IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов Разгледай мнение
    Отправям покана към всички пишещи и четящи темата.

Всеки който желае е може да ми гостува в предаването, а темата е отворена и мисля доста дълго ще бъде отворена за жалост. Всеки е добре дошъл и с удоволствие ще представим в ефир неговата гледна точка.

Който желае да участва , да ми пише на л.с.
    Петре, в тази тема видях само двама, които разбират нещо.

Останалите имат кредити.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
      Неведнъж обаче, Джей е повдиган въпроса защо не се вдигне лихвата на новите, вместо на старите. Защо се стимулира трупането на лоши и рязането на клона?
      Jekata, не съм много на ясно, но предполагам ситуацията е следната. Зарибяват с новите ако им предлагат малко по-ниска лихва, а най-много след една година я качват или качват таксите. Но те и новите май са зле. Не съм се интересувал, но ето нещо което си е направо като от мутренска заложна къща, като му сложиш всички такси и таксички част от които не са упоменати дори (Такса върху картата - сметката и т.н.):

Kредит Шампион:

Размер на кредита:
      до 10,000 лева

Срок на кредита:
      до 120 месеца

Обезпечение: няма

Лихвен процент:
      16,99%, фиксиран + Такси и комисиони:
      Такса при кандидатстване: 20 лв.
      Такса при усвояване на кредита: 2,5% еднократно от размера на кредита
      Такса при предсрочно погасяване - 0,50% от остатъка по кредита, при остатъчен срок под 1 год. и 1,00% при остатъчен срок над 1 год., но не повече от допустимия размер съгласно чл. 32 от ЗПК.
      Такса за предоговаряне на параметри - 0,95% от остатъка по кредита

Погасяване: на равни месечни вноски

Допълнителна информация:
      Изискване за превод на работна заплата по сметка в банката

Размер на кредита ГПР Обща дължима сума Месечна вноска
      10 000 лева 19,24% 21 118,11 лева 173,73 лева

Представителния пример се отнася за кредит със срок на изплащане 10 години и посочените по-горе лихви, такси и комисиони.

Шампион е наистина

С жилищните кредити пък има следния проблем. Теглите си за жилищен кредит 100 000, но не може да го плащате. Банката ви го продава за 60 000, а вие си мислите, че поне вече нищо не дължите. Да, ама не! Оставате да висите с още 40 000 + лихвите и таксите. От там нищо не може да придобиете ако не си платите борча. Всичко ваше е на банката докато не си покриете кредита. Много хора не ми вярват, ама питайте някой адвокат печен в тези неща дали ипотеката на жилището е само гаранцията или ако продажбата и не я покрива не дължите и още.
      Last edited by Jay Gould; 09.06.2010, 11:14.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Неведнъж обаче, Джей е повдиган въпроса защо не се вдигне лихвата на новите, вместо на старите. Защо се стимулира трупането на лоши и рязането на клона?

Коментар

• По принцип, добрите кредити плащат за лошите.
          Нима тези 10 000 000 евро които получи 24 годишния син на един голям държавен чиновник за да строи (Бил имал супер як бизнес план според банката) имат покритие? Нима кредитите на Ковашки, Герговци и т.н. кредитни и назначени милионери имат покритие?

Всички тези милиони и милиарди теглени от банките, без обезпечение, се плащат от тези теглили кредит с обезпечение или запис на заповед. И понеже тия които теглят кредити когато поискат и без условия сами си пишат законите сега го начукват на всички наивници, взели че повярвали, че и на тях някой ще им отпусне аванта.

Какво обаче казва чичко Левон който с крилата си фраза "При торнадо и магаре може да лети!" ми се издигна в очите много. Ето мнението му за сегашното състояние (на дребосъците по мое мнение - Тоест, върха на айсберга).

Всеки седми кредит- разсрочен или плащан със закъснение: http://news.data.bg/4/economics/1430...ли_плащ
          Нещата отиват на зле, тоест лихвите още на горе.

Last edited by Jay Gould; 09.06.2010, 10:53.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Есенцията в случая е как едни вдигат едностранно лихви и ги заключват, други даже едва ли не биват стимулирани.

Затова говорим, ясна е тезата за набълбукалите се ипотекари и колко гадни и омразни твари са.

Коментар

• Не може друг да е виновен за нещата които ни се случват в живота.Това е природен закон.Време е всички да го проумеят.И още два закона.Няма нищо скрито на земята.И втория е че не съществува тарикат който да не е преебан.Запомнете хубаво тези закони и не пренебрегвайте действието им щото после ..........виждаме какви теми се пускат.

Коментар

• Не, че нещо, но за едни може, за други не.

Схемата за изнудване започнала с отдаване на кредити, след което се начислявали непосилни лихви! Да наистина много лошо, но....какво става със закона за кредитите....май ни се готви за всички тази схема-отдаване на кредит, след което се променят лихвите до нива непосилни за хората! Е, не е ли по-добре отрано да се пресекат възможностите за изнудване, за да не става изнудването и от официалните банкови институции?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение

Банковия е бизнес като всеки друг и инвеститорите в него също носят някакви рискове, колкото и да е невероятно това
                  слезни на земята моля ти се . банките нямат нищо общо с такъв бизнес какъвто говориш ти . банката почти няма как да е назад освен ако самия мениджмънт не оплете конците сам .

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов Разгледай мнение
                    Отправям покана към всички пишещи и четящи темата.

Всеки който желае е може да ми гостува в предаването, а темата е отворена и мисля доста дълго ще бъде отворена за жалост. Всеки е добре дошъл и с удоволствие ще представим в ефир неговата гледна точка.

Я ти по-добре пусни нова тема "Валутна търговия - форекс" петък вечер, че много мнения, много чудо!

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                      виж сега пич в бизнеса няма представи си ..Ами представи си че банкера е "разбрал " че долара ще поскъпне с 25 % за 6 мес и е обърнал ресурса на банката в долари ( представяме си бълг.банка изцяло с левов ресурс ) и хоп вече е направил 50 % на годишна база.Ами я си представи че е разбрал че е далавера да купи акции на ... и т.н и т.н. с представи си..Това са глупости братче .Основната роля на банките е да набира ресурс за да дава КРЕДИТИ , другото е представи си ..от обущар финансист се става само след 5 години кърпене на обувки пред банката..Аман от дилетанти.
                      Та, значи прав си че реално точно заниманието на банките с "инвеститорска" дейност доведе до финансовата криза.Вече 2 пъти за 100 години се мъчат законово да ги регулират и разграничат инвестбанките,но само с кредити ги връщаш във времето на тамплиерите/оппа ,даже по-назад щото и те даже не са се занимавали само с "кредитиране"/.Но точно твоите любими Бг банки реално не са се правили на "инвеститори" с изключение на неголеми за капитала им суми/което ги спаси от неприятни изненади при финансовата криза ,но интересно е сега обаче как ще се спасяват от икономическата криза / .
                      И тогава не разбирам защо си недоволен от тях?Избрали са си начин и са си вързали гащите с договорчетата-как беше "просто бизнес".Не помня да са ми опирали пистолет в главата -нито когато се опитваха да ме изработят предлагайки ми кредита във франкове ,нито когато им казах ,че няма да усвоя сумата.
                      И , да ми кажеш с пример от други членки от ЕС но не в еврозоната как им избърсаха гза?
                      Щото май МВФ го "бърше" по особен начин!!!
                      Твърдо си вървим към Латвийският ,а не Естонският вариант
                      Last edited by al64ad; 08.06.2010, 23:06.

Коментар

• Отправям покана към всички пишещи и четящи темата.

Коментар

Няма значение кое е основния бизнес. Никъде не е казано, че банките трябва да дават само кредити и примерно, че не може 80% от активите им да са в ДЦК-та.
                          Постави се на мястото на 1 банкер. Ти имаш някакъв ресурс и от този ресурс трябва да постигнеш максимална доходност. От какво ще се ръководиш при вземането на решения какво да правиш с ресурса? От съотношението риск-доходност или от това какъв трябва да ти е основния бизнес.
                          виж сега пич в бизнеса няма представи си ..Ами представи си че банкера е "разбрал " че долара ще поскъпне с 25 % за 6 мес и е обърнал ресурса на банката в долари ( представяме си бълг.банка изцяло с левов ресурс ) и хоп вече е направил 50 % на годишна база.Ами я си представи че е разбрал че е далавера да купи акции на ... и т.н и т.н. с представи си..Това са глупости братче .Основната роля на банките е да набира ресурс за да дава КРЕДИТИ , другото е представи си ..от обущар финансист се става само след 5 години кърпене на обувки пред банката..Аман от дилетанти.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                            основния бизнес на банките ( особенно българските ) е да дава кредити на физически , юридически и всякакви видове лица ..което НЕ Е инвестиция , другото за което говориш е както се казва м/у другото - да спекулира на валутния ,паричния и фондови пазари...Носят рискове разбира се , но пак казвам банкер и инвеститор са две различни неща ...Ти може да си инвестирал парите си закупувайки акции на банки ,но това не те прави банкер.
                            Няма значение кое е основния бизнес. Никъде не е казано, че банките трябва да дават само кредити и примерно, че не може 80% от активите им да са в ДЦК-та.
                            Постави се на мястото на 1 банкер. Ти имаш някакъв ресурс и от този ресурс трябва да постигнеш максимална доходност. От какво ще се ръководиш при вземането на решения какво да правиш с ресурса? От съотношението риск-доходност или от това какъв трябва да ти е основния бизнес.

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
                              А ,как е точно?Мнението на един евреин винаги е било ценно за мен.
                              ами не е точно така това ,че на гърците ще им бършат гъза ,а на нас няма ..Освен това независимо че бъгария е бедна държава от финансова гледна точка сме добре и нямаме нужда от бърсане на гъза ( за сега поне ) ...най-малкото държавния дълг ни не е като на гърчолята , а да не говорим за бюджетния дефицит...

Коментар

Е как така пък банката да не поеме риск? Ами ако кредитополучателя не може да си плаща кредита, нали банката отчита загуба.
                                Ако 1 банка има Х млн.лв. то тя примерно може да избира между различни алтернавити - една от тях е кредит на физ.лице, а другата е български ДЦК. Еми, защо й е на банката да дава кредит на физ. лице на 7%, като може да си купи ДЦК и да постига по 7% доходност? При това сравнение даже и 8% за кредит на физическо лице изглеждат малко за поетия риск.

Банковия е бизнес като всеки друг и инвеститорите в него също носят някакви рискове, колкото и да е невероятно това
                                основния бизнес на банките ( особенно българските ) е да дава кредити на физически , юридически и всякакви видове лица ..което НЕ Е инвестиция , другото за което говориш е както се казва м/у другото - да спекулира на валутния ,паричния и фондови пазари...Носят рискове разбира се , но пак казвам банкер и инвеститор са две различни неща ...Ти може да си инвестирал парите си закупувайки акции на банки ,но това не те прави банкер.

Коментар

Working...
                                X