IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Частичните прозрения на Бойко

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
    Иронията е, че през 2008г. (правителството на другаря Станишев) приходите от данъка върху дивидента са били по-малко от 81 милиона лв. докато през 2011г. са над 313 милиона лв.

http://www.minfin.bg/bg/statistics/12
    Наистина е кофти...и с официалнни данни(сравнително точни, а и малкото, които можем да вземем от администрацията) да се правят изводи - каламбури

Сравняваш за 2008-ма данък дивидент с 2011-та сбор на данък дивидент, данък от ликвидационни дялове и доход на чужденци + ДИВИДЕНТА от държавни предприятия.

Коментар

• И друг път съм го казвал. Вместо да намаляват ДДС с 2% да дадат кредит на всяко физ. лице в този размер срещу фискален документ. Тогава доста пари ще влязат в държавата

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Някой прочете ли му внимателно таблицата на лорда внимателно.Един верен ред няма.Този човек не може да смята първо второ е неграмотен трето е селски тарикат слага данъци за другите.И напира да командори и да е фактор.Щял да ми слага данък и да ми облага спестяванията.Забравил обаче че преди да ги спестя съм платил данъци.Ми веднага заминават в чужбина.Може там да платя данък но тука никога.Пари за такива лордове нямам.
        Виж сега, човекът се е надявал, че домакинствата са получили поне 100(сто) милиарда лв. лихви през 2011г. от своите депозити и като им се наложи 10% данък тогава ето 10 милиарда лв. приходи за да се повишат заплатите на бюджетниците.

Коментар

Някой прочете ли му внимателно таблицата на лорда внимателно.Един верен ред няма.Този човек не може да смята първо второ е неграмотен трето е селски тарикат слага данъци за другите.И напира да командори и да е фактор.Щял да ми слага данък и да ми облага спестяванията.Забравил обаче че преди да ги спестя съм платил данъци.Ми веднага заминават в чужбина.Може там да платя данък но тука никога.Пари за такива лордове нямам.
          Е та аз му я прочетох. За тва му казвам, че все едно държавен слОжител я е правил

Коментар

E не му се сърди - кредиторите като започнат да чукат на вратата, човек си губи разума и започва да пише глупости

Коментар

• Някой прочете ли му внимателно таблицата на лорда внимателно.Един верен ред няма.Този човек не може да смята първо второ е неграмотен трето е селски тарикат слага данъци за другите.И напира да командори и да е фактор.Щял да ми слага данък и да ми облага спестяванията.Забравил обаче че преди да ги спестя съм платил данъци.Ми веднага заминават в чужбина.Може там да платя данък но тука никога.Пари за такива лордове нямам.

Коментар

• Това искам да кажа на Лордчето, че когато сложи 45% на богатите, всички отново ще станат консултантски фирми

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Ти какво точно плащаш и кога? Когато ми отговориш на този въпрос, ще ти отговоря и аз
                  Отговарям
                  Всеки ден акциз около 6 лева само на цигарите, които пуша. ДДС на дневното ми потребление около 15-20 кинта средно.
                  Всеки месец осигуровки на макс + данък на целия ми доход
                  Всяка година доплащане данък върху доход+данъци върху имоти.
                  Това е за мен.
                  Отделно 50 човека, които не са в т.нар черна икономика и всички данъци и такси за фирмата в която работят.

Давай, ти си умнико!!! Какво плащаш ти?

Коментар

• Не бъди толкова сигурен, че не се плаща. Първо беше намален и второ спадна сумата на изплащаните дивиденти. От акционерите винаги се отдържал- дължи се от източника. Даже заради плачевното състояние на борсата ни имаше предложение да се премахне. И без това има много крадливи мажоритари, които лишават акционерите от дивиденти

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                      благодаря ти
                      тези данни просто доказаха тезата ми,че данък дивидент почти не се плаща- 1% от облагаемата печалба на всички дружества.Ако съберем всички фирми на БФБ ,които са платили дивидент,ще излезе,че почти никой друг не го плаща.
                      Иронията е, че през 2008г. (правителството на другаря Станишев) приходите от данъка върху дивидента са били по-малко от 81 милиона лв. докато през 2011г. са над 313 милиона лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Стъпков - заради това че т.нар. "бедни хора" са постоянен приоритет, сме на тоя хал !!! Болниците напримерно са пълни с неосигурени мангали, а после ревем, че здравеопазването било в колапс. Образованието е безплатно... но откъде накъде чааветата ги возят на училище със специални автобуси и им дават безплатни закуски, нищо, че са деца на професионални паразити, а белите деца мръзнат като кучета по спирките и ако нямат стотинки, преглъщат отстрани ?!?

Постоянните грижи за "бедните" ги стимулират не да се развиват и да работят, а да стоят бедни и някой да ги храни.

Апропо - данък дивидент не трябва да има, защото компанията вече е платила данъци преди да го разпредели тоя дивидент, следователно получава се втори данък върху една и съща печалба. Другият вариант е данък-дивидент да е 10-12%, но печалбите на компаниите, предвидени за разпределяне на дивидент, да бъдат освободени от данъци - или едното или другото !!!
                        Импе я пак си помисли как се казват тия данъци на предприятието и този които ти дават на теб (дивидент) дали не са различни неща !!!
                        Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                          Приходите от корпоративен данък през 2011 г. са:
                          - 1,356 млн. лв. или над 1.3 милиарда лв.

Приходите от данъци върху дивидентите и ликвидационните дялове на местни и чуждестранни юридически лица (ЧЮЛ) и данъка върху доходите на ЧЮЛ през 2011г.:
                          - 139.9 млн. лв.

Приходи от дивидент за държавата от дейността на търговски дружества с държавно участие в капитала и държавни предприятия през 2011г.:
                          - 174 млн. лв.

благодаря ти
                          тези данни просто доказаха тезата ми,че данък дивидент почти не се плаща- 1% от облагаемата печалба на всички дружества.Ако съберем всички фирми на БФБ ,които са платили дивидент,ще излезе,че почти никой друг не го плаща.
                          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Стъпков - заради това че т.нар. "бедни хора" са постоянен приоритет, сме на тоя хал !!! Болниците напримерно са пълни с неосигурени мангали, а после ревем, че здравеопазването било в колапс. Образованието е безплатно... но откъде накъде чааветата ги возят на училище със специални автобуси и им дават безплатни закуски, нищо, че са деца на професионални паразити, а белите деца мръзнат като кучета по спирките и ако нямат стотинки, преглъщат отстрани ?!?

Постоянните грижи за "бедните" ги стимулират не да се развиват и да работят, а да стоят бедни и някой да ги храни.

Апропо - данък дивидент не трябва да има, защото компанията вече е платила данъци преди да го разпредели тоя дивидент, следователно получава се втори данък върху една и съща печалба. Другият вариант е данък-дивидент да е 10-12%, но печалбите на компаниите, предвидени за разпределяне на дивидент, да бъдат освободени от данъци - или едното или другото !!!
                            импе,то адсиц-те дето надуха балона при имотите са такива
                            а наистина у нас има много сиви и черни пари и аз съм напълно съгласен,че трябва да се облагат разходите
                            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                              ако можеш извади данни-колко данък печалба е влязъл в бюджета и колко данък дивидент

Приходите от корпоративен данък през 2011 г. са:
                              - 1,356 млн. лв. или над 1.3 милиарда лв.

Приходите от данъци върху дивидентите и ликвидационните дялове на местни и чуждестранни юридически лица (ЧЮЛ) и данъка върху доходите на ЧЮЛ през 2011г.:
                              - 139.9 млн. лв.

Приходи от дивидент за държавата от дейността на търговски дружества с държавно участие в капитала и държавни предприятия през 2011г.:
                              - 174 млн. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                                Добре де Импе, а какво да правиме с бедните хора? Кой да им плаща образованието, кой да им плаща здравеопазването? Всеки един живот е еднакво ценен! Прав си, че трябва да се насърчава предприемачеството /това е идеята на капитализма/, но специално в БГ е вулгарно и съм се нагледал /не само аз/ на хора, печелещи по 50 000 плюс, НЕПЛАЩАЩИ никакви данъци. За мен трябва тук да се облагат разходите, а не доходите, защото си прави и за това, че просто ще емигрират ако е на база доходи. Разходите обаче няма как да си ги скрият или прехвърлят в Люксембург примерно. Това обаче изисква и сливането на местните данъци с републиканските и сложно. Все пак е някакво предложение

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X