IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стоян Мавродиев срещу Дянков - ГЕРБ се отказва от капиталовия пазар?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "тенджера под налягане"

Понеже по-долу зачекнахме темата преди и след Апостолов се сетих за този абзац, който е "основополагащ" за спада на БФБ:
    Първоначално изпратено от Апотол Апостолов 22.11.2007
    "По отношение на публикациите в медиите за употребената фраза "тенджера под налягане", не съм казал и не съм имал предвид , че пазарът е "балон"", уточни председателят на надзорната ниституция.

По думите на Апостолов не трябва да се допуска да има две отделни фондови борси.
    Оригинала ТУК и ТУК

Та Мавродиев е в позицията винаги да го сравняват с Апостолов и вероятно няма да му хареса резултата. С това не давам оценка на Апостолов.
    www.investor.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
      Дянков и жена му имат опит в инвестирането в ценни книжа и по-специално в акции. Дянката още в началото на мандата си каза, че инвестира основно в Азия и няма да инвестира в БГ, за да не го обвинят в конфликт на интереси...
      ама ти чак си му и повярвал на глупостите

наивници !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
        то да не би Дянков да е имал ???

що ме карате да се смея
        Дянков и жена му имат опит в инвестирането в ценни книжа и по-специално в акции. Дянката още в началото на мандата си каза, че инвестира основно в Азия и няма да инвестира в БГ, за да не го обвинят в конфликт на интереси...

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
          за образование не знам, ама този човек не е имал никакъв досег с капиталови пазари според http://www.fsc.bg/Predsedatel-bg-34
          то да не би Дянков да е имал ???

що ме карате да се смея

Коментар

• Да Димана много помагаше на Апостолов тогава, а и то се видя при кого беше на ясла . Сега нали ТИМ си го взеха. Незнам може и да си прав, че няма промяна- те и чуждите инвеститори ги усетиха

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Това което Мавродиев направи и заслужава поздравление е, че прекрати порочната практика да се ощетяват миноритате след задкулисни договорки въведена и практикувана два мандата от АА
              Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Имаше върнати търгови за по високи цени, но не излезаха с позиция за търгово за БТХ
              Кириле,
              нормативно няма променено нито една буква в текстовете на закона за "търговите" по времето на Апостол и сега.
              Ако искаше да променя нещо в тази насока досега да е сменил правилата за определяне на минималната цена по "търговите".
              При Апостол пак имаше върнати "търговите" за по-високи цени, аз лично съм се възползвал от такова търгово по онова време .

Според мен сега почти няма търгови предложения и затова Мавродиев (и по-точно сегашния състав на КФН) няма почти никаква практика в тази насока. Е Димана като част и на екипа на Апостол определено има опит с "търговите", но казват, че сега е безгласна буква, защото не била от Герберското котило.
              www.investor.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от batko Разгледай мнение
                В Румъния, която толкова плюем в аналогична ситуация намалиха наполовина таксите на борсата и регулатора за 2г. като мярка за подпомагане на "т.нар комарджии". А тук посоката е нагоре! После същия тъпанар даде на МВР-то 2,5 млн лв от бюджета на КФН! Е сега пак Дянков виновен на някои....абе думи нямам!
                батко, виждам, че си запознат със случващото се в комисията. Я разкажи с повече подробности, каква е тая секретарка-съветничка и кви са тия смешни номера за точене на парички - 4 заплати, това не е ли нищо за тези хора.
                А с това за2.5 млн. лева за МВР съвсем ме хвърли в тъча. За какво става въпрос.
                А между другото тази година, кви бонуси си раздадоха комисарите? Някой знае ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от aquila Разгледай мнение
                  ПИШМАН ИКОНОМИСТ С "МАГИСТРАТУРКА" ОТ УНСС, А ИНАЧЕ ЮРИСТЧЕ:

Стоян Мавродиев - председател на Комисията за финансов надзор

Избран е от Народното събрание на Република България на 16 юни 2010 г. с 6-годишен мандат

ОБРАЗОВАНИЕ – ПЕРИОД, УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ, ПРИДОБИТА СТЕПЕН

- септември 2003 - октомври 2005, Университет за национално и световно стопанство, магистър по финанси;

- септември 1990 - септември 1994, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ , Юридически факултет, магистър по право;
                  за образование не знам, ама този човек не е имал никакъв досег с капиталови пазари според http://www.fsc.bg/Predsedatel-bg-34
                  “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Имаше върнати търгови за по високи цени, но не излезаха с позиция за търгово за БТХ

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                      някъде четох, че мавродиев е завършил СУ право ........................ дали е вярно -> не знам
                      ПИШМАН ИКОНОМИСТ С "МАГИСТРАТУРКА" ОТ УНСС, А ИНАЧЕ ЮРИСТЧЕ:

Стоян Мавродиев - председател на Комисията за финансов надзор

Избран е от Народното събрание на Република България на 16 юни 2010 г. с 6-годишен мандат

ОБРАЗОВАНИЕ – ПЕРИОД, УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ, ПРИДОБИТА СТЕПЕН

- септември 2003 - октомври 2005, Университет за национално и световно стопанство, магистър по финанси;

- септември 1990 - септември 1994, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ , Юридически факултет, магистър по право;

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Това което Мавродиев направи и заслужава поздравление е, че прекрати порочната практика да се ощетяват миноритате след задкулисни договорки въведена и практикувана два мандата от АА
                        Имаш предивид при определяне цената на търговите ли? че то такива колко е имало в скоро време
                        There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Това което Мавродиев направи и заслужава поздравление е, че прекрати порочната практика да се ощетяват миноритате след задкулисни договорки въведена и практикувана два мандата от АА

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            Не познавам Мавродиев..може да е свестен като човек, но не мисля, че е на нужното ниво за поста, който заема...да не говорим, че някои го спрягат за кандидат за мястото на Дянков. Не може от всеки партиен функционер с икономическо образование да става финансист на държавата. .
                            някъде четох, че мавродиев е завършил СУ право ........................ дали е вярно -> не знам

Коментар

• Не познавам Мавродиев..може да е свестен като човек, но не мисля, че е на нужното ниво за поста, който заема...да не говорим, че някои го спрягат за кандидат за мястото на Дянков. Не може от всеки партиен функционер с икономическо образование да става финансист на държавата. За съжаление във всички правителства до сега се работше на принципа " този (партиен деец) има такава дипллома - правим го министър на нещо си, ..." Плевенлиев, Трайчо и донякъде Дянков са изключение на това правило, но има много други...
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                                Що Мавродиев е цял все още се пита. Очевидно е, че не знае, какво говори и че Дянков въобще не се съобразява с него. Не разбирам, защо го търпят?
                                Защото договори с частните пенсионни фондове да им клъцне таксите само с 40% и то не веднага, а разсрочено за 8 години. Сега частните пенсионни фондове са при Дянков на килимчето да купуват ДЦК като "благодарност".Защото за тези осем години това им е 500 милиона лева горница разлика от необходимото намаляване и сегашното намаляване - такси от нашите пари. И не сребърния фонд само, а и задължителни пенсионни фондове ще финансират бюджета. Остава да се пита в питанката, за чий ни е подобна втора пенсия......

Коментар

Working...
                                X