IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Испания - каква я мислехме, а тя каква стана !!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    И сега го взима правителството и ще го даде на банките ако имат нужда.
    Ъхъ, правителството ще ги даде на банките, пък после банките ще дадат на правителството ако има нужда, пък то е ясно че има нужда и хоп перпетум мобиле!

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      Все повече мнения се чуват че самата схема е сбъркана в ЕС. Сега реално за тези 100 милярда не е ясно кой носи отговорност. Правителството днес е едно а утре друго. Според мен трябва да се финансират директно банките, които да си носят отговорноста.
      Правителството носи отговорност. Те за това се протакаха толкова време, защото испанците искаха банките да ги вземат, но останалите от ЕС държаха да работят само с правителството. И сега го взима правителството и ще го даде на банките ако имат нужда.

Но все още не е ясно как точно ще стане това даване. Само Банкия за сега са ясни, другите банки още се крият като партизани и не си признават лошите кредити, а и не начисляват провизии. Доста познато звучи Като точно този момент с ризнаването и даването ще проточи нещата във времето - но положителното е че Испания вече няма нужда да се притеснява колко ще и струва да набере пари от пазар за такова евентуално спасяване, което ще и смъкне и лихвите по облигациите. Така че те дори пукнато евро да не похарчат от тази "помощ" пак ще са на плюс само от намалените лихви по другите им облигации.

Така че според по-добре си е правителството да ги взема. Но испанците явно са го ударили на гордост и за това се опъваха на тази схема.

Коментар

• Все повече мнения се чуват че самата схема е сбъркана в ЕС. Сега реално за тези 100 милярда не е ясно кой носи отговорност. Правителството днес е едно а утре друго. Според мен трябва да се финансират директно банките, които да си носят отговорноста.
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
          То така само се започва... и в Гърция беше така преди 1-2 години.
          След първите 100, следват още няколко милиарда на вятъра, преди неминуемия фалит...
          така или започва или свършва.

Коментар

• То така само се започва... и в Гърция беше така преди 1-2 години.
            След първите 100, следват още няколко 100 милиарда на вятъра, преди неминуемия фалит...
            Custodite sortem vestram

Коментар

Ако си сигурен, направо скъсявай Моята позиция е предварително решена. Изчаквах събитие наливане на пари и то се случи. Или ще загубя или ще спечеля. CABK също е интересна
              Не играя на късо и не влизам с маржин. Виж за дълга дългосрочна позиция в сан и ббва съвсем скоро ще стане време. И двете банки ме кефят много.

харесват ми банки с основен бизнес извън испания, високо капитализирани но търгуващи се на испански коефициенти За това и се придържам към двете най-големи
              Last edited by ravnovesie; 11.06.2012, 13:28.

Коментар

Този гап ще го запълни следващите пет дена. Днес ще е еуфорията като дори не съм сигурен, че ще издържи до края на деня.

Между другото ББВА е се държи по-добре от сантандер от няколко месеца. А като мащаб и бизнес са доста подобни.
                Ако си сигурен, направо скъсявай Моята позиция е предварително решена. Изчаквах събитие наливане на пари и то се случи. Или ще загубя или ще спечеля. CABK също е интересна

Коментар

Е то винаги е рисково, ама си мисля че минимум 2 дена ще е нагоре. До утре няма да пипам а като дойде утре ще преценя. Засега съм 1% назад
                  Този гап ще го запълни следващите пет дена. Днес ще е еуфорията като дори не съм сигурен, че ще издържи до края на деня.

Между другото ББВА е се държи по-добре от сантандер от няколко месеца. А като мащаб и бизнес са доста подобни.

Коментар

Утре вече ще е доста рисково. Нищо чудно утре да върне половината от днешния ръст.
                    Е то винаги е рисково, ама си мисля че минимум 2 дена ще е нагоре. До утре няма да пипам а като дойде утре ще преценя. Засега съм 1% назад

Коментар

Дълъг SAN с 300% от капитала пък да става каквото ще Утре след обяд мисля да я затворя.
                      Утре вече ще е доста рисково. Нищо чудно утре да върне половината от днешния ръст.

Коментар

• Дълъг SAN с 300% от капитала пък да става каквото ще Утре след обяд мисля да я затворя.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                          long DAX, long ThuyssenKrupp, Long HeidelbergCement

zатворихме с по средnо 10% на поzициа. кои слуshal....

Коментар

• http://www.zerohedge.com/contributed...ops+to+zero%29
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Ситуацията в момента: http://www.youtube.com/watch?v=NOzR3UAyXao

Коментар

• първо искаха до 40 млрд, после до 100, вече се говори за до 125, ...400...
                                да видим до края на месеца колко ще станат
                                Last edited by Ceco; 10.06.2012, 23:35.

Коментар

Working...
                                X