IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е банката с най-евтин международен превод?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Бе не знам какво толкова и се кефите на тази пейсера - за мен лично не е ок. И ще кажа защо, макар да съм го казвал и преди - тук ти искат сканиране на личната карта, разбираш ли, че отгоре на това пък и скайп връзка, за да те потвърдят кой си!?!?!?! Айде, холан, а - то в банката има по-малко проверки!

    Да не говорим, че самата им регистрация е безумно бавна и ако искаш да пуснеш нещо спешно, при мен беше точно така, директно те отказват, защото трябвало да те проверят - ами нЕмЪ нужда. Иначе са евтини, но колко от нас правят по 30 трансфера в чужбина на месец?

    Може и да съм пристрастен, но за мен единствените, от които съм доволен като бързина и липса на формалности, са Трансферуайз. Особено пък за единократни преводи по някакъв повод, каквито са огромната маса от преводите по принцип - да, и те се изциганиха, преди даваха безплатен първи трансфер до 3 000 паунда (или еквивалент), сега го намалиха на 500, което не е гот, но пълно шастие няма. И за д а не е реклама, няма да поствам линк за безплатен първи превод - който иска, ще му го пратя на лично.

    П.С. Иначе и двете са в пъти по-добри от цената на банков превод, но всеки сам си преценява!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение

      Аз съм от първите им клиенти физически лица в България. До сега не са ме мамили. Даже напротив - получих постоянен преференциален курс за обмяна на валута от BGN към EUR, значително по-добър, отколкото е най-добрият им курс в сайта. Отделно, имам и IBAN към системата им, който IBAN съм регистрирал в PayPal и сега си правя withdrawal от PayPal към сметката ми в PaySera без никакъв проблем.
      Супер звучи, ще се пробва тогава, ограничения за сумата, която мога да преведа с един паричен превод?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от financialist Разгледай мнение
        А няма ли измамени от paysera, в смисъл добре звучи, амма какви са рисковете тук
        Аз съм от първите им клиенти физически лица в България. До сега не са ме мамили. Даже напротив - получих постоянен преференциален курс за обмяна на валута от BGN към EUR, значително по-добър, отколкото е най-добрият им курс в сайта. Отделно, имам и IBAN към системата им, който IBAN съм регистрирал в PayPal и сега си правя withdrawal от PayPal към сметката ми в PaySera без никакъв проблем.

        Коментар


        • Засега съм правил 3 пъти преводи през тях и не съм имал проблеми. Преводите и в трите случая бяха лев - евро към банка от ЕС. Официален обменен курс и нула комисионна - колкото пратих толкова пристигнаха. Преводите стават или същия ден или на другия ден до обяд в зависимост от кога ги бях пуснал в системата им. Реално, ако не ползваш системата им като разплащателна сметка и да поддържаш постоянна наличност не виждам какво може да се измамят.
          Рисковете са, че това е платежна система, а не банка, така че нямаш гаранция на парите вътре. Реално погледнато превеждаш парите си по сметка на Paysera и те след това ги отчитат в акаунта ти. Как е уредено чисто законово това и какви протекции имаш не съм сигурен, но и аз реално съм ги ползвал само като middle man за евтини международни преводи, така че не съм се интересувал.
          Last edited by new_investor; 28.03.2017, 15:51.

          Коментар


          • А няма ли измамени от paysera, в смисъл добре звучи, амма какви са рисковете тук

            Коментар


            • От тази тема научих за Paysera и съм много благодарен! Вече направих един превод в евро до Германия - парите пристигнаха по сметката на получателя за 4 часа, превода ми струваше 0 лв.

              Същото упражнение го правех досега през ПИБ, на които им трябваха 30 часа (минимум) за да стигнат парите до там, за което им плащах 40 лв.

              Просто няма база за сравнение. Имам чувството, че досега съм живял в Средновековието и изведнъж се озовах в ХХI век.

              Коментар


              • Добра новина, добре че е ЕК и ЕС, да натиснат картелите, главно у нас. Вижте им тарифите на банките, проверявах на повечето банки, почти еднакви са и всички абсурдни. В 21 век да те таксуват за превод в същата банка, за извлечение по мейла, за всеки превод, за получаване на валутен превод - това е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ, никъде в ЕС не съм виждал такова нещо. Преди повече от 20 години имаше такива неща някъде. Къде е БНБ, КЗК, къде са медии, журналисти, и потребителите мълчат като овце?

                Коментар


                • Европейската комисия ще намали таксите за валутни преводи

                  Николай Големанов - 16 март 2017, 06:25 dir.bg
                  Европейската комисия ще предложи до края на годината нови правила за намаляване на таксите за трансакции на дребно при плащания във валути на държавите от ЕС.
                  Това сочи документ, цитиран от Ройтерс и БТА.

                  Таксите за трансакции в еврозоната, обединяваща 19 страни от ЕС, вече са обект на правила, задължаващи да има еднакви цени на плащанията в една държава и в другите членки на валутния съюз.

                  Таксите за други валути от ЕС, като британска лира или полска злота, обаче не са регулирани.

                  ЕК планира да понижи таксите в страните извън еврозоната, предлагайки да бъде разширен обхватът на правилата за плащанията, вече прилагани във валутния съюз.

                  Очаква се документът да бъде приет официално от комисията другата седмица.

                  Планът за действие в областта на потребителските финанси предвижда също ЕК да обмисли мерки за повишаване на прозрачността на таксите за обмяна на валути от клиентите чрез използване на карти или теглене на пари в чужда страна от ЕС.

                  Това трябва да стане до първата половина на следващата година. Целта е да се намалят разходите за купувачите.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                    Сега разгледах Прокредит Банк. Определено ми харесва бизнес моделът им. Намалили са си персонала (закрили са офиси) с цел намаляване на разходите, това обаче им помага да работят оптимално и таксите, които взимат да са минимални, при условие, че се използват само нефизически операции, т.е. - интернет банкиране, вкарване/теглене на пари само през зоните им за самообслужване и т.н. Лично мен това изключително много ме привлича. Няма такса за входящ СЕПА превод в Евро, таксата за изходящ превод е само 5 EUR, контактът с хора е сведен до минимум (в моя случай предпочитам да си общувам с машините, особено, когато става дума за пари!), което е преимущество, поне в България. Общо взето имат напредничав бизнес модел. Най-вероятно ще прехвърля голяма част от операциите си там. А комбинирането на Прокредит Банк и Paysera, би намалило и оптимизирало напълно раходите! Така че ето ви идеалната и най-евтина операция към момента. След време, сигурен съм че таксите ще спаднат още повече, но до тогава - това е върха!
                    А новата месечна такса от 25 лв за подържане на фирмена сметка допада ли ти?Щото според мен е над пазарната.

                    Коментар


                    • изискването за лична карта идва от регулацията, еднаква за всички държави в EU. пробвай да си откриеш банкова сметка без лична карта...
                      разговора по скайп е с български консултант.
                      да, захранваш по сметка в една от 5-те банки които предлагат.
                      тук получаваш сметка с IBAN, за разлика от transferwise. Можеш да захраниш еднократно, да превалутираш и да си правиш всеки ден различни преводи, остатъка остава по сметката.
                      можеш да си го преведеш обратно по друга твоя банкова сметка или да си поръчаш виза карта и да теглиш на банкомат или да плащаш на POS.

                      Първоначално изпратено от motomx Разгледай мнение
                      Единственото, което ме спира за paysera е че трябва да си кача личната карта в системата им и после трябва по скайп да правим виедовръзка. Ами и ако не знам английски примерно ...

                      А как се захранва сметката. Примерно нещо като transferwize ли е ... дават ти сметка в БГ в лева?
                      И как примерно да тегля? Трябва ми сметка в БГ банка пак в евро или лева?

                      Коментар


                      • Още полезна информация - таблица с таксите за основни банкови услуги в България:
                        https://pisar.bg/banks/

                        Директиви на ЕС, според които за международен трансфер трябва да се плаще не повече отколкото за домашен. Директива, която банките у нас четат както дяволът евангелието:
                        http://europa.eu/youreurope/citizens...s/index_en.htm

                        Доколкото разбирам, повечето банки са в СЕПА споразумението, но никоя не предлага СЕПА преводи на клиентите си. Поне аз не виждам декларирана СЕПА услуга с цена в тарифите им. Имам усещането, че ползват вътрешно СЕПА, но са оставили големите такси за СУИФТ.

                        Има ли някой повече информация по въпроса?

                        Коментар


                        • Уважаеми потърпевши от безобразията на банките в България,

                          Докато чакаме картелът на банковите услуги и такси да бъде разбит от неработещата БНБ, за тези от вас, които пътуват в Европа, имат спасителен пояс от ЕС - възможност да си отворите сметка в банка в ЕС:
                          http://europa.eu/youreurope/citizens...u/index_bg.htm
                          http://www.banker.bg/finansov-dnevni...-chujbina-moje

                          Ето как може да стане в Германия например:
                          https://www.deutscheskonto.org/en/op...count-germany/
                          https://www.sympat.me/solutions/bank-account-germany/

                          Коментар


                          • когато отидеш да си откриваш сметка, имай в предвид, че вече работят до 4 централният офис, а другите са до 3
                            Last edited by ceneto; 24.02.2017, 19:13.
                            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

                            Коментар


                            • Сега разгледах Прокредит Банк. Определено ми харесва бизнес моделът им. Намалили са си персонала (закрили са офиси) с цел намаляване на разходите, това обаче им помага да работят оптимално и таксите, които взимат да са минимални, при условие, че се използват само нефизически операции, т.е. - интернет банкиране, вкарване/теглене на пари само през зоните им за самообслужване и т.н. Лично мен това изключително много ме привлича. Няма такса за входящ СЕПА превод в Евро, таксата за изходящ превод е само 5 EUR, контактът с хора е сведен до минимум (в моя случай предпочитам да си общувам с машините, особено, когато става дума за пари!), което е преимущество, поне в България. Общо взето имат напредничав бизнес модел. Най-вероятно ще прехвърля голяма част от операциите си там. А комбинирането на Прокредит Банк и Paysera, би намалило и оптимизирало напълно раходите! Така че ето ви идеалната и най-евтина операция към момента. След време, сигурен съм че таксите ще спаднат още повече, но до тогава - това е върха!
                              Last edited by LuckyYou; 24.02.2017, 16:05.
                              The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                              не е препоръка

                              Коментар


                              • Единственото, което ме спира за paysera е че трябва да си кача личната карта в системата им и после трябва по скайп да правим виедовръзка. Ами и ако не знам английски примерно ...

                                А как се захранва сметката. Примерно нещо като transferwize ли е ... дават ти сметка в БГ в лева?
                                И как примерно да тегля? Трябва ми сметка в БГ банка пак в евро или лева?

                                Коментар

                                Working...
                                X