IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Частичните прозрения на Бойко

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    ... А промяна на плоския данък ще има. Днес Станишев, утре Бойко и - готово.
    Не промяна,а отмяна ще има .Която най-рано може да се случи от 1.01.2013 едновременно с бюджета за догодина . И това ще е факт не защото тоя казал -оня рекъл (от нашите), а защото Брюкселския Коминтерн отдавна обяви че води политика за уеднаквяване на данъците за целия ЕССР .

Станишката е наясно с това и се опитва да си докара евтини политически ползи - възможно е да успее и даже съм почти сигурен защото спекулира със стара новина,а не с вътрешна информация .....

И друго - страната отива към фалит и няма да мине без 'помощта' на МВФ , известно е,че "фондът" изповядва съвсем други принципи от тия за които тълпата си мисли . Или най-грубо казано не понася т.нар. "ниски данъци" защото са в разрез с "мисията" заради която е "създаден" .
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Не ви разбирам спора и не го следя, но....тази фраза ...ме разби
      Ама що само с МИКРО- хвани ги и големите бизнесмени, че да е пълна хазната

А за данък лихви - единствената полза, според мен, ще е новоназначени държавни служители да смогват със следенето му, пък и ...едни пари ще се въртят в икономиката )
      МИКРО , защото на световен фон всички български са такива. Или ти знаеш някой МАКРО? Да не говорим , че тези подвизаващи се в инвестора са мегамикро

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Неграмотнико ти си посмешище на всички в този форум.На работа шефа те прави на маймуна имотите са на жена ти и тя прави луд а ти си решил да се дуеш по форумите.Смешен си.
        Ти си неграмотен. Даже не си стъпвал в града. Видях те един път да прескачаш трамвайните релси за да не те хване ток Заради такива като теб съм принуден да спамя в темите, но сега ще се концентрирам върху заглавието и.

Та частичните прозрения на Бойко май ще си останат частични, щото днес в пряк текст Менда Стоянова увери, че е против премахването на плоския данък. То и Величко Конакчиев за пореден път се показа неадекватен или блюдолизец, защото не даде възможност на Орешарски да и отговори подобаващо, но за такъв журналист, толкоз.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          ...а държавната работа за мен е удоволствие и начин да прекършвам балканските микробизнесмени-бивши мутренски тарикати, опитващи се да ощетят хазната. Това бих го работил и за без пари.
          .....
          Данъка върху твойте влогчета скоро също ще бъде такъв
          Не ви разбирам спора и не го следя, но....тази фраза ...ме разби
          Ама що само с МИКРО- хвани ги и големите бизнесмени, че да е пълна хазната

А за данък лихви - единствената полза, според мен, ще е новоназначени държавни служители да смогват със следенето му, пък и ...едни пари ще се въртят в икономиката )

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
            Недей да ми се правиш на интересен и да говориш за някой в трето лице. Занимавай се със риене на тор и мощвите на прасетата си, обуй си гумените галоши на вълнените чорапи и вземи поцинкованата кофа с помия да нараниш стоката.
            Сладолед аз нямам нужда да продавам. Заплатата ми далеч не е като тази дето си я представяш, а държавната работа за мен е удоволствие и начин да прекършвам балканските микробизнесмени-бивши мутренски тарикати, опитващи се да ощетят хазната. Това бих го работил и за без пари.
            Стигат ми да живея и парите от имотите, но не желая, а гледам колкото повече балкански псевдобизнесмени да вкарам в рамките на закона, толкоз по удовлетворен ще бъда на пенсиониране. За тях това е прецакване, но за държавата - неплатени задължения. Данъка върху твойте влогчета скоро също ще бъде такъв
            Неграмотнико ти си посмешище на всички в този форум.На работа шефа те прави на маймуна имотите са на жена ти и тя прави луд а ти си решил да се дуеш по форумите.Смешен си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Не мога да разбера що обръщаме толкова внимание на един неграмотен държавен служител при това злобен тарикат.То ако ставаше нещо от него и не беше мързелив нямаше да служител и да трепери за 300 кинта заплата.Това се изкарва за два месеца сладолед да продава ма човека и това не може.
              Недей да ми се правиш на интересен и да говориш за някой в трето лице. Занимавай се със риене на тор и мощвите на прасетата си, обуй си гумените галоши на вълнените чорапи и вземи поцинкованата кофа с помия да нараниш стоката.
              Сладолед аз нямам нужда да продавам. Заплатата ми далеч не е като тази дето си я представяш, а държавната работа за мен е удоволствие и начин да прекършвам балканските микробизнесмени-бивши мутренски тарикати, опитващи се да ощетят хазната. Това бих го работил и за без пари.
              Стигат ми да живея и парите от имотите, но не желая, а гледам колкото повече балкански псевдобизнесмени да вкарам в рамките на закона, толкоз по удовлетворен ще бъда на пенсиониране. За тях това е прецакване, но за държавата - неплатени задължения. Данъка върху твойте влогчета скоро също ще бъде такъв

Коментар

Соколов, ти да не би да искаш промяна на плоския данък? Бойко и Дянков, за които непрекъснато се застъпваш се кълнат в децата си, че няма да го пипнат. Лично аз не вярвам в това. Плоският данък ще бъде премахнат скоро, но да видим с какво ще бъде заменен. И още нещо, избягването по законов начин на данъци - не е престъпление
                Плоският данък няма да бъде пипнат, не и при Борисов.
                Не е трудно да се досетиш защо.

Между другото, динамиката на нарастването на приходите от данъци на физически лица, значително изпреварва тази от корпоративни данъци през последните 2 години.
                Ако стане тенденция, ще е още един интересен принос )

Коментар

• Не мога да разбера що обръщаме толкова внимание на един неграмотен държавен служител при това злобен тарикат.То ако ставаше нещо от него и не беше мързелив нямаше да служител и да трепери за 300 кинта заплата.Това се изкарва за два месеца сладолед да продава ма човека и това не може.

Коментар

Нямам идея. Погледни Закона за етажната собственост и всички права които дава. Плаща ли, колко плаща и да не минава с номера, че щом не живее, не трябва да плаща. Не плаща на време - лихва, не си почиства терасата - глоба, но недей да влизаш в ролята на топлофикация и да му искаш пари за това че му отдаваш топлина. Той достатъчно е наказан с такса смет без да произвежда такава в това жилище.
                    Плаща такса смет на кукуво лято Има типова молба в общината за отказване на заплащане такса смет в имот който не се ползва.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                      Наивник, законово избягване, няма ! Има плащане или неплащане ! Данъчните облекчения са "намаляване" ,но не и "неплащане" .
                      Постът ти е толкова двусмислен,че по-добре го редактирай или изтрий защото всеки ще го тълкува по своему .
                      Не говоря за данъчни облекчения СПАРТ. Говоря за замяна на голям данък с малък такъв. Винаги я е имало и ще я има тази възможност при различна ставка. Такава възможност няма при плоския данък. Както и да е. Няма смисъл да се стреля на посоки, без да се знаят конкретните параметри в бъдеще. А промяна на плоския данък ще има. Днес Станишев, утре Бойко и - готово.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Тази идея не я бях обмислял, само, че нали се сещаш, че държавата едва ли ще допусне друг да сложи ръка на пари, на които тя може да сложи. Има и друго, с високите данъци за празни жилища и магазини едва ли ще се събира голяма сума, освен първите една-две години, защото тогава тъпанарите ще хукнат да продават, а минали в други частни ръце тия обекти ще генерират приходи. А за тия такси ако имаш идея как да се прилагат, още по-добре.
                        Нямам идея. Погледни Закона за етажната собственост и всички права които дава. Плаща ли, колко плаща и да не минава с номера, че щом не живее, не трябва да плаща. Не плаща на време - лихва, не си почиства терасата - глоба, но недей да влизаш в ролята на топлофикация и да му искаш пари за това че му отдаваш топлина. Той достатъчно е наказан с такса смет без да произвежда такава в това жилище.

Коментар

• Наивник, законово избягване, няма ! Има плащане или неплащане ! Данъчните облекчения са "намаляване" ,но не и "неплащане" .
                          Постът ти е толкова двусмислен,че по-добре го редактирай или изтрий защото всеки ще го тълкува по своему .
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Вътрещаря Разгледай мнение
                            Опаа ... Това защо ли ми звучи познато?
                            Имали сме били поносими данъци и нямало нужда от измама, така ли?
                            Кои как ще си решава, кога и как го стрижат ще си позволява да решава и да е престъпник веднага.
                            Позната психология.
                            Горното може да влезе в данъчното досие на такива работодатели и веднъж за винаги да се спрат такива.Със черен списък.
                            Може да им светне да мислят като "работодатели".
                            Да не говорим, че и сигурно укриваш доходи, при горните предположения.

Мнението ми е принципно и не лично към НАИВНИК.
                            Соколов, ти да не би да искаш промяна на плоския данък? Бойко и Дянков, за които непрекъснато се застъпваш се кълнат в децата си, че няма да го пипнат. Лично аз не вярвам в това. Плоският данък ще бъде премахнат скоро, но да видим с какво ще бъде заменен. И още нещо, избягването по законов начин на данъци - не е престъпление

Коментар

Не съм го избрал аз. Законът е такъв. При положение, че имаме поносим данък върху доходите, няма смисъл да правя упражнения. А мангалите и държавните служители и те са хора. Но до тук съм със солидарността. В някакви поносими граници. Решите ли да ядете месо вместо да ме стрижете - идея си нямаш колко съм добър в избягване на данъци по законен път
                              Опаа ... Това защо ли ми звучи познато?
                              Имали сме били поносими данъци и нямало нужда от измама, така ли?
                              Кои как ще си решава, кога и как го стрижат ще си позволява да решава и да е престъпник веднага.
                              Позната психология.
                              Горното може да влезе в данъчното досие на такива работодатели и веднъж за винаги да се спрат такива.Със черен списък.
                              Може да им светне да мислят като "работодатели".
                              Да не говорим, че и сигурно укриваш доходи, при горните предположения.

Мнението ми е принципно и не лично към НАИВНИК.
                              Last edited by Вътрещаря; 19.02.2012, 15:35.

Коментар

Тва ясно, изобщо не се връзвам на такива, обаче като чуя някой като теб, да иска да обложи съседа с данъци, които да отидат в държавни служители и мангали, вместо да се съберат и по съседски да наложат едни справедливи такси, каквито допуска закона, направо се губи детското у мен
                                Тази идея не я бях обмислял, само, че нали се сещаш, че държавата едва ли ще допусне друг да сложи ръка на пари, на които тя може да сложи. Има и друго, с високите данъци за празни жилища и магазини едва ли ще се събира голяма сума, освен първите една-две години, защото тогава тъпанарите ще хукнат да продават, а минали в други частни ръце тия обекти ще генерират приходи. А за тия такси ако имаш идея как да се прилагат, още по-добре.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X