IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Затъване със задължения към 2 банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nasinceto Разгледай мнение
    Ще ви запозная с интересен казус.... Аз съм на 21г.,студентка,баща ми от 1995 чрез судебно дело,е предаден на принудително лечение в психиатрична клиника,поради това ,че не разбира своиството на действията си,по-късно здравословното му състояние се влошава. Същият се води на отчет от психиатрията с диагноза разтройство на личността,инвалид е по болест.По-късно през 2011 тази година,окръжен съд постановява,пълното му запрещение! През този период,майка ми и бивша негова съпруга,е теглила кредит от ПИБ (първа инвестиционна банка) Баща ми е станал поръчител на кредита,с негови имоти. Банката не му е поискала,никакви документи за болестта му,и дали се води на отчет!Майка ми няма никакви имоти .Моля коментирайте казусът ми и изкажете вашето мнение.Наскоро излезе статия за подобрен случай > БАНКИ ИЗДИРВАТ ПСИХИЧЕСКО БОЛНИ ЛИЦА С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ!
    Здравейте, според мен договорът за поръчителство, сключен от баща ви, след като е бил поставен под пълно запрещение, е нищожен, а не както твърдите - унищожаем. Това, което трябва да се направи е настойникът на баща ви (той задължително трябва да има такъв) да заведе от името на баща ви иск срещу банката за прогласяване на договора за поръчителство за нищожен. Смятам, че законът е достатъчно ясен в тази връзка, така че не би трябвало да има проблем.

Коментар

Аз знам,че лица,който са подписвали договори в състояние при което не са разбирали свойството и значението на действията си,договорите са унищожаеми! Но понеже в този блог,има и много банкери,искам да видя и тяхното мнение,то си проличава по техните отговори! Като например документ от психиятрията се изисква само при шоф.книжка....дрън-дрън! Законодателя,отдавна е решил този проблем,крайно време е и банките да следват закона! Нека алчността им не ги заслепява.Просто трябваше да поискат,застраховка живот и щяха да разберат,че баща ми е недееспособно лице!
      всеки втори ник е на банкер ...ама нейсе..

Въпроса който задаваш е по скоро правен и се нуждаеш от правен съвет , а не банкерски...така че най-добре се обърни към адвокат.... още повече че тука няма как да изложиш казуса така че да получиш стойностен съвет.....

по скоро колкото ника , толкова мнения..

мой съвет ..бегай бързо от този форум.

Коментар

• ТАКА ЧЕ АЗ НЯМА ДА СЪДЯ МАЙКА СИ!!!!! АЗ ЩЕ СЪДЯ БАНКАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Чл. 31. Унищожаем е договорът, сключен от дееспособно лице, ако то при сключването му не е могло да разбира или да ръководи действията си.
        Унищожението на такъв договор не може да се иска след смъртта на лицето, освен ако преди смъртта е било поискано поставянето му под запрещение или ако доказателството за недееспособността произлиза от същия договор

Коментар

• Защото при всички дисциплинирани кредитни институции,отпускайки дългосрочен заем,би следвало да се интересуват дали кредополучателя,е в добро здравословно състояние,и работоспособност,с която ще му е възможно той да погасява задължението си! При Повечето реални банки,това е задължително,застрахователната компания,за да ти направи застраховка живот ,ще ти изиска,необходимата медицинска документация! Там тя ще разбере състоянието ти и никога не би ти дала застраховка живот. Ако банките го изискваха,щяха да разберат .че лицето е недееспособно,и няма да може да изпълни задълженията си,тези ,който не го правят не се интересуват дали лицето ще си изпълнява задълженията си а се интересуват само от имотите му!!! На банкера,който го е срама да сложи лика си и ми дава съвет да съдя майка си му изпращам извадка от ЗАКОНА :Чл. 31. Унищожаем е договорът, сключен от дееспособно лице, ако то при сключването му не е могло да разбира или да ръководи действията си.
          Унищожението на такъв договор не може да се иска след смъртта на лицето, освен ако преди смъртта е било поискано поставянето му под запрещение или ако доказателството за недееспособността произлиза от същия договор

Коментар

Аз знам,че лица,който са подписвали договори в състояние при което не са разбирали свойството и значението на действията си,договорите са унищожаеми! Но понеже в този блог,има и много банкери,искам да видя и тяхното мнение,то си проличава по техните отговори! Като например документ от психиятрията се изисква само при шоф.книжка....дрън-дрън! Законодателя,отдавна е решил този проблем,крайно време е и банките да следват закона! Нека алчността им не ги заслепява.Просто трябваше да поискат,застраховка живот и щяха да разберат,че баща ми е недееспособно лице!
            и каква е връзката на застраховка живот?
            аз също нямам такава и 90% от хората

Коментар

• Аз знам,че лица,който са подписвали договори в състояние при което не са разбирали свойството и значението на действията си,договорите са унищожаеми! Но понеже в този блог,има и много банкери,искам да видя и тяхното мнение,то си проличава по техните отговори! Като например документ от психиятрията се изисква само при шоф.книжка....дрън-дрън! Законодателя,отдавна е решил този проблем,крайно време е и банките да следват закона! Нека алчността им не ги заслепява.Просто трябваше да поискат,застраховка живот и щяха да разберат,че баща ми е недееспособно лице!

Коментар

• Първоначално изпратено от dragoki
                Съди, майка си за злоупотреба . Друго не можеш да направиш. Той разписал ли се е? Ако е неговия подпис, нямаш шанс. Докуметн от Психодеспансера търсят само за неща, като: шоф. книжка, разрешително за оръжие, започване на работа, но не и за поръчителство, все пак той е на пенсия и тя гарантира, а това че има ипотека на негови имоти, той се е разписал. Търси си правата по съдебен път от майак ти.
                ... Виж в диагнозата на баща ти какво пише и кога точно е подписан договора за кредит Ако поръчителството с ипотека е подписано от него в такова състояние може да се бориш и да се докаже, че договорът е нестински или недействителен, защото той не разбира какво подписва ....

Коментар

Ще ви запозная с интересен казус.... Аз съм на 21г.,студентка,баща ми от 1995 чрез судебно дело,е предаден на принудително лечение в психиатрична клиника,поради това ,че не разбира своиството на действията си,по-късно здравословното му състояние се влошава. Същият се води на отчет от психиатрията с диагноза разтройство на личността,инвалид е по болест.По-късно през 2011 тази година,окръжен съд постановява,пълното му запрещение! През този период,майка ми и бивша негова съпруга,е теглила кредит от ПИБ (първа инвестиционна банка) Баща ми е станал поръчител на кредита,с негови имоти. Банката не му е поискала,никакви документи за болестта му,и дали се води на отчет!Майка ми няма никакви имоти .Моля коментирайте казусът ми и изкажете вашето мнение.Наскоро излезе статия за подобрен случай > БАНКИ ИЗДИРВАТ ПСИХИЧЕСКО БОЛНИ ЛИЦА С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ!
                  И какво по точно искаш да попиташ?
                  Дали банката може да вземе имота който е ипотекирал срещу заема на майка ти

Коментар

• имам сериозен въпрос,моля да ми отговорите сериозно и компетентно ако е възможно

Коментар

• Пак добре,че заема е от банка а не от ЛИХВАРИТЕ,там нещата са страшни

За 2000 лв борч ти взимат апартамента

Лихвите им за година може да са и 150 %
                      Last edited by bingo; 07.06.2011, 10:35.

Коментар

• Колега,
                        До колкото разбирам приятелят ти (или ти) е младо момче. Според мен е по-възпитателно да се напъне малко и да си плати, защото разни 'цигански' номера няма да доведат до нищо добро. Може да 'спестиш' някой лев (5% шанс) , но ще скъсиш живота на майка си, ще си отрежеш пътя за всякакво кредитиране едно 10 години напред (ами ако се ожениш и ти потрябват пари?) и това за какво ,,, защото не си мислил ... всеки трябва да си носи кръста и ако сега се 'измъкнеш' това в никакъв случай няма да ти е от полза...ще си поредния измекяр.

Нямам нищо общо с банки и съм крайно възмутен от начина по който намират балъци, но това не означава, че оправдавам поведение като на въпросното лице.

Какво бих (те) посъветвал. Продай едната кола ..не е приятно, но всяка жаба да си знае гьола, виж приятели или роднини да ти помогнат с малки суми. Отиди в банката и се опитай да договориш не разсрочване, а по-бързо изплащане но с по-малка лихва.Сигурен съм, че ако се напънеш и прежалиш кола или нещо друго може да си уредиш вноските за 1 година напред.

Напъни се! Лято е.. хвани се на сезонна работа. Бачкай и заделяй.. това ще ти е от много по-голяма полза отколкото ако се правиш на поредния 'тарикат' и не забравяй приказката "за кокошка няма прошка, за милиони няма закони"....ти си в частта за кокошката.

в повечето случаи една горчива чаша на младини ще ти спести много горчиви дни на старини.

успех
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                          Ще мине време, ще се приемат и по-леки закони и може и заемът му да мине по давност. Просто трябва 5 до 10 години да стиска зъби и да забрави за заем от българска кредитна институция. Това е.
                          В голяма грешка си, защончо! Гледам челния опит в братските САЩ и виждам точно обратните тенденции. При съдебни спорове между длъжници и фирмите събиращи лоши кредити съдиите изобщо не се церемонят с длъжниците. В някои щати дори затворите за длъжници се възстановяват под една или друга форма!

http://rt.com/usa/news/resurgence-am...ebtor-prisons/
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение

Значи гледай сега какво трябва да се направи:
                            1. Питаш твоя приятел дали иска да си връща заема или не. Щом му остават още 6 години, значи е плащал 4ри години, защото масовите потребителски се отпускат за 10. Ако спре да плаща, значи да загуби напълно тия 4ри години, и да понесе някои неприятности. Сега може да му е лошо положението, но след една година може да се оправи, така че да не ги отписва с лека ръка.
                            2. Тоя твоя приятел трябва да е решил какво иска да прави.
                            3. Решава да плаща, обаче не му стигат парите
                            3.1 Чака да му се обадят от банката. Ще му се обадят, рано или късно. При обаждане от банката почва да им реве по телефона и казва, че няма пари. След това отива на място и реве и там. Значи като казвам реве, разбирам реве - реве на глас, търкаля се по земята, сълзи да му текат от очите и т.н. Хората трябва да се впечатлят, че е искрен. След това ще иска да му пуснат гратисен период или да му намалят вноската. И да се надява да си намери по-хубава работа и да успее да плаща предишната вноска и да си стъпи на краката.
                            3.2. Вместо да получи обаждане от банката, решава доброволно да отиде при нея. За награда ще му вземат няколко такси и след това ще се развият нещата като в 3.1.
                            4. Решава да не плаща нищо. Трябва да се направят няколко неща:
                            4.1. Сменя си телефонния номер.
                            4.2. Сменя си адреса. На стария адрес, в жилището на майка му, не трябва да остане нищо негово.
                            4.3. Инструктира майка си - да вдига телефона, да потвърждава, че длъжникът е неин син, но че не живее вече при нея. При нея няма нищо негово, всичко си е нейно и си го е купувала тя.
                            4.4. Ако и дойде на вратата някакъв представител на някаква фирма и започне да и обяснява нещо - да не му отваря.
                            4.5. Ако и дойде някакъв представите на ЧСИ - да не му отваря.
                            4.6. Ако и дойде някаква комбинация от 4.4. и 4.5 - да не им отваря. Ако са много нагли, като форумците Жеката, Маркетлевараж или Пенчев, да ги напсува, да почне да вика из блока и да извика полиция, ако онези упорстват.
                            4.7. Ако и дойде представител на МВР - да изиска от него да се представи. Да отговори учтиво на всичките му въпроси, да потвърди, че сина и не живее при нея и си е взел всичкия багаж.
                            4.8. Инструктира съседите в блока - от банката са му вдигнали лихвата и са го прецакали, сега не му дават възможност да си намали вноските. Да не се притесняват, че може да го търсят разни фирми.
                            4.9. Продава колата, която е на негово име - дали реално или фиктивно, той си знае. Тази, която е на друго име, а той я кара с пълномощно - да си я кара.
                            4.10. На новия адрес да не се регистрира. Да се регистрира на трето място, в друг град или в някое гето. Ако не може, да си остане със старата регистрация.
                            4.11. Ако банката реши да действа сериозно, ще намери къде работи твоя човек и на какъв договор се води. Ако е както досега, на 300 лв. заплата, ще се стигне до съд и след това до запор на заплатата. Запорът на заплатата е всички пари над минималната заплата, т.е. в случая 300 - 240 = 60 лв. Нека да ги плаща тия пари, лошо няма. Друг вариант е да се търси работа на черно или работа на 240 лв. за пред данъчните, а да се получават останалите на ръка.
                            5. Като гледам по постовете ти, твоят приятел е млад и необразован, демек е бил строител, шофьор или някакъв бачкер грубо казано. Ако не е женен, нищо не го държи в България. Да си хваща пътя към някоя по бяла страна или поне Гърция или Испания или Португалия и да си търси нещо да работи там. Ще взима по 1 500 евро на месец и ще си гледа живота. От тук не могат да го барнат все още. Ще мине време, ще се приемат и по-леки закони и може и заемът му да мине по давност. Просто трябва 5 до 10 години да стиска зъби и да забрави за заем от българска кредитна институция. Това е.
                            Това е много сериозен анализ на потребителския кредит у нас!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
                              човече, махай веднага всичко което е на твое име, въобще не им се връзвай че щели да те гонят до дупка, че ще ти пращат мутри и други такива бабини дивитини, работи си и без трудов договор и осигуровки, за кво са ти, да храниш толкова държавна паплач ли, имам приятели които с голяяяямо удоволствие наемат такива хора, не могат да те задържат в бантустан, защото си има харта за прравата на човека и за свободното движение на хора и тн, факай ги шибаняците, особено ако са гърци, грешката ти е че не си взел по-голем кредит.....гггггггггггг
                              Чубакаааааааааааа,.... има леви и десн, трудни и лесни, широки и тесни............ ти пък си опък

Коментар

• Cypermethrin добре си се набълбукал приятел.

Историята с неплащане за мен не е вариант, след четири-пет неплатени вноски целия ти заем става предсрочно изискуем. Заминава при частен съдия изпълнител които го натоварва с около 40% допълнителни разходи главно за свое възнаграждение и после забрави изобщо да получаващ някакви официални пари в БГ било от заплати , пенсии и т.н. ЧСИ имат много добра информационна система и на втория месец където и да почнеш легално работа ще имаш запор върху заплатата.

Принципно давностния срок е 5 години но това е само в случаи че кредитора не е предприел никакви мерки за събиране на дълга....в противен случай давностния срок се удължава.

По-долу колегите пишат че минимална заплата се приспада от заплатата ти и ти прибират разликата.....аз съм на друго мнение.

Извадка от ГПК:
                                Чл. 446. (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Ако изпълнението е насочено върху трудовото възнаграждение или върху друго каквото и да е възнаграждение за труд, както и върху пенсия, чийто размер е над минималната работна заплата, може да се удържа само:
                                1. ако осъденото лице получава до 300 лв. месечно - една четвърт част, ако е без деца, и една пета, ако е с деца, които то издържа;
                                2. ако осъденото лице получава от 300 до 600 лв. месечно - една трета част, ако е без деца, и една четвърт, ако е с деца, които то издържа;
                                3. ако осъденото лице получава от 600 до 1200 лв. месечно - една втора част, ако е без деца, и една трета, ако е с деца, които то издържа;
                                4. ако осъденото лице получава над 1200 лв. месечно - горницата над 600 лв., ако е без деца, и горницата над 800 лв., ако е с деца, които то издържа.
                                (2) (Нова - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Месечното трудово възнаграждение по ал. 1 се определя, след като се приспаднат дължимите върху него данъци и задължителни осигурителни вноски.
                                (3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Ограниченията по ал. 1 не се отнасят до задължения за издръжка. В тези случаи присъдената сума за издръжка се удържа изцяло, а удръжките по ал. 1 за другите задължения на осъдения и за задължения за издръжка за минало време се правят върху остатъка от всичките му доходи.
                                (4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Върху вземания за издръжка не се допуска принудително изпълнение. Върху стипендии се допуска принудително изпълнение само за задължения за издръжка.
                                Last edited by markov; 06.06.2011, 22:34.
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X