IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прехвърляне на акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ah1488 Разгледай мнение
    Ходих до ИП и не намерихме подходящо решение на моя проблем.Това с нотариалното пълномощно не ме устройва много много.Попитах дали от моя под-сметка мога да прехвърля към друга под-сметка на друг клиент....не можело(!!!), което е много тъпо, парите са си мои ще си ги правя каквото си искам!Друго за което се сетих сега и май ми остава като единствена подходяща идея е....Продавам ги за по 10 стотинки на акция на мой приятел и той вече ги продава по пазарна цена.Как ви се струва като вариант, колко ли време би отнело?Ако се сещате някакви варианти споделете.
    Кажи ми честно: каква е разликата между това да упълномощиш твоя приятел да ги продаде или пък да му ги прехвърлиш и той пак да ги продава...
    Аз лично не вижам такава освен два-три дена за сетълменти...
    Твоя работа... акциите са си твои и ти решаваш какво да правиш с тях,но е тъпо да занимаваш форума с нщо,което не е чак толкова сложно...
    Only God Can Judge me...

Коментар

• Ходих до ИП и не намерихме подходящо решение на моя проблем.Това с нотариалното пълномощно не ме устройва много много.Попитах дали от моя под-сметка мога да прехвърля към друга под-сметка на друг клиент....не можело(!!!), което е много тъпо, парите са си мои ще си ги правя каквото си искам!Друго за което се сетих сега и май ми остава като единствена подходяща идея е....Продавам ги за по 10 стотинки на акция на мой приятел и той вече ги продава по пазарна цена.Как ви се струва като вариант, колко ли време би отнело?Ако се сещате някакви варианти споделете.

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
        Ами открий си сметка в дрга банка - какъв ти е проблема?
        Проблема е,че ако има запор в една банка ще има и във всички останали !!!

Целия проблем се решава с едно нотариално заверено пълномощно(хубаво е ИП-то да ти даде бланка),в което да е описано,че той щеизвърши сделката от твое име и парите ще се прехвърлят по негова сметка (от твое име - за негова сметка) и всичко е ОК.
        Кви прехвърляния ?
        Кви пет лева?
        Only God Can Judge me...

Коментар

Здравейте.Изпратих мейл и до ИП, но искам да попитам и тук.Притежавам Х брой акции които искам да продам.Тази седмица ще си открия сметка в ИП.Казуса е следния...Имам запор на банковата сметка
          Ами открий си сметка в дрга банка - какъв ти е проблема?
          "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
            Ти разглеждаш 3 отделни процедури:
            1. ИП може да ги продаде,
            2. Можеш да ги дариш,
            3. Можеш да ги продадеш директно на някого.

Всичко това е дефинирано като "прехвърляне на собствеността на акциите" и е свързано с пререгистриране на акциите в ЦД на нов собственик /преобретателя/. ИП начислява своята комисиона при такова прехвърляне на собственост с пререгистрация.
            Да, така е. Постът ми не беше към теб, а към ah1488, по грешка те цитирах.

Коментар

• Първоначално изпратено от bloom Разгледай мнение
              Ако нямаш запор върху самите акции, ИП-то може да ги продаде и да ти плати в брой, освен ако сумата не е голяма. Можеш и да ги дариш / продадеш директно на някой, но разходите ти тогава може да са по-високи.

Ти разглеждаш 3 отделни процедури:
              1. ИП може да ги продаде,
              2. Можеш да ги дариш,
              3. Можеш да ги продадеш директно на някого.

Всичко това е дефинирано като "прехвърляне на собствеността на акциите" и е свързано с пререгистриране на акциите в ЦД на нов собственик /преобретателя/. ИП начислява своята комисиона при такова прехвърляне на собственост с пререгистрация.
              If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                ИП е посредник между теб, като притежател на акции и Централния депозитар, където те са регистрирани. ИП знаят цялата процедура по прехвърляне на собствеността и регистриране на акциите в ЦД на името на новият собственик и няма смисъл ти да им обясняваш цялата процедура -достатъчно е да заплатиш необходимата такса. Успех!

Ако акциите са на предприятия от затворен тип /непублични/ - прехвърлянето на собствеността се извършва съгласно текстовете в Устава на дружеството, които са съобразени с ТЗ.
                Ако нямаш запор върху самите акции, ИП-то може да ги продаде и да ти плати в брой, освен ако сумата не е голяма. Можеш и да ги дариш/продадеш директно на някой, но разходите ти тогава може да са по-високи.

Коментар

Здравейте.Изпратих мейл и до ИП, но искам да попитам и тук.Притежавам Х брой акции които искам да продам.Тази седмица ще си открия сметка в ИП.Казуса е следния...Имам запор на банковата сметка и искам да избегна да ми запорират парите от продажбата на акциите.Възможно ли е да ги продам/даря на някой приятел, който има открита сметка при същия ИП и да като ги продаде да си получи парите вече на неговата банкова сметка.Четох за нерегулирания пазар и сделките там.Как се извършват сделките там?В смисъл такъв аз искам да продам Х брой акции на човека Y за цената Z, как се регистрира самата сделка, къде се вписва и от кого?
                  Благодаря ви предварително на отзовалите се!

ИП е посредник между теб, като притежател на акции и Централния депозитар, където те са регистрирани. ИП знаят цялата процедура по прехвърляне на собствеността и регистриране на акциите в ЦД на името на новият собственик и няма смисъл ти да им обясняваш цялата процедура -достатъчно е да заплатиш необходимата такса. Успех!

Ако акциите са на предприятия от затворен тип /непублични/ - прехвърлянето на собствеността се извършва съгласно текстовете в Устава на дружеството, които са съобразени с ТЗ.
                  If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Прехвърляне на акции

Здравейте.Изпратих мейл и до ИП, но искам да попитам и тук.Притежавам Х брой акции които искам да продам.Тази седмица ще си открия сметка в ИП.Казуса е следния...Имам запор на банковата сметка и искам да избегна да ми запорират парите от продажбата на акциите.Възможно ли е да ги продам/даря на някой приятел, който има открита сметка при същия ИП и да като ги продаде да си получи парите вече на неговата банкова сметка.Четох за нерегулирания пазар и сделките там.Как се извършват сделките там?В смисъл такъв аз искам да продам Х брой акции на човека Y за цената Z, как се регистрира самата сделка, къде се вписва и от кого?
                    Благодаря ви предварително на отзовалите се!
                  Working...
                  X