Първоначално изпратено от Bill-bg
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стоян Мавродиев срещу Дянков - ГЕРБ се отказва от капиталовия пазар?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнениеЗа мен сравнението между Апостолов и Мавродиев са изцяло в полза на първия. Мавродиев има толкова непремерени изказвания, че не знам как е на тази позиция. Той говори против поднадзорните си лица по такъв начин, който е недопустим за мен .... ами като е такава борсата, той какво прави като шеф на КФН - пише актове и събира глоби.... смях, смях в залата. Да не говорим, че и икономическата му грамотност е много съмнителна.... Но все пак да не го сравняваме с Апостолов точно тук.... темата е малко по-друга.
Освен това никога не съм одобрявал оправдания в стил: „ама има и по-зле от мен” или още по-дразнещото „и аз също съм в подобно неприятно положение”
Въпросът е че подобен изказ е крайно неуместен за поста му и на мен лично ми е против достойнството да търпя такова отношение, особено от някой на който, малко или много, плащам заплатата.
Така де, все едно на него да му хареса някой да твърди че КФН съществува за да се дават постове и заплати на 10-20 човека!
Коментар
-
За мен сравнението между Апостолов и Мавродиев са изцяло в полза на първия. Мавродиев има толкова непремерени изказвания, че не знам как е на тази позиция. Той говори против поднадзорните си лица по такъв начин, който е недопустим за мен .... ами като е такава борсата, той какво прави като шеф на КФН - пише актове и събира глоби.... смях, смях в залата. Да не говорим, че и икономическата му грамотност е много съмнителна.... Но все пак да не го сравняваме с Апостолов точно тук.... темата е малко по-друга.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДа прозира недоверие в капиталовия пазар, но сравненията с Апостолов са в полза на Мавродиев. За разлика от него не се замества в неприемливи практики и няма връзки с олигарси и групировки с което да ощетява миноритарите.There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДа прозира недоверие в капиталовия пазар, но сравненията с Апостолов са в полза на Мавродиев. За разлика от него не се замества в неприемливи практики и няма връзки с олигарси и групировки с което да ощетява миноритарите.
Коментар
-
война на ТИХИЯ фронт
Хрумна ми, че тук явно се развива някаква война на ТИХИЯ фронт.
Ето и доводите ми:
Мавродиев плюе Дянков в парцала "24 фаса".
TV 7 (чрез Байреков) къса парцала "Трът" и плюе т.нар. флагман на БФБ - О. Донев.
Вадя изводите, че Герберските медии целят да навредят на имиджа на свързаните с БФБ (въпреки, че Гербери управляват борсата) и съответно регулатора (КФН), а Мавродиев им го връща с "парцалите" на Донев.
Коментар
-
За мен е нормално, ако си някаква маврудия, леко да се самозабравиш, получил неочаквана за възможностите си власт.
Но, това не леко самозабравяне, а направо стряскаща риторика, предвид заемания пост.
Все някой трябва да го светне, че всичко което „контролира” се върти около капиталовите пазари.
За какво ми е пенсионен фонд, който ще ми вземе такса за да ми сложи парите на депозит, или застраховател който ми смята премията без печалба от управление на резерви ?!
Карай, сефте.. Ai Se Eu Te Pego, дет се вика
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеАбе той си знае че е трудно сменяем, но щом смята че ролята на капиталовия пазар на една държава се изчерпва с:
"А и на кого ще помогнем - на 10-20 спекуланти, загубили огромни средства с хазартно играене на борсата."
То назначението му на тази длъжност е пълно недоразумение!
Лошото е че в кофти момент се е случило назначението и вреди повече от нормалното за такива недоразумения - сваля цената на БФБ с подобно отношение, и на практика си признава, че (освен бос по темата) не извършва и не смята да извършва над 30% от задълженията си!
В тази връзка, и понеже е модерно, не е лоша идея да се изиска информация колко е получил като шеф на КФН от встъпването си в длъжност и да бъде добър да върне 30% от тази сума, както и да не получава занапред такъв процент от възнаграждението си, предвид че не изпълнява основна част от това за което е нает!
За вреди и пропуснати ползи, ще видим
Трудно можеш да управляваш кораб, ако дори само един гребе в каквато си посока искаЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЛе-леее, тоя къв мазен пед.. е!
Плюе по Дянков и идеите му, а после се подмазва на Борисов че фин. стабилност била негова заслуга Смешник!
И си хвали КФН-то .. щото умря циганката... Нещастник! Борсата била се сринала с 80% от 2007 г. и колко щели сме да загубим. ...Ами от 2001 г. колко е напред бе манипулаторе! А ако не беше скапаната ви институция да заебе пазара и да го остави на произвола, да допускате схеми и измами, Божковци и Баневци и да загробите доверието, гонейки само кокошкари, щяхме ли да сме на това дередже ..?!
И дава за пример Израел, а заебава практиката в целия ЕС... манипулатор.
ОСТАВКА за тоя плужек!!!
"А и на кого ще помогнем - на 10-20 спекуланти, загубили огромни средства с хазартно играене на борсата."
То назначението му на тази длъжност е пълно недоразумение!
Лошото е че в кофти момент се е случило назначението и вреди повече от нормалното за такива недоразумения - сваля цената на БФБ с подобно отношение, и на практика си признава, че (освен бос по темата) не извършва и не смята да извършва над 30% от задълженията си!
В тази връзка, и понеже е модерно, не е лоша идея да се изиска информация колко е получил като шеф на КФН от встъпването си в длъжност и да бъде добър да върне 30% от тази сума, както и да не получава занапред такъв процент от възнаграждението си, предвид че не изпълнява основна част от това за което е нает!
За вреди и пропуснати ползи, ще видим
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнениеДянков и жена му имат опит в инвестирането в ценни книжа и по-специално в акции. Дянката още в началото на мандата си каза, че инвестира основно в Азия и няма да инвестира в БГ, за да не го обвинят в конфликт на интереси...
Семейството на вицепремиера и финансови министър Симеон Дянков е пренасочило голяма част от своите спестявания от банкови депозити в акции на американски компании. Инвестициите са на името на съпругата Каролин Фройнд - притежаваните от нея акции в общо 19 компании струват 291.9 хил. лв. по цена на придобиване.
Съпругата на Дянков има акции в компании като "Епъл", "Дженерал Илектрик", а най-голямото инвестиционно вложение е във фонд на "Чарлз Шуаб".“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениеама ти чак си му и повярвал на глупостите
наивници !!!
Коментар
Коментар