IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И Мавродиев чопвал бонуси

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Незабавно трябва да се иска оставката на тая пародия КФН .


    п.с. Какво става с тая администрация, много ненужни хора навсякъде, всичко тотално се сговнясва и продължаваме да потъваме .

    Коментар


    • Страхотни съветници - ТОПЕКСПЕРТИ. Не оставка, а ШУТ отзад.....

      Коментар


      • ОСТАВКА е всичко, което мога да кажа!

        Коментар


        • Защо ли Мавродиев се опъва срещу бонусите? А за тези които се интересуват от имената на съветниците му могат да ги намерят най-отдолу.

          http://www.segabg.com/article.php?id=593165

          Комисиите и агенциите също са разточителни с бонуси
          Комисията за финансов надзор раздава най-много пари на служителите си, а Агенцията за ядрено регулиране - най-малко
          ТАНЯ ПЕТРОВА

          Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
          Комисията на Стоян Мавродиев е толкова независима, че дори щатният й състав е таен.
          Държавните агенции и комисии, които останаха встрани от гнева на премиера Бойко Борисов за бонусите, приемат допълнителното материално стимулиране като задължително. Почти всички редовно изразходват позволения им по закон максимум за бонуси. Най-щедра в разходите си за възнаграждения на фона на щатния състав е Комисията за финансов надзор, оглавявана от Стоян Мавродиев. Най-скромни са разходите в Агенцията за ядрено регулиране.

          Това показва проверка на "Сега" за разходите за заплати, щатния състав и позволените максимуми на бонусите в тези институции. Данните са на база планиран бюджет за 2011 г., като отчети за реалните разходи все още няма. От предходни години обаче е ясно, че максимумите за бонусите се достигат. Финансовият министър Симеон Дянков настоява всички текстове за полагаемо ДМС в тези специални закони да паднат, а за чиновниците в тези структури да важат общите правила за администрацията. Съпротивата срещу промените вече започна, като две институции - КФН и НЗОК, се обявиха против приетите на първо четене в парламента изменения в закона за държавния служител.

          Проверка на "Сега" показва, че Комисията за финансов надзор е голямо изключение в бюджетната политика на държавата от идването на ГЕРБ на власт. Бюджетът на КФН бе драматично намален от 12 млн. през 2009 г. на 6.5 млн. лв. с аргумент нужда от оптимизация. Тогава щатният състав на комисията - 220 души, следваше да бъде съкратен с 20%. През юни комисията бе оглавена от Стоян Мавродиев и при актуализацията на бюджета през юли КФН получи рекордно увеличение на парите - до 9.3 млн. лв. През 2011 г. противно на становището на правителството бюджетът на Комисията в парламента бе повторно увеличен - на 13.6 млн. лв., колкото е и за 2012 г.

          Така КФН разполага с най-високия бюджет средно на нает служител спрямо останалите големи агенции и комисии. Численият състав на комисията в момента възлиза според Мавродиев на 223 души. За заплати и възнаграждения за тях през 2011 бяха планирани 6.6 млн. лв. Това прави средно по 2490 лв. разход на зает човек на месец, включително и допълнителното стимулиране. Законът за комисията позволява за бонуси да отиват до 25% от бюджета за заплати - или 1.6 млн. лв. (622 лв. средно на човек на месец). Самият Мавродиев призна за изплатени 1.57 млн. бонуси за 2011-а, което средно на човек за месец прави 586 лв.

          Тези бонуси на теория се разпределят според заслугите и не се взимат по равно от всички. Според изнесена онзи ден от БСП информация отделни доверени лица от политическия кабинет на Мавродиев и шефове на ключови дирекции са взимали огромни бонуси. В сигнала, с който и "Сега" разполага, се твърди, че бонусите за тях на всеки три месеца са възлизали между 5000 и 10 000 лв. Така един от началниците получил за 1 година 22 000 лв. заплата и 30 000 лв. бонуси. Самите членове на комисията взели по 17 000 лв. ДМС само за ноември и декември. Помолен да отговори на тези твърдения Мавродиев една седмица не намери време, после определи въпросите като частни, а обвиненията - пасквил. Пред "24 часа" той заяви, че съветниците му, които били 5, а не 7, са взели само 39 000 лв. общо за 2011 г.

          От КФН се оправдават, че са независим орган, никой не може да им се меси и имат достатъчно високи собствени приходи. При 4 млн. планирани приходи за 2010 г., сумата за 2011 г. бе завишена двойно - на 8.2 млн. Тези средства обаче идват от държавни такси и глоби, тоест на гърба на бизнеса.

          Средните разходи на човек в други големи структури са чувствително по-ниски спрямо КФН, но така или иначе не се вместват в представата за зле платена администрация. Разходите за възнаграждения в Сметната палата, където работят 493 души, за 2011 г. са били 9.7 млн. лв., или 1639 лв. средномесечно на човек, с включени средства за допълнително стимулиране. В ДКЕВР, където имат право да взимат същия максимум за бонуси като КФН - до 25% от перото за заплати, средният разход на човек е 1366 лв. на месец (2 млн. лв. годишен бюджет, 128 души щатен състав). При 25% максимум бонусите биха възлезли средно на 341 лв. на месец на човек. В Комисията за регулиране на съобщенията, където стимулирането е до 35%, средно за бонус на човек се падат 436 лв., а заедно със заплатата - 1247 лв. В агенцията за ядрено регулиране, където работата е високо специализирана, средният разход на човек е 1136 лв. заедно с евентуални ДМС-та.

          Ако институциите решат да не раздават максимално позволените пари за бонуси и да не вдигат основните заплати, би следвало да поискат намаляване на общия бюджет за възнаграждения. Няма данни това до момента да се е случвало.



          СЪВЕТНИЦИ

          Наред с високите средни разходи за персонал, Стоян Мавродиев си е назначил и голям политически кабинет. Според него съветниците му са 5-има, според БСП - 7. В сигнала, който Мавродиев отказва да коментира в детайли, се твърди, че двама от тях са юристи, независимо от съществуването на правна дирекция с 19 души персонал. Има и медиен съветник, който дава допълнителни съвети извън звеното за връзки с обществеността от 4-ма души. Проверка на "Сега" потвърди едно от твърденията в документа - че началникът на кабинета Андон Георгиев продължава да фигурира в ръководството на "Юнайтед консултинг", която бе управлявана от самия Мавродиев.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
            Една клика от КФН като гарвани късат от месото на небанковия финансов сектор. Тези гарванчета, скоро няма да има какво да папкат, ако пазара продължи да се свива...
            Като каза гарвани има един Гарван директор там - голям експерт. Отговаря за всички надзори и къса месо от трите надзора. Ако му знаеш биографията ... ще се оплашиш.

            Коментар


            • Една клика от КФН като гарвани късат от месото на небанковия финансов сектор. Тези гарванчета, скоро няма да има какво да папкат, ако пазара продължи да се свива...
              Last edited by Dr.Tren4eff; 14.03.2012, 22:15.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
                Интересно кои ли са тези топексперти - съветници....?
                букулуци-калинки и лапачи

                Коментар


                • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  Абе не ви знам какви се навъдихте в тази тема. Що ми се струва, че всички сте от Комисията. Книжни плъхове, клепащи се един друг. Пфууууу, гади ми се от вас
                  Да не би да им дават бонусите на база постинги в инвестора

                  Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                  Убеден съм, че и в БФБ чопват огромни бонуси а некадърността им е повече от ненадмината.
                  Тези не се водят държавна администрация, въпреки, че харчат държавна пара и няма, кой да им каже да върнат бонусите!

                  Първоначално изпратено от lilian Разгледай мнение
                  ....................... и директорчето му с птичето име няколко ..................................
                  Какъв точен изказ
                  www.investor.bg

                  Коментар


                  • Някои от ГЕРБ- и накрая топ избягали инвеститори

                    Коментар


                    • Интересно кои ли са тези топексперти - съветници....?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                        Ей нагло човече тоя Мавродиев. Какво показва бюджета на КФН за 2011 г.:
                        1.1. Заплати и възнаграждения за персонала 6 665,0
                        1.2. Други възнаграждения и плащания за персонала 606,1
                        1.3. Осигурителни вноски 1 220,4
                        Всичко е в хиляди лева.

                        Така на 223 служители се падат средно почти 2500 лева без да се смятат осигуровките и другите възнаграждения и плащания за персонала.
                        А сега някой да ми обясни в кое поднадзорно лице има такива средни заплати? А той ми говори за 2-3 пъти повече.
                        Споко, скоро очаквам рязко свиване на тези индустрия - ИПта, УДта и т.н.
                        Нищо интересно не става КИ, оборта днес примерно е 360 К, което са си едни по малко от 2000 лв. комисионни - е как с толкова оборот ще се издържат толкова посредници - то само токът на машините не се плаща с такъв оборот, какво остава за заплати
                        There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

                        Коментар


                        • Тези заплати плащат посредниците с актовете, че и за бонуси има

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                            Това е нормално, защото в комисията работят много висококвалифицирани служители в специфични специалности, които в частния сектор получават 2-3 пъти повече. Ако държавата иска да има ефективен надзор, той няма как да се извършва без качествени специалисти, казва Мавродиев.
                            Ей нагло човече тоя Мавродиев. Какво показва бюджета на КФН за 2011 г.:
                            1.1. Заплати и възнаграждения за персонала 6 665,0
                            1.2. Други възнаграждения и плащания за персонала 606,1
                            1.3. Осигурителни вноски 1 220,4
                            Всичко е в хиляди лева.

                            Така на 223 служители се падат средно почти 2500 лева без да се смятат осигуровките и другите възнаграждения и плащания за персонала.
                            А сега някой да ми обясни в кое поднадзорно лице има такива средни заплати? А той ми говори за 2-3 пъти повече.
                            Last edited by znae6t; 14.03.2012, 13:45.

                            Коментар


                            • получава се средно по 7040 лв. приблизително и при средна заплата около 1400 лв в КФН да предположим минават много хората в бранша....да ме извиняват! Ако са на 600-800 лв. разбирам! То затова бичат актове на като за световно!

                              Коментар


                              • БСП: Скандални бонуси във финансовия надзор. Мавродиев: Прозрачни са, пише ги в бюджета

                                Шефът на КФН Стоян Мавродиев коментира пред "24 часа", че в параграф 5 на закона за държавния бюджет, където се засяга бюджетът на КФН, ясно се фиксират средствата за допълнително-материално стимулиране.

                                чл. 21 от Закона за КФН регламентира, че допълнителното материално стимулиране е в размер на 25% от брутния фонд "Работна заплата". Това е нормално, защото в комисията работят много висококвалифицирани служители в специфични специалности, които в частния сектор получават 2-3 пъти повече. Ако държавата иска да има ефективен надзор, той няма как да се извършва без качествени специалисти, казва Мавродиев.

                                И добавя, че за 2011 г. средствата за ДМС са в размер на 1,57 млн. лв. Те са разпределени върху 223-ма души, колкото работят в комисията. Това прави средно около 4700 лв., или 394 лв. на месец. Сумата е далече от данните на Станишев. Това са най-прозрачно определените бонуси, казва шефът на КФН. Според него не са верни и твърденията, че щатът на комисията е раздут въпреки заповедите на вицепремиера Дянков. Първо, щатът не е раздут. Той не е дори зает напълно - по правилник са предвидени 245 души, а в момента са 223 щата. Второ, Симеон Дянков няма отношение към КФН, той не може да издава заповеди и да извършва ръководни функции спрямо КФН, отсича шефът й.

                                “Станишев като бивш премиер трябва да познава законите и да знае, че КФН е независим орган от всички видове власт, петимата членове се избират от парламента, отчитат се с доклад пред НС всяка година”, напомня Мавродиев. КФН се проверява и от Сметната палата. Последната година са направени 5 проверки, завършили с блестящи резултати за изключителната работа, и това може да се види на сайта на палатата.

                                Комисията е орган, който се самоиздържа, над 2/3 от бюджета ни са формирани от собствени приходи, свързани с дейността ни и по проектите на ЕК. Голяма част от бюджетната субсидия пък отива в Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори, която е второстепенен разпоредител с бюджетни средства, казва Мавродиев.

                                Той добавя, че не е вярно и твърдението на Станишев, че са назначени нови 7 съветници. Само 5 са и те не са политически назначения, защото КФН не е политически орган. Това са топексперти и всеки има ясни и конкретни функции.

                                “Станишев говори за заплати от по 2000-3000 лв. от съветниците. Това не отговаря на истината, съветническата заплата е в по-ниски граници от тази сума - между 800 и 2000 лв. Моята заплата, която е записана в закона за КФН, е около 3000 лв.”, категоричен е Мавродиев.

                                За него истината е, че съветниците са получили бонуси в размер на 39 000 лв., което пак е съгласно чл 21 от ЗКФН. Част от тези средства са от ЕК по европроекти. Спечелили сме ги в конкуренцния с други държави. КФН е единствената българска институция - официален консултант на ЕК за Босна и Херцеговина и Черна гора, за изграждане на административен капацитет.

                                По закон членовете на КФН - председателят, тримата заместници и един член, не получават бонуси и ДМС. Единствено могат да получат средства по евророекти и при икономии в бюджета на комисията.

                                Председателят на КФН одобрява размера на ДМС. От момента на назначаването ми преди 2 г. никога не съм си разпределял такива, категоричен е Мавродиев. Дори периодически дарявам значителни средства включително от заплатата си за различни социални каузи. Надявам се г-н Станишев да ми покаже какво прави със заплатата си, хвърля предизвикателство Мавродиев.

                                Цялата популистка акция в последните дни със заплащането на държавните служители е една спирала, която руинира държавността, заключава председателят на КФН. (24часа)

                                http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1278630

                                Коментар

                                Working...
                                X