IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

01.02.2012 - за първи път Пари на правителството < Сребърен фонд + Здравна каса

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
    той има предвид че за да върви една икономика трялва да се харчат пари а не да се спестяват
    Зная какво има предвид затова се учудвам... Банковият депозит не е спестяване, а инвестиция! Спестяване ще е ако си сложа парите под дюшека или в буркани. Ето защо обясних че банковият депозит не е нищо друго освен инвестиция в банкова облигация с фиксирана доходност!

Когато някой иде в банката и направи депозит от 1000 лева той вече няма 1000 лева, а има обещанието на банката да му плати 1000 лева плюс доходността/лихвата на определена бъдеща дата. Тези пари които банките получават от депозантите не се държат надиплени в банкноти по мазетата на самите банки. Тези пари се дават на кредити или вече са дадени на кредити които кредити не са надлежно погасени...

Така че, когато някой каже че в банките имало пари щото имало депозити просто му се посмейте от сърце.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
      Някой питаше откъде знам, че лихвите по депозити на държавните фирми в Корпоративна са малки. Ами всеки може да отвори отчет на такава фирма в Търговския регистър, да види колко пари има в банки и да види колко са й приходите от лихви. Елементарни сметки. Но аз няма какво да приказвам срещу Корпоративна и не ми е за цел. Това е частен случай. Той сам премиерът си го каза - ако изтеглим тия пари оттам, банката ще фалира.
      Иначе много ясно, че това ще е годината на тегленето на дълг и на приватизацията на активи. То и започна - вижте само колко емисии ДЦК вече минаха и въпреки това резервите са на санитарен минимум, че и под него. За приватизацията на БЕХ Дянков също си каза. Да, сами по себе си тези стъпки не са нито правилни, нито грешни. Въпросът е за какво ще се използват парите след това. Дали за увеличаване на депозитите в някои банки, дали за строеж на нов национален стадион или нова спортна зала, дали за издръжка на нови закъсали футболни клубове? Ако приоритетите на правителството са ОК, и аз съм ОК. Само дето според мен не са.
      стъпките на това правителство са тотална погрешни - то няма нито 1 вярна такава
      най-малко тегленото на дълг и разпродаването на активи за азпълване на бюджетни дупки са правилни стъпки - защото СКОРО НЯМА ДА ИМА ДЪРЖАВА - всичко ше бъде опукано и окрадено
      а ти от тия пари няма и дя видиш стотинка бъди сигурен.......

Коментар

• Някой питаше откъде знам, че лихвите по депозити на държавните фирми в Корпоративна са малки. Ами всеки може да отвори отчет на такава фирма в Търговския регистър, да види колко пари има в банки и да види колко са й приходите от лихви. Елементарни сметки. Но аз няма какво да приказвам срещу Корпоративна и не ми е за цел. Това е частен случай. Той сам премиерът си го каза - ако изтеглим тия пари оттам, банката ще фалира.
        Иначе много ясно, че това ще е годината на тегленето на дълг и на приватизацията на активи. То и започна - вижте само колко емисии ДЦК вече минаха и въпреки това резервите са на санитарен минимум, че и под него. За приватизацията на БЕХ Дянков също си каза. Да, сами по себе си тези стъпки не са нито правилни, нито грешни. Въпросът е за какво ще се използват парите след това. Дали за увеличаване на депозитите в някои банки, дали за строеж на нов национален стадион или нова спортна зала, дали за издръжка на нови закъсали футболни клубове? Ако приоритетите на правителството са ОК, и аз съм ОК. Само дето според мен не са.

Коментар

прочети линка долу глупако - недей да дрънкаш измишлъотини
          за първи път депозита на правителството в БНБ е по-малък от размера на Сребърния фонд и на резервът на здравната каса

глупако виж от какво се формира депозита на правителството преди да ставаш смешен

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Казваш че не и трябват депозити... Ама откъде да тегли кредити ако няма депозити?

Депозитът в банка по същество е инвестиция в банкова облигация с фиксирана доходност за разлика от инвестициите в банкови акции, където я има я няма някакъв мижав дивидент.
            той има предвид че за да върви една икономика трялва да се харчат пари а не да се спестяват защото така се
            убива търсенето и от там производството и е напълно прав - не си го разбрал
            това трябвашеда направи правителството през 2009 - или да пусне част хискалния резерв в обръщение или да тегли заем и да инвестира в икономиката на държавата .- АМА от СБ и МВФ диктуват затгяне на коланите - че да ти изфърчат очите

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
              КАКТО И ДА ТЕГЛИ КРЕДИТИ И ДА ХАРЧИ!
              Казваш че не и трябват депозити... Ама откъде да тегли кредити ако няма депозити?

Депозитът в банка по същество е инвестиция в банкова облигация с фиксирана доходност за разлика от инвестициите в банкови акции, където я има я няма някакъв мижав дивидент.
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
                глупости , в началото на година приходите на правителството са минимални затова е така ...
                прочети линка долу глупако - недей да дрънкаш измишлъотини

Коментар

следва ТЕГЛЕНЕ НА ДЪЛГ и РАЗПРОДАВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА (ПРИВАТИЗАЦИЯ)

ето това следва

глупости , в началото на година приходите на правителството са минимални затова е така ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    И какво ще приватизират ако не е тайна?То май не остана нищо.
                    има още 15-20 държавни фирми останали - НДК също ще бъде шитнат

Готвят нова вълна приватизация на държавни фирми

Най-скъпото дружество, за което вече не съществуват пречки да бъде приватизирано, е Агенцията за дипломатическите имоти

http://www.novini.bg/news/36931-%D0%...%BC%D0%B8.html

Коментар

ето това следва
                      И какво ще приватизират ако не е тайна?То май не остана нищо.

Коментар

Вчера БНБ обяви в ежедневния си бюлетин, че на 1 февруари за първи път депозита на правителството в БНБ е по-малък от размера на Сребърния фонд и на резервът на здравната каса. Това означава, че парите, които трябваше да бъдат предназначени за здравна реформа вече се харчат, а резервите са на санитарния минимум. Какво следва оттук нататък?

ето това следва

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Значи западняците харесват и хлавят Борисов щото краде умерено, така ли?
                          Стига сме мрънкали и оплаквали от правителството - това е най-доброто за момента.
                          Затова казвам - когато критикуваме трябва да имаме по-добра алтернатива. Такава засега няма!
                          Както и ако беше на поста фин. министър може пък да установиш че наистина ползването в момента на фиск. резерв е най-добрата алтернатива. Нали за това са "пари за черни дни". Иначе какво - плащаме 6-7% на заслепените от страх чужденци за да ни кредитират мазно, скъпо, само защото сме до Гърция. Независимо че дълга и дефицита ни е 10 пъти по-нисък.
                          Реформи - да трябват, но не стават с магическа пръчица. Нали видя кви стачки, кво чудо беше в БДЖ, зърнари и пр. само като им отнеха някой превилигии. Ами отиди отрежи парите на лекарите, има джи-пи-та дето лапат по 5 бона/месечно. Но можеш ли да ги спреш така лесно. Ако и те се юрнат на стачка и запсват правителството че ги краде?!
                          Или като един мой приятел митничар, дето вика - Абе това правителство много краде, спряха ни далаверата за да има само за тях! Да се махат!
                          Всеки си гледа от неговата камбанарийка и писка...

Та в БГ всеки може да бъде омаскарен лесно. Така че за мен това е най-добрия атестат - какво казват за правителството ни в ЕС и САЩ, в свободния свят. От там според мен единствено може да се разчита на що-годе обективна оценка.
                          А на сегашното правителство май е най-високата такава давана досега.
                          С Батя мислим явно почти еднакво. Трябва да оказваме натиск и да имаме претенции за по-добро, но наистина не знам как ОК си представя всичките тези авгиеви обори натрупани с години да се прочистят така бързо без сътресения в държавата и в икономиката. Едно позитивно нещо, което се сещам веднага е как изведнъж при това правителство и тютюневите компании преди да ги приватизират, а да не говорим за енергийните станаха далеч по-рентабилни от преди
                          ОК, аз исках да те питам откъде този патос като на някои прохождащ журналист в борбата с лошите олигарски - това ТИМ и Цецо Василев са ти любима тема. Кажи ми откъде знаеш какви са лихвите на държавните пари в Корп. Ако искаш можем да си поиграем да им посмятаме цената на ресурса на Корпаджии, но преди 1-2 години, когато последно се занимавах по-подробно с банкови анализи си спомням, че плащаха скъпо за ресурса си в сравнение с другите банки, та оттук си правя извода, че не е задължително да плащат мизерни лихви на държавните компании.

Иначе и аз много се дразня на страха от реформи, прекаленото съобразяване с мнението на масите (което в същото време е и позитив, защото е факт, че за първи път гражданите имат сила да променят намеренията на властимащите у нас), липсата на смелост да се направят някои неща, както и за някои определени грешки на икономически (административната тежест) и финансов министър (изтеглянето на ликвидност чрез само вътрешните дългови емисии).
                          Last edited by znae6t; 03.02.2012, 14:55.

Коментар

Не знам пич, не казвам че са по-крадливи от предишните. Но си правя изводите от обясненията, че ББ не знаел кой е купувач на Булгартабак, че си е работа на фирмите да определят дали да държат на депозит при ниски лихви 800 млн. лева в Корпоративна банка... Това нормално ли е според теб. Става въпрос за огромни пари все пак. Да не говорим за доста по-дребни неща, които съм сигурен, че и теб те притесняват.
                            Значи западняците харесват и хлавят Борисов щото краде умерено, така ли?
                            Стига сме мрънкали и оплаквали от правителството - това е най-доброто за момента.
                            Затова казвам - когато критикуваме трябва да имаме по-добра алтернатива. Такава засега няма!
                            Както и ако беше на поста фин. министър може пък да установиш че наистина ползването в момента на фиск. резерв е най-добрата алтернатива. Нали за това са "пари за черни дни". Иначе какво - плащаме 6-7% на заслепените от страх чужденци за да ни кредитират мазно, скъпо, само защото сме до Гърция. Независимо че дълга и дефицита ни е 10 пъти по-нисък.
                            Реформи - да трябват, но не стават с магическа пръчица. Нали видя кви стачки, кво чудо беше в БДЖ, зърнари и пр. само като им отнеха някой превилигии. Ами отиди отрежи парите на лекарите, има джи-пи-та дето лапат по 5 бона/месечно. Но можеш ли да ги спреш така лесно. Ако и те се юрнат на стачка и запсват правителството че ги краде?!
                            Или като един мой приятел митничар, дето вика - Абе това правителство много краде, спряха ни далаверата за да има само за тях! Да се махат!
                            Всеки си гледа от неговата камбанарийка и писка...

Та в БГ всеки може да бъде омаскарен лесно. Така че за мен това е най-добрия атестат - какво казват за правителството ни в ЕС и САЩ, в свободния свят. От там според мен единствено може да се разчита на що-годе обективна оценка.
                            А на сегашното правителство май е най-високата такава давана досега.
                            Last edited by Батя; 03.02.2012, 14:24.

Коментар

• народът в БГ трябваше да е по мъдър и да гласува 20 г. само за две партии - СДС и БСП. Вече щяха да се накрали и най-после да правят нещо и за БГ. Иначе идват все нови ненакрали се
                              Грешката беше че се избираха все нови и нови на база наивност
                              There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Добре, аз съм ЗА. Събери некрадливи хора в партия и на следващите избори да ви избираме. Но ако се окаже че сте крадливи и вие - на гилотината

И по-сериозно. Ако са толкова крадливи защо в ЕС и САЩ не го виждат това. Те там такива глупаци ли са. Защо еврофондовете вървят като никога досега? А Борисов получава "CONGRATULATION" при всяка визита. Или щото дава и на тях, подкпува ги да казват така и да заблуждават народа
                                Не знам пич, не казвам че са по-крадливи от предишните. Но си правя изводите от обясненията, че ББ не знаел кой е купувач на Булгартабак, че си е работа на фирмите да определят дали да държат на депозит при ниски лихви 800 млн. лева в Корпоративна банка... Това нормално ли е според теб. Става въпрос за огромни пари все пак. Да не говорим за доста по-дребни неща, които съм сигурен, че и теб те притесняват.

Коментар

Working...
                                X