IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
    не инвестира в нищо защото даващия заема не ти става съдружник и не поема риска на инвестицията ,а просто си чака да му върнеш заема без значение дали е успешна или не инвестицията..За това ти казах ,че банкер и инвеститор са различни понятия . Банката е една пощенска кутия където се събират хората със свободни капитали и тези които имат нужда от такива и за услугата пощальона взема комисионна ..като се задължава да опази получените средства..
    Е как така пък банката да не поеме риск? Ами ако кредитополучателя не може да си плаща кредита, нали банката отчита загуба.
    Ако 1 банка има Х млн.лв. то тя примерно може да избира между различни алтернавити - една от тях е кредит на физ.лице, а другата е български ДЦК. Еми, защо й е на банката да дава кредит на физ. лице на 7%, като може да си купи ДЦК и да постига по 7% доходност? При това сравнение даже и 8% за кредит на физическо лице изглеждат малко за поетия риск.

Банковия е бизнес като всеки друг и инвеститорите в него също носят някакви рискове, колкото и да е невероятно това

Коментар

А бе не е точно така ама нейсе....
      а това за лихвите - ами няма банкер който да не ти извади от десет кладенеца вода за да ти внуши че лихвите трябва да растат ( особено български "банкер " )
      А ,как е точно?Мнението на един евреин винаги е било ценно за мен.

Коментар

против теб нямам абсолютно нищо ,защото няма за какво...
        а относно кредитите - ами затова има различни видове кредити Любчо - потребителски , ипотечен , инвестиционе , за оборотни средства и т.н. което пак показва че кредитите са необходимост ( което завоалирано го казваш и ти ) ..Какво лошо има в това да си вземеш кола на изплащане или да си купиш жилище или да вземеш кредит за развитие на бизнеса си ... Това обаче не значи че банките трябва да изпекулират с тези отношенивя и да налагат едностранно волята си като дерачи на кожи .. Вместо дране да си погледнат кои разходи да свият ,а не автоматично всичко да прехвърлят на кредитополучателя и то забележи прехвърлят в/у редовния и изряден такъв ..за което се говореше в другатат тема от балъка както ти го нарече.
        А ааааа,
        ето че можело да сме 100% на едно мнение!!!
        За колата - да, да си развиваш бизнеса, да върви бизнеса напред, за да даваш работа на други, ама за кола дето да возиш мацки, а да нямаш един лев да покриваш вноските - не!!!
        За банките съм го казвал много пъти моето мнение - то не е добро(за бг банки), но не съм против тях, защото който си взема кредит си чете и подписва. Най-лошото за бг банките е, че в медиите се дрънка непрекъснато как един потребител си бил договарял условията и т.н. Тука съм напълно зад бг потребителя, защото в бг няма никакво договаряне с банките, реално...
        Някой ако има опит с договаряне с банка извън стандартните клаузи по лихви за депозит или кредит нека да сподели...
        П.П. Но не обичам някой да хленчи, след като е имал възможност да прочете преди да подпише...
        Аи поздрави и надявам се не станахме врагове, че... хммммм
        Last edited by luboil; 08.06.2010, 15:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
          Има ГОЛЯМА РАЗЛИКА!На тях има кой да им бърше насрания гъз!А нас ще ни оставят да се удавим в л-та си!
          Затова и тук лихвите са, и ще бъдат по-високи.Днес най-после чухме от 2 ма "банкери" това което отдавна трябваше да си признаят "лихвите ще растат заради риска породен от нивото на лошите кредити"!!!
          А бе не е точно така ама нейсе....
          а това за лихвите - ами няма банкер който да не ти извади от десет кладенеца вода за да ти внуши че лихвите трябва да растат ( особено български "банкер " )

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalanche Разгледай мнение
            Ами когато ти даде заем той един вид инвестира в теб и изисква съответната доходост за риска който поема като ти дава пари
            не инвестира в нищо защото даващия заема не ти става съдружник и не поема риска на инвестицията ,а просто си чака да му върнеш заема без значение дали е успешна или не инвестицията..За това ти казах ,че банкер и инвеститор са различни понятия . Банката е една пощенска кутия където се събират хората със свободни капитали и тези които имат нужда от такива и за услугата пощальона взема комисионна ..като се задължава да опази получените средства..

Коментар

Гърците искат пари на висока лихва щото са насрани ..как да е иначе.А нас тука нашите банки се опитват да ни насерат..и дали ще им се подобри нивото на печалбата ако така я карат..
              Има ГОЛЯМА РАЗЛИКА!На тях има кой да им бърше насрания гъз!А нас ще ни оставят да се удавим в л-та си!
              Затова и тук лихвите са, и ще бъдат по-високи.Днес най-после чухме от 2 ма "банкери" това което отдавна трябваше да си признаят "лихвите ще растат заради риска породен от нивото на лошите кредити"!!!

А тия 7 % ,които цитирате, наште умни Оправници вече ще ги сънуват само в мокрите си сънища!!
              Last edited by al64ad; 08.06.2010, 15:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                Това горното от поста ти го изтрих. Няма да го коментирам.

Какво имаш против мен, че имам отношение за кредитите?

Ако не си чел по надолу да кажа пак:

Какво означава необходимост от кредит?

За бай Ганьо означава стандарт, а за мен означава развитие напред, т.е. кредита е ако искаш да се развиваш, а не да е необходимост за да живееш. Ако не искаш кредит и нямаш други алтернативи тъпчеш на едно място. Само че в бг стана така, че за да тъпчеш на едно място вземаш кредит. Сега изясни ли ти се моята позиция?Точка!
                против теб нямам абсолютно нищо ,защото няма за какво...
                а относно кредитите - ами затова има различни видове кредити Любчо - потребителски , ипотечен , инвестиционе , за оборотни средства и т.н. което пак показва че кредитите са необходимост ( което завоалирано го казваш и ти ) ..Какво лошо има в това да си вземеш кола на изплащане или да си купиш жилище или да вземеш кредит за развитие на бизнеса си ... Това обаче не значи че банките трябва да изпекулират с тези отношенивя и да налагат едностранно волята си като дерачи на кожи .. Вместо дране да си погледнат кои разходи да свият ,а не автоматично всичко да прехвърлят на кредитополучателя и то забележи прехвърлят в/у редовния и изряден такъв ..за което се говореше в другатат тема от балъка както ти го нарече.

Коментар

извинявай но не съм съгласен с теб ...банкер и инвеститор са две различни понятия и не зависимо че в последните години се появиха така наречените инвестиционни банки те не са инвеститори в реалния смисъл на думата. Та точно те ни докараха до тази кризичка щото хем банка хем инвеститор и стана тя една ла..няна.
                  Ами когато ти даде заем той един вид инвестира в теб и изисква съответната доходост за риска който поема като ти дава пари

Коментар

освен да ти кажа ,че си пълен бай Ганьо друго няма какво да кажа..говорим за бълг.банки ти къдее отиде за световната криза и за мизерия да ми приказваш не мога да разбера...
                    Същия каза преди малко:
                    Гърците искат пари на висока лихва щото са насрани ..как да е иначе.А нас тука нашите банки се опитват да ни насерат..и дали ще им се подобри нивото на печалбата ако така я карат..

Коментар

а относно това с какво не съм съгласен с теб . ами отношението ти към кредитите - ами нали ако не бяха необходимост нямаше да има банки и финансови пазари и всеки щеше да чака когато спечели някой лев да си купи нещо или да стартира бизнес т.е. може и да не дочака.
                      Това горното от поста ти го изтрих. Няма да го коментирам.

Какво имаш против мен, че имам отношение за кредитите?

Ако не си чел по надолу да кажа пак:

Какво означава необходимост от кредит?

За бай Ганьо означава стандарт, а за мен означава развитие напред, т.е. кредита е ако искаш да се развиваш, а не да е необходимост за да живееш. Ако не искаш кредит и нямаш други алтернативи тъпчеш на едно място. Само че в бг стана така, че за да тъпчеш на едно място вземаш кредит. Сега изясни ли ти се моята позиция?Точка!

Коментар

Виж, монетата има две страни. кредито получател и банкер/инвеститор/. За да си го обясниш най лесно се постави от гледна точка на инвеститора/ банкара/. В общия случай когато финансираш физическо лице ще търсиш значително по-висока доходност отколкото когато инвестираш в ДЦК на съответната държава.
                        извинявай но не съм съгласен с теб ...банкер и инвеститор са две различни понятия и не зависимо че в последните години се появиха така наречените инвестиционни банки те не са инвеститори в реалния смисъл на думата. Та точно те ни докараха до тази кризичка щото хем банка хем инвеститор и стана тя една ла..няна.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                          Че си тъп, тъп си,

и кое му е смешното на световната криза? Че БГ ще я подмине или че вече я подмина?

Ама като не знаеш колко домакинства в БГ мизерстват сигурно поумняваш, нали?

И кажи нещо конкретно с това което написах, с което не си съгласен и си изложи мнението, няма проблем.
                          С много тука имаме различни мнения, обаче си дискутираме без да се обиждаме,

абе евреин...
                          освен да ти кажа ,че си пълен бай Ганьо друго няма какво да кажа..говорим за бълг.банки ти къдее отиде за световната криза и за мизерия да ми приказваш не мога да разбера...
                          А относно обидите ти започна да наричаш друг пишещ във форума че е балък а на мен не ми е приятно такова отношение..както се казва каквото почукало такова отговорило...
                          а относно това с какво не съм съгласен с теб . ами отношението ти към кредитите - ами нали ако не бяха необходимост нямаше да има банки и финансови пазари и всеки щеше да чака когато спечели някой лев да си купи нещо или да стартира бизнес т.е. може и да не дочака.

Коментар

Виж, монетата има две страни. кредито получател и банкер/инвеститор/. За да си го обясниш най лесно се постави от гледна точка на инвеститора/ банкара/. В общия случай когато финансираш физическо лице ще търсиш значително по-висока доходност отколкото когато инвестираш в ДЦК на съответната държава.

Коментар

ей затова ти казах в другата тема че трябва да поумнееш ..а ти ми се хилиш
                              Че си тъп, тъп си,

и кое му е смешното на световната криза? Че БГ ще я подмине или че вече я подмина?

Ама като не знаеш колко домакинства в БГ мизерстват сигурно поумняваш, нали?

И кажи нещо конкретно с това което написах, с което не си съгласен и си изложи мнението, няма проблем.
                              С много тука имаме различни мнения, обаче си дискутираме без да се обиждаме,

абе евреин...

Коментар

Като ти вдигат лихвата ходи да се рефинансираш другаде, само че няма откаде нали. В момента Гръцкото правителсво емитира дълг при 7%. За да пласира облигации българското правителств трябва да даде дори по-висока доходнос / не ме питай защо - такива са пазарните условия/. На колко искаш да финансират физическо лице работещо в държава където доходноста по ДЦК е над 7%.Замисли се ако си инвеститор на каква доходност ще искаш да инвестираш?

Коментар

Working...
                                X