Първоначално изпратено от Вълчо-34
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Банки-Кредитни карти
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеПолзвам кредитна карта на бившата банка на народа(да не е цитирам за да не звучи като реклама).Няма годишна такса.Всички други имат в размер около 20 юро.
Бих посъветвал всеки.Не ползвайте кредитни карти .Дерат здраво по други параграфи.
Равнопоставеност между субектите (банка и клиент) НЯМА и няма да има в създадената феодална обстановка.
Само дето искат договор за частно (или лично) банкиране, дето месечната му такса почва от 12 лева
Коментар
-
Ползвам кредитна карта на бившата банка на народа(да не е цитирам за да не звучи като реклама).Няма годишна такса.Всички други имат в размер около 20 юро.
Бих посъветвал всеки.Не ползвайте кредитни карти .Дерат здраво по други параграфи.
Равнопоставеност между субектите (банка и клиент) НЯМА и няма да има в създадената феодална обстановка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнениеНаборе, нема да се оправдаваш с уролога!
И мен ме омайват толкоз години, май ша са прежаля. Право казва наш Груйча - кво му плащаш: годишната такса иде към 40 кинта, а мъни-опакито - и то толкоз.
Тия дни ще се дам. Няма да ти кажя коя банка, да не им правя къмършъл, пък и акцийки съм си накупил тъдява, знайш.И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеДедо не ползва кредитна за кеш. Забранил ми е дохтора.
И мен ме омайват толкоз години, май ша са прежаля. Право казва наш Груйча - кво му плащаш: годишната такса иде към 40 кинта, а мъни-опакито - и то толкоз.
Тия дни ще се дам. Няма да ти кажя коя банка, да не им правя къмършъл, пък и акцийки съм си накупил тъдява, знайш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениебай Вълчо, ни една банка не предлага гратисен период за теглене на кешовица по дифолт (то и идеята на кредитните карти е такава - разплащане на сметки, а не теглене кеш). Може да има някаква промоция за няколко месеца до макс година (както е посочила лорда с райфайзен), т.е. ако ти е за нещо краткосорочно като покупка - ок, действай и закривай после, но да очкаваш, че ще има такава вечна карта - заборави
1. Таксата при теглене на кеш с кредитна карта е убийствена
2. Лихвата върху кешовата съставка на кредита е по-голяма от тази на плащането при търговец
Като цяло - извади си и дебитни, и кредитни карти и ги ползвай по предназначение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениебай Вълчо, ни една банка не предлага гратисен период за теглене на кешовица по дифолт (то и идеята на кредитните карти е такава - разплащане на сметки, а не теглене кеш). Може да има някаква промоция за няколко месеца до макс година (както е посочила лорда с райфайзен), т.е. ако ти е за нещо краткосорочно като покупка - ок, действай и закривай после, но да очкаваш, че ще има такава вечна карта - заборавиИ това ще мине ...
Коментар
-
ами кредитен лимит, я, я, вундабааа
Няма проблем в кредитна карта (ако имаш кредитна карта, де, а не дебитна с разрешен овърдрафт по нея) да имаш и твой кинтаж, но на него не му начисляват възнаградителна лихва. И да, естествено, ако теглиш кинта, то теглиш от тези, дето са си твои пари и върху тях няма какво да ти начисляват като лихви, освен ако нямат такса теглене или месечна/годишна такса
Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнениеГрую, кажи на дядо - какви са тия 1000 лева?
Имаш предвид кредитен лимит, нали?
Да те питам: ако имам кредитен лимит 1000 лева, обаче в картата си имам МОИ още 1000 лева - начисляват ли ми лихва, ако от сметката изтегля ония 200 лева?
Щото гледам, върху тях ми тряскат едни 5-10 лева еднократни такси...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеОбяснявам нагледно:
карта от 1000 лева...
Имаш предвид кредитен лимит, нали?
Да те питам: ако имам кредитен лимит 1000 лева, обаче в картата си имам МОИ още 1000 лева - начисляват ли ми лихва, ако от сметката изтегля ония 200 лева?
Щото гледам, върху тях ми тряскат едни 5-10 лева еднократни такси...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеИма гратисен период за връщане на сумата, но лихвите си текат когато е в брой.
Обяснявам нагледно:
карта от 1000 лева, отчита се на 1 число в месеца. На 2-ро число купуваш една печка за 600 кинта, на 15-то теглиш 200 кинта кеш, а на 30-то (хайде на 28-мо, че нали сме февруари) плащаш сметка в м-тел за 100 кинта, на 1-во число следващият месец имаш 100 кинта по сметка. Какво се случва с лихвите - ако до 15-то число (т.е. ако транзакциите са правени през февруари, то до 15 март) си погасиш 700-те кинта за покупки и 200-те кинта кеш, то не дължиш никакви лихви за покупките (т.е. за 700-те кинта), дори ще ти върнат 1% (повечето банки имат кеш бек програма) или иначе казано 7 лева ще набуташ банката, но за 200-те кинта кеш си плащаш лихвите от дей уан, т.е. от 16-ти февруари нататък, до момента на пълното погасяване. Дано ме разбра, но ако нямаш месечна такса или там някаква друга такса и си погасяваш всичките покупки в гратисния период (и позлваш каратат само за покупки), накрая може да се окаже, че банката има да ти дава. Теглиш ли кеш обаче -ядеш здраво хуркатаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Всички имат гратисен при покупка с картата.Но за теглене в брой от банкомат или в банка имат лихва , която започва да тече веднага.
Както е дал пример Лорда с Райфайзен, това търся аз.Но тяхната промоция без лихви в гратисния период при притеглене в брой е до края на 2013г.
Чувал съм че ПИБ нямат лихви в гратисния период, но само при златните, сега ще звъня там да питам.Last edited by nedev75; 25.02.2013, 14:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеБат Недю, доста са банките, даже не се сещам, кои са без гратисен период, просто си разгледай страниците и ....скачайNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеКои банки предлагат кредитни карти с гратисен период и за теглене на суми в брой?"Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
Коментар