IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще премахнат ли борда след емитирането на ДЦКта в евро????????

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мдааа, Дянков взе да дрънка по чуждите медии, че няма да бързаме да се присъединяваме към еврозоната.

Това е феноменално тежък удар срещу българската банкова система и чуждите инвеститори.

Това е все едно да си спукаш спасителния пояс.

Мдаааа,

С борда е свършено!!!!!!

Да не изгори някой с левовете , ей!!

Е поне БФБ е номинално нагоре(дългосрочно)!!!
    Да не изгори някой на БФБ, ей!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1$ - 3 лв скоро!!!!
    Last edited by SPEKO; 22.07.2011, 14:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън
      EFG Eurobank (БПБ) не издържа стрес тестовете. Банка Piraeus обаче се справи
      И кво?
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
        Един лев = на едно евро, ли имаш предвид?

Тегаво, уж зле Европа пък никой не бяга от евро, а и за какво ни е да си оскъпяваме валутата
        Друго имам предвид. Помисли си кой е Жан Клод Юнкер, освен че е министър-председател на Люксембург.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
          Повдигам първата попаднала ми тема за падане на борда. Интересно дали няма да ни изненадат някой петък след 18:00

P.S. Приемам всякакви облози относно падането на борда. Аз твърдя, че няма да падне.
          Един лев = на едно евро, ли имаш предвид?

Тегаво, уж зле Европа пък никой не бяга от евро, а и за какво ни е да си оскъпяваме валутата

Коментар

• Повдигам първата попаднала ми тема за падане на борда. Интересно дали няма да ни изненадат някой петък след 18:00

P.S. Приемам всякакви облози относно падането на борда. Аз твърдя, че няма да падне.

Коментар

• Първоначално изпратено от srs Разгледай мнение
              Значи от 73млн -одобрени 14млн. ,ама сме искали 50млн да пласираме, а после се тупаме по гърдите на к'ва изгодна лихва са и се сравняваме с други "слабаци". Не ми звучи хич оптимистично! Прав ли съм или нещо не ми е ясно?
              http://www.investor.bg/news/article/119566/333.html
              Напълно си прав. Но на това (от МФ) му се вика ПРОПАГАНДА !

Коментар

• Значи от 73млн -одобрени 14млн. ,ама сме искали 50млн да пласираме, а после се тупаме по гърдите на к'ва изгодна лихва са и се сравняваме с други "слабаци". Не ми звучи хич оптимистично! Прав ли съм или нещо не ми е ясно?
                http://www.investor.bg/news/article/119566/333.html

Коментар

• Голям смях с поредния аукцион на ДЦК в евро

Идват тежки времена!

Баси катастрофата!

То си го очаквахме още от 2006г.

Даже много издържахме, което си е за БРАВО!

Коментар

• Възможни са банкови консолидации, според Асен Ягодин
                    18 Май 2011 15:04

Не е изключено да има банкови консолидации, каза по време на форума Шумът на парите председателят на управителния съвет и изпълнителен директор на Българска банка за развитие Асен Ягодин.

Вчера контролираният от Цветелина Бориславова фонд Clever Synergies Investment Fund (CSIF) Jsc. обяви, че се е договорил с ирландската Allied Irish Bank (AIB) за изкупуването на 49.99% от акциите в Българо-Американска Кредитна Банка (БАКБ) АД. Все още не е ясна цената на сделката, както и не се знае какво ще се случи с дела на другия голям акционер в БАКБ, Американският фонд Gramercy Emerging Markets, който държи малко над 30% от капитала.

По думите на Ягодин в момента конкуренцията между банките у вас е толкова голяма, че на някои от трезорите ще им е трудно да постигнат дори и нулеви резултати, а вече има и такива, които отчитат отрицателни.

Освен това към банките има завишени изисквания за капиталова адекватност, а същевременно намаляваща рентабилност, която едва ли ще бъде овладяна през тази година, допълни Ягодин.

Той допълни още, че банките у нас са притиснати от високата цена на ресурса, а не могат да си позволят допълнително увеличаване на цената на кредитите. Ако не бъдат намерени допълнителни източници на доход, печалбата ще остане на ниски нива, а тя в същото време се изяжда от новите проблемни кредити, обясни експертът.

Не на последно място, конкуренцията между банките е толкова изострена, че на някои от участниците ще им е трудно да постигнат дори и нулеви резултати, а вече има и такива с отрицателни. Всичко това им дава стимул да търсят консолидация, според Ягодин.

В момента българските банки са се съсредоточили върху запазването на позициите си и подобряването на кредитните портфейли. Изключено е възможността ръстовете на кредитиране от 50%-60%, дори 70% от преди кризата да се възвърнат, обясниха още специалистите, взели участие във форума. В момента дори трезорите търсят нови източници за приходи, които не са типично банкови и са по-безрискови. Пример за това са застрахователните продукти.

Преди кризата чуждото финансиране на родните банки е било около 25% от портфейлите им, докато сега е около 10%, обясниха още присъстващите топ банкери.

2010 г. беше много тежка година както за банките, така и за целия пазар, заяви Атанасиос Петропулос, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Емпорики Банк. Имаше криза на доверието между самите банки, както и между клиентите и банките. През тази година доверието вече се възвръща. Вече лихвите са по-ниски и кредитирането по-голямо.

Депозираните средства на българските домакинства в банките възлизат на около 28 млрд. лв., докато отпуснатите кредити на 19 млрд. лв. Банкерите обясниха, че банковия сектор в момента работи усилено върху това да запази лихвите по кредитите на сегашните нива, както и върху намаляването на тези по депозитите.

Според тях тенденцията по-големите кредити да се обезпечават основно с недвижимо имущество ще се запази.

На въпрос какво правят банките за бизнеса, топ банкерите отговориха, че повечето трезори в страната търсят други източници на финансиране, основно през Европейската инвестиционна банка, Европейския инвестиционен фонд и Европейската банка за възстановяване и развитие. Средствата са предназначение за кредитни линии основно към малкия и среден бизнес.

Банките се срещат с две групи бизнес. Едните са в наистина лошо положение и разговорите бяха в посока как да се преструктурира бизнесът. Другата категория - онези, които се справят добре, на тях ние активно предлагаме нови кредити и услуги, обясни Петър Андронов главен изпълнителен директор и член на УС на Сибанк.

В момента Сибанк преговаря за три такива линии. Нашето притеснение е, дали ще намерим толкова кредитополучатели, които да отговарят на изискванията, допълни Андронов.

Банките финансират всички сектори, но най-вече в отраслите експорт, земеделие и строителство, каза Петропулос.

Банкерите се обединиха и около идеята около популяризиране на продукта кредитни карти. В момента той е слабо развит и по тази причина лихвите са високи. Когато стане по-разпространен те ще отчетат понижение.

http://www.infostock.bg/infostock/co.../details/30811

Инфосток

Коментар

• Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
                      Брашното е с ново дънце! възможно е да е под 4млрд.

За жалост вече е късно за държавен дълг!!!!!!!!!!!!!! Стягате се за Гражданска война, иначе ще ви трябват визи за морето!!!!

Аз мисля да изчезна от БГ за 4,5 г. и ще се върна да пазарувам евтинко като всичко приключи!!!!!
                      Спекъл , да се подготвиш за войната

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
                        не Пич,
                        не знам дали ще стигнат 20%,
                        но и десет на месец е достатъчно.

----
                        Нямам нищо общо със Спеко, нито го познавам, но каца без дъно не се пълни!
                        10 на месец за 2000 е ситуацията в момента и на 3000 ще отиде, ако си въобразявате , че банките ще делят с вас дълбоко се заблуждавате пичове.

Коментар

• Много е вероятно да имаме ново дънце, на валутните резерви в България. Изглежда бихме дъната през 2009 и 2010г.

През последните няколко месеца Фискалният резерв също е с намалени валутни резерви, близо 500млн лв.

Интересно, къде и за какво са отишли паричките? Това са валутни харчове!!!!

Коментар

http://www.investor.bg/forum/showthr...%BE#post505005

Като казах, че петрола ще стигне 140-150$ на барел ми се смяха, оплюваха и подиграваха.

Всички после фалираха, няма ги във форума.

Ако не ме послушате и вие ще фалирате!!!!!!

Никой не играе срещу SPEKO!!! НИКОЙ!
                            Ясно е че лудницата в Карлуково се е самозатворила поради липса на пари за храна лекарства заплати и подръжка.СПЕКО досега се промъкваше в някой докторски кабинет да пише глупости но явно вече е на свобода.МЕДИЦИНАТА И ФАРМАЦИЯТА СА БЕЗСИЛНИ ПРЕД СПЕКО.ВРЕМЕ Е ДА ХОДИ НА ВРАЧКА.

Коментар

http://www.investor.bg/forum/showthr...%BE#post505005

Като казах, че петрола ще стигне 140-150$ на барел ми се смяха, оплюваха и подиграваха.

Всички после фалираха, няма ги във форума.

Ако не ме послушате и вие ще фалирате!!!!!!

Никой не играе срещу SPEKO!!! НИКОЙ!
                              А бе спеко,май си изключително глупав индивид.Ама нищо пиши си и за теб има място в болницата форум на инвестор. бг..ахахха

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Нещо и ти си объркал форума.Направете си форум аз обичам Русия и аз обичам комунистите.И оставете оправянето на България.Първо оправете себе си.
                                Абе момко,

Какви комунисти бе, пич?

За хората които управляват България от 130г. никога не е имало комунизъм, защото всички имаха регистрирани фирми в чужбина, чрез които купуваха промишлената продукция от българските предприятия и я продаваха на двойна, дори тройна цена на/в други държави!!

А глупаците в България бачкаха за 100$ заплата!!!
                                ХАХАХААХХА

Само глупаци вярват в комунизма!!!!
                                Last edited by SPEKO; 14.04.2011, 12:38.

Коментар

Working...
                                X