IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запор на сметка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Asen_Dimitrov Разгледай мнение
    "тя транзакцията ще си мине без проблем ... просто от постъпилите средства банката ще преведе на НАП сумата по запора и толкова...По скоро от въпроса му разбирам че той не иска да ги плаща тези пари ..." Точно така, парите ми трябват за друга цел, за разплащане с други контрагенти. Относно ДДС-то смятам малко по-натам да го изплатя, просто сега имам други приоритети.
    Оляхте се с тези комбинации и схеми, да си бяхте правили навреме сметките с инвестирането и счетоводството. Като ви казаха 2007, че иде криза, къде бляхте !?
    Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от Asen_Dimitrov Разгледай мнение
      Здравейте! Не знам дали въпросът ми е напълно в синхрон със сайта, но все пак ще пробвам, ще се радвам ако получа помощ по следния казус. Преди около 2-3 седмици ми бяха блокирани фирмените сметки в 3-те банки, които ползвам. Запора идва по линия на НАП, за неплатено ДДС. Не желая да коментирам как се е стигнало до тук, а просто да получа адекватен отговор как да процедирам при следния случай. Очаквам превод в близките дни, най-много седмица, от контрагент който винаги до сега ми е плащал по банка и не желая да му обяснявам конкретната ситуация, вярвам че в скоро време ще я разреша. Не знам как точно да осъществя вземането. Посъветваха ме да отворя друга сметка на фирмата, и в срок не повече от 2 дена да ми преведат парите, след който срок банките информират съответната институция за новата сметка на фирмата длъжник и отново блокират средствата по нея. Бих се радвал да науча какво мислите по въпроса и как е най-правилно, според конкретната ситуация, да се реагира? Много благодаря предварително.
      Вземи ги в брой, в кеш или на ръка
      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Вариант 1: Отиди при адвокат, занеси му всички уведомления, които имаш ... и срещу 20-50лв ще получиш консултация как да "изработиш" ситуацията.

Вариант 2: Всяка постъпила сума по сметката ще бъде усвоявана Остави НАП да си събере вземането.

Поздрави и успех!

Коментар

• ей затова сме на този хал, защото българина се чуди как да направи така, че да прецака държавата и да не си плати данъците. Има много начини БЪЛГАРИНО, но не смятам да споделям и един даже. Съвета ми е да се опиташ да си промениш мисленето това ще ти помогне и в бизнеса ако искаш ми вярвай !!!!!!!!!!!!!

Коментар

• "тя транзакцията ще си мине без проблем ... просто от постъпилите средства банката ще преведе на НАП сумата по запора и толкова...По скоро от въпроса му разбирам че той не иска да ги плаща тези пари ..." Точно така, парите ми трябват за друга цел, за разплащане с други контрагенти. Относно ДДС-то смятам малко по-натам да го изплатя, просто сега имам други приоритети.

Коментар

• Не е добра идея да получаваш плащания по фирмените си сметки, независимо дали са съществуващите или новооткрити. Ти не си дал подробности, но все пак, след като имаш запор, вероятно има издаден данъчен ревизионен акт, или най-малкото е започнала данъчна ревизия по ДДС. Т. е. никой не знае кога и как ще приключи тази данъчна процедура, а още по-малко - кога ще ти вдигнат запорите.

Така че (с уговорката, че все пак зависи от вида на доставката, която извършваш), по-добре е преводът да бъде направен към сметката на друга фирма - твоя или на доверен човек. Подробностите зависят от конкретния казус.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                Очевидно, на човека му трябва този превод , за да си внесе ДДС-то. И въпросът му беше как да мине транзакцията ако сметките са запорирани .
                Интересно , наистина.
                тя транзакцията ще си мине без проблем ... просто от постъпилите средства банката ще преведе на НАП сумата по запора и толкова...По скоро от въпроса му разбирам че той не иска да ги плаща тези пари ...

Коментар

• Като ти пристигне превода от контрагента банката ще приведе сумата на НАП, без значение дали ти искаш или не, след това ще се разходиш до НАП да ги подсетиш че сумата им е внесена и ти отблокират сметката,
                  без тяхно писмо сметките ще си седят блокирани и няма да можеш да роботиш.

Коментар

• Очевидно, на човека му трябва този превод , за да си внесе ДДС-то. И въпросът му беше как да мине транзакцията ако сметките са запорирани .
                    Интересно , наистина.

Коментар

• внеси си на каса дължимото ДДС
                      после може да се съдиш, но щом е стигнало до запор работата е сериозна.

не се опитвай да хитруваш, защото ти ще ги изработиш ок, но после така или иначе държавата няма да те остави на мира.

успех
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Запор на сметка

Здравейте! Не знам дали въпросът ми е напълно в синхрон със сайта, но все пак ще пробвам, ще се радвам ако получа помощ по следния казус. Преди около 2-3 седмици ми бяха блокирани фирмените сметки в 3-те банки, които ползвам. Запора идва по линия на НАП, за неплатено ДДС. Не желая да коментирам как се е стигнало до тук, а просто да получа адекватен отговор как да процедирам при следния случай. Очаквам превод в близките дни, най-много седмица, от контрагент който винаги до сега ми е плащал по банка и не желая да му обяснявам конкретната ситуация, вярвам че в скоро време ще я разреша. Не знам как точно да осъществя вземането. Посъветваха ме да отворя друга сметка на фирмата, и в срок не повече от 2 дена да ми преведат парите, след който срок банките информират съответната институция за новата сметка на фирмата длъжник и отново блокират средствата по нея. Бих се радвал да науча какво мислите по въпроса и как е най-правилно, според конкретната ситуация, да се реагира? Много благодаря предварително.
                      Working...
                      X