IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде си държи спестяванията българина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
    И кво ли пък значи това като държава и "народ"
    Означава че и държавата няма пари, обира пенсиите на хората /Сребърния фонд/ за да плаща заплатите на чиновниците... Означава че и народа няма пари, ходи некъпан и вонящ в градския транспорт, и ходи без зъби защото няма пари да си ги оправи!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• в commerzbank, deutsche bank i bnp paribas

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Все пак трябва да знаеш, колкото и невеж да си, че сега през 2012 г. все още сме по-ниско по показател доход на човек от населението отколкото през 1989 г.

Въпросчето е защо вече повече от 20 години все вървим назад и обедняваме като държава и народ?
        И кво ли пък значи това като държава и "народ"
        Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
          Все пак комунизЪма беше построен само
          Все пак трябва да знаеш, колкото и невеж да си, че сега през 2012 г. все още сме по-ниско по показател доход на човек от населението отколкото през 1989 г.

Въпросчето е защо вече повече от 20 години все вървим назад и обедняваме като държава и народ?
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
            Абе информ-е, да ти имам и сметките

Едното е намаляло двойно , а другото с 7-8 процента, па ти изкарваш, че пропорцията била същата .

Ич не е същата да знайш, и така требе да.

Съотношение между депозити на стойност минимум средна годишна заплата и население на възраст над 19 години:
            1)
            - в края на 1989г. беше 21% (1,375 хиляди депозита / 6,480,483 души)
            2)
            - в края на 2011г. беше 11% (660,148 депозита / 6,011,713 души)

Тоест за 22 години е спаднало съотношението от 21% на 11%, а не както комунистическите изроди отчаяно се опитват да лъжат, че това съотношение е било над 90% (?!?!?!?!?!?!?!?) в края на 1989г.

Все пак комунизЪма беше построен само в тиквата на мангала от Правец.

http://www.bnb.bg/Statistics/StMonet...ries/index.htm
            http://statlib.nsi.bg:8181/isisbgsta...E0%ED%E8%F6%E8
            Last edited by Inform; 24.04.2012, 23:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
              Много си далече от истината и при двете твърдения. Самата софия е е над 30 км от единия край до другия, има градски автобуси с маршрут > 70 км !

35 км радомир - софия отнемат точно 20-30 минути , аз пътувам до работата (в не пикови часове) около 50 мин и то ако имам късмет (требе да мина през цела софия).

за 150 евро се намират чудни неща , е верно не под път и над път, ама има.
              Да 30 минути до софия и още 30 минути в софия и това в едната посока. Много не съм прав няма що. Човек да губи 2 часа от живота си на ден за да има удоволствието да живее в радомир, или в бухово.

Мен ме кефи да съм на 10 минути пеша

Коментар

• Добре че е Стоилов за да се върнем отново към темата
                Стоилов има логика в разсъжденията ти
                Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Истината прозира зад числата в БНБ . Статията се доближава до реалността , макар да изглежда като изсмукана от пръстите.

Според цифрите на БНБ , броя значими (над 10К) депозити е 660 000 , като хора със спестявания - значително по малко - ако съдя по мен (въпреки, че оплюхте многото депозити - аз имам около 20 бр , и то с основателна причина) , но да кажем - средно 10 депозит на човек, то броя хора със спестени някакви пари ( а не джобни за семки) е около 66 000 .

А тука некой говореше за ръст , некакъв си..

пс защо са нужни минимум 12 депозита , ако не моете да се сетите , сори, не ви и требе обяснение. Свързано е нещо с управление на пар.потоци , ама както казах - едва ли ще ви влезе в употреба.

ппс БНБ включва и разпл. с/ки в статистиката, така, че единствения начин да се "извлекат" депозитите, е да се вземат тези над 5-10 К , другото е разни картови сметки и т.н. дето има всеки.

среден размер на депозит 20-30К лева (говориме за онези 66 000 човека) , средно богатство на човек - 200-300 К лева , абе в голите числа има доста информация, стига човек да помисли ( и посмята) малко.

Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                  Днес прочетох че само 511 000 души в България или 7% от населението имат депозити в банки.И ми стана интересно , защо са толкова малко хората в България които имат спестени пари за черни дни ,при условие че непрекъснато спестяванията като размер растат в банките - по последни данни 32,5 млрд. лв
                  Оттам идва и следващия въпрос -останалите 93% които нямат спестявания в банка -къде си държат парите ,ако въобще имат такива ?

През последните две години (от януари 2010 г. до януари 2012 г. ) процентът на хората, които имат спестявания е намалял двойно - от 14 процента преди две години на 7 процента (511 000 души) в началото на тази година.
                  А от седемте процента българи, които имат спестявания, едва 13 на сто имат депозити над 5 000 лв. или това са приблизително 66 000 души.
                  http://banks.dir.bg/2012/04/20/news10988692.html
                  Last edited by SStoilov; 24.04.2012, 04:27.

Коментар

• Абе информ-е, да ти имам и сметките

Едното е намаляло двойно , а другото с 7-8 процента, па ти изкарваш, че пропорцията била същата .

Ич не е същата да знайш, и така требе да.

Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                    Средна годишна заплата:
                    1)
                    - през 1989г. - 3,292 лв.
                    2)
                    - през 2011г. - 8,487 лв.

Влогове (общо спестовни и жилищно-спестовни) на населението в края на 1989г.:
                    - на стойност над 4 хиляди лв. (тоест над средната годишна заплата тогава) - 1,375 хиляди

Депозити на населението в края на 2011г.:
                    - на стойност над 10 хиляди лв. (тоест над средната годишна заплата тогава) - 660,148

Тоест разликата в броя на депозитите, които са надвишавали средната заплата през съответната година, е била около 715 хиляди.

Населението на възраст над 19 години:
                    1)
                    - в края на 1989г. е 6,480,483 души
                    2)
                    - при преброяването през 2011г. е 6,011,713 души

Тоест населението на възраст над 19 години е спаднало с над 468 хиляди души докато депозитите, които са надвишавали средната заплата през съответната година, са спаднали с около 715 хиляди.

Така, че колкото и да им се иска на някои пропорцията на депозити надвишаващи средната годишна заплата през съответната година спрямо населението на възраст над 19 години почти не се е изменила значително от края на 1989г. до края на 2011г.

http://www.bnb.bg/Statistics/StMonet...ries/index.htm
                    http://statlib.nsi.bg:8181/isisbgsta...E0%ED%E8%F6%E8

Коментар

• Много си далече от истината и при двете твърдения. Самата софия е е над 30 км от единия край до другия, има градски автобуси с маршрут > 70 км !

35 км радомир - софия отнемат точно 20-30 минути , аз пътувам до работата (в не пикови часове) около 50 мин и то ако имам късмет (требе да мина през цела софия).

за 150 евро се намират чудни неща , е верно не под път и над път, ама има.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Едно е евтино стандартизирано жилище, което все пак се намира в границите на града, друго е живеене в гето на 30 км от града.

Единствените които ще бъдат засегнати са тези дето дават мизериики под наем по за 150 евро. Аз поне виждам само плюсове.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                        Защо банките привличат ресурс на 6%, а го влагат в ДЦК при 3-4%? Кому е нужна тази губеща операция?

Купуването на ДЦК е част от цялостната система за управление на активите, пасивите и доходността на една банкова институция. Една от причините е задължението на банките да поддържат определен минимален коефициент на ликвидни активи, с които да са в състояние да покрият евентуално изтичане на депозити. Освен това банките, които оперират с държавни пари са задължени да предоставят като залог ДЦК-та за същата или по-голяма сума.
                        Мариян много добре се е сетил да зададе този въпрос.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Защо банките привличат ресурс на 6%, а го влагат в ДЦК при 3-4%? Кому е нужна тази губеща операция?

Купуването на ДЦК е част от цялостната система за управление на активите, пасивите и доходността на една банкова институция. Една от причините е задължението на банките да поддържат определен минимален коефициент на ликвидни активи, с които да са в състояние да покрият евентуално изтичане на депозити. Освен това банките, които оперират с държавни пари са задължени да предоставят като залог ДЦК-та за същата или по-голяма сума.

Алтернативните ликвидни активи са депозити в други банки за краткосрочен период, което носи значително по-ниска доходност и по-висок риск или депозит в централната банка, което макар и с нулев риск, не носи никаква доходност.

Цената на депозитите в България е значително по-висока, отколкото в страните от Западна Европа и това предопределя и по-високата цена на кредитите у нас. Колкото и да ни се иска, нямаме същите възможности като една немска или френска банка, например, да си набавим евтини депозити.
                          http://www.investor.bg/imenata-na-bi...godina,133227/
                          Last edited by ТАТО; 23.04.2012, 10:59.
                          Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                            Много просто бе "сложний", българина спестява в имоти. Разни книжни артии дето си стопяват стойността с бързината на шекерен памук не Му го фали на негово величество българина. Не е ли тула, бетонец да барне, все едно, че няма нищо. Което си е така де.
                            Единственото изключение са благородните метали. Злато и сребро са №1 Злато и земя са първокласните. Често сънувам ограден мой парцел земя на супер локация осеян с блещящи отдалеч златни накити. Още по-добре да си направиш алеите в двора вместо с тротоарни плочки с кюлчета злато
                            Ланде, лошо нема ама това злато знаиш колко пушки иска да го пазят..
                            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Хахаха, това рядко безсмислено твърдение. Нещо от рода на всеки човек, който си мие зъбите сам, носи отговорност за миенето на зъбите си
                              По-лошо- който пракикува Джогинг е безсмъртен, до доказване на противното. Гарантира кръвожадността на доказващия

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                                И Правилно
                                "Капиталистическия строй на управление на обществото е строго индивидуалистичен. И всеки индивид с навремените си действия и/или бездействия определя собственото си, и на поколенията си, съществуване и състояние"
                                Хахаха, това рядко безсмислено твърдение. Нещо от рода на всеки човек, който си мие зъбите сам, носи отговорност за миенето на зъбите си

Коментар

Working...
                                X