IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Last edited by Bushon; 23.12.2010, 23:50.

Коментар

• Нали не си смятал че са някакви богове със знание за бъдещето. Много ясно че и те са си нямали идея че ще се получи световна финансова криза. Нямали са си представа че имотите ще паднат с 40%. Нямали са си идея че строителството ще мине на изкуствено дишане и една камара багери и самосвали ще се използват основно за запълване на паркинги.

Естествено че е нямало начин как да знаят това. Но се опитват да направят всичко възможно това да не се отрази на депозантите.

Ами не са раздавали на всички кредити. На мен редовно ми отказваха

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Ако имаш спомени от 1997 до 2001-дори 2002 големия въпрос в България бе "Защо банките не кредитират". Е започнаха да кредитират. Сега пък ама защо кредитират. Ами за да печелят естествено. И те и вложителите им и кредитополучателите ако са си направили вярно сметките.
        Банките преди 1997 кредитираха само обречени кредити и така се родиха кредитните милионери с парите на вложителите. От 1997 до 2001 се трупаха капитали в банките и се приватизираха и след 2002 пак започна безхаберно раздаване на кредити. Та аз като скромен депозант съм пряко заинтересован да се отпускат читави кредити, а не на куцо, кьораво и сакато. Та така като си разсъждавам стигам до извода, че банкерите са кьопави.
        Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• В преследването на мечтите няма нищо лошо. Стига преследващия да не вярва, че този който го подпира го прави от вяра в световната любов.

Коментар

• Last edited by Bushon; 23.12.2010, 23:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
              Забравяш вариант 3 :

Селяните да си живеят на село и да пътуват , ако работят другаде .

Иначе стигнахме до парадокса гражданите да заминем да живеем на село.....

аз лично пътивам всеки божи ден по 150-200 км и не рива ни за лихви , ни за наеми.

ни са ти виновни бамките , просто мноо народ продаде нивите на село и се навхърли на хапартаменти в софия. да стават гражданя...

понеже аз помня как изглеждаше софия преди 20 години..

пък после тоя бил феодал , оня бил феодал, а че балъците са много и немат свършване - траеш ...
              Колкото повече народ си продава нивиците за по 200лв декара и става столичанин толкова по добре за мен.Дай Боже повечко столичани.

Коментар

• Не съм. Имам акции в банки. Не е препоръка както се казва.

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                  Ти отбягваш въпроса ми, КЪДЕ Е ОТГОВОРНОСТА НА БАНКИТЕ ЗА РАЗДАДЕНИТЕ ЛОШИ КРЕДИТИ И ТРЯБВАЛИ ВСИЧКИ В КУПОМ ДА ПЛАЩЧАТ ЗАРАДИ ГЛУПОСТА НА БЕНКЕРИТЕ ДА РАЗДАВАТ КРЕДИТИ ЗАРАДИ БОНУСИ?
                  Кой по-точно вкупом плаща. Аз не се усещам да плащам за това. Ти също не плащаш ако нямаш кредит. А ако имаш депозит дори печелиш от това.

Защо мислиш че кредити се раздават заради бонуси. До колкото си спомням основната дейност на банката включва привличане на депозити и раздаване на кредити.

Ако имаш спомени от 1997 до 2001-дори 2002 големия въпрос в България бе "Защо банките не кредитират". Е започнаха да кредитират. Сега пък ама защо кредитират. Ами за да печелят естествено. И те и вложителите им и кредитополучателите ако са си направили вярно сметките.

Но ако не са ги направили вярно е нормално да губят - и е нормално да губят само те. Банките оценяват бизнес проекти само според общи очаквания. те не са длъжни да познават в подробности дейността на всеки кредитополучател. Не са длъжни да му познават характера. Не са му психологически съветници или опора във вярата му в неговата непогрешимост. Това от което те се интересуват е - като му дадат пари той ще ги върне ли. И ако има шанс нда не ги върне то какво да направим че да го хванем за топките за да ги върне.

Коментар

• Отказ от наследство - не приемаш ни активи , ни пасиви. Твой кредитор може да го оспори ... Кредиторите на починалия - НЕ .

Приемане по опис - отговаряш ограничено до размера да наследеното имущество.

Първоначално изпратено от Bushon Разгледай мнение
                    Може да ми е грешна информацията. Знам, че дълговете се прехвърлят на наследниците и да ти кажа съмнявам, че може да откаже да ги поеме наследника. Може ли?

Коментар

• ravnovesie, ти май си банкерче, а?

Коментар

• Ти отбягваш въпроса ми, КЪДЕ Е ОТГОВОРНОСТА НА БАНКИТЕ ЗА РАЗДАДЕНИТЕ ЛОШИ КРЕДИТИ И ТРЯБВАЛИ ВСИЧКИ В КУПОМ ДА ПЛАЩЧАТ ЗАРАДИ ГЛУПОСТА НА БЕНКЕРИТЕ ДА РАЗДАВАТ КРЕДИТИ ЗАРАДИ БОНУСИ?

Коментар

• Last edited by Bushon; 23.12.2010, 23:51.

Коментар

• Имаше един грузински тост. "Имам желание да си купя къща но не мога, имам възможност да си купя коза, но не искам. Да пием нашите възможности да съвпадат са нашите желания."

та психологическите проблеми на обикновения човек свързани с въздържането на его инстиктите му още по-малко смятам че са оправдание за това някой друг да му плаща сметките.

Коментар

• Ако заложиш нещо за 500 бона защо да не ти дадат за 300 с лихвите. Твое си е залагай и взимай.

Дълговете не е задължително да се прехвърлят на наследниците - поне до колкото си спомням отказа от наследство си е опция.

Ако някой вярва дословно на рекламите да взема да му продам един пеещ мармот. Той няма да пее в момента но това е от стрес.

Коментар

• ravnovesie, прекрансо те разбирам, но не може да стоварим вината върхо обикновения човек, който има желание да живиее охолно и луксозно, къде остава банката, като оценител на риска, като разпредилител на капитали. Ако не са състояние да смятат, да работят като заложни къщи плащат всичко на 30% от стойността при 10% лихва и дали ще купуваш жилище, кола или завод вече отговорноста да си е за клиента, но условията да са ясни. Може и да не съм прав, но така ги разбирам аз нещата. Може би затова нямам ни кредити ни пари

Коментар

Working...
                                X