IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Karoll Broker или Pobos Trade ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз да попитам - някакъв вариант за случай като моя - платформа която да е уеб- базирана и да не се налага инсталация - идиотски съображения за сигурност и конфиденциалност на работната информация а и имам много противен системен администратор в службата, и се чудя мога ли да го заобиколя някакси.
    Мерси!

Коментар

• Аз ползвам Побос от около половин година.
      Предимствата са 0.3% комисионна от сделката, показване до 4 позиции с по 10 котировки във сяка посока, отстрани върви и поле с всички сделки в реално време, пази всички сделки, има портфейл, който изчислява средна цена, има графичен оператор, поле с индексте и друго за следене на други компании само с по 1 котировка. Има възможност за настройки на честотата на обновяване.Комисионната се удържа веднага след сделката.
      Недостатъци според мен са по високия генериран трафик, невъзможност за пускане едновременно на поръчки купува и продава по една позиция, за актуализиране на портфейла е необходимо да се излиза и влиза в работната среда, по мои наблюдения е по бавна от COBOS, което я прави определено непригодна за спекула.
      Като цяло впечатленията ми са, че е добре замислена но се нуждае от подобрения. Не съм ползвал платформата на Карол, но и отстъпва по това че не се вижда в дълбочина и кой купува.

Коментар

• И аз съм за новата платформа на Карол. Направо рулират! Плюс това ако си оборотен трейдйър крайната комисионна ти е 0.4% с ол инклудед.
        * think positive * think simple * think big *
        * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Тествах новата платформа на Карол и я сравнявах с КОБОСА. Една оферта пусната през платфорамата или КОБОСА се показва на екрана на платформата за пазара веднага докато при КОБОСА има известно закъснение. Тоест платформата е по бърза от кобоса, вероятно заради автоматичното потвърждение, и това е добре за спекулатни които цепят секундата. Друг плюс е че платформата дава офертите в дълбочина - не само 10- те най добри пазарни оферти и а и всички останали след запитване за конкретна акция. Трети плюс е че при сделки може да се види насрешният брокер - по наредба клиентът трябва да знае кой е насрешната страна по сделката и да бъде уведомен с потвърждението. Платформата пази историята на сделките - кобоса ги пази само 3 дни. Могат да се следят доста котировки на повече акции - зависи само от желанието да се правят различни филтри с подборки от кодове на акции. Има и някаква опция за едновременно пускане да заготовка от няколко оферти но не съм я пробвал...
          След всичко това просто спрях да влизам в кобоса и минах на новата платформа...Борсата спря развитието на КОБОСА преди години и мисля че процесът на миграция към други брокерски платформи е неизбежен...
          Важно е да се има в предвид и кой разработва системата - Карол имат голяма извадка от най - различни клиенти, както и достатъчно ресурси и това ще позволява платформата да се развива и в бъдеще...

Не съм пробвал Pobos Trade и е възможно тя да има предимства също но за мен дългогодишната успешна и безпроблемна работа с един посредник е достатъчно основание да не търся промяна
          Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Относно метатрейдъра отзивите, които съм срещал са по-скоро негативни, от колкото обратното...
            Ако някой е боравил с ПОБОС, моля, нека сподели. При него таксите са 0.3% на сделка - мисля най-ниските.

Коментар

• Аз съм много доволен от Карол Брокер - има нещо още за изчистване и доизкусоряване - прави малки бъгове, но определено разликат с СОБОС е съществена. За съжаление не мога да коментирам ПОБОС - не я познавам.
              Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Най добре пробвай метатрейдъра на СТС.

Коментар

• http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=13526&r=24

http://www.investor.bg/?id=88433

Първоначално изпратено от investor.bg
                  Платформата Karoll Broker с над 500 абонати
                  20.10.2009 08:19

За по-малко от месец след официалния си старт платформата Karoll Broker вече има 505 абонати, което е около 14% от общо 3 624 абонати на аналога COBOS, съобщиха от ИП Карол АД.

За големия ръст допринася и миграцията от COBOS към Karoll Broker, заяви за Investor.bg Ангел Рабаджийки, изпълнителен директор на ИП Карол АД.

Освен многото функционални предимства пред COBOS, новата платформа е безплатна за клиентите спрямо 72 лв. годишен абонамент за COBOS, а и няма проблем да имате COBOS в друг посредник и Karoll Broker в Карол, като Karoll Broker може да се ползва за по-пълно осведомяване за пазара.

Именно платформи като Karoll Broker, EFOCS, Delta Broker, Meta Trader, U-Broker, POBOS и други алтернативни на COBOS са една от причините за резкия спад в броя абонати на COBOS от 5 502 към 30 септември 2008 г. на 3 624 към 30 септември 2009 г. или с 34% за година.
                  Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Karoll Broker или Pobos Trade ?

Някой може ли да сподели препоръки и впечатления относно двете платформи на Карол и на Популярна каса? Коя е за предпочитане като удобство и надеждност? Таксите и комисионните са до относително сходни.
                  Working...
                  X