Аз с Гръцките банки вземане даване нямам от мисля 2 год. когато Пощенска даваха 10 % лихва по едномесечните депозити беше добре, защото депозирах началото на декември до Януари ,като се има впредвид ,че 1/2 от дните бяха почивни беше добре ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за гарантиране на влоговете в банките
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнениеНе разбирам от потребителско, но се говори, че лихвата хубаво са я фиксирали, но за таксите им е "в зависимост от ик. условия и тн."..Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от bloom Разгледай мнениеПиреос е трета в списъка. Няма как банка да извършва дейност ако не е в системата за гарантиране на влоговете.
Коментар
-
Deutsche Bank: “Nationalization” Through HFSF Highly Risky
http://english.capital.gr/News.asp?id=1328918Last edited by mpy_yordanov; 15.11.2011, 14:35.
Коментар
-
FINANCIAL NEWSMonday, 14 November 2011 - 15:20
Deutsche Bank: “Nationalization” Through HFSF Highly Risky
http://english.capital.gr/News.asp?id=1328918
Прочетете го много внимателно!
Н
Adding potential loan losses on the back of the Blackrock study, Deutsche Bank estimates a shortfall of €22 billion.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеточно така е, а като добавим, че алфа са на загуба в последните 18-20 месеца (по спомени) + кризата в гърция и става весело. макар засега да не дават признаци - даже бяха първите предложили фиксиран кредит в кризата. не съм му гледал подробно условията, но спореде рекаламите им, наистина е фиксиран
Коментар
-
Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнениеАлфа банк не е в списъка.
Няма как и да бъде,тя е клон на чужда банка,не се гарантира от ФГВБ,а от Хеленики
Все още двете банки не са се обединили,имат само разрешението и желанието да се обединят.
Ще поживеем,ще видимNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ебльо Еблев Разгледай мнениеПрясна новина от Гърция >>>>
В. "Вима" пише, че пред банките са се образували опашки и че несигурност и страх са тласнали гърците да теглят спестяванията си. За тези опашки пред банките не евиновна само паниката от кризата, а и безработицата и опасенията от спиране на плащанията на работещите, които са принудени да харчат за препитание спестените си пари, отбелязва вестникът.
If the difference between total revenue to total costs and savings are greater than 10% of total revenue, then the taxpayer will be burdened with additional tax of 10%. "
П.П Превода е от Гугъл ,но се разбира за кво иде реч
Коментар
-
аз пък напоследък се зарових в агенцийте за кредитен рейтинг и мога да ви кажа, че по отношение на банките в БГ има само няколко за които може да получи човек информация ... е, за тези бг банки който ги няма в S&P, Fitch или Moody's има няколко български рейтингови компании, които рейтинг под ВВВ не определят
Коментар
-
Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнениеhttp://www.dif.bg/banks.php?lang=bg
Списък на банките, влоговете в които са гарантирани от ФГВБ
Във фонда участват 26 банки и като гледам Пиреос май не е в списъка.
Коментар
-
http://www.dif.bg/banks.php?lang=bg
Списък на банките, влоговете в които са гарантирани от ФГВБ
Във фонда участват 26 банки и като гледам Пиреос май не е в списъка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от brutas Разгледай мнениеЗдравейте
Четейки този документ ми направи впечатление следното изречение:
"Влоговете в клоновете на чуждестранни банки от държави-членки на Европейския съюз са защитени от съответната система за гарантиране на влоговете в тези държави и не се гарантира от ФГВБ." - стр. 4
Та въпросът ми е:
Правилно ли да разбирам, че ако банка Пиреос фалира, Гърция като държава е тази, която трябва да обезщети вложителите, а Българската държава (съответно ФГВБ) няма нищо да предприеме?
Мерси за отговорите
ОББ са българска банка и това че майка и е гръцка си е друг въпрос....
въпроса е че ако си вложил в Германска банка, тогава гарант е Германия
Коментар
-
Минало незабравимо
Спомням си че преди 3-4 години фонда имаше идея да направи вноските не по комунистически модел по равно за всички а пропорционално на риска за всяка банка. обикаляха банките с новия модел и накрая така и не го приложиха. ккво стана с тоя модел та сега се питаме с коя да се почешем зад врата. битият - бит да ама не. не за ония които нямат къса памет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеЕ вярно ,че нищо не се повтаря абсолютно по същия начин ,ама защо си мислиш че всичко се дирижира и планира ,не би ли предположил , банките могат да фалират поради некадърност например ...
А вярвай ми и лошите кредити са много повече от официално обявяваните ,и само една искра е достатъчна хората да се юрнат да си теглят депозитите и кво става тогава...
.Малко е нужно страха да надделее над алчността
Та така - кризата в Гърция е нож с 2 остриета за банковата ни система и реално много сериозен тест за управленските способности на Ванката Искров: от една страна маляшките майки ще искат да си дръпнат некое евро от дъщеричките тук, а те са 25% от цялата система (тук е ролята на БНБ да не допусне източване в големи размери, а че си се точи полекичка си е факт от доста време и си личи от статистиките), но пък от друга страна, гръцката криза би могла да се завърти като супер плюс за Бг - маляките си теглят кинтата от техните банки и какво да ги правят, ами набиват ги на депозити в Бг, това води до спад в цената на ресурса, а оттам с известен лаг и в цената на кредитирането и до известна степен в достъпността му, а това е жизненонеобходино за Бг, но май не се разбира много от Тиквоча и Джанката, дето си мислят, че има още дупки в колана, които могат да се затягат.
Въпрос на завъртане на зара и правилно изиграване от наша страна, само дето не съм убеден, че ще можем да го отиграем парвилно......Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар