45 дни, зависи кога си направил транзакацията.
Обяснявам нагледно:
карта от 1000 лева, отчита се на 1 число в месеца. На 2-ро число купуваш една печка за 600 кинта, на 15-то теглиш 200 кинта кеш, а на 30-то (хайде на 28-мо, че нали сме февруари) плащаш сметка в м-тел за 100 кинта, на 1-во число следващият месец имаш 100 кинта по сметка. Какво се случва с лихвите - ако до 15-то число (т.е. ако транзакциите са правени през февруари, то до 15 март) си погасиш 700-те кинта за покупки и 200-те кинта кеш, то не дължиш никакви лихви за покупките (т.е. за 700-те кинта), дори ще ти върнат 1% (повечето банки имат кеш бек програма) или иначе казано 7 лева ще набуташ банката, но за 200-те кинта кеш си плащаш лихвите от дей уан, т.е. от 16-ти февруари нататък, до момента на пълното погасяване. Дано ме разбра, но ако нямаш месечна такса или там някаква друга такса и си погасяваш всичките покупки в гратисния период (и позлваш каратат само за покупки), накрая може да се окаже, че банката има да ти дава. Теглиш ли кеш обаче -ядеш здраво хурката
Всички имат гратисен при покупка с картата.Но за теглене в брой от банкомат или в банка имат лихва , която започва да тече веднага.
Както е дал пример Лорда с Райфайзен, това търся аз.Но тяхната промоция без лихви в гратисния период при притеглене в брой е до края на 2013г.
Чувал съм че ПИБ нямат лихви в гратисния период, но само при златните, сега ще звъня там да питам.
Бат Недю, доста са банките, даже не се сещам, кои са без гратисен период, просто си разгледай страниците и ....скачай
Коментар