IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде и как бихте инвестирали 3000$ в момента?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• С три големи зелени ще си купя костюм и чифт обувки от Дзеня. Като се избацам с тях, ще имам лице да отида в банката да искам необезпечен кредит само с бизнес план, който ми прати едно аверче от форума.

Коментар

• да да

Коментар

• Такива са много тъпи теми дето се пускат!

Ами ако всички инвестираха еднакво, нали всички щяха да са Уорън Бъфетовци?!?

Няма правилна инвестиция на прима виста, има постфастфактум!
        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
          стига с тая амониева селитра , бре

три листа само селитра , а сменете темата

да попитам нещо по темата

до миналия месец коментирахме темата " какво да направя с 10 000 лв" . а сега гледам , че пишете за 3 000 $

да не сте сменили 10 000 лв за 3 000 $ ????

и ако е така - искам да ви предложа следващия път да дойдете при мен да ви ги сменя ............................... за 10 000 лв. ще ви дам 4 000 $

Стига, ама аз като казах по напред през септември да си купите пак селитра, никой ма ни чу. Айди сеги веки е късно да си купувате. Не си купувайти. Само май си и купил Викхънтър. Да кажи, дали и така работата.

За догодина като пиша да мъ слушати!!!!
          http://www.borbabg.com/?action=news&news=3359

Коментар

• стига с тая амониева селитра , бре

три листа само селитра , а сменете темата

да попитам нещо по темата

до миналия месец коментирахме темата " какво да направя с 10 000 лв" . а сега гледам , че пишете за 3 000 $

да не сте сменили 10 000 лв за 3 000 $ ????

и ако е така - искам да ви предложа следващия път да дойдете при мен да ви ги сменя ............................... за 10 000 лв. ще ви дам 4 000 $
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Викхънтър, ще ти кажа и къде ще отиват тези 4-стин - 5-стин лева печалба от АС.

Бай Тодор ще ги даде, а те са точно 390 лева на биографското сдружение и краеведския екип в н-ският град, които проучва родовата история на нашето село.

Няма никакво значение какъв съм - жена или мъж.

И последно - аз уведомявам Станев и Калинков, кога имам намерение да ги посетя!!!

Разрешавам ти да дадеш на твоите дистрибутори да се снимат с разпечатката по полемиката и мненията ми в този форум за инвестицията в АС. Това е достатъчно за 1500 евро. Вземи ги ти. Мога да ти изпратя счетоводна методология и решен казус при изплащане на творчески хонорар, за да е всичко законно при теб и да не се притесняваш, че те възпитавам в криминални прояви.

Коментар

• Добре ве , добре ве. Аиде стига. Спечелил си 4-5 стин лева. Спечелил си още една заплата. Чувал съм, че в Албена за нищо ги нямат 5стин лева. Като нищо ги дават за един месец работа.
                Сега да ти предложа нещо конструктивно. Не си губи времето като озеленител. Един регионален дистрибутор взема към 1500 евра на месец. Приложи към молбата, кратка автобиография и цялата тази тема, за да види работодателя колко си способен и досаден, и ще получиш моментално контракт. Бързо ще станеш известен и с гордост ще се титулуваш доц.д.с.н. Албенко- Т.Г. Което ще се чете като дъра, дъра, дъра Албенко -тенекиените гащи.

А да. Тенекиени гащи нещо като девствен пояс ли е?
                Айде засмей се малко де .
                Някой ти е откраднал чувството за хумор.
                Ти да не си жена?

Коментар

• TRADER.BG

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter
                    Първоначално изпратено от alben4o
                    Купете си! Няма да съжалявате!
                    Аленчо, купи си 5 тона от това АС, но не го дръж в гараж да гние.Организирай износ. Изнасяй го от порт Балчик, примерно за Украйна и след това го разтоварвай нелегално в Албена. Количеството не е голямо и никой няма да забележи. Растоянията също не са големи и до февруари това можеш да го направиш поне 50 пъти. А да. Печалбата идва от ДДС-то. След всеки износ ти възстановяват ДДС.
                    После можеш да продадеш АС-то, но това ще е като да отрежеш главата на кокошката.
                    Успех ти желая.

АС предполагам, че означава амониева силитра.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter
                      Ейиии. Корава кратуна.
                      В Добруджа има над 20 фирми, които продават семена, торове и пестициди. Стотици дистрибутори обикалят селата и производителите. Фирмите водят клиентите си в Испания, Гърция. Правят им семинари в петзвездни хотели по черноморието. За всяка торба тор война война се води . Обаче идва Албенко и в движение шитка 5 т. на максимална цена в най-големите виелици. Щото казал в кръчмата.
                      Лъжеш, бе доценте, лъжеш. Айде стига съчинения. Аман.
                      Сега ще ти кажа нещо изключително важно за димитровградската амониева селитра. Внимавай и си запиши. Ако съхраняваш такава тор в гараж, в чувал натрупани на камара, в края на януари ще е на камък и ако още не е до един месец ще стане. И тогава и тенекиените гащи няма да те спасят от селските ти приятели.

Да, Викхънтър!

Корава кратуна -селска! То, така се става доцент! Но по-добре корава, отколкото празна!

И къде съм споделял, че съм от Добруджа? Не съм!

Това е истината - в нашето село не идват дистрибутори и земеделска аптека няма. Пък и защо да идват – Земеделската кооперация е гола вода – няма рента, борчове, разсипия ..... , няма едри земеделци с трактори „CASE „ и комбайни „DEUTZ „ , всичко е разграбено от прекрасното ДЗС / където тати се пенсионира като първокласен агроном / по време на ЛС – ликвидационните съвети - тълкувам абревиатурата за да не си помислиш, че е лозова сърма.

Прав си, че големите фирми правят тези семинари и конференции, водят си едровите клиенти в описаните от теб страни, черноморието, но не знаеш за редовните семинари на Банско и Боровец. Прав си, че се води битка - война е за всяка торба тор, закупена от тях, но после идва и апокалипсис - когато трябва да се събират борчовете. Страшно е !
                      Но това не отговаря на ? дали някой, някога от тези фирми ще заведе баба Тинка, която обработва 2 дка за децата си, за Нас, за Вас, .... / за да си имаме картофи лично производство и ще ползва 50 кг комбиниран тор и 2 броя чувала от по 50 кг - АС / ... в събота и неделя на семинар за да чуе лекцията „ Превенция и борба с клубеновата картофена нематода „ , или пък да покани Чичо Дечо, стрина Вълка, бай Добри, Митко глухия ....... на приема на Холандското посолство в рамките на АГРА 2010, както и да чуят презентациите на BASF и Bejo там? Аз ти отговарям – няма да ги заведе, няма да им направи никога отстъпки, само ще ги използва и охарчва чрез вторите и третите ръце посредници.

Албенчо – синът на бай Тодор си идва редовно на село, досъветва след баща си с душа и сърце хората в селото, чува им болките, решава им проблемите в земеделието. Без пари, това не е инвестиция, това е човещина! Инвестицията беше в АС, за да се чувствува жив бай Тодор, че е полезен, затова и хората от село купуват от него АС.

Та, стига толкова романтика. Не я разбираш.... !

В твоя стил.....

А, да. Не знаех, че регионалните дистрибутори в Добруджа продават АС на камък. Тц, тц, каква срамота! Сигурно те не подреждат чувалите на камари, а ги закачат на закачалки по стените на складовете си като СС1 – сурови суджуци. Да, сигурно така ги закачат, за да не абсорбират чувалите влага, защото лицензираните им складове доста често са изградени така: основа – желязобетонов венец, околовръстна зидария по височина до кота + 6 м. и покрив от метални ферми, покрит с листове гофрирана поцинковата ламарина, през който си правят среща ветровете и влагите.

Цитат от писание на Викхънтър „ ПЪК ТЕ , РЕГИОНАЛНИТЕ ДИСТРИБУТОРИ СА НЕГРАМОТНИЦИ ..... НЯМАТ ИЗПРЕВАРВАЩА ИНФОРМАЦИЯ...... НЕ СИ ПЪЛНЯТ СКЛАДОВЕТЕ...... „

Е, въпреки мнителността и твоите негативни прозрения, чувалите се съхраниха перфектно. АС си остана със зърниста фракцията и се реализираха, защото гаража на тати е граден с тухли четворки, има бетонова плоча и скатен керемиден покрив. Написах още миналата година и подчертах да няма влаги – изрично условие за успех! Да ти опиша и как ги подредихме: първо покрихме дъските на палетата със стари кашони – за да са защитени чувалите, защото често главите на пироните изстърчат от дъските при сглобките и разкъсват външната синя оплетка на чувала и вътрешния полиетиленов баг, после.на 2 европалета сложихме по 5 чувала на ниво – 7 реда на височина, а на 3-тия европалет сложихме 5 чувала на ниво – по 6 реда на височина. За да не се изкриви камарата се кръстосват нивата постоянно така:

+ + І І І
                      1.ниво І І І следващо ниво + + и т.н.

Ако настояваш и схема на разположението на палетите мога да ти начертая ?!

Е, дано вече съм те убедил, че много време ми загуби, но съм доволен. Поне те научих как се пише СЕЛИТРА, не СИЛИТРА както първоначално през миналата година записваше ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1anti
                        компесаторки
                        випом, тича, вплод ))

Коментар

• компесаторки

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas
                            Първоначално изпратено от alben4o
                            Първоначално изпратено от vikhunter
                            Албенко, много ми е забавно да чета писАнията те, обаче мелиш едни и същи глупости и обясняваш неща от които нямаш ни най-малка представа и очевидно лъжеш. А с последните постове и мажеш.
                            Така. Купил си амониева селитра на 460лв./т.
                            Така. Разтоварване 50лв +10лв/т. , транспорт /от регионалния дистрибутор до гаража/ 60лв + 12лв./т. , правиш дисконт по 2лв на чувал/възторжено го казваш подолу/ +40лв/т.
                            До тук ако продаваш под 522лв си на загуба.
                            Сега. Заводите продават само чрез дистрибутори. А пък те /дистрибуторите/ са диванета и нямат изпреварваща информация за цените, не си пълнят складоветеи не предплащат производство. Не. Те са тъпаци и чакат Албенко да им вземе хляба. Спат и чакат конкуренцията да им вземе пазарите. Зорлян ще напълнят пазара с румънска и украинска тор. Неграмотници. Да ама не. В момента дистрибутора на "НЕОХИМ" продава АС на 380лв/т. без ДДС. Вдигнатите заводски цени ще се отразят при торенето на пролетниците - след 1-2 месеца.
                            И друго. Как си с документите. ДДС фактури издаваш ли? Въобще някакви фактури, касови бонове издаваш ли? Товарителници? Начисли ли данъците ? Гаража сертифициран ли е като склад за минерални торове?
                            Да. Освен че ни занимаваш с измислените си сделки, също проявяваш и криминални наклонности. Ами да.
                            Казвам ти тези неща не да те ограмотявам. Пази боже. Ама моля те доценте, тези твои героизми ги разправяй на колежките си - озеленителките.

Викхънтър,

Няколко пъти ти написах цената на АС която съм закупил за 1 тон - 438.78 лева с ДДС и 3 % РИЕ - транспорт 12 лева за 1 тон. Не е 460 лева за 1 тон, както записваш ти.

Криминални умения и капацитет показваш именно ти, когато миналата година ме съветваше да правя множествени сделки с износ и внос на АС през Порт Балчик. Там визираше ДДС и т.н.

Чети и записвай внимателно какво съм ти отговорил. .....Сега да бутнеш цената на 50 кг чувал с 2 лева надолу и ще ти купуват АС и нощем... Не съм записвал, че е правен отбив от цената. Визирал съм ликвидността на стоката АС.

Знаеш ли какво правят дистрибуторите през месец 10 2009 година - измитат шумата от плаца и хвърлят боб дали ще дойде такъв като Албенчо да им купи в брой 5 тона АС. Защото не могат да си съберат вземанията от .... едри клиенти с години.

Та с МПС 5 тона, онова с двойните гуми - което стои и събира прах на плаца на дистрибутора, общаците му го товарят безплатно и след 35 км кланяйки ми се го доставят до гаража на тати.

Плащам си като гражданин, взимам си касов бон, а товарителен лист стои при водача на МПС на дистрибутора.

При гаража на тати го разтоварва мацинствената двойка - за 2 часа без пари. Писах ти вече и за това.

През януари за цялото село и имаше по 1, 2, 3, или 4 и 5 чувала АС. Платиха си хората доволни, че нямат дертове за транспорт, гламосване и др. прецаквания в цената в големия град,за да си започнат спокойно сезона. На цена равна на цената в дистрибуторския склад.
                            Е, това е. 18 % - трябва само тенекиени гащи.
                            Голяма печалба си направил. Стига с тези проценти и стъкмистика. Крайният резултат от цялата 'далавера' е 80лв на тон. За пет тона са си ОГРОМНАТА сума от 400лв. Като ги завъртиш по леко криминалния начин,през 2011 ще имащ 4000лв. Да кажем през 2013 си със 6000лв. Ами гаража на тати не побира повече... а и няма на кого да пласираш 10т..
                            Целта на занятието е УМНОЖАВАНЕ на 3000$,а не кокошкарски истории. Да не говорим за едно наводнение. А и 400лв я ти стигнат за един банкет,я не
                            Да ама на тата гаражо е на най върлио баир у село и ни вода ни огън го лови
                            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от alben4o
                              Първоначално изпратено от vikhunter
                              Албенко, много ми е забавно да чета писАнията те, обаче мелиш едни и същи глупости и обясняваш неща от които нямаш ни най-малка представа и очевидно лъжеш. А с последните постове и мажеш.
                              Така. Купил си амониева селитра на 460лв./т.
                              Така. Разтоварване 50лв +10лв/т. , транспорт /от регионалния дистрибутор до гаража/ 60лв + 12лв./т. , правиш дисконт по 2лв на чувал/възторжено го казваш подолу/ +40лв/т.
                              До тук ако продаваш под 522лв си на загуба.
                              Сега. Заводите продават само чрез дистрибутори. А пък те /дистрибуторите/ са диванета и нямат изпреварваща информация за цените, не си пълнят складоветеи не предплащат производство. Не. Те са тъпаци и чакат Албенко да им вземе хляба. Спат и чакат конкуренцията да им вземе пазарите. Зорлян ще напълнят пазара с румънска и украинска тор. Неграмотници. Да ама не. В момента дистрибутора на "НЕОХИМ" продава АС на 380лв/т. без ДДС. Вдигнатите заводски цени ще се отразят при торенето на пролетниците - след 1-2 месеца.
                              И друго. Как си с документите. ДДС фактури издаваш ли? Въобще някакви фактури, касови бонове издаваш ли? Товарителници? Начисли ли данъците ? Гаража сертифициран ли е като склад за минерални торове?
                              Да. Освен че ни занимаваш с измислените си сделки, също проявяваш и криминални наклонности. Ами да.
                              Казвам ти тези неща не да те ограмотявам. Пази боже. Ама моля те доценте, тези твои героизми ги разправяй на колежките си - озеленителките.

Викхънтър,

Няколко пъти ти написах цената на АС която съм закупил за 1 тон - 438.78 лева с ДДС и 3 % РИЕ - транспорт 12 лева за 1 тон. Не е 460 лева за 1 тон, както записваш ти.

Криминални умения и капацитет показваш именно ти, когато миналата година ме съветваше да правя множествени сделки с износ и внос на АС през Порт Балчик. Там визираше ДДС и т.н.

Чети и записвай внимателно какво съм ти отговорил. .....Сега да бутнеш цената на 50 кг чувал с 2 лева надолу и ще ти купуват АС и нощем... Не съм записвал, че е правен отбив от цената. Визирал съм ликвидността на стоката АС.

Знаеш ли какво правят дистрибуторите през месец 10 2009 година - измитат шумата от плаца и хвърлят боб дали ще дойде такъв като Албенчо да им купи в брой 5 тона АС. Защото не могат да си съберат вземанията от .... едри клиенти с години.

Та с МПС 5 тона, онова с двойните гуми - което стои и събира прах на плаца на дистрибутора, общаците му го товарят безплатно и след 35 км кланяйки ми се го доставят до гаража на тати.

Плащам си като гражданин, взимам си касов бон, а товарителен лист стои при водача на МПС на дистрибутора.

При гаража на тати го разтоварва мацинствената двойка - за 2 часа без пари. Писах ти вече и за това.

През януари за цялото село и имаше по 1, 2, 3, или 4 и 5 чувала АС. Платиха си хората доволни, че нямат дертове за транспорт, гламосване и др. прецаквания в цената в големия град,за да си започнат спокойно сезона. На цена равна на цената в дистрибуторския склад.
                              Е, това е. 18 % - трябва само тенекиени гащи.
                              Голяма печалба си направил. Стига с тези проценти и стъкмистика. Крайният резултат от цялата 'далавера' е 80лв на тон. За пет тона са си ОГРОМНАТА сума от 400лв. Като ги завъртиш по леко криминалния начин,през 2011 ще имащ 4000лв. Да кажем през 2013 си със 6000лв. Ами гаража на тати не побира повече... а и няма на кого да пласираш 10т..
                              Целта на занятието е УМНОЖАВАНЕ на 3000$,а не кокошкарски истории. Да не говорим за едно наводнение. А и 400лв я ти стигнат за един банкет,я не

Коментар

• Ейиии. Корава кратуна.
                                В Добруджа има над 20 фирми, които продават семена, торове и пестициди. Стотици дистрибутори обикалят селата и производителите. Фирмите водят клиентите си в Испания, Гърция. Правят им семинари в петзвездни хотели по черноморието. За всяка торба тор война война се води . Обаче идва Албенко и в движение шитка 5 т. на максимална цена в най-големите виелици. Щото казал в кръчмата.
                                Лъжеш, бе доценте, лъжеш. Айде стига съчинения. Аман.
                                Сега ще ти кажа нещо изключително важно за димитровградската амониева селитра. Внимавай и си запиши. Ако съхраняваш такава тор в гараж, в чувал натрупани на камара, в края на януари ще е на камък и ако още не е до един месец ще стане. И тогава и тенекиените гащи няма да те спасят от селските ти приятели.

Коментар

Working...
                                X