Първоначално изпратено от Dordje
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коя е банката с най-евтин международен превод?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от evgeni_stanimirov Разгледай мнениеА тези Мъниграм и Уестърнунион как са като такси? Има ли по евтини варианти за пращане на пари от Англия до БГ?
https://www.westernunion.com/us/en/mobile-app.html
Коментар
-
Колеги, след като прочетох темата, излиза че това е най-добрата система. В тази връзка ако пращам на някого средства, той трябва ли да е регистриран в Пейсъра? И мога ли да си превеждам от моя сметка в друга сметка? https://www.paysera.bg/v2/bg-BG/taksi/prevodi-v-euroГДБОП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от evgeni_stanimirov Разгледай мнениеА тези Мъниграм и Уестърнунион как са като такси? Има ли по евтини варианти за пращане на пари от Англия до БГ?
Коментар
-
Проблемът като цяло е пращането от тук натам.
Основен вариант за това е през Трансфъра и с виртуална сметка в Германия да речем. Но за целта трябва някой да я захрани и тогава си ползваш реално СЕПА-та срещу 60 цента на превод.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнение
А новата месечна такса от 25 лв за подържане на фирмена сметка допада ли ти?Щото според мен е над пазарната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнениеинтересно, но левовете не се напълно подържани. може само да пращаш левове, а пари да държиш в 15 валути. Захранваш само в USD, EUR, GBP!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнениеинтересно, но левовете не се напълно подържани. може само да пращаш левове, а пари да държиш в 15 валути. Захранваш само в USD, EUR, GBP!
При плащане с карта обаче банката ги разпознава като сайт за залагания и треска 1 процент като покупка на финансови инструменти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеКогато СЕПА не идва при теб, ти отиваш при СЕПА!
Ай чиститу!
https://transferwise.com/borderless?...derless_launch
Коментар
-
Когато СЕПА не идва при теб, ти отиваш при СЕПА!
Ай чиститу!
https://transferwise.com/borderless?...derless_launch
- 1 like
Коментар
-
Това със селфито с личен документ го чух скоро за сайтове за залози. Чудно е, че го вкарват и такъв тип доставчици.
Трансфъра бяха на 0.5, за новите качиха на 0.7. За тия 15 к евро ако бяха разделени нямаше да има въпроси мисля.
Иначе рано или късно се стига до изпращане на личен документ. Това е като цяло и разликата с хавала - парите все се нетират, но при хавала всичко е на тефтер, а тук през банкови извлечения.
Относно името на изпращача - при трансфъра в референцията пишеш и ти излиза това като основание.
Такси за кореспондентски банки с тях не мисля, че има.
Коментар
-
аз се регистрирах в пейсера с паспорт и без скайп (скайпа май е само за преводи без лимити) изпратих снимка(на паспорта и аз+паспорта) процедурата приключи бързо
след това преведох пари до инвестиционен посредник в щатско взеха ми 3.7$ + 15$ такса за кореспондентските банки
след превода инвестиционният посредник(tdameritrade) ми написа имейл, че по изключение обработват превода и следващият път
ще го върнат обратно, защото пристигал с името PAYSERA LT DIDZIOSIOS
както и да е аз го очаквах този резултат и мога да кажа че всичко мина според очакваното“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеБе не знам какво толкова и се кефите на тази пейсера - за мен лично не е ок. И ще кажа защо, макар да съм го казвал и преди - тук ти искат сканиране на личната карта, разбираш ли, че отгоре на това пък и скайп връзка, за да те потвърдят кой си!?!?!?! Айде, холан, а - то в банката има по-малко проверки!
Да не говорим, че самата им регистрация е безумно бавна и ако искаш да пуснеш нещо спешно, при мен беше точно така, директно те отказват, защото трябвало да те проверят - ами нЕмЪ нужда. Иначе са евтини, но колко от нас правят по 30 трансфера в чужбина на месец?
Може и да съм пристрастен, но за мен единствените, от които съм доволен като бързина и липса на формалности, са Трансферуайз. Особено пък за единократни преводи по някакъв повод, каквито са огромната маса от преводите по принцип - да, и те се изциганиха, преди даваха безплатен първи трансфер до 3 000 паунда (или еквивалент), сега го намалиха на 500, което не е гот, но пълно шастие няма. И за д а не е реклама, няма да поствам линк за безплатен първи превод - който иска, ще му го пратя на лично.
П.С. Иначе и двете са в пъти по-добри от цената на банков превод, но всеки сам си преценява!
Това ,че искат информация е нещо нормално предполагам ,че са длъжни според европейското законодатлство.
И аз досега ползвам Трансферуайз и съм доволен вече няколко години - но И те ми искаха лична информация -мисля че беше банково извлечение и лична карта защото сумата на трансферите беше близка до лимит ,сега не си спомням колко може би 15 хиляди евро или нещо такова и ме предупредиха да им там тази информация ако искам да продължа да ги използвам.
Плюс това Трансферуайз леко дигна таксата в сревнение с това което беше всамото начало преди две-три години.
Коментар
Коментар