IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами то май си е така от край време - само се борим и оцеляваме, а кога ще заживеем по-нормално един Бог знае!? И колкото и да обвиняваме другите - банки, правителство, институции - все си мисля че промяната трябва да започне у всеки един от нас! А за Новата година си пожелавам да срещам в ежедневието си все повече здрави, интелигентни, усмихнати, ведри, добри и ако може и по-богати хора Колкото повече щастливи и доволни хора има в едно общество, толкова по-висок стандарт и по-качествен живот има в обществото като цяло! Лек ден и весело посрещане на Новата година!
    И бъдете здрави!

Коментар

• В България е виновна държавата до голяма степен. Защото можеше да ограничат кредитния бум. Доколкото съм запознат в Германия има ограничения на максималния процент кредит, с който се финансира покупка на недвижим имот.
      Можеше и тук да се въведе задължителен процент самоучастие - примерно 40-50% с лични средства. Така нямаше да има такъв огромен балон и толкова поробени хора.
      Хората също са си виновни, защото все пак е трябвало да мислят, а не да се нагърбват с тежки задължения. Според мен не е редно да отиват за изплащане на заеми повече от 20-25% от доходите на семейството.
      Ама да сме живи и здрави българите! Оцелявали сме при къде по-тежки условия и с това ще излезем на глава!

Коментар

• Продължава положителната тенденция за жилищните кредити, а именно темпото на повишаване на жилищните кредити продължава да отбелязва значителен спад:
        1)
        - в края на ноември 2010г. стойността им е 9,221,133 хил. лв.
        - в края на 2009г. стойността им е 8,953,588 хил. лв.
        Тоест за 11 месеца увеличението е по-малко от 268 милиона лв. или по-малко от 3%.
        2)
        - в края на ноември 2008г. стойността им е 8,152,032 хил. лв.
        - в края на 2007г. стойността им е 5,890,143 хил. лв.
        Тоест за 11 месеца увеличението е повече от 2.2 милиарда лв. или над 38%.
        3)
        - в края на ноември 2004г. стойността им е 910,248 хил. лв.
        - в края на 2003г. стойността им е 408,313 хил. лв.
        Тоест за 11 месеца увеличението е повече от 501 милиона лв. или над 122%.

Честито!

http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm
        Last edited by Inform; 31.12.2010, 08:59.

Коментар

• Споменъ, прав си. Още когато написах 19% и не добавих "в това число и преструктурирани", видях че съм сбъркал. Ама не ми се поправяше.
          Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
            Истината е, че има балъци и наивници в България, които гледат усмивката на служителките, вместо да четат договорите. Някой карал ли те е насила да теглиш кредит - не. Ти що си теглил тогава?Народът се е изказал по въпроса с поговорка, перифразирана за твоя случай ще стане:Га харчи парите от кредита, ни рива, сига като трябва да ги връщаш, що ривеш?

===============================================

Горното може да важи за обикновения човек. Но какво ще кажеш за фирмите - 19% лоши кредити.И там ли толкова много са били балъците? И докато просрочената ипотека, отнетия имот, загубените пари и време са лична драма, то онези 19% се превръщат в обща такава за всички нас. Защото виждаме какво става с водещи фирми, остави дребосъка.
            Но в крайна степен си прав, всеки да си е правил сметките. И на мен не ми беше приятно да плащам двойно за НИ, само заради това, че всеки ( независимо от това дали му приляга, или не) можеше да тегли кредити.
            Само като си спомня онова ...па, па, па... И обезумелите ми познати, които грабеха пари откъдето и когато могат. Уверенията, че влизаме в ЕС и вноските по кредитите ще станат незначителна част от непрекъснато растящите заплати. Сега всеки се е насамарил яко. Влизат ми в магазините и от вратата започват като сърбите - скъпо, скъпо... Без да са видели цените. Е как няма да ти е скъпо, след като започваш месеца на минус?
            Ама като гледам, май никой не си взема поука. Само да свалят критериите и следващите балъци са готови да налапат кукичката.
            Много са гадни банките.
            rover, не слагай знак за равенство между лош и преструктуриран кредит. доста от преструктурираните кредити са просто отлагане на агонията на клиента във времето, но голяма част от преструктурираните кредити са редовно и реално обслужвани кредити. има немалко случаи (особено ако клиента няма кредити в други банки), при които кредитополучателя умишлено си забавя няколко вноски и прави кредита нередовен, за да му го преструктурират при доста по-добри лихвени условия
            за съжаление, в момента редовните носят на гърба си нередовните

Коментар

• Истината е, че има балъци и наивници в България, които гледат усмивката на служителките, вместо да четат договорите. Някой карал ли те е насила да теглиш кредит - не. Ти що си теглил тогава?Народът се е изказал по въпроса с поговорка, перифразирана за твоя случай ще стане:Га харчи парите от кредита, ни рива, сига като трябва да ги връщаш, що ривеш?

===============================================

Горното може да важи за обикновения човек. Но какво ще кажеш за фирмите - 19% лоши кредити.И там ли толкова много са били балъците? И докато просрочената ипотека, отнетия имот, загубените пари и време са лична драма, то онези 19% се превръщат в обща такава за всички нас. Защото виждаме какво става с водещи фирми, остави дребосъка.
              Но в крайна степен си прав, всеки да си е правил сметките. И на мен не ми беше приятно да плащам двойно за НИ, само заради това, че всеки ( независимо от това дали му приляга, или не) можеше да тегли кредити.
              Само като си спомня онова ...па, па, па... И обезумелите ми познати, които грабеха пари откъдето и когато могат. Уверенията, че влизаме в ЕС и вноските по кредитите ще станат незначителна част от непрекъснато растящите заплати. Сега всеки се е насамарил яко. Влизат ми в магазините и от вратата започват като сърбите - скъпо, скъпо... Без да са видели цените. Е как няма да ти е скъпо, след като започваш месеца на минус?
              Ама като гледам, май никой не си взема поука. Само да свалят критериите и следващите балъци са готови да налапат кукичката.
              Много са гадни банките.
              Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                за съжаление вие не чувате какво ви се казва и това е лошо . ако бяхте слушали внимателно щяхте да разберете , че в т.нар. "смешен репортаж " става дума за осреднени лихвени нива , a не за определена банка както се опитвате да изкривите инфото вие . тоест взети са офертните нива от няколко банки . инфото е взето от централните банки на двете държави , където се води подобна статистика . мисля , че там имат по-точно инфо от вас . с фактите спорят само глупците

http://www.ing.ro/ing/ro/Credite/Cre...-ipoteca.html#

Dobanda : 10,87% (variabila anual, ROBOR 12M (7,12%) plus marja (3,75%)) DAE 11,98%

http://www.banca-romaneasca.ro/main....age=en&did=417

ROM

Variable interest rate 9.47%
                Fixed Margin 3.2%
                Variable Part 6.27%
                APR 10.15%

Ето ти факти - ГПР

Тоя румънски не е много труден. Почвам да се оправям вече.
                Last edited by javcho; 24.12.2010, 11:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                  [FONT="Lucida Sans Unicode"]
                  1. Със съжаление откривам, че поведението на ВсичкотоТрейдър е като на разни пенсионирани субетки от една кабеларка, известна с гръмки изказвания и евтини сензации. Тези субекти, дали поради възрастта си, дали поради друго, винаги твърдят едно и също и не могат да бъдат убедени в противното. ВсичкотоТрейдър, постнал съм ти два линка на една и съща банкова група в България и Румъния за една и съща валута за един и същи кредит - в Румъния ГПР-то е по-високо, това е. Черно на бяло написано, информацията на техните сайтове е официална за банките. Ти ми твърдиш, че някакъв смешен репортаж доказвал обратното
                  за съжаление вие не чувате какво ви се казва и това е лошо . ако бяхте слушали внимателно щяхте да разберете , че в т.нар. "смешен репортаж " става дума за осреднени лихвени нива , a не за определена банка както се опитвате да изкривите инфото вие . тоест взети са офертните нива от няколко банки . инфото е взето от централните банки на двете държави , където се води подобна статистика . мисля , че там имат по-точно инфо от вас . с фактите спорят само глупците

Коментар

и така ето я равносметката , получиха се следните отговори :
                    1. според повечето мнения сме били по-рискови и за това лихвите ни такива .
                    това обяснение издиша сериозно . ето защо - бърза справка с нашите съседи , които също не са в добро състояние показва , че лихвите там са ЗНАЧИТЕЛНО ПО-НИСКИ.
                    1. Със съжаление откривам, че поведението на ВсичкотоТрейдър е като на разни пенсионирани субетки от една кабеларка, известна с гръмки изказвания и евтини сензации. Тези субекти, дали поради възрастта си, дали поради друго, винаги твърдят едно и също и не могат да бъдат убедени в противното. ВсичкотоТрейдър, постнал съм ти два линка на една и съща банкова група в България и Румъния за една и съща валута за един и същи кредит - в Румъния ГПР-то е по-високо, това е. Черно на бяло написано, информацията на техните сайтове е официална за банките. Ти ми твърдиш, че някакъв смешен репортаж доказвал обратното
                    Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                    2. Друго обяснение беше , че лихвите в Гърция са по-ниски защото те били в Еврозаната , а ние не и банките там се финансирали по -евтино от ЕЦБ. по-голяма глупост отдавна не бях виждал имайки предвид , че 60 % от банките в БГ са гръцки.от къде идва тройната разлика в лихвите тогава?
                    2. И това ти обясних - хората в България са прости и даже на високи лихви теглят заеми. Гърците сега насила ли да губят печалба?
                    3. друго мнение беше ,че хората в бГ били ламери и теглили на воля . по принцип верно , но и другаде хората теглят кредити , но лихвите не са им такива , така че това мнение макар и вярно не дава обяснение защо лихвите са такива.
                    3. Еми всеки си прави сметка като тегли кредит бре, ВсичкотоТрейдър. Тука един Кефала теглил ипотечен в БГ и потребителски в Италия и прави лихвен арбитраж, защото лихвата в Италия му е 3,5%. Всеки си преценява за себе си.
                    4. имаше и още по - смешни твърдения , че лихвите не били високи . подобни смехории оставям без коментар
                    4. Ти ставаш смешен Ако една кола ти се вижда скъпа, ще я купиш ли? Не. Ако ти се вижда на добра цена, ще купиш ли? Да. Еми същото е и с кредитите. Има ли много изтеглени кредити? Има. Значи са били добри условията и хората са си преценили да изтеглят. Ако бяха високи лихвите, нямаше да се теглят заеми.

и така къде е истината? aми съвсем другаде.... истината е ,че в БГ има силно банково лоби , което необезпокоявано от бездействащата и функционираща във вреда на своите граждани БНБ извива ръцете и краде гражданите на БГ .
                    Истината е, че има балъци и наивници в България, които гледат усмивката на служителките, вместо да четат договорите. Някой карал ли те е насила да теглиш кредит - не. Ти що си теглил тогава?Народът се е изказал по въпроса с поговорка, перифразирана за твоя случай ще стане:Га харчи парите от кредита, ни рива, сига като трябва да ги връщаш, що ривеш?

Коментар

... истината е ,че в БГ има силно банково лоби
                      Истината е че в БГ има 101 силни лобита за какво ли не... Слаб Парламент, силни лобита. Това е зависимостта.
                      Хайде, весели празници. Кризите идват и си отиват. Празнувайте и се веселете!
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                        Изключително посредствено и малоумно писание. Както и първата част. Освен всичко друго, авторът показа вопиющо непознаване на законите, а и отдалеч си личи, че изобщо не е чел какво точно пише в договора за ипотечен кредит.
                        Посредствена е -ок.Посланието е актуално.Като не можеш да спечелиш една битка не се бий.Лампата ще светне,за едни по-рано .за други късно.Типично по български-- може да се пос..рем,но няма да се излагаме.Трудно се признават грешки и трудно се вземат решения от подобен тип.Неизбежното предстои.
                        http://funportal.info/smiles/smile3.gif

Коментар

• и така ето я равносметката , получиха се следните отговори :

1. според повечето мнения сме били по-рискови и за това лихвите ни такива .
                          това обяснение издиша сериозно . ето защо - бърза справка с нашите съседи , които също не са в добро състояние показва , че лихвите там са ЗНАЧИТЕЛНО ПО-НИСКИ.

2. Друго обяснение беше , че лихвите в Гърция са по-ниски защото те били в Еврозаната , а ние не и банките там се финансирали по -евтино от ЕЦБ. по-голяма глупост отдавна не бях виждал имайки предвид , че 60 % от банките в БГ са гръцки.от къде идва тройната разлика в лихвите тогава?

3. друго мнение беше ,че хората в бГ били ламери и теглили на воля . по принцип верно , но и другаде хората теглят кредити , но лихвите не са им такива , така че това мнение макар и вярно не дава обяснение защо лихвите са такива.

4. имаше и още по - смешни твърдения , че лихвите не били високи . подобни смехории оставям без коментар

и така къде е истината? aми съвсем другаде.... истината е ,че в БГ има силно банково лоби , което необезпокоявано от бездействащата и функционираща във вреда на своите граждани БНБ извива ръцете и краде гражданите на БГ .

Коментар

• Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
                            Mdaaa, много си в час ти! Много!
                            А Жоре и ти ли си тука бе!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Лъжеш... Все едно е дали имаш кредити или прехраната ти зависи от хора, които имат кредити!
                              Mdaaa, много си в час ти! Много!

Коментар

нямам кредит...
                                Лъжеш... Все едно е дали имаш кредити или прехраната ти зависи от хора, които имат кредити!
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X