Ало сОКОЛЕТО пиши с по малки букви бре - оти не моем ги чета. И мойе да не в цьрвено, ць шь сь изринем
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стоян Мавродиев срещу Дянков - ГЕРБ се отказва от капиталовия пазар?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнениеСоки, твоите излияния само доказват тезата ми.
Значи Стоян Мавродиев се сети след 3 години какво трябвало да се прави.
И ти потвърждаваш това да. Уникални...
Какво да говорим за опозицията, която била на едно мнение с него.А не случайно точно той писа доклада за престъпленията на Тройната коалиция.хаха.
Червените думички долу са уголемени нарочно защото са пълна глупост.И популизъм.
Защото икономическия цикъл приключи точно кога?????????????А ?
А твоите излияния няма да ги коментирам.Пак някакви политически и социалистически блянове.Last edited by Соколов2; 01.02.2012, 17:47.
Коментар
-
ОК
Соки, твоите излияния само доказват тезата ми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнениеТочно по тая тема тряба да си доста зле, за да си на страната на Дянков.
Това долу как ти звучи, като истина или като най елементарен политически популизъм.И то от отдавана превърнал се в политически труп Сергей.
"Тези инициативи показват едно управленско безсилие от срана на министъра на финансите. По последни данни фискалният резерв е спаднал на 4 млрд. и 300 млн. лв. Това означава, че 2,5 г. това правителство живее, покрива бюджетни дисбаланси за сметка на наследството на предишното правителство – каза Станишев.
Фискалният резерв беше 8,2 млрд. лв., тези 4 млрд. лв. са изядени. Не за инвестиционни производствени разходи, а за покриване на дефицитите, които възникват от ниската събираемост. Тя пък е следствие на политическо покровителство и контрабандата и на това, че икономиката е тласната в сивия сектор – каза Станишев.
„Какво предлага Дянков? Да се потроши каквото е останало от фискалния резерв, защото Сребърният фонд по закон е част от фискалния резерв. Това са 1,8 млрд. лв.” – каза Станишев."
Това същество Станишев е напълно невеж, личи си.А поддръжниците му явно са учили някаква извънземна икономика и логика.
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от admi Разгледай мнениеСпоред мен никак не му е трудно на Мавродиев да си намери подкрепа срещу Дянков, все пак в България има доста патриоти
Коментар
-
Първоначално изпратено от aquila Разгледай мнениеБСП СЪЩО ПОДКРЕПЯ СТОЯН МАВРОДИЕВ, ЕДНО КЪМ ЕДНО. МАВРОДИЕВ ДА НЕ МИНА В СТОЛЕТНИЦАТА???:
......................
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМОЖЕ И БАНЕВ ДА ГО ПОДКРЕПИ
Сергей Станишев: Против сме инициативите на финансовия министър за Сребърния фонд и Българския енергиен холдинг 31 януари 2012 | 14:50 | Агенция "Фокус"
Начало / Партии
София. По отношение на политиката на министъра на финансите за Сребърния фонд и по отношение на приватизация на дялове в Български енергиен холдинг, конкретно 25% от едно структуроопределящо в българската енергетика предприятие - искам да кажа ясно, че сме против тези инициативи. Това каза на пресконференция лидерът на БСП и президент на ПЕС – Сергей Станишев, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
Тези инициативи показват едно управленско безсилие от срана на министъра на финансите. По последни данни фискалният резерв е спаднал на 4 млрд. и 300 млн. лв. Това означава, че 2,5 г. това правителство живее, покрива бюджетни дисбаланси за сметка на наследството на предишното правителство – каза Станишев.
Фискалният резерв беше 8,2 млрд. лв., тези 4 млрд. лв. са изядени. Не за инвестиционни производствени разходи, а за покриване на дефицитите, които възникват от ниската събираемост. Тя пък е следствие на политическо покровителство и контрабандата и на това, че икономиката е тласната в сивия сектор – каза Станишев.
„Какво предлага Дянков? Да се потроши каквото е останало от фискалния резерв, защото Сребърният фонд по закон е част от фискалния резерв. Това са 1,8 млрд. лв.” – каза Станишев.
Красимира ГЕОРГИЕВА
Коментар
-
Първоначално изпратено от admi Разгледай мнениеСамо констатирам правотата си! Седмица по-късно вече никой не "дъвче" тази тема.
Показателно е че при нас "всяко чудо е за три дни".
ЕТО КАК ЕДИН ИЗВЕСТЕН С "УВАЖЕНИЕТО" СИ КЪМ БФБ МАЖОРИТАР ПОДКРЕПЯ МАВРОДИЕВ:
Всеки бранш с различен ДДС
Частни здравни каси ще намалят фалшивите болнични
Кабинетът да стимулира бизнеса с по-ниски данъци, призова в интервю за "Стандарт" Стоян Мавродиев, председател на Комисията за финансов надзор. Нулев налог за реинвестираната печалба и ускорена амортизация при инвестиции в машини и съоръжения, които водят до откриване на работни места, са част от огласените идеи. Как те се възприемат от предприемачите и какъв би бил ефектът от тяхното въвеждане? Днес предлагаме мнението на бизнесмена Кирил Домусчиев, а в следващите броеве в дискусията ще се включат и други предприемачи.
.
Кирил Домусчиев
член на УС на КРИБ,
"Мистър Икономика"
за 2011 г.
Напълно приветствам реформаторските идеи на председателя на КФН Стоян Мавродиев за подобряване на бизнес средата през 2012 г. Прекрасна идея е въвеждането на нулев данък върху реинвестираната печалба. Убеден съм, че това ще окаже много сериозен ефект върху развитието на българската икономика. Нулевият данък допълнително ще мотивира тези, които и сега продължават да инвестират, и ще накара онези, които в тази криза изпитват сериозни колебания да влагат парите си, да се хвърлят смело напред в разкриването на нови работни места.
Въвеждането на ускорена амортизация за 1 година допълнително би мотивирало производството. То ще стимулира инвестициите в нови мощности и оборудване и ще доведе до наемане на повече висококвалифицирана работна ръка.
Приемането на нулев данък върху дивидента е въпрос, който финансовото министерство би трябвало да анализира внимателно, и ако приходите в бюджета не са съществени, всяка фирма би се радвала да бъде освободена от него.
Аз винаги съм бил за развитие на частната инициатива и поради това приветствам идеята за либерализация на здравното осигуряване. Винаги съм смятал, че частната собственост се управлява много по-ефективно от държавната, и поради това съм категоричен, че създаването на частни здравни каси ще ограничи броя на фалшивите болнични, незаслужените инвалидни протекции и всякакви други спекулации в тази сфера.
Напълно подкрепям и тезата на г-н Мавродиев за консервативно управление на парите от Сребърния фонд. Моята логика е, че парите задължително трябва да се инвестират, въпросът е къде това би било най-сигурно и доколко тези инвестиции биха допринесли не само за тяхното увеличаване, но и за развитието на икономиката. На всеки ресурс на държавата трябва да се гледа стратегически, а не да се търси само временен финансов ефект.
По отношение на идеите за сваляне на ДДС смятам, че трябва да се направи един много задълбочен анализ, и то в най-кратки срокове, за да се прецени кое ще е най-добре както за бизнеса, така и за фиска. Дали това намаляване на ДДС би довело до стимулиране на потреблението и съответно на икономиката, или само би ощетило приходите в бюджета. Лично за мен е много по-интересна идеята за диверсификация на ставката на ДДС по браншове, както е в някои държави, и ако се прецени, че това ще има добър стимулиращ ефект, да се върви в тази посока. Но всичко е въпрос не на приказки, а на задълбочени анализи.
Мисля, че е абсолютно безсмислено да се наливат пари в Българската фондова борса. Както видяхме, продажбата на държавни дялове не доведе до стимулиране на борсата, а само даде възможност те да се изкупят на безценица. Когато на борсата се пуска миноритарен пакет при наличието на един мажоритарен акционер, всеки е наясно, че резултатът от продажбата няма да е положителен.
Записа Белчо Цанев
Коментар
-
Първоначално изпратено от admi Разгледай мнениеПриемам залози как ще приключи този "скандал".
Според мен или след седмица никой няма да си спомня за него и съответно нищо няма да се случи с никой от тях двамата или
в краен случай Мавродиев ще намери "семейни причини" (обичайните оправдания) и ще се оттегли.
други предположения?
Показателно е че при нас "всяко чудо е за три дни".
Коментар
-
Първоначално изпратено от ariman_007 Разгледай мнениеАбсолютно вярно, Стоян Мавродиев показва учудващо неразбиране на макро ниво, ръси страхотни глупости за нулевата ставка върху реинвестираната печалба, и също - абсолютно дезинтересиране от нашия капиталов пазар - споменал го е само колкото да го наплюе с колко % се е срутил... Парите от Сребърния фонд трябва да влязат и влизат пак в БГ икономика, пряко или косвено, ама той и това не разбира...
Този човек ГЕРБ май го прати в девета глуха като шеф на КФН, така че няма защо да се учудваме.
Коментар
-
Абсолютно вярно, Стоян Мавродиев показва учудващо неразбиране на макро ниво, ръси страхотни глупости за нулевата ставка върху реинвестираната печалба, и също - абсолютно дезинтересиране от нашия капиталов пазар - споменал го е само колкото да го наплюе с колко % се е срутил... Парите от Сребърния фонд трябва да влязат и влизат пак в БГ икономика, пряко или косвено, ама той и това не разбира...
Този човек ГЕРБ май го прати в девета глуха като шеф на КФН, така че няма защо да се учудваме.
Коментар
-
4i4O, с две ръце съм за теб!
И аз като всички други искам ликвидност на БФБ, ама да наливаме пари от Сребърният фонд в джоба на мажовците дето си ги знаем - много благодаря! Да, СОФИКС-а щеше да е 5-600, но ние щехме да сме с 1/4 от спестените си средства!
Подкрепям мнението, че трябва да се приватизират държавните компании, било то и частично, за да има повече прозрачност за управлението им и по-малко перлени вани и служебни коли с 68л/100км разход. Също мисля, че СЕГА Е НЕПОДХОДЯЩ МОМЕНТ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ ! Всички видяхме какво стана с електрото, същото ще стане и с другите държавни компании - ние ще си пеем песните за ликвидността, ще дойде "инвеститор с добри намерения" и много пари и ще си останем и без тези компании. По-добре според мен е да се изчака с приватизацията за след 5-7 години при следващия бум на борсата с цел държавните компании да станат частни с няколко основни акционера и разбира се да се вземе по-добра цена (все пак веднъж ще ги продадат!).
Колкото до предложението за намаление на ДДС - г-н Мавродиев показва учудващо неразбиране на макро икономическо ниво. Относно коментари на заслужили или не-заслужили с броя на постовете си инвеститори за ДДС, намалението ще се отрази само в увеличение крайното потребление, (евентуално) намаление на ДДС-измамите в номинал и ще подобри паричният поток на компаниите.
Предложението за нулева ставка за данъка на реинвестираните печалби е направо безумно смешно! Кой ще плаща данък печалба и след това данък дивидент, като може да отложи плащането чрез "реинвестиране на печалбата"!?! Това в БГ НЕ РАБОТИ! Случайно да сте забелязали, че дружествата които "реинвестират печалбите си" и не изплащат дивидент въпреки милионите печалба в баланса, са точно онези, чиито мажоритари ни ограбват?
Аз съм за прогресивен данък печалба и намаляване на ДДС.
Коментар
-
Аз мисля, че сребърният фонд не трябва да се рискува на борса, където мажоритарите си правят врътки всякакви и дребните не са защитени по никакъв начин....
Ако се спазарят блокиращи дялове на компании с дивиденти - може.!!!
Ако се инвестира в строителство на лотове от магистрали и се печели от тол такси - може !!!
Ако се инвестира в зем. земя - по мин 5 000 дкр и се дава под аренда или се инвестира в земеделие - може !!!
Аз съм за по- активно управление на тези пари, но с 99 % гаранция за печалба...
пп. Едва ли има и 5 човека да са заинтересовани колкото мене , фонда да се тресне на борсата.....
Коментар
-
Големият проблем за мен е, че Стоян Мавродиев говори не като шеф на небанковия надзор в България, а като някое средностатистическо анализаторче от първото срещнато консултантско ООД, което се занимава с макро анализи.
Мен лично не ме интересуват политическите игри, кой на кого искал да подлее вода и пр. Болно ми е за БФБ, че е мега зле, а човек, от който много зависи развитието на пазара, се изказва като последния прошляк, дето чул недочул че има БФБ, Софикс, че и Софикс бил паднал. WTF??? Нищо чудно че КФН се почесва, където не я сърби и нищо ново не сме видяли от нея, а явно няма и да видим, предвид началника й.
Ясно е, че не трябва да се "спасяват" "алчните спекуланти" с парите на пенсионерите, никой не говори за това. Лошото е, че лъха тотално безхаберие и незаинтересованост от този човек, специално към капиталовия пазар. Нямам наблюдения върху застрахователния и осигурителния надзор, ще се учудя много обаче, ако се ползват с по-високо внимание. Апостол Апостолов поне беше човек от пазара. Бат Стоян явно грам си няма понятие.
Коментар
Коментар