Една от основните причини, не най-важната, но определяща, е че държавата прави вътрешен дълг, като изсмуква париците на баМките с ДЦК.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стоян Мавродиев срещу Дянков - ГЕРБ се отказва от капиталовия пазар?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеотдавна бълг.банки са без ресурс от банките - майки..нали това бе една от основните причини за скока в лихвите по депозитите...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКакво да чета, че гръчките банки си дръпнаха депозитите като за това им трябваше една година. Ами че то не са само гръцките и не е задължително да е за една година. Я си представи че дърпането стане от всички банки и то не за година а за седмица. Защото при такова катастрофално събитие като например фалит на италия веднага се задейства дилемата на затворника. На всяка чужда банка доминатната стратегия ще е да дръпне веднага каквото може от всичко което не е ключово за основния им бизнес. И та защото ще очаква, че и другите банки ще направят това, и съответно ще предизвикат криза. И кои държави ще са най-засегнатите от това - ами тези с фиксиран валутен курс, защото централните им банки всъщност не могат да им помогнат. България е на предния фронт по теглене на пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМислиш ли. Уникредит италия е най-големия държател на италиански дълг. Значително повече от колкото им е собствения капитал. При фалит на Италия уникредит италия ще фалира, което веднага ще доведе до изтегляне на всичките им ресурси от цяла източна европа. Просто италианската им централа е значително по-голяма по активи отколкото банките им в източна европа. Вероятността ние да се измъкнем сухи от един фалит на италия е нищожен. Аз лично залагам 99,99% че борда в България ще падне до три месеца след един фалит на италия. И към 90% вероятност че ще падне в горе долу същата седмица в която фалира италия
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеСега пък пазарът ти е неликвиден, ти нямаш угодия. Аз съм сигурен, че Дянков ги шортва нашите сидиеси непрекъснато, че и тях да ги поддържа на ниски нива.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеСега пък за какви дефиците по платежния баланс взе да говориш, съвсем взе да си измисляш. А банковата система е все по-малко зависима от майките, това трябва също да го виждаш, ако четеш данни, а не гледаш тавана.
Коментар
-
Иначе, тук ъпроса е принципен...
Требва ли да се търси неква оптимизация на управлението на тези пари, или просто пасивно да се държат (въпреки инфлацията) ...
Аз лично мисля, че второто решение, в по-голяма степен ще изпълни задачата на въпросният фонд...
При "управлението" на такива фондове, изкушенията са много големи (частните секви там фондове.. - резултатите ги знаем, а отговорност за отрицателната доходност аджеба кой требва да я проконтролира и реагира ??? ...дале не беше баш въпросният Стоян ? ), а хората, които разчитат един ден на пенсии от този фонд са много...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа бе, то има един пазар за български сидиеси та мамата си трака от ликвидност на него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКакво клатене на борда - аз ти казвам това който всеки с минимум знания по макроикономика ще ти каже за за държава с фиксиран валутен курс, дългосрочно подържане на дефицити по платежния баланс и банкова система силно зависима от чужди банки. Това си е А Б в международния икономикс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеЗначи досега разбрахме, че Дянков изкривява пазара, страх го е от международния, а нашите инвеститори ги мързяло да инвестират в друго освен ДЦК, че по-лесно. Тогава защо на международния пазар СИДИЕС-ите на Италия се котират с над 100 пункта над българските. Само равновесие искал 100-150, че и повече по нашите ДЦК. Ами шортвай италиански сидиеси и лонг на български и ще избиеш рибата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеА според мен става дума за изискуемо ниво на дохода за дадено ниво на риск. За ме нашите ДЦК имат изключително лошо съотношение риск доходност в момента. Разбира се ако някой иска по-малко или пък има ограничения какво да купува или пък просто го мързи, може да се навие и на по-ниска доходност. Очевидно е че доста се навиват. Но това за мен ге прави привлекателни. И наистина ми е трудно да разбера как може да са привлекателни за някой.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКакво клатене на борда - аз ти казвам това който всеки с минимум знания по макроикономика ще ти каже за за държава с фиксиран валутен курс, дългосрочно подържане на дефицити по платежния баланс и банкова система силно зависима от чужди банки. Това си е А Б в международния икономикс.
Като се набъкаш с акции, ще смениш плочата, ясен си ни като вчерашния вестникНе е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ ако дянков ги емитира и той си ги купува не ми изглежда като пазарно.
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеЧе кой твърди, че нема да е пазарно ... ?
Коментар
Коментар