IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Затъване със задължения към 2 банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение

Ако са много нагли, като форумците Жеката, Тия палячовци Жеката дето пише с болд, сигурно са телефонни събирачи, дето плашат хората и затова така си пишат. .
    Защоне, що не духаш супата?
    За информация - не съм от телефонните събирачи.
    Иначе поздрави за описанието, най-вече на рева.
    Така също искам да видя някой слънчев ден случаИ на преебани банки. Интересно ми е как става просто.

Жеката, дето пише с болд

Коментар

• 2005 и 2006 Райфайзен отпускаха до 20 бона, до 7 години и без поръчители.
      Ако може да плаща, ако не свят широк...
      Никъде не е казано, че банките или трибуквените фирми трябва да си съберат всичко.

Коментар

• Cypermethrin, не се ядосвай. не искам да те обиждам -искаш мнение във форума - давам ти моето. Просто начина по който пишеш в 3-то лице ми се вижда доста съмнителен. Дори и отговора на моя пост, че приятелят ти е компютърно неграмотен доказва това. В първият си пост пишеш че притежава компютрИ. За какво са му - за интериора на апартамента на мама.
        Още веднъж успех и не се предавай

Коментар

• Преди 2-3 години повечето банки(особено ДСК и Райфайзен) масово отпускаха малки потребителски кредити(5000-7000 лв) без обезпечение т.е. само със запис на заповед. превод на работна заплата и евентуално поръчител.
          Като цяло банката много трудно може да се преебе.
          Вариант би било твоят приятел да намери работа с минимални осигуровки и да си плаща колкото е небходимо 30-те лева на банката т.е. имаме едно насилствено преструктуриране, което може да трае десетики години и накрая като сметнеш колко всъщност си върнал може да ти стане лошо. Естествено приемаме, че на твоя човек не се води и една кафеварка собственост.
          Другата опция е бягство в чужбина, но само ако приятелят ти иска да работи неквалифициран труд. За нормална работа ще му изискат едни специални документчета...
          Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            Извън конкретния случай, темата поставя някои интересни въпроси
            - коя банка отпуска кредит без обезпечение или поръчител и най-вече каква е нейната отговорност?
            - ако банката прехвърли кредита на фирма за вземания, после в годините длъжникът на кого дължи...
            - защо банките са готови да прехвърлят просрочени кредити на подобни фирми за по 15-20-30%, а не намаляват лихвите на контрагентите си по договорите?
            ...
            +1!!!
            Най-вече се чудех коя банка би отпуснала кредит без обезпечение? Да не би да сме средата на 90-те?

Коментар

• Това трябва да се пусне по всички медии, може пък тогава банките да предпочетат закона за личен фалит

Коментар

• Zashtontcho, много интересно и добре аргументирано мнение, благодаря ти!

Коментар

• Първоначално изпратено от Cypermethrin Разгледай мнение
                  Здравейте. Един приятел го е закъсал с банките и се допита до мене за съвет, но аз нищо не разбирам (е, поне зная къде да питам) - има да плаща още 6 години по 310 лв/месечно към две банки. Влоши му се финансовото положение обаче, и не е плащал вече 3 месеца. Не се знае дали ще има възможност да плаща за по-нататък.

Значи гледай сега какво трябва да се направи:
                  1. Питаш твоя приятел дали иска да си връща заема или не. Щом му остават още 6 години, значи е плащал 4ри години, защото масовите потребителски се отпускат за 10. Ако спре да плаща, значи да загуби напълно тия 4ри години, и да понесе някои неприятности. Сега може да му е лошо положението, но след една година може да се оправи, така че да не ги отписва с лека ръка.
                  2. Тоя твоя приятел трябва да е решил какво иска да прави.
                  3. Решава да плаща, обаче не му стигат парите
                  3.1 Чака да му се обадят от банката. Ще му се обадят, рано или късно. При обаждане от банката почва да им реве по телефона и казва, че няма пари. След това отива на място и реве и там. Значи като казвам реве, разбирам реве - реве на глас, търкаля се по земята, сълзи да му текат от очите и т.н. Хората трябва да се впечатлят, че е искрен. След това ще иска да му пуснат гратисен период или да му намалят вноската. И да се надява да си намери по-хубава работа и да успее да плаща предишната вноска и да си стъпи на краката.
                  3.2. Вместо да получи обаждане от банката, решава доброволно да отиде при нея. За награда ще му вземат няколко такси и след това ще се развият нещата като в 3.1.
                  4. Решава да не плаща нищо. Трябва да се направят няколко неща:
                  4.1. Сменя си телефонния номер.
                  4.2. Сменя си адреса. На стария адрес, в жилището на майка му, не трябва да остане нищо негово.
                  4.3. Инструктира майка си - да вдига телефона, да потвърждава, че длъжникът е неин син, но че не живее вече при нея. При нея няма нищо негово, всичко си е нейно и си го е купувала тя.
                  4.4. Ако и дойде на вратата някакъв представител на някаква фирма и започне да и обяснява нещо - да не му отваря.
                  4.5. Ако и дойде някакъв представите на ЧСИ - да не му отваря.
                  4.6. Ако и дойде някаква комбинация от 4.4. и 4.5 - да не им отваря. Ако са много нагли, като форумците Жеката, Маркетлевараж или Пенчев, да ги напсува, да почне да вика из блока и да извика полиция, ако онези упорстват.
                  4.7. Ако и дойде представител на МВР - да изиска от него да се представи. Да отговори учтиво на всичките му въпроси, да потвърди, че сина и не живее при нея и си е взел всичкия багаж.
                  4.8. Инструктира съседите в блока - от банката са му вдигнали лихвата и са го прецакали, сега не му дават възможност да си намали вноските. Да не се притесняват, че може да го търсят разни фирми.
                  4.9. Продава колата, която е на негово име - дали реално или фиктивно, той си знае. Тази, която е на друго име, а той я кара с пълномощно - да си я кара.
                  4.10. На новия адрес да не се регистрира. Да се регистрира на трето място, в друг град или в някое гето. Ако не може, да си остане със старата регистрация.
                  4.11. Ако банката реши да действа сериозно, ще намери къде работи твоя човек и на какъв договор се води. Ако е както досега, на 300 лв. заплата, ще се стигне до съд и след това до запор на заплатата. Запорът на заплатата е всички пари над минималната заплата, т.е. в случая 300 - 240 = 60 лв. Нека да ги плаща тия пари, лошо няма. Друг вариант е да се търси работа на черно или работа на 240 лв. за пред данъчните, а да се получават останалите на ръка.
                  5. Като гледам по постовете ти, твоят приятел е млад и необразован, демек е бил строител, шофьор или някакъв бачкер грубо казано. Ако не е женен, нищо не го държи в България. Да си хваща пътя към някоя по бяла страна или поне Гърция или Испания или Португалия и да си търси нещо да работи там. Ще взима по 1 500 евро на месец и ще си гледа живота. От тук не могат да го барнат все още. Ще мине време, ще се приемат и по-леки закони и може и заемът му да мине по давност. Просто трябва 5 до 10 години да стиска зъби и да забрави за заем от българска кредитна институция. Това е.

И още нещо, Тия палячовци Жеката дето пише с болд, маркетлеверадж и Пенчев хич не ги слушай, сигурно са телефонни събирачи, дето плашат хората и затова така си пишат. Ако такива ти намерят номера и ти се обаждат, няма да им се обясняваш много много - казваш нямам пари, криза е, нищо нямам, не ме търсете. Ако искате ме съдете, аз пари НЯМАМ. И това е, затваряш. Кажи и на колеги и роднини, ако им звънят и на тях, да казват - оправяйте се с него, това му е гсм-а, нас не ни занимавайте.

Коментар

• Извън конкретния случай, темата поставя някои интересни въпроси
                    - коя банка отпуска кредит без обезпечение или поръчител и най-вече каква е нейната отговорност?
                    - ако банката прехвърли кредита на фирма за вземания, после в годините длъжникът на кого дължи...
                    - защо банките са готови да прехвърлят просрочени кредити на подобни фирми за по 15-20-30%, а не намаляват лихвите на контрагентите си по договорите?
                    ...

Коментар

Вуте, не съм го загазил АЗ. аз имам 20 лв на месец вноска за компютър още 4 месеца и съм готов.

Показах на моя човек темата (той е компютърно неграмотен) и той ме попита ако си смени адресната регистрация, ще отървял ли обиска в неговия апартамент
                      Ако ТВОЯ човек още е до тебе,МУ кажи да не прави глупости и да се стяга да си връща борча,щото явно е още младо момче и ако направи някоя глупост,цял живот ще си пати.
                      Фибо-мибо-грънци....

Коментар

Вуте, не съм го загазил АЗ. аз имам 20 лв на месец вноска за компютър още 4 месеца и съм готов.

Показах на моя човек темата (той е компютърно неграмотен) и той ме попита ако си смени адресната регистрация, ще отървял ли обиска в неговия апартамент
                        Да се регистрира на дондуков 1 Може и да мине, пък и там трябва да има за 20 бона имущество

Коментар

• Първоначално изпратено от duzo Разгледай мнение
                          Cypermethrin, явно яката си го загазил приятел да ти открадне жената и банки да ти дишат във врата. Накорави се приятел живота не е свършил - продай каквото можеш и натискай на работата - 300 кинта не са чак толкова много. Успех.
                          Дузо нещата стоят така: приятеля който е отмъкнал жена му е и поръчител на кредита .Те така вървят - жената с задълженията .
                          Да спира да плаща и всички ще са доволни .

Коментар

• Първоначално изпратено от duzo Разгледай мнение
                            Cypermethrin, явно яката си го загазил приятел да ти открадне жената и банки да ти дишат във врата. Накорави се приятел живота не е свършил - продай каквото можеш и натискай на работата - 300 кинта не са чак толкова много. Успех.

Коментар

Здравейте.
                              Един приятел го е закъсал с банките и се допита до мене за съвет, но аз нищо не разбирам (е, поне зная къде да питам) - има да плаща още 6 години по 310 лв/месечно към две банки. Влоши му се финансовото положение обаче, и не е плащал вече 3 месеца. Не се знае дали ще има възможност да плаща за по-нататък. Той живее в жилището на името на майка си. Притежава компютри, уредба, музикална система и телевизор. Едва ли пази касови бележки или гаранционни карти. Има една кола на свое име и една кола на името на друг човек, която кара с договор за покупко-продажба.
                              Какво биха могли да му направят банките? Как биха процедирали - писма, обаждания, посещения? Засега има само обаждания. Човекът работи на 300 лв трудов договор. Може ли да му запорират заплатата? Може ли да бъде осъден? Други последствия?
                              човече, махай веднага всичко което е на твое име, въобще не им се връзвай че щели да те гонят до дупка, че ще ти пращат мутри и други такива бабини дивитини, работи си и без трудов договор и осигуровки, за кво са ти, да храниш толкова държавна паплач ли, имам приятели които с голяяяямо удоволствие наемат такива хора, не могат да те задържат в бантустан, защото си има харта за прравата на човека и за свободното движение на хора и тн, факай ги шибаняците, особено ако са гърци, грешката ти е че не си взел по-голем кредит.....гггггггггггг

Коментар

• Cypermethrin, явно яката си го загазил приятел да ти открадне жената и банки да ти дишат във врата. Накорави се приятел живота не е свършил - продай каквото можеш и натискай на работата - 300 кинта не са чак толкова много. Успех.

Коментар

Working...
                                X