Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Испания - каква я мислехме, а тя каква стана !!!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеВсе повече мнения се чуват че самата схема е сбъркана в ЕС. Сега реално за тези 100 милярда не е ясно кой носи отговорност. Правителството днес е едно а утре друго. Според мен трябва да се финансират директно банките, които да си носят отговорноста.
Но все още не е ясно как точно ще стане това даване. Само Банкия за сега са ясни, другите банки още се крият като партизани и не си признават лошите кредити, а и не начисляват провизии. Доста познато звучи Като точно този момент с ризнаването и даването ще проточи нещата във времето - но положителното е че Испания вече няма нужда да се притеснява колко ще и струва да набере пари от пазар за такова евентуално спасяване, което ще и смъкне и лихвите по облигациите. Така че те дори пукнато евро да не похарчат от тази "помощ" пак ще са на плюс само от намалените лихви по другите им облигации.
Така че според по-добре си е правителството да ги взема. Но испанците явно са го ударили на гордост и за това се опъваха на тази схема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеТо така само се започва... и в Гърция беше така преди 1-2 години.
След първите 100, следват още няколко милиарда на вятъра, преди неминуемия фалит...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеАко си сигурен, направо скъсявай Моята позиция е предварително решена. Изчаквах събитие наливане на пари и то се случи. Или ще загубя или ще спечеля. CABK също е интересна
харесват ми банки с основен бизнес извън испания, високо капитализирани но търгуващи се на испански коефициенти За това и се придържам към двете най-големиLast edited by ravnovesie; 11.06.2012, 13:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТози гап ще го запълни следващите пет дена. Днес ще е еуфорията като дори не съм сигурен, че ще издържи до края на деня.
Между другото ББВА е се държи по-добре от сантандер от няколко месеца. А като мащаб и бизнес са доста подобни.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЕ то винаги е рисково, ама си мисля че минимум 2 дена ще е нагоре. До утре няма да пипам а като дойде утре ще преценя. Засега съм 1% назад
Между другото ББВА е се държи по-добре от сантандер от няколко месеца. А като мащаб и бизнес са доста подобни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеУтре вече ще е доста рисково. Нищо чудно утре да върне половината от днешния ръст.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеДълъг SAN с 300% от капитала пък да става каквото ще Утре след обяд мисля да я затворя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеlong DAX, long ThuyssenKrupp, Long HeidelbergCement
zатворихме с по средnо 10% на поzициа. кои слуshal....
Коментар
Коментар