IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стоян Мавродиев срещу Дянков - ГЕРБ се отказва от капиталовия пазар?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Една от основните причини, не най-важната, но определяща, е че държавата прави вътрешен дълг, като изсмуква париците на баМките с ДЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
      отдавна бълг.банки са без ресурс от банките - майки..нали това бе една от основните причини за скока в лихвите по депозитите...
      Това къде го прочете ?
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Какво да чета, че гръчките банки си дръпнаха депозитите като за това им трябваше една година. Ами че то не са само гръцките и не е задължително да е за една година. Я си представи че дърпането стане от всички банки и то не за година а за седмица. Защото при такова катастрофално събитие като например фалит на италия веднага се задейства дилемата на затворника. На всяка чужда банка доминатната стратегия ще е да дръпне веднага каквото може от всичко което не е ключово за основния им бизнес. И та защото ще очаква, че и другите банки ще направят това, и съответно ще предизвикат криза. И кои държави ще са най-засегнатите от това - ами тези с фиксиран валутен курс, защото централните им банки всъщност не могат да им помогнат. България е на предния фронт по теглене на пари.
        отдавна бълг.банки са без ресурс от банките - майки..нали това бе една от основните причини за скока в лихвите по депозитите...

Коментар

• Честно казано писна ми Пожелавам ви приятно изкарване в Утопия

Коментар

Мислиш ли. Уникредит италия е най-големия държател на италиански дълг. Значително повече от колкото им е собствения капитал. При фалит на Италия уникредит италия ще фалира, което веднага ще доведе до изтегляне на всичките им ресурси от цяла източна европа. Просто италианската им централа е значително по-голяма по активи отколкото банките им в източна европа. Вероятността ние да се измъкнем сухи от един фалит на италия е нищожен. Аз лично залагам 99,99% че борда в България ще падне до три месеца след един фалит на италия. И към 90% вероятност че ще падне в горе долу същата седмица в която фалира италия
            и какви ресурси има ункредит в България.... смесваш видимо с невидимо ... ако фалирала Италия щяла да фалира Уникредит и от там щял да падне борда..сигурно и мор сред кралските пингвини ще настъпи .... Виждаме каква вълна от фалити на гръцки банки е настъпила....И тя България беше фалирала , но нямам спомен по тази причина да са фалирали бълг.банки ..а доколкото си спомням те бяха доста големи държатели на бълг.дълг.... аре излез от прочетеното в книжките и влез в реалната финансова система.....

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
              Сега пък пазарът ти е неликвиден, ти нямаш угодия. Аз съм сигурен, че Дянков ги шортва нашите сидиеси непрекъснато, че и тях да ги поддържа на ниски нива.
              Абе аз май загрях защо равновесието изведнъж избухна в такава активност .... Остават му някакви си 40-50 мнения докато стане Заслужил инвеститор и явно си е поставил за цел да стане днес ....
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Сега пък за какви дефиците по платежния баланс взе да говориш, съвсем взе да си измисляш. А банковата система е все по-малко зависима от майките, това трябва също да го виждаш, ако четеш данни, а не гледаш тавана.
                Какво да чета, че гръчките банки си дръпнаха депозитите като за това им трябваше една година. Ами че то не са само гръцките и не е задължително да е за една година. Я си представи че дърпането стане от всички банки и то не за година а за седмица. Защото при такова катастрофално събитие като например фалит на италия веднага се задейства дилемата на затворника. На всяка чужда банка доминатната стратегия ще е да дръпне веднага каквото може от всичко което не е ключово за основния им бизнес. И та защото ще очаква, че и другите банки ще направят това, и съответно ще предизвикат криза. И кои държави ще са най-засегнатите от това - ами тези с фиксиран валутен курс, защото централните им банки всъщност не могат да им помогнат. България е на предния фронт по теглене на пари.

Коментар

• Иначе, тук ъпроса е принципен...
                  Требва ли да се търси неква оптимизация на управлението на тези пари, или просто пасивно да се държат (въпреки инфлацията) ...
                  Аз лично мисля, че второто решение, в по-голяма степен ще изпълни задачата на въпросният фонд...
                  При "управлението" на такива фондове, изкушенията са много големи (частните секви там фондове.. - резултатите ги знаем, а отговорност за отрицателната доходност аджеба кой требва да я проконтролира и реагира ??? ...дале не беше баш въпросният Стоян ? ), а хората, които разчитат един ден на пенсии от този фонд са много...
                  Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Да бе, то има един пазар за български сидиеси та мамата си трака от ликвидност на него.
                    Сега пък пазарът ти е неликвиден, ти нямаш угодия. Аз съм сигурен, че Дянков ги шортва нашите сидиеси непрекъснато, че и тях да ги поддържа на ниски нива.

Коментар

Какво клатене на борда - аз ти казвам това който всеки с минимум знания по макроикономика ще ти каже за за държава с фиксиран валутен курс, дългосрочно подържане на дефицити по платежния баланс и банкова система силно зависима от чужди банки. Това си е А Б в международния икономикс.
                      Сега пък за какви дефиците по платежния баланс взе да говориш, съвсем взе да си измисляш. А банковата система е все по-малко зависима от майките, това трябва също да го виждаш, ако четеш данни, а не гледаш тавана.

Коментар

Значи досега разбрахме, че Дянков изкривява пазара, страх го е от международния, а нашите инвеститори ги мързяло да инвестират в друго освен ДЦК, че по-лесно. Тогава защо на международния пазар СИДИЕС-ите на Италия се котират с над 100 пункта над българските. Само равновесие искал 100-150, че и повече по нашите ДЦК. Ами шортвай италиански сидиеси и лонг на български и ще избиеш рибата.
                        Да бе, то има един пазар за български сидиеси та мамата си трака от ликвидност на него.

Коментар

А според мен става дума за изискуемо ниво на дохода за дадено ниво на риск. За ме нашите ДЦК имат изключително лошо съотношение риск доходност в момента. Разбира се ако някой иска по-малко или пък има ограничения какво да купува или пък просто го мързи, може да се навие и на по-ниска доходност. Очевидно е че доста се навиват. Но това за мен ге прави привлекателни. И наистина ми е трудно да разбера как може да са привлекателни за някой.
                          Значи досега разбрахме, че Дянков изкривява пазара, страх го е от международния, а нашите инвеститори ги мързяло да инвестират в друго освен ДЦК, че по-лесно. Тогава защо на международния пазар СИДИЕС-ите на Италия се котират с над 100 пункта над българските. Само равновесие искал 100-150, че и повече по нашите ДЦК. Ами шортвай италиански сидиеси и лонг на български и ще избиеш рибата.

Коментар

Какво клатене на борда - аз ти казвам това който всеки с минимум знания по макроикономика ще ти каже за за държава с фиксиран валутен курс, дългосрочно подържане на дефицити по платежния баланс и банкова система силно зависима от чужди банки. Това си е А Б в международния икономикс.
                            Бе да ти пикая на минимум познанията от А и Б икономиксите даже и от В Плувай, както си знаеш. Дървен философ
                            Като се набъкаш с акции, ще смениш плочата, ясен си ни като вчерашния вестник
                            Не е препоръка

Коментар

Е ако дянков ги емитира и той си ги купува не ми изглежда като пазарно.
                              Принципно, нема как, някой да изкупи цялата емисия сам ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                                Че кой твърди, че нема да е пазарно ... ?
                                Е ако дянков ги емитира и той си ги купува не ми изглежда като пазарно.

Коментар

Working...
                                X