IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Затъване със задължения към 2 банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Какво ще кажете за това?
    Цирка у БГ на ниво ли е?

Плевенският съдебен заседател М. Михайлов заяви, че ако вътрешният министър му заведе дело за клевета, ще иска ексхумация, за да види световната общественост как са ни заблудили и какво Румен Петков и посланик Авдеев са сложили в гроба на Луканов.На вчерашните дебати в парламента във връзка с вота на недоверие към
    правителството, вътрешният министър се закани, че ще съди трима души за клевета – немският журналист Юрген Рот, плевенският съдебен заседател Михаил Михайлов и Волен СидеровВотговор Михаил Михайлов заявява: “От какво да се притеснявам, вече няма нищо притеснително. Аз ще предявя в другиден едно обвинение по член 95 и 96 от Наказателния кодекс за това, че служи в интерес на друга държава и разрушава държавния и обществен строй.Той е ръководител на преврата срещу Виденов, заедно с Първанов, Кольо Добрев и Георги Пирински. Това е станало пред очите ми. Няма буква – не дума, буква, която съм преувеличил.След като иска да води дело срещу мен, аз ще поискам следното нещо: първо, на
    детектор на лъжата – мен, него и останалите, които са още живи, за мой късмет,
    с които сме участвали в аферата Акрам на плевенска територия и с които сме
    изнесли парите и сме ги внесли в сградата на общинския съвет на БСП, те са тук;
    второ, ексхумация, да види световната общественост какво са ни заблудили и
    какво Румен Петков и посланик Авдеев са сложили в така наречения трап, гроб на
    Луканов.Там ли е Луканов или къде е Луканов сега в момента?”.На въпрос на Дарик радио: “Твърдите, че Андрей Луканов е жив?”, Михайлов отговаря: “Андрей Луканов е жив! След пластична операция, направена тук, в Плевен. Човекът, който е направил пластичната операция, го ликвидираха.”И заключава, че ако генерал Илия Илиев си отворел устата, нещата в България щяли да станат страшни.Всъщност, вътрешният министър Румен Петков дава на съд за клевета Михаил Михайлов заради скандално интервю.Михаил Михайлов, съдебен заседател в Плевен твърди, че Румен Петков е дал старт на грабежа на банките у нас.-Г-н Михайлов, разкажете като пряк свидетел каква беше ролята на сегашния МВР-шеф Румен Петков в т.нар. афера “Акрам”?- Нещата започват и преминават през директора на “Пощенска банка” Александър
    Митев, който е син на бившия шеф на стопанска милиция в Плевен. Аферата Акрам”
    е планирана от Андрей Луканов и е свързана с началото на източването на парите
    на банките. Изпълнител на операцията е Румен Петков, който обича да нарича
    Луканов “Вуйчата”. Участници са Джамал Абдуладем Абдуладе- курсант от Палестина във военното училище в Шумен, готвен за десантчик, който получава българско име по указание на Луканов и става Ангел Радославов Златанов – Акрам, женен за българка.Под негов контрол са фирмите “Акрам Къмпани”, “Пирамида”, “Вавилон”, “Шанс 58?, “Марка Комерс” и т.н. Други участници са Стефан Косев – най-младият
    член на БСП от Дряново, убит на връщане от Украйна, Володя Цветанов – брат на
    Румен Петков, сега зам.-командващ военновъздушните сили на България. Той
    ръководи цялата операция.Тук са и Бойко Великов – лидер на БСП във В. Търново, сега председател на комисията “антимафия” в НС, Ивелин Николов – член на изпълнителното бюро и член на ВС на БСП, ген. Илия Илиев – бившият главсек на МВР, по това време студент във Великотърновския университет. Сред участниците са и Димитър Калчев – бивш кмет на Русе и министър в кабинета на Сакскобурготски, Румен Стоманярски – бивш кмет на Враца, който бе убит, Александър Митев – директор на банката, в момента директор на Токуда банк.На 23.06.1993 г., на рождения ден на Румен Петков, в Плевен с червена “Нива” с
    великотърновска регистрация пристигнаха Стефан Косев, Бойко Великов и Ивелин
    Николов. Аз бях изпратен от Румен Петков в кафе “Белите ружи”, където се
    осъществи срещата, с необходимите документи за източване на “Пощенска банка”,
    които след това предадох на шефа й Александър Митев в присъствието на неговата
    съпруга Нина. След оформянето на документите парите бяха натоварени в мерцедес с регистрационен номер ЕН 1797 ВК.Купюрите бяха от по 50 неденоминирани лева, пълен багажник, милиони. В разтоварването на парите освен мен участваха и о.з. Георги Христов, бивш началник на военния отдел, сега в ОбС на БСП, Румяна Начева, финансист на БСП, Васил Банчев, Пламен Лаков и касиерът Крум Стаменов.- Като какъв сте били в центъра на събитията?- По това време аз отговарях за партийната организация в кв. “Сторгозия”. Бях
    политически офицер от армията. Член съм на централния съвет и на председател на БАС (Български антифашистки съюз), по това време бях сътрудник към политическия съвет на БСП.- Къде отидоха парите от източената Пощенска банка?- Парите бяха дадени на разположение на Луканов и, разбира се, на БСП. С тях
    основно се финансираше предизборната кампания в 15-и многомандатен Плевенски
    район за купуване на гласове. И за подготовката и провеждането на вътрешнопартийния преврат срещу Виденов.- По каква причина са прекратени делата срещу тогавашния плевенски кмет Петков?- Той бе определен от Луканов за негов наследник. Ръководеше банковите афери,
    вътрешнопартийния държавен преврат през 1997 г. В щаба на Петков участваха
    Георги Пирински, министър на външните работи, Николай Добрев, министър на
    вътрешните работи, Георги Първанов, председател на ВС на БСП.- Кой в държавата стои зад МВР-шефа?- Започва се от тримата главни прокурори – Иван Татарчев, Никола Филчев и Борис
    Велчев. Помагат му Михаил Дойчев, зав. отдел Върховна касационна прокуратура,
    Мария Борисова – прокурор от ВКП, Евелина Попова – окръжен прокурор-Плевен и
    член на ВСС, Валери Мирчев – следовател от Окръжна следствена служба-Плевен,
    Ивайло Ангелов прокурор от града, Снежана Георгиева, обвинител в родния град на
    Петков, Венцислава Кулева, районен прокурор в Ловеч, която прекрати дело срещу
    Глъвъта, Володя Цветанов- брат на Румен Петков, Георги Петканов – бивш министър
    на правосъдието.- Конкретно в МВР кой прави “чадър” над беззаконията на министъра?- Веднага се сещам за Милчо Бобевски, Славчо Савов, Илия Илиев и Бисер Иванов -
    това са бивши началници на РДВР-Плевен. Полк. Мирослав Николов, шеф на БОП и
    авиоинжинерът Цонко Киров, сегашен зам.-министър на МВР, приятел на Петков.- Има ли той подръжници сред народните представители?- Разбира се, такива са проф. Анелия Мингова, Венцислав Върбанов, Радослав
    Илиевски, Васил Антонов, Борислав Ралчев. И не само те.- Знаете ли кои осигуряват финансово БСП?- Богдан Николов, президент на федерацията по мотоциклетизъм, Петьо Пенков -
    шеф на масоните, бивш член на БСП-Плевен, Александър Митев, Петко Кръстев – гл.
    секретар на БНБ, Никола Цветанов Мошев – ОББ-Плевен, Гриша Ганчев, Румен
    Стоманярски, Димитър Калчев.- В предварителния разговор споменахте името на настоящия финансов министър Пламен Орешарски ?- Да, става дума за източени 9 милиона лева от ОББ-Плевен, дадени на Васил
    Божков. При тази афера са използвани фалшиви документи. Участие има и Пламен
    Орешарски. Образувано бе дело от общ характер 1276 от 2000 г. на Плевенския
    районен съд, като осъден за далаверата бе единствено Иван Лаков, зам.-директор
    на банката.- Как се прикриват делата срещу тогавашния кмет на Плевен Петков?- На 27.01.1999 г. бе образувано предварително производство по следствено дело
    251/97 г. на Окръжна следствена служба за престъпление на Р. Петков по чл. 282,
    ал. 2 от НК за използване на служебно положение. По това и по другите дела
    всички прокурори, съдии и следователи си правят отвод, не желаят да движат
    делата му. Изпращат делото в Ловеч на зам. районния прокурор Венцислава Кулева, наблюдаващ прокурор от ВКП Михаил Дойчев и Мария Борисова – прокурор от ВКП. В резултат на което Кулева на основание чл. 21, ал. 1 от НПК прекратява делото. Същото става и с другите дела.- Каква е съдбата на хората, помогнали на Глъвъта да отърве решетките?- Ивайло Ангелов става зам. районен прокурор в Плевен, Валери Мирчев -
    тогавашният следовател, покрил делата, става зам. окръжен прокурор на Плевен.
    Същият сега разследва пожара край Червен бряг на влака София-Кардам. Снежана
    Георгиева пък става зам. окръжен прокурор в Плевен, Илия Илиев – от шеф на РДВР
    става главен секретар на МВР.Тези, които стават неудобни, общо 13 души, са убити. Досега нито едно убийство в Плевен не е разкрито благодарение на Илия Илиев.-
    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
      Ех, никакъв Споменъ не си, нито даже спомен, нито пък нещо си спомняш. Ти си просто един пробит калъф, ташак на инвестора и програмиран бот да спами по форумите.

През 1996-1997 шепа хора изнесоха парите и уж окрадоха банките, а всъщност взеха спестяванията на хората. Така ли беше?
      И къде са осъдените за това нещо? Колко са наказаните за тая работа? Или май всички си пият коктейлите по тропическите острови.

Къде си тръгнал да защитаваш банките и държавата? Къде бяха те през 96-97?

Не са шепа хора а са има няма 10 000 фл и фирми не сте ли си дръпнали списъка да си го имате

http://dox.bg/files/dw?a=1d3148e061

и освен това ако го оставите този да се измъкне и да си кара колата (което не ми се вярва) верно други хора ще му плащат кредита...
      Last edited by marketleverage; 08.06.2011, 01:41.
      mWPCloud.com

Коментар

• споменЪ, по принцип си прав за всичко, но медала винаги има и две страни. Недей да правиш генерални заключения и обобщения. За злоупотребите на банките(умишлено публикуване на подвеждаща информация, липса на прозрачност, потресаващи условия при кредитите, невероятно ценообразуване на кредита, подводни камъни в общите условия и т.н. и т.н.) могат да се изпишат няколко книги и говоря за банките днес, не за банките 96-97 г. Ще кажеш, че българите преди да теглят кредити трябва да имат финансова култура, да си четат договорите, да не си купуват глупости и т.н., но защо ние да нямаме право на равни условия? Защо трябва обикновените хора да ходят с адвокати при подписването на договори? Защо трябва да се обръщат към кредитни консултанти? Това в коя държава го има? Всички условия трябва да са ясни, точни и законни. Поинтересувай се колко спечелени дела има срещу банки за нищожни и неравноправни условия в договорите за кредит? Да, не са много, но аз мога да ти изброя поне 30. Всички тези условия са сложени там умишлено. След като банката "преебава" клиента, нормално е и обикновения човек да си помисли да "преебе" и той Банката. Тъжно е, че всичко това се случва. Конкретният случай сигурно не е такъв и може онзи наистина да е мързелив лентяй и андрешко, но недей слага под общ знаменател всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
          парите, които банката раздава под формата на кредити, не са нейни. една малка част са нейни, но останалите са на всички хора - под формата на депозити, пенсионни вноски, на фирмите
          Ти и идея си нямаш как стоят нещата с банките и кредитите. пиша не за да ти обяснявам на теб, защото си тъпунгер, а защото се надявам поне някой от форумците да прогледне.

казваш, че парите на банката не са нейни, а са на хора депозитари. А кредитните дружества, които само дават кредити - джет, дето стана париба, изи, мизи, профит - те депозити приемат ли? Тапанарчо?

Банките взимат депозити, но лихвата, която им дават, е много по-малка, отколкото тази, която те получават за кредитите си. Сещай се какво става с разликата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
            Ех, никакъв Споменъ не си, нито даже спомен, нито пък нещо си спомняш. Ти си просто един пробит калъф, ташак на инвестора и програмиран бот да спами по форумите.

През 1996-1997 шепа хора изнесоха парите и уж окрадоха банките, а всъщност взеха спестяванията на хората. Така ли беше?
            И къде са осъдените за това нещо? Колко са наказаните за тая работа? Или май всички си пият коктейлите по тропическите острови.

смешко, не ми говори за 96-97г., защото между онези банки и банкова система и настоящите, няма нищо общо. а и да предположим, че има, то не значи, че цял живот трябва да се върви по грешния път. с подобно на твоето мислене, държавата ни вече 22 години се лута и не може да се оправи. само лумпен като теб може да защитава мошеник, като търсещия съвет, в тази тема.
            съчувствие или "съвет като твоя" подобен индивид, никога няма да получи от съвестен и честен човек, който си плаща задълженията. съпричастни могат да му бъдат само мошеници и тарикати, като него самия.
            парите, които банката раздава под формата на кредити, не са нейни. една малка част са нейни, но останалите са на всички хора - под формата на депозити, пенсионни вноски, на фирмите и т.н. кой коректен човек, ще е съгласен някой нещастник да бърка в общия казан и да не връща после. един ще бачка и ще пълни казана, а друг като него и като теб ще искат да лапат - не става баце. кръв ще капе отзад, но ще плащате. и не банките и Държавата ви е виновна, а мързелът и лакомията ви.

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
              но адски ме дразнят подобни дребни тарикати, които чрез "хитри" съвети от форумите, гледат как да си завещаят дълговете на някой друг, догато си карат колите, закупени с парите от кредита. тези хора после най-много плюят срещу Държавата и банките

Коментар

• Май няма какво да се добави по темата.

Коментар

• и после много хора се чудят, защо лихвите по кредитите в България били високи. ами защото има прекалено много Андрешковци. теглил кредит, купувал музикални уредби, леки коли и т.н. и сега като му паднали доходите мислил да спре да плаща. не му се продавала едната кола, която навярно е купена с парите от кредита, и търси съвети как да преебе банката.
                  няма да преебеш банката пич. себе си ще преебеш и редовните платци, които ще плащат заради теб и такива като теб, по-високи лихви. А банката няма да те остави, докато не си събере дълга. цял живот беглец не можеш да бъдеш. партизанин ли ще ставаш? гората ли ще хващаш. че и онзи с "безценните" съвети - да се изнесе, майка му да не отваря... може ли един млад човек, вместо да се хване здраво на работа, да докара такива проблеми и на майка си. егати пропадналите хора.
                  винаги съм съчувствал на хора, които поради независещи от тях обстоятелства са закъсали и правят всичко възможно да са коректни, но поради обективни причини не могат да го правят. но адски ме дразнят подобни дребни тарикати, които чрез "хитри" съвети от форумите, гледат как да си завещаят дълговете на някой друг, догато си карат колите, закупени с парите от кредита. тези хора после най-много плюят срещу Държавата, банките и честните хора, които с честен труд си изкарват парите и поддържат стандарта си на живот.
                  да си мързелив, глупав, нагъл и безочлив, не е лесна работа.

Коментар

• Някой питаше за обезпечения по-долу.
                    Мярнах сега тази обява.
                    Как ви се струва обезпечението на тая сума, както и стартовата.

http://sales.bcpea.org/?q=node/24041

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      Странно е някой да ми казва какъв е моят интерес... И че защото аз не съм си защитил интереса той има правото да ме съди... кукурукуку... Моят интерес е такъв какъвто аз съм преценил че е!

Подозирам, че това е тема в която аматьори адвокати се опитват да спасят имотите от банката която е дала кредит на клиентите им!
                      Благодаря ви за обоснованата и конкретна реплика. Желая ви здраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от North Разгледай мнение
                        Всъщност е от изключителен интерес на банката да се увери дали не сключва нищожен или унищожаем договор, какъвто изглежда е коментирания казус.
                        Странно е някой да ми казва какъв е моят интерес... И че защото аз не съм си защитил интереса той има правото да ме съди... кукурукуку... Моят интерес е такъв какъвто аз съм преценил че е!

Подозирам, че това е тема в която аматьори адвокати се опитват да спасят имотите от банката която е дала кредит на клиентите им!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от nasinceto Разгледай мнение
                          През този период,майка ми и бивша негова съпруга,е теглила кредит от ПИБ (първа инвестиционна банка) Баща ми е станал поръчител на кредита,с негови имоти.
                          насинце, чадо, защо мислиш да съдиш банката, а не майка ти?! Очевидно майка ти е откраднала имотите на баща ти! Нея би трябвало да я осъдиш без проблеми... Банката няма да можеш да осъдиш и само ще си загубиш парите за съдебни такси и ховорари за адвокатите и твоите и на банката...
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Това си е проблем на кредитополучателя, не на банката. Банката се интересува само дали обезпечението за кредита е достатъчно ако кредитополучателя погрешно е преценил възможностите си и спре да погасява кредита си!
                            Всъщност е от изключителен интерес на банката да се увери дали не сключва нищожен или унищожаем договор, какъвто изглежда е коментирания казус. Аналогично е например аз като родител да предоставя като обезпечение имота на малолетното си дете. Познайте кой ще изгори ако това случайно се случи?

Коментар

• Първоначално изпратено от nasinceto Разгледай мнение
                              Защото при всички дисциплинирани кредитни институции,отпускайки дългосрочен заем,би следвало да се интересуват дали кредополучателя,е в добро здравословно състояние,и работоспособност,с която ще му е възможно той да погасява задължението си!
                              Това си е проблем на кредитополучателя, не на банката. Банката се интересува само дали обезпечението за кредита е достатъчно ако кредитополучателя погрешно е преценил възможностите си и спре да погасява кредита си!

Коментар

• Всъщност, сега виждам, че не става ясно кое е настъпило по-напред: решението за поставяне на баща ви под пълно запрещение, или сключването на договора. Различните отговори променят съществено нещата по казуса.

Коментар

Working...
                                X