Първоначално изпратено от vilavarna
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Испания - каква я мислехме, а тя каква стана !!!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРазбира се че си губиш времето, опитваш се да доказваш, че слънцето изгрява от изток. А аз ти казвам че това няма никакво значение, има значение само колко ще нагрее земята.
Като искаш продължавай да смяташ че основното нещо е че слънцето изгрява от изток. На мен не ми пречи, все пак не се занимаваш с управление на моите пари
Коментар
-
Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнениеей го цитата
In other words, electronic money creation to date - whether directly through bond buying in the United States or Britain or in a more oblique form of cheap long-term lending by the ECB - is not even replacing what commercial banks are removing by shoring up their own balance sheets and winding down loan books.
"Те си казват, че тези пари не са заместили напълно това което е изчезнало от банковите баланси, което изцяло подържа моето мнение че до като банките не вземат да кредитира това не е опасно. "
казват че ийзинга не е бил достатъчен щото не може да насмогне на скоростта на изпаряване на активите в балансите на банките и това се отнася както за европа така и за америка и англия. не казват че тва е ефект само в европа поради това че ЕЦБ не била печатила ...
аха викаш има увеличение на паричната маса но няма принтене на пари. не нямаме спор - имаме губене на време ... а дали това печатане ще предизвика инфлация и колко е опасно е съвсееем друг въпрос. важното е че нямаме спор и се съгласяваме че се печати ама яко. тва е точка първа.
Като искаш продължавай да смяташ че основното нещо е че слънцето изгрява от изток. На мен не ми пречи, все пак не се занимаваш с управление на моите пари
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ какво, мнението им е като моето, те употребяват oblique аз употребих косвено. Да виждаш някакво разминаване. Те си казват, че тези пари не са заместили напълно това което е изчезнало от банковите баланси, което изцяло подържа моето мнение че до като банките не вземат да кредитира това не е опасно. Очевидно отново моето мнение е просто казано по друг начин в този анализ. Казах че баланса на ЕЦБ е нарастнал защото се е свил баланса на банковата система като цяло - косвено цялата статия е за това, като това го дават като доказателство че ще има още QE.
Не мога да ти разбера каква точно ти е тезата. Че има увеличение на паричната маса - ами има. Но това само по-себе си не означава нищо. Просто констатираш един очевиден факт.
In other words, electronic money creation to date - whether directly through bond buying in the United States or Britain or in a more oblique form of cheap long-term lending by the ECB - is not even replacing what commercial banks are removing by shoring up their own balance sheets and winding down loan books.
"Те си казват, че тези пари не са заместили напълно това което е изчезнало от банковите баланси, което изцяло подържа моето мнение че до като банките не вземат да кредитира това не е опасно. "
казват че ийзинга не е бил достатъчен щото не може да насмогне на скоростта на изпаряване на активите в балансите на банките и това се отнася както за европа така и за америка и англия. не казват че тва е ефект само в европа поради това че ЕЦБ не била печатила ...
аха викаш има увеличение на паричната маса но няма принтене на пари. не нямаме спор - имаме губене на време ... а дали това печатане ще предизвика инфлация и колко е опасно е съвсееем друг въпрос. важното е че нямаме спор и се съгласяваме че се печати ама яко. тва е точка първа.
Коментар
-
И какво, мнението им е като моето, те употребяват oblique аз употребих косвено. Да виждаш някакво разминаване. Те си казват, че тези пари не са заместили напълно това което е изчезнало от банковите баланси, което изцяло подържа моето мнение че до като банките не вземат да кредитира това не е опасно. Очевидно отново моето мнение е просто казано по друг начин в този анализ. Казах че баланса на ЕЦБ е нарастнал защото се е свил баланса на банковата система като цяло - косвено цялата статия е за това, като това го дават като доказателство че ще има още QE.
Не мога да ти разбера каква точно ти е тезата. Че има увеличение на паричната маса - ами има. Но това само по-себе си не означава нищо. Просто констатираш един очевиден факт.
Коментар
-
равновесие, анон викате ЕЦБ не печатала пари а? тц!
" In other words, electronic money creation to date - whether directly through bond buying in the United States or Britain or in a more oblique form of cheap long-term lending by the ECB ... "
http://www.reuters.com/news/article/...85C07220120613
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеПриятел, аз ги опростявам нещата и някои хора не могат да ме разберат а камо ли ако вкараме в уравнението и други фактори
Я ти да си напечатал 100 лева и да искаш да ти върна 130? И един милион пъти да ги завъртя през един милион фирми, те няма как да станат 130. Изцяло завися от теб дали ще се съгласиш да вземеш стоки или услуги за тези лихви. За главница пък въобще да не отваряме дума, че още по-сложно ще стане
За имагинерния случай, в който си взимаш парите за да си ги стискаш и да седиш върху тях, просто не искам да разсъждаваме - твърде нереален е, особенно пък в днешното общество, в което хората не само, че не трупат спестявания ами напротив, трупат дълг
Та така, надявам се да разбереш от горния пример как при 100 лева дадени назам може да получиш 130 лева (напълно реални с напълно реална покупателна стойност) без парите да се увеличат
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеПо-добре монетка нали? Там поне сигнала е ясен и разбираем
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВълните са пълна глупост според мен поне Краткосрочния тренд при банката е нагоре. Но този тренд може да не продължи след неделя. А тъй като неделя е съвсем близо, най-вероятно още в петък или утре в европа нещата ще се спихнат като цяло.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТова че е голяма в момента е минус, а това че е най-голяма е голям минус. При катаклизма преди 65 милиона години динозаврите първи са измрели...
Оствен това, не ми казвай че когато Европа и Америка бълбукат Лат. Америка ще цъфти и връзва!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениесантандер е най-голямата банка в латинска америка, и огромна част от приходите и идват от там и още по-голяма част от печалбата.
Оствен това, не ми казвай че когато Европа и Америка бълбукат Лат. Америка ще цъфти и връзва!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеАми ти пак си купувай на маржин физическо злато кой ти пречи ? Залагай каквото може и тегли кредити до дупка Аз ако бях сигурен в идването на златният стандарт това щях да направя.
Равновесие : днес ще изляза със сигурност и със загуба. Дано да хвана подходящият момент. Сега остава да почна и вълни да броя или направо да хвърлям монетка та да е пълна осирацията
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЗа коя дупка става дума? Мислех че говориш не за дупката нагоре от това че дават на Испания 100 милиарда евро, а от това че вчера СиП намали рейтинга на Сантандер до БББ - тоест боклук!Last edited by ravnovesie; 12.06.2012, 14:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеРаздялата няма да е лесна и няма да е доброволна. Хората ще си минат на златен стандарт и без височайшото разрешение. Процесът вече тече в ускорени темпове.
Злато и сребро на марджин не съветвам никой да купува, защото той не купува злато и сребро, а купува хартиени унции от злато и сребро. Купувам само и единствено физическо инвестиционно злато с доказан произход и чистота от четири девятки.
Равновесие : днес ще изляза със сигурност и със загуба. Дано да хвана подходящият момент. Сега остава да почна и вълни да броя или направо да хвърлям монетка та да е пълна осирациятаАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАми посоката бе нагоре. Гапа бе нагоре.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар