IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
    би трябвало да го знаеш ,че от там е по -изгодно особено като теглиш голям кредит .
    въпросът с чужди банки е ,че май оотпускат по-трудно и искат солидни обезпечения . поне така съм , чувал. предполагам ,че зависи в коя банка и коя държава .
    иначе в ясно на всички ,че българските банки се държат като алчни лихвари, убиващи , вместо подпомагащи бизнеса у нас .
    Български банки, моето неграмотно момченце, почти няма. Всички без 2-3 са клонове на големи чуждестранни банки.
    А сега се замисли, ако можеш де, защо Райфайзен отпуска ипотечни кредити в Германия на 4%, а в България на 10%.
    Ако случайно не знаеш - ливите по депозитите в България също са много високи. Тук дават 4-5%, в Германия е около 1%. Защо ли?
    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Wizi Разгледай мнение
      Знам го разбира се. Просто не го бях чувал от банков служител.
      Клиента е чужденец, но искаше кредит от България. Не знам как му е структуриран бизнеса, но мисля че ще размисли като разбере цената и ще направи възможното за да го вземе от европейска банка.
      eто ти всичко в цифри . забележете в Гърция колко е лихвата и колко е тук . ето как се разграбва и краде бълг. народ , а БНБ спи . моментална оставка за палячовци като Искров и други слугуващи не на българския гражданин , а на чужди интереси . после има да се чудим що сме най-бедни и не живеем добре . ами чудете се ето ви 1 нагледен пример защо:

http://play.novatv.bg/play/236794/?autostart=true

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
        би трябвало да го знаеш ,че от там е по -изгодно особено като теглиш голям кредит .
        въпросът с чужди банки е ,че май оотпускат по-трудно и искат солидни обезпечения . поне така съм , чувал. предполагам ,че зависи в коя банка и коя държава .
        иначе в ясно на всички ,че българските банки се държат като алчни лихвари, убиващи , вместо подпомагащи бизнеса у нас .
        Знам го разбира се. Просто не го бях чувал от банков служител.
        Клиента е чужденец, но искаше кредит от България. Не знам как му е структуриран бизнеса, но мисля че ще размисли като разбере цената и ще направи възможното за да го вземе от европейска банка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Wizi Разгледай мнение
          Вчера бях в една банка. Служителя в прав текст ми каза, че моя клиент е най-добре да вземе заем от европейска банка, а не от българска, защото там цената на заема му ще е около 2 ПЪТИ по-ниска.

....Без коментар !

Говорим за инвестиционен кредит за около 2 милиона лева. Инвестиция, която ще налее пари в България. Т.е. банките нямат изгода да се върти икономиката. Иначе щяха да реагират по друг начин.
          Вярно че оценката на риска от там и на лихвите са обвързани с политическа и икономическа стабилност, но все пак говорим за около 2 пъти разлика !

Коментар

• Вампири

Вчера бях в една банка. Служителя в прав текст ми каза, че моя клиент е най-добре да вземе заем от европейска банка, а не от българска, защото там цената на заема му ще е около 2 ПЪТИ по-ниска.

....Без коментар !

Говорим за инвестиционен кредит за около 2 милиона лева. Инвестиция, която ще налее пари в България. Т.е. банките нямат изгода да се върти икономиката. Иначе щяха да реагират по друг начин.
            Вярно че оценката на риска от там и на лихвите са обвързани с политическа и икономическа стабилност, но все пак говорим за около 2 пъти разлика !
            Last edited by Wizi; 21.12.2010, 10:49.

Коментар

• Продължават положителните новини от банковия сектор - дялът на жилищните заеми на стойност до 30 хиляди евро се е повишил значително за една година:
              1)
              - през ноември 2009г. е бил 40.4% от всички жилищни заеми
              2)
              - през ноември 2010г. е бил 58.9% от всички жилищни заеми

http://creditcenter.bg/2010/12/15/

Коментар

• тва не обяснява защо пионките са определен ограничен брой, защо на мен не ми пробутаха кредит а?

Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                [B]

за хората , които казваха и обвиняваха хората ,че взимали кредити вместо банките .
                банките са тези , които ръководят шоуто , а повечето хора са техни пионки .

Коментар

• Рокфелер- Банкерите и политиците са виновни за кризата

Ключова роля за възникването на световната финансова криза изиграха банкерите, но те са имали помощници в това. Както съобщават от ИТАР-ТАСС, такова становище в интервю за органа на деловите кръгове във ФРГ, вестник „Ханделсблат“ е изразил добре познат банкер, един от най-влиятелните представители на глобализацията, американецът Дейвид Рокфелер.
                  В отговор на въпрос на германския вестник, виновни ли са банкерите за настоящата криза, Рокфелер заяви: „Разбира се, те играят ключова роля. Небрежното раздаване на кредити и екзотични финансови продукти, които те продават на своите клиенти. Всичко това е причина за финансовата криза. “
                  Въпреки това, уверен е 95-годишният американски банкер, „не само банкерите са виновни за това – те имат помощници : политици, ипотечни брокери, Федералния резерв (ФРС) на САЩ.
                  „В разгара на ипотечния бум, вярата в нерегламентирания свободен пазар в САЩ е била плашеща. Това убеждение заблуди много хора и те загубиха своя критичен поглед към действителността. Това се случва непрекъснато, както ни учи историята „, – казва Рокфелер, цитирайки като пример тюлпаноманията в Холандия през шестнадесети век. „Настоящата криза вероятно няма да е последна. Те винаги ще се случват „- заяви той.
                  Според експерта, кризата не може да бъде напълно избегната, тъй като корените и са много дълбоки „, но може би тя може да бъде отслабена.
                  „Федералният резерв трябваше на време – в края на 2007 или началото на 2008 г. – да повиши лихвените проценти, или поне да бяха обмислили да го увеличат. Това би довело да намаляване на обема на нискокачествени кредити. Въпреки това, те не го направиха и сега ние трябва да живеем с последствията от това „, – казва Рокфелер.

за хората , които казваха и обвиняваха хората ,че взимали кредити вместо банките .
                  банките са тези , които ръководят шоуто , а повечето хора са техни пионки .

Коментар

• Първоначално изпратено от kana5 Разгледай мнение
                    Сега по новините слушах за някаква пирамида(в криза пак се заговори за пирамиди),та ми дойде провидение,че то и банките в БГ са си чисто и просто пирамиди!!!Събират пари от "лудите" за работа( не знам вече кое е нормално и кое не?)КОй е луд-този,който работи и си плаща или този,на който няма какво да му вземат?
                    За един превод от 20лв. в едната банка ми искат 7лв. за превода,а в другата 5лв(нямах сметка там,а и трябваше спешно да ги преведа),колко процента е това-доста,как ще фалират,че то лудите дето работят плащат луди пари за преводи.Фирмите,които работят,хората,които работят и теглят заплатите си през банкомат-та то лудост!!!
                    Лудост на народа,че търпи това дерибейство от страна на банките!
                    Банките охажват най-големите фирми в страната,а средните и по-малки фирми ги изтискват като лимон(които все още имат пазар,но до кога ще издържат на тия лихви!?)с всякакви ненормални кредитни условия и своеволия.Тези действия на банките според мен допринасят и за "батака" на страната-икономиката ни няма скоро да тръгне на горе,докато не се озъптят и държавата не се намеси.Българина е свикнал да си покрива задълженията,но е свикнал(принуден) и да краде,а от къде-естествено от държават,че то няма от другаде вече И така сивата икономика естествено расте!Искат да расте БВП,как...да си ги вземат от банките
                    Как търпим още незнам...не сме гърци за съжаление
                    +10

Коментар

• Не помня дали в тази тема бях писал за лихвите в Чехия, но преди малко говорих с мой познат там. По жилищните кредити явно има спад, като лихвите в Евро са около и малко над 4 %.
                      По депозити годишната лихва в Евро е максимум 1 %, като в болшинството случаи е около 0.70 - 0.75 %.
                      Малко извън темата, но може да е полезно за тези които да решили също да се изселват от страната. Цените на имотите в Бърно са двойно по-високи от тези във Варна. За Прага не съм го питал, но там са още по-нагоре предвид, че е много голяма туристическа дестинация и целогодишно е пълно с туристи.
                      Last edited by Jay Gould; 18.12.2010, 17:43.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Браво Информ, тези справки които постваш са полезни и показват как се развиват нещата.

Успех и продължавай все така

Коментар

• Жилищните заеми в ЕС:
                          1)
                          - в края на 2009г. бяха 5,082,786 милиона евро
                          2)
                          - в края на октомври 2010г. бяха 5,452,958 милиона евро
                          Тоест за 10 месеца има повишение от над 370 милиарда евро или 7.3%.

За сравнение жилищните заеми в България:
                          1)
                          - в края на 2009г. бяха 8,953,588 хил. лв.
                          2)
                          - в края на октомври 2010г. бяха 9,159,618 хил. лв.
                          Тоест за 10 месеца има повишение от по-малко от 207 милиона лв. или само 2.3%.

http://sdw.ecb.europa.eu/
                          http://bnb.bg/BankSupervision/index.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            което само може да покаже, че тези които я управляват са повече в час от доста други. Ако даваш кредит е нормално да знаеш дали оня насреща ще е в състояние да ти го върне, или ще криеш нещо, а после ще разчиташ, че като го натовариш ще удържи на по-високи вноски за които не е знаел.
                            Според мен това е тъпа банкова политика (на останалите банки) която рано или късно ще отнесе главите на някой от тях.
                            само като видиш какви са им шефовете от българска страна и ти и става ясно що е така .
                            българските банки не предоставят нужната информация на своите клинети в писмен вид за да направят рационален избор . много от тях НЕ спазват закона и правят каквото си поискат както с клиентите си така и с информацията .
                            БНБ по стар блъгарски обичай седи и си клати краката .

Коментар

• Продължава положителната тенденция за жилищните кредити, а именно темпото на повишаване на жилищните кредити продължава да отбелязва значителен спад:
                              1)
                              - в края на октомври 2010г. стойността им е 9,159,618 хил. лв.
                              - в края на 2009г. стойността им е 8,953,588 хил. лв.
                              Тоест за 10 месеца увеличението е по-малко от 207 милиона лв. или по-малко от 2.4%.
                              2)
                              - в края на октомври 2008г. стойността им е 8,028,089 хил. лв.
                              - в края на 2007г. стойността им е 5,890,143 хил. лв.
                              Тоест за 10 месеца увеличението е повече от 2.1 милиарда лв. или над 36%.
                              3)
                              - в края на октомври 2004г. стойността им е 836,523 хил. лв.
                              - в края на 2003г. стойността им е 408,313 хил. лв.
                              Тоест за 10 месеца увеличението е повече от 428 милиона лв. или над 104%.

Честито!

http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm

Коментар

• Продължават добрите новини от банковата система на България.
                                Кредитите (жилищни и потребителски) на стойност над 25 хиляди лв. отпуснати на домакинствата:
                                1)
                                От началото на 2010г. до края на септември 2010г.
                                - има повишение с по-малко от 2 хиляди като брой (от 147,638 до 149,466)
                                - има повишение с по-малко от 140 милиона лв. като сума (от 10,317,391 хил. лв. до 10,457,328 хил. лв.)
                                2)
                                От началото на 2008г. до края на септември 2008г.
                                - има повишение от над 34 хиляди като брой (от 95,376 до 129,731)
                                - има повишение от над 2.5 милиарда лв. като сума (от 6,687,136 хил. лв. до 9,193,028 хил. лв.)

http://bnb.bg/Statistics/index.htm

Коментар

Working...
                                X