IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стоян Мавродиев срещу Дянков - ГЕРБ се отказва от капиталовия пазар?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
    че то понеже Дянков има икономическо образование - що ме карате да се смея???
    Тоя Мавродиев със сигурност говори по-малко глупости от Невдянков
    Ама Стоенчо е юристче от СУ-то, пич, друго истинско образования няма. Не съм фен на Вдянков, но кой го шиба и защо? Оставка на финансовия министър сега хич няма да е от полза и за герберите, мисля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Обаче пък "моят приятел" Рейгън не пипна разделението между инвестиционни и депозитни банки (въведено от Рузвелт), а Клинтън позволи на банките да се правят на трейдъри с парите на клиентите си като отмени разделението. Резултата сега е видим..
      да това беше голямата грешка на Клинтънската администрация - факт
      но да не забравяме че Рейгън за 8 години нареди двойните дефицити - и търговския баланс и бюджетния - голямо "постижение "

Коментар

• Първоначално изпратено от aquila Разгледай мнение
        Мавродиев няма истинско икономическо образование и опит и едва ли изпълнява нещо повече от поръчка. А това е интересното - кой е поръчал публично да ударят шамар на Дянков?
        че то понеже Дянков има икономическо образование - що ме карате да се смея???
        Тоя Мавродиев със сигурност говори по-малко глупости от Невдянков

Коментар

О. Лош късмет, че наследи една разсипана икономика, чиято разсипия почна още по времето на Кенеди, наследи една война която обаче той
          нещо серизно си се объркал и тук - златните години на американската икономика са между 48- 64 година а Кенеди е ПОСЛЕДНИЯТ ИСТИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ който направи най-големите неща за последните 100 години !!!
          Last edited by all_trader2; 23.01.2012, 17:22.

Коментар

Като шеф на КФН едва ли е наивен, да се жертва в нечии политически интереси, дори като се зачитам в биографията му, не е човек без опит, както помислих вчера и го обвиних набързо сега долу.
            Напротив - има такъв, което ме навява, че наистина това заучено държание може и да не е било случайно, но едва ли би се оставил да е нечия чужда маша, а по-скоро е някакво негово решение.
            Мисля си друго - дали не е чул за някой брутални планове за приватизация на 100% на някой мрежи и да се опитва сега да излезе с контра позиция, за да опази малкото което е останало? Защото ако има нещо по-лошо от държавен монопол, това е частния такъв - колкото краен консерватор да съм, това си е истината
            Представете си не само доставките на газ, а и газопреносната мрежа в ръцете на компании на Газпром.. Жална ни майка тогава..

Не виждам различия с теб по тази тема, така, че не се ядосвай.. Само по точка 3 може да имаме спорове. А за монополите, горе си казах мнението.
            Мавродиев няма истинско икономическо образование и опит и едва ли изпълнява нещо повече от поръчка. А това е интересното - кой е поръчал публично да ударят шамар на Дянков?

Коментар

Обаче пък "моят приятел" Рейгън не пипна разделението между инвестиционни и депозитни банки (въведено от Рузвелт), а Клинтън позволи на банките да се правят на трейдъри с парите на клиентите си като отмени разделението. Резултата сега е видим.. Никсън не бе чак толкова лош чичка, като изключим пиенето му и това което никой от избирателите не можеше да му прости, големия нос. Лош късмет, че наследи една разсипана икономика, чиято разсипия почна още по времето на Кенеди, наследи една война която обаче той успя да приключи и започна пръв от всички президенти да търси сътрудничество с изтока. Ходи в Москва на 2 пъти, приказва си с Брежнев и разказа приказка за гъбките по телевизията -

отново грешиш - Ричард Никсън направи НАЙ.-ГОЛЕМИЯТ ГАФ който оказа огрОмно влияние не само в Амреика но и в цял свят като прекъсна златното покритие на долара с което предизвести сегашната криза и разруши капитализма само че в Москва не се осетиха

Коментар

БТВ точно консерваторите са виновни за най-голямата криза в САЩ от 30-те години насам
                както и за много войни - твойто приятелче Рейгън разсипа американската икономика -
                макар че ако тряабва да бъдем честни разсипията почна още при Джонсън и Никсън
                Обаче пък "моят приятел" Рейгън не пипна разделението между инвестиционни и депозитни банки (въведено от Рузвелт), а Клинтън позволи на банките да се правят на трейдъри с парите на клиентите си като отмени разделението. Резултата сега е видим.. Никсън не бе чак толкова лош чичка, като изключим пиенето му и това което никой от избирателите не можеше да му прости, големия нос. Лош късмет, че наследи една разсипана икономика, чиято разсипия почна още по времето на Кенеди, наследи една война която обаче той успя да приключи и започна пръв от всички президенти да търси сътрудничество с изтока. Ходи в Москва на 2 пъти, приказва си с Брежнев и разказа приказка за гъбките по телевизията - Нашите даваха пряко тогава.. Просто имаше лош късмет и бе грозничък заради което - това което прощаваха на други, на него не му го простиха.

Търся из нета но няма нищо за посещението на Никсън във Варна в началото на 80 те години. За съжаление няма нищо май. Частно посещение по покана на Тодор Живков с цел: Лаф-мохабет, разходка из гезмето на Варна с първия под ръка, здрависване с масите, автографи за децата и хапване в двореца „Евксиноград“
                Last edited by Jay Gould; 23.01.2012, 17:05.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

2.намаляване на косвените данъци - особено на ДДС и акцизи
                  3. Ударно увеличение на преките данъци
                  Според теб какво ще стане като свалиш един данък, а качиш друг?

Коментар

К Защото ако има нещо по-лошо от държавен монопол, това е частния такъв - колкото краен консерватор да съм, това си е истината

.
                    БТВ точно консерваторите са виновни за най-голямата криза в САЩ от 30-те години насам
                    както и за много войни - твойто приятелче Рейгън разсипа американската икономика -
                    макар че ако тряабва да бъдем честни разсипията почна още при Джонсън и Никсън

Коментар

Като шеф на КФН едва ли е наивен, да се жертва в нечии политически интереси, дори като се зачитам в биографията му, не е човек без опит, както помислих вчера и го обвиних набързо сега долу.
                      Напротив - има такъв, което ме навява, че наистина това заучено държание може и да не е било случайно, но едва ли би се оставил да е нечия чужда маша, а по-скоро е някакво негово решение.
                      Мисля си друго - дали не е чул за някой брутални планове за приватизация на 100% на някой мрежи и да се опитва сега да излезе с контра позиция, за да опази малкото което е останало? Защото ако има нещо по-лошо от държавен монопол, това е частния такъв - колкото краен консерватор да съм, това си е истината
                      Представете си не само доставките на газ, а и газопреносната мрежа в ръцете на компании на Газпром.. Жална ни майка тогава..

Не виждам различия с теб по тази тема, така, че не се ядосвай.. Само по точка 3 може да имаме спорове. А за монополите, горе си казах мнението.
                      1. икономическата политика на България се диктува от Вашингтон - Световнатa банка (банда) и МВФ които са оръдия на САЩ налагат политика на 100% приватизация дерегулация ня всичко и ниски преки данъци за страните които използват като марионетки и ги разсипват - точно нас имам предвид
                      2. държавния монопол не е лош ако се МЕНАЖИРА ПРАВИЛНО а НЕ СЕ КРАДЕ КАТО В БУЛГАРИСТАН - идеята на държавния монопол е че ше държи цената за по -ниска от частния което допълнително ше свали цената за правене на бизнес в държавата а от там и цените на стоките . освен това парите от монопола трябa дa отиват з в държавата коята трябвaa дa изпълняlа своите социални функции - ето от къде може да дойдат повече пари за пенсии и пътища
                      3. вСИЧКИ развити държави са с прогресия в данъчното облагане - неса вземе за пример Канада която за мен има една от най-добрите данъчни системи - почи няма ДДС - или ако има в някои щати то е от порядъка на 5-6 % но висока прогресия в преките данъци - за това КАНАДА е е дна от най-развитите държави в света а социалните функции на държавата на държавата - здравеопазването и тн са на ТОП НИВО
                      Last edited by all_trader2; 23.01.2012, 16:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                        По-скоро Цветанов го пуска. Иначе никак няма да приключи скандала, оставки няма да има. Гарантирано от ГЕРБ.
                        Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                        1. Никаква привтазияция на държавни монополи - ЗАБРАНА СЪС ЗАКОН
                        2. Намаляване на косвените данъци - особено на ДДС и акцизи
                        Last edited by Jay Gould; 23.01.2012, 16:23.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Едва ли е някаква преднамерена атака, но е изненадващо шефът на Комисията по финансов наздор (КФН) да има подобни социалистически възгледи за икономиката. Най-малкото едно намаление на ДДС ще налее и пряка ликвидност на БФБ освен в останалата част от икономиката. Иначе за сребърни фонд съм донякъде съгласен с него. Там много-много внимателно следва да се пипа.

ПС: Дойде ми и нещо друго на ум - намалението на ДДС би оказало непряк натиск върху някой банки, както и би дало глътка въздух на други, с това, че лихвите е много вероятно да спаднат с някой процент, не веднага, но до няколко месеца след намаляне на данъка..
                          какво му е социалистическото - пак измишлъотини
                          това че не иска да се приватизира монопол ли е му социалистческото ...... монополи приватизарт само най-бедните държави като нашата и парите изтичат в чужбина - а да не забравяме и твойта идолка Тачър която приватизира железниците в Англия та сега цените са тройни а качеството е в пъти по-ниско от държавните железвици в Германия и Франция - ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЪБУДИТЕ И ДА СПРЕТЕ С ДРЪНКАНЕТО НА ГЛУПОСТИ

1. Никаква привтазияция на държавни монополи - ЗАБРАНА СЪС ЗАКОН
                          2.намаляване на косвените данъци - особено на ДДС и акцизи

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                            Има логика, думите да са на Цветанов, но да ги казва Мавродиев, защото той май си е негов човек. Явно е, че хич не се разбира с Дянков и че тази атака не е случайна, възможно ли е да му пари под опашката и един вид да контраатакува?
                            Едва ли е някаква преднамерена атака, но е изненадващо шефът на Комисията по финансов наздор (КФН) да има подобни социалистически възгледи за икономиката. Едно намаление на ДДС ще налее и пряка ликвидност на БФБ освен в останалата част от икономиката. Иначе за сребърни фонд съм донякъде съгласен с него. Там много-много внимателно следва да се пипа. Прав е и ако държавата изгуби контрол върху някой от дружествата, но това не пречи части от тях да се пуснат на БФБ, без да се губи контрола.

ПС: Дойде ми и нещо друго на ум - намалението на ДДС би оказало непряк натиск върху някой банки, както и би дало глътка въздух на други, с това, че лихвите е много вероятно да спаднат с някой процент, не веднага, но до няколко месеца след намаляне на данъка..
                            Last edited by Jay Gould; 23.01.2012, 16:06.

Коментар

• Прилича на контраатака по повод Мировянските събития.
                              Не-заслужил инвеститор

Коментар

От намаление на ДДС държавата не само няма да загуби приходи за които той говори (400 милиона), защото те ще се компенсират с увеличено потребление за минимум пак тия 400 милиона, но дори ще спечели от точно такива сделки с луксозни стоки при които ДДС се източва, както и от увеличеното потребление, ще се генерират още приходи за поне още 50-100 милиона лева.
                                КОСВЕНИТЕ данъци отдавна трябвяше да бъдат свалени - това което трябва да се вдигне и ТО НЕЗЕБАВНО е прекият данък - така в момента се наказва потреблението- икконмиката се прави неконкурентноспособна а ниският плосък данък не позволява достатъчно постъпления в държавната хазна!!!

Коментар

Working...
                                X