IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лихвата - най - употребяваната бомба .

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
    Какво ли би поискал, за да си откриеш депозит
    Контролния пакет от банката.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Махни точка 2 и всичко е ок. Как можа да я измислиш тази точка дори..

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Защо ниските и нулеви лихви не работят понякога?!

Да погледнем техния смисъл - Ниската лихва по презумпция е начин да се осигури повече паричен ресурс до по-широк кръг от хора. Така ли се получава обаче?!

1. Лихвите спадат с 2% - Населението, банките и бизнеса имат уж достъп до с 2 % по-нисък паричен ресурс. Някой го ползват, други не.
      2. В същото време правителството качва общата данъчна тежест с 2.5 %
      3. Някой вземат на заем пари с по-ниска лихва, а всички плащат с 2.5 % по-високи данъци и тези които са взели заем и тези които не са взели.
      4. Като цяло, парите в обръщение намаляват, а в същото време се засилва инфлацията и се появява стагфлация.

Роля на данъци и предизвикващи стагнация са и държавно регулираните цени ако се покачват, или възникването на монополи. В тези и в горните случаи дори да имаш достъп до евтин кредит, разходите са качени като производител, или пазарът се е ограничил поради качените разходи на другите. Така от една страна имаш евтиния кредит (ако въобще е достъпен) от друга обаче плащаш по-високи разходи, а не може сам да качиш цените. Ще дам пример с производствена компания на мои познати - Оборотите им са като в 2003 г. цените като от тогава, а разходите им са нараснали двойно. За тях не е проблем да теглят кредит, но го намират за напълно безсмислено дори кредита да е с ниска лихва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Или да ми направи свирка за да не си тегля депозита?
        Точно така би трябвало да бъде, например в Кипър клиента на банката само се легитимира и подписва

ПС. Какво ли би поискал, за да си откриеш депозит

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
          ....... Примерно една хубава руса касиерка да ти напише платежното нареждане
          Или да ми направи свирка за да не си тегля депозита?
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
            Имало е разбира се, но при разорени държави , единствените които са продължавали да ги финансират са лихварите.
            Днешните банки в БГ, без закон за фалит на физическите лица са си чисти ориенталски лихвари.
            Ще ти дам един прост пример: Банка на която съм клиент от около 15 години /добросъвестен/ , нейн служител ми звъни и ми обяснява, че ще отпадне преференциалният ми лихвен процент по потребителски кредит ,заради това, че не съм бил получил достатъчен бр. есемеси на телефона ми!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Заявих достатъчен брой есемеси и сега всеки ден след като ми излезе сметката на топлофикация докато не платя ми пращат есемес, че не съм платил. Ако са 10 дни, 10 есемеса ми пращат. Представи си за каква дребнавост от страна на лихваря /банката/ става въпрос???!!! След няколко месеца ме губят като клиент завинаги, не заради 10лв. есемеси на месец, а заради некоректното отношение.
            Банковата услуга е на много ниско ниво в БГ, мога да дам куриозни примери... Исках да изтегля 300лв от фирмената си сметка в Прокредитбанк, обявиха ми комисион за теглене на суми под 400 лв, принудих се да внеса 101лв и след това да изтегля 401лв, за да не плащам комисион

Борда не дава възможност за провеждане на парична политика от БНБ, в т.ч. лихвен процент. За мен банките, които плащат лихви по депозитите над нивата при които МФ успява да продава ДЦК имат проблеми с ликвидността...

Верно че Дянков ги вкарва в схеми, това е дълга тема, за да му купуват ДЦК-та, но по същата логика МФ или БНБ могат да ограничат с наредби лихвите по депозитите, пак Схема... Факт е че Дянков се дразни от високите лихви по депозитите, нали така

Значи, ако банките имат таван по депозитите, те няма да се надцакват, а ще почнат да привличат клиенти чрез други екстри, по качествена услуга........ Примерно една хубава руса касиерка да ти напише платежното нареждане

Коментар

А преди християнството не е имало войни и епидемии... Кой ли е този, който не познава историята?!
              Имало е разбира се, но при разорени държави , единствените които са продължавали да ги финансират са лихварите.
              Днешните банки в БГ, без закон за фалит на физическите лица са си чисти ориенталски лихвари.
              Ще ти дам един прост пример: Банка на която съм клиент от около 15 години /добросъвестен/ , нейн служител ми звъни и ми обяснява, че ще отпадне преференциалният ми лихвен процент по потребителски кредит ,заради това, че не съм бил получил достатъчен бр. есемеси на телефона ми!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Заявих достатъчен брой есемеси и сега всеки ден след като ми излезе сметката на топлофикация докато не платя ми пращат есемес, че не съм платил. Ако са 10 дни, 10 есемеса ми пращат. Представи си за каква дребнавост от страна на лихваря /банката/ става въпрос???!!! След няколко месеца ме губят като клиент завинаги, не заради 10лв. есемеси на месец, а заради некоректното отношение.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                Кое ли е по-лесно ?
                Огледай се и се ослушай... Всеки като го питаш реве че няма кеш. А като се огледаш хиляди празни хапартаментчета и офисчета...

Коментар

Откакто лихварите владеят Европа има само войни, чумни епидемии и разпад на християнството.
                  А преди християнството не е имало войни и епидемии... Кой ли е този, който не познава историята?!

Коментар

Лихвата е наем за парите също както наема за хапартаментчето дет го даваш под наем..
                    Ми, измисли си хапартаментче, тогава..

А, ние пари да го купим

Кое ли е по-лесно ?

Коментар

Лихвата е наем за парите също както наема за хапартаментчето дет го даваш под наем, ландратайков...
                      Не познаваш историята. Откакто лихварите владеят Европа има само войни, чумни епидемии и разпад на християнството.
                      Аз предлагам нещо реално - жилища, а не виртуално - пари. Има разлика!

Защо парата е виртуална, ти най-добре си описал., така, че ако ми опонираш, оборваш себе си.

Коментар

лихвата е кражба!
                        Лихвата е наем за парите също както наема за хапартаментчето дет го даваш под наем, ландратайков...

Коментар

• лихвата е кражба!

Коментар

• -Гумената. Още се топа.

Коментар

• Мухахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха
                              А уважаемият г-н Черкезов ? Той не е ли изказал компетентно мнение по отношение на най-употребяваната бомба ? .....интересно ще да е...
                              ГМО или ЛИХВА ? Коя ли бомба е по употребявана ?

Коментар

• Защо ниските и нулеви лихви не работят понякога?!

Да погледнем техния смисъл - Ниската лихва по презумпция е начин да се осигури повече паричен ресурс до по-широк кръг от хора. Така ли се получава обаче?!

1. Лихвите спадат с 2% - Населението, банките и бизнеса имат уж достъп до с 2 % по-нисък паричен ресурс. Някой го ползват, други не.
                                2. В същото време правителството качва общата данъчна тежест с 2.5 %
                                3. Някой вземат на заем пари с по-ниска лихва, а всички плащат с 2.5 % по-високи данъци и тези които са взели заем и тези които не са взели.
                                4. Като цяло, парите в обръщение намаляват, а в същото време се засилва инфлацията и се появява стагфлация.

Роля на данъци и предизвикващи стагнация са и държавно регулираните цени ако се покачват, или възникването на монополи. В тези и в горните случаи дори да имаш достъп до евтин кредит, разходите са качени като производител, или пазарът се е ограничил поради качените разходи на другите. Така от една страна имаш евтиния кредит (ако въобще е достъпен) от друга обаче плащаш по-високи разходи, а не може сам да качиш цените. Ще дам пример с производствена компания на мои познати - Оборотите им са като в 2003 г. цените като от тогава, а разходите им са нараснали двойно. За тях не е проблем да теглят кредит, но го намират за напълно безсмислено дори кредита да е с ниска лихва.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X