Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Банките върнали крепостничеството у нас
Collapse
X
-
Нали не си смятал че са някакви богове със знание за бъдещето. Много ясно че и те са си нямали идея че ще се получи световна финансова криза. Нямали са си представа че имотите ще паднат с 40%. Нямали са си идея че строителството ще мине на изкуствено дишане и една камара багери и самосвали ще се използват основно за запълване на паркинги.
Естествено че е нямало начин как да знаят това. Но се опитват да направят всичко възможно това да не се отрази на депозантите.
Ами не са раздавали на всички кредити. На мен редовно ми отказваха
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАко имаш спомени от 1997 до 2001-дори 2002 големия въпрос в България бе "Защо банките не кредитират". Е започнаха да кредитират. Сега пък ама защо кредитират. Ами за да печелят естествено. И те и вложителите им и кредитополучателите ако са си направили вярно сметките.Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеЗабравяш вариант 3 :
Селяните да си живеят на село и да пътуват , ако работят другаде .
Иначе стигнахме до парадокса гражданите да заминем да живеем на село.....
аз лично пътивам всеки божи ден по 150-200 км и не рива ни за лихви , ни за наеми.
ни са ти виновни бамките , просто мноо народ продаде нивите на село и се навхърли на хапартаменти в софия. да стават гражданя...
понеже аз помня как изглеждаше софия преди 20 години..
пък после тоя бил феодал , оня бил феодал, а че балъците са много и немат свършване - траеш ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениеТи отбягваш въпроса ми, КЪДЕ Е ОТГОВОРНОСТА НА БАНКИТЕ ЗА РАЗДАДЕНИТЕ ЛОШИ КРЕДИТИ И ТРЯБВАЛИ ВСИЧКИ В КУПОМ ДА ПЛАЩЧАТ ЗАРАДИ ГЛУПОСТА НА БЕНКЕРИТЕ ДА РАЗДАВАТ КРЕДИТИ ЗАРАДИ БОНУСИ?
Защо мислиш че кредити се раздават заради бонуси. До колкото си спомням основната дейност на банката включва привличане на депозити и раздаване на кредити.
Ако имаш спомени от 1997 до 2001-дори 2002 големия въпрос в България бе "Защо банките не кредитират". Е започнаха да кредитират. Сега пък ама защо кредитират. Ами за да печелят естествено. И те и вложителите им и кредитополучателите ако са си направили вярно сметките.
Но ако не са ги направили вярно е нормално да губят - и е нормално да губят само те. Банките оценяват бизнес проекти само според общи очаквания. те не са длъжни да познават в подробности дейността на всеки кредитополучател. Не са длъжни да му познават характера. Не са му психологически съветници или опора във вярата му в неговата непогрешимост. Това от което те се интересуват е - като му дадат пари той ще ги върне ли. И ако има шанс нда не ги върне то какво да направим че да го хванем за топките за да ги върне.
Коментар
-
Отказ от наследство - не приемаш ни активи , ни пасиви. Твой кредитор може да го оспори ... Кредиторите на починалия - НЕ .
Приемане по опис - отговаряш ограничено до размера да наследеното имущество.
Първоначално изпратено от Bushon Разгледай мнениеМоже да ми е грешна информацията. Знам, че дълговете се прехвърлят на наследниците и да ти кажа съмнявам, че може да откаже да ги поеме наследника. Може ли?
Коментар
-
Имаше един грузински тост. "Имам желание да си купя къща но не мога, имам възможност да си купя коза, но не искам. Да пием нашите възможности да съвпадат са нашите желания."
та психологическите проблеми на обикновения човек свързани с въздържането на его инстиктите му още по-малко смятам че са оправдание за това някой друг да му плаща сметките.
Коментар
-
Ако заложиш нещо за 500 бона защо да не ти дадат за 300 с лихвите. Твое си е залагай и взимай.
Дълговете не е задължително да се прехвърлят на наследниците - поне до колкото си спомням отказа от наследство си е опция.
Ако някой вярва дословно на рекламите да взема да му продам един пеещ мармот. Той няма да пее в момента но това е от стрес.
Коментар
-
ravnovesie, прекрансо те разбирам, но не може да стоварим вината върхо обикновения човек, който има желание да живиее охолно и луксозно, къде остава банката, като оценител на риска, като разпредилител на капитали. Ако не са състояние да смятат, да работят като заложни къщи плащат всичко на 30% от стойността при 10% лихва и дали ще купуваш жилище, кола или завод вече отговорноста да си е за клиента, но условията да са ясни. Може и да не съм прав, но така ги разбирам аз нещата. Може би затова нямам ни кредити ни париМнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
Коментар