Първоначално изпратено от Fiscalist
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде си държи спестяванията българина ?
Collapse
X
-
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеВсе пак трябва да знаеш, колкото и невеж да си, че сега през 2012 г. все още сме по-ниско по показател доход на човек от населението отколкото през 1989 г.
Въпросчето е защо вече повече от 20 години все вървим назад и обедняваме като държава и народ?Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнениеВсе пак комунизЪма беше построен само
Въпросчето е защо вече повече от 20 години все вървим назад и обедняваме като държава и народ?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеАбе информ-е, да ти имам и сметките
Едното е намаляло двойно , а другото с 7-8 процента, па ти изкарваш, че пропорцията била същата .
Ич не е същата да знайш, и така требе да.
Съотношение между депозити на стойност минимум средна годишна заплата и население на възраст над 19 години:
1)
- в края на 1989г. беше 21% (1,375 хиляди депозита / 6,480,483 души)
2)
- в края на 2011г. беше 11% (660,148 депозита / 6,011,713 души)
Тоест за 22 години е спаднало съотношението от 21% на 11%, а не както комунистическите изроди отчаяно се опитват да лъжат, че това съотношение е било над 90% (?!?!?!?!?!?!?!?) в края на 1989г.
Все пак комунизЪма беше построен само в тиквата на мангала от Правец.
http://www.bnb.bg/Statistics/StMonet...ries/index.htm
http://statlib.nsi.bg:8181/isisbgsta...E0%ED%E8%F6%E8Last edited by Inform; 24.04.2012, 23:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеМного си далече от истината и при двете твърдения. Самата софия е е над 30 км от единия край до другия, има градски автобуси с маршрут > 70 км !
35 км радомир - софия отнемат точно 20-30 минути , аз пътувам до работата (в не пикови часове) около 50 мин и то ако имам късмет (требе да мина през цела софия).
за 150 евро се намират чудни неща , е верно не под път и над път, ама има.
Мен ме кефи да съм на 10 минути пеша
Коментар
-
Истината прозира зад числата в БНБ . Статията се доближава до реалността , макар да изглежда като изсмукана от пръстите.
Според цифрите на БНБ , броя значими (над 10К) депозити е 660 000 , като хора със спестявания - значително по малко - ако съдя по мен (въпреки, че оплюхте многото депозити - аз имам около 20 бр , и то с основателна причина) , но да кажем - средно 10 депозит на човек, то броя хора със спестени някакви пари ( а не джобни за семки) е около 66 000 .
А тука некой говореше за ръст , некакъв си..
пс защо са нужни минимум 12 депозита , ако не моете да се сетите , сори, не ви и требе обяснение. Свързано е нещо с управление на пар.потоци , ама както казах - едва ли ще ви влезе в употреба.
ппс БНБ включва и разпл. с/ки в статистиката, така, че единствения начин да се "извлекат" депозитите, е да се вземат тези над 5-10 К , другото е разни картови сметки и т.н. дето има всеки.
среден размер на депозит 20-30К лева (говориме за онези 66 000 човека) , средно богатство на човек - 200-300 К лева , абе в голите числа има доста информация, стига човек да помисли ( и посмята) малко.
Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнениеДнес прочетох че само 511 000 души в България или 7% от населението имат депозити в банки.И ми стана интересно , защо са толкова малко хората в България които имат спестени пари за черни дни ,при условие че непрекъснато спестяванията като размер растат в банките - по последни данни 32,5 млрд. лв
Оттам идва и следващия въпрос -останалите 93% които нямат спестявания в банка -къде си държат парите ,ако въобще имат такива ?
През последните две години (от януари 2010 г. до януари 2012 г. ) процентът на хората, които имат спестявания е намалял двойно - от 14 процента преди две години на 7 процента (511 000 души) в началото на тази година.
А от седемте процента българи, които имат спестявания, едва 13 на сто имат депозити над 5 000 лв. или това са приблизително 66 000 души.
http://banks.dir.bg/2012/04/20/news10988692.htmlLast edited by SStoilov; 24.04.2012, 04:27.
Коментар
-
Абе информ-е, да ти имам и сметките
Едното е намаляло двойно , а другото с 7-8 процента, па ти изкарваш, че пропорцията била същата .
Ич не е същата да знайш, и така требе да.
Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнениеСредна годишна заплата:
1)
- през 1989г. - 3,292 лв.
2)
- през 2011г. - 8,487 лв.
Влогове (общо спестовни и жилищно-спестовни) на населението в края на 1989г.:
- на стойност над 4 хиляди лв. (тоест над средната годишна заплата тогава) - 1,375 хиляди
Депозити на населението в края на 2011г.:
- на стойност над 10 хиляди лв. (тоест над средната годишна заплата тогава) - 660,148
Тоест разликата в броя на депозитите, които са надвишавали средната заплата през съответната година, е била около 715 хиляди.
Населението на възраст над 19 години:
1)
- в края на 1989г. е 6,480,483 души
2)
- при преброяването през 2011г. е 6,011,713 души
Тоест населението на възраст над 19 години е спаднало с над 468 хиляди души докато депозитите, които са надвишавали средната заплата през съответната година, са спаднали с около 715 хиляди.
Така, че колкото и да им се иска на някои пропорцията на депозити надвишаващи средната годишна заплата през съответната година спрямо населението на възраст над 19 години почти не се е изменила значително от края на 1989г. до края на 2011г.
http://www.bnb.bg/Statistics/StMonet...ries/index.htm
http://statlib.nsi.bg:8181/isisbgsta...E0%ED%E8%F6%E8
Коментар
-
Много си далече от истината и при двете твърдения. Самата софия е е над 30 км от единия край до другия, има градски автобуси с маршрут > 70 км !
35 км радомир - софия отнемат точно 20-30 минути , аз пътувам до работата (в не пикови часове) около 50 мин и то ако имам късмет (требе да мина през цела софия).
за 150 евро се намират чудни неща , е верно не под път и над път, ама има.
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕдно е евтино стандартизирано жилище, което все пак се намира в границите на града, друго е живеене в гето на 30 км от града.
Единствените които ще бъдат засегнати са тези дето дават мизериики под наем по за 150 евро. Аз поне виждам само плюсове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнениеЗащо банките привличат ресурс на 6%, а го влагат в ДЦК при 3-4%? Кому е нужна тази губеща операция?
Купуването на ДЦК е част от цялостната система за управление на активите, пасивите и доходността на една банкова институция. Една от причините е задължението на банките да поддържат определен минимален коефициент на ликвидни активи, с които да са в състояние да покрият евентуално изтичане на депозити. Освен това банките, които оперират с държавни пари са задължени да предоставят като залог ДЦК-та за същата или по-голяма сума.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Защо банките привличат ресурс на 6%, а го влагат в ДЦК при 3-4%? Кому е нужна тази губеща операция?
Купуването на ДЦК е част от цялостната система за управление на активите, пасивите и доходността на една банкова институция. Една от причините е задължението на банките да поддържат определен минимален коефициент на ликвидни активи, с които да са в състояние да покрият евентуално изтичане на депозити. Освен това банките, които оперират с държавни пари са задължени да предоставят като залог ДЦК-та за същата или по-голяма сума.
Алтернативните ликвидни активи са депозити в други банки за краткосрочен период, което носи значително по-ниска доходност и по-висок риск или депозит в централната банка, което макар и с нулев риск, не носи никаква доходност.
Цената на депозитите в България е значително по-висока, отколкото в страните от Западна Европа и това предопределя и по-високата цена на кредитите у нас. Колкото и да ни се иска, нямаме същите възможности като една немска или френска банка, например, да си набавим евтини депозити.
http://www.investor.bg/imenata-na-bi...godina,133227/Last edited by ТАТО; 23.04.2012, 10:59.Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеМного просто бе "сложний", българина спестява в имоти. Разни книжни артии дето си стопяват стойността с бързината на шекерен памук не Му го фали на негово величество българина. Не е ли тула, бетонец да барне, все едно, че няма нищо. Което си е така де.
Единственото изключение са благородните метали. Злато и сребро са №1 Злато и земя са първокласните. Често сънувам ограден мой парцел земя на супер локация осеян с блещящи отдалеч златни накити. Още по-добре да си направиш алеите в двора вместо с тротоарни плочки с кюлчета златоI don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХахаха, това рядко безсмислено твърдение. Нещо от рода на всеки човек, който си мие зъбите сам, носи отговорност за миенето на зъбите си
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеИ Правилно
"Капиталистическия строй на управление на обществото е строго индивидуалистичен. И всеки индивид с навремените си действия и/или бездействия определя собственото си, и на поколенията си, съществуване и състояние"
Коментар
Коментар