IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е банката с най-евтин международен превод?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За Стопанска банка /и за най-малко още 7-8 други банки/ трябва да се пита румен гечев може да си спомня нещо от преди 17 години
    Yeah

Коментар

• Тъй и тъй си говорите за преводи, сега имам сметка в Стопанска банка, обаче откакто жена ми не работи там ми искат по 10 евро за валутен превод- от германия за бг, от сметка в сметка и други такива. Някой ще каже ли банка където няма такива такси. Разбрах също че ако отиде друг човек да внесе пари по дадена сметка пак тази банка искала такса. Така че ако има някой който знае някоя банка без такива такси да казва

Коментар

• Трансферуайз са абсолютно коректни и максимално евтини, на фона на останалите и особено на фона на банките у нас. Реално трансфера на тези до 2 000 паунда към всяка точка на света (е, почти всяка точка), ще ви струва само превода от вашата сметка (ако сте в Бг) до сметката им в Булбанк. Същото се случва и ако сте в чужбина, линкът е валиден и за преводи от чужбина към Бг (или друга част на света), но тогава няма да превеждате до Булбанк, а до съответния им контрагент в дадената държава. Просто, лесно, много по-бързо от стандартен превод (до щатите парите стигат макс за 2 дни, често дори се получават на следващия ден) и най-вече - безплатно (поне първия трансфер, след това е пък по-евтино Не виждам причина да се ползват други средства за превод, при положение, че този е или безплатен, или много по-евтин, но всеки сам си решава
        Last edited by Грую Груев; 14.10.2016, 21:04.
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от ГериКо Разгледай мнение
          А някой има ли представа дали през Transfer Wise мога да заплатя глоба на физическо лице в Германия? Има посочена банкова сметка - която е в Германия.
          Какъв е проблема? Само в референцията ако не е твоя глобата ги упъти за кой плащаш.

Не виждам предимството на Мъниграм - на 500 евро до Германия - 32 евро такса...6,4 % срещу 0.5 за стари или 0.7 % за нови потребители. Т.е. 5-7 евро на 500 евро превод. Мерси за Мъниграма!

С регистрация през линка има 15 паунда за комисиони за трансфери или общо до малко над 5 000 лв.
          https://transferwise.com/u/99b04

Коментар

• Първоначално изпратено от ГериКо Разгледай мнение
            А някой има ли представа дали през Transfer Wise мога да заплатя глоба на физическо лице в Германия? Има посочена банкова сметка - която е в Германия.
            Би трябвало да може , тъй като плащането става през банкови сметки

Коментар

• С Мъниграм

С мъниГрам става най-бързо и евтино. Имат офиси във всяка поща в страната

Коментар

• А някой има ли представа дали през Transfer Wise мога да заплатя глоба на физическо лице в Германия? Има посочена банкова сметка - която е в Германия.

Коментар

• За съжаление, с наближаването на 31.10.2016 не наблюдавам намаление на банковите такси за изходящи валутни презгранични преводи в евро, а тъкмо обратното. Две от банките с досега поносими такси - Тексим и Дбанк, имат увеличения в тарифите си, съответно от 29.06 и 22.08 . Горещото лято дойде, дано есента да позахладнее...

Коментар

• [QUOTE=Shadow1;1060001993]
                    Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                    Аз все пак не разбирам защо системата ще реши да плати над курса на валутата, наистина когато има много повече хора правещи превод обратно на твоята посока има логика трансфера да стане с близка до 0 разлика но да получиш повече значи допълнителното трябва да дойде от печалбата на компанията, това вид стимул за повече трансфери в дадената посока ли е ?
                    Има много необясними неща в нашата мила страна, но... свиквай!

Коментар

• [QUOTE=MZ/X;1059917228]
                      Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнение

Колкото и да е странно някой път се случва да ти обменят парите дори и по изгодно от централния курс. Причината е, че Transferwise нетира входящите и изходящите трансфери и обменя и превежда само разликата. Облагодетелствани от гледна точка на курса са тези, които превеждат в нетипична посока. Вероятно много повече българи превеждат пари от Великобритания към България и тези които правят превод в обратната посока печелят.
                      Аз все пак не разбирам защо системата ще реши да плати над курса на валутата, наистина когато има много повече хора правещи превод обратно на твоята посока има логика трансфера да стане с близка до 0 разлика но да получиш повече значи допълнителното трябва да дойде от печалбата на компанията, това вид стимул за повече трансфери в дадената посока ли е ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                        Тия все се бият в гърдите, че са регулирани, именно и заради пране и тероризъм.
                        В някои случаи мисля излиза името на изпращача, но при всички положения ще е от сметка на Трансфъра все пак. Питал ли си ги изрично?
                        не съм, но като разглеждам на сайта на трансфера, детайли за превод до US
                        попадам на това Transfers to Brokerages and intermediary banks - No - We can only send money to an account in the USA that is a final destination of the transfer.
                        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
                          Някои фирми (особено доставчици на платежни услуги и инвестиционни посредници) задължително изискват когато получат превод наредителят на превода да е същото лице, с което имат договор.

Примерно ти се казваш "Ganyo Ganev Ganev" (според личната карта името ти транслитерирано на латиница). Инвестиционният посредник гледа банковото си извлечение и там пише, че преводът е изпратен от "Super Cheap and Secure Online Payments Limited" или нещо друго. И отказва да приеме тези пари.

Това е заради моралната паника, свързана с прането на пари, финансирането на тероризма и т.н.
                          Тия все се бият в гърдите, че са регулирани, именно и заради пране и тероризъм.
                          В някои случаи мисля излиза името на изпращача, но при всички положения ще е от сметка на Трансфъра все пак. Питал ли си ги изрично?

Коментар

Защо?
                            Някои фирми (особено доставчици на платежни услуги и инвестиционни посредници) задължително изискват когато получат превод наредителят на превода да е същото лице, с което имат договор.

Примерно ти се казваш "Ganyo Ganev Ganev" (според личната карта името ти транслитерирано на латиница). Инвестиционният посредник гледа банковото си извлечение и там пише, че преводът е изпратен от "Super Cheap and Secure Online Payments Limited" или нещо друго. И отказва да приеме тези пари.

Това е заради моралната паника, свързана с прането на пари, финансирането на тероризма и т.н.
                            Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                              аз изпращам до ИП, доколкото четох трансфъра не ми върши работа
                              Защо?

Коментар

За Щатите Трансфъра.
                                Гледам Изипей са в колаборация с турци за преводи до комшиите.
                                аз изпращам до ИП, доколкото четох трансфъра не ми върши работа
                                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Working...
                                X