IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Karoll Broker или Pobos Trade ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nqkoi
    От къде мога да си сваля новата версия на брокера...старата вече не работи при мен
    От сайта на Карол . Сложили са линк още на заглавната страница
    какво щастие неземно е да си извънземно

Коментар

• От къде мога да си сваля новата версия на брокера...старата вече не работи при мен

Коментар

• 0,3 % e доста ниска такса!!! Супер!!! Ако и платформата е добра си заслужава!!!

Успех!!!

Първоначално изпратено от Mr.Brown
        Относно метатрейдъра отзивите, които съм срещал са по-скоро негативни, от колкото обратното...
        Ако някой е боравил с ПОБОС, моля, нека сподели. При него таксите са 0.3% на сделка - мисля най-ниските.
        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd
          Първоначално изпратено от Натрий
          От вчера съм на Карол Брокер.
          Просто нищо друго не ми трябва.
          Бих добавил "и БФБ да расте" , защото без последното разкошния Брокер ще ти е полезен колкото Офис пакета в Линукс среда.
          Ама ти си знаеш.
          Като организация на информацията, бе пич.
          За "растежа": очаквам чрез системата да се улесни подаването на поръчки за "къси" продажби. И на който му стиска... Е, хубаво де... и Малка Клирингова Къща трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
            На мен пък платформата на Карол ми се струва дървена. Да, има много функционалности и предимства, но пък си е дървена. А и доколкото видях и поръчките не се опресняват (може и да има някое цъкче в настройките за това)
            То за това е измислена конкуренцията. Виждал съм и Xetra - за мен е пълно дърво.
            Ясна ми е разликата между търговска система и клиентска такава. Но X.. си е дърво. А пък новите кодове са пълно дърво. От както ги въведоха германците не мога пет кода да запомня. Поне в Брокера виждам и старите кодове.

А за опресняването на поръчките при мен нямаше проблем. Само дето на една позиция имаше като трета оферта цена "купува", но без да има брой акции - не знам - може да е била пазарна поръчка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий
              От вчера съм на Карол Брокер.
              Бих добавил "и БФБ да расте" , защото без последното разкошния Брокер ще ти е полезен колкото Офис пакета в Линукс среда.
              Ама ти си знаеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от репото

16. И в COBOS има RSS новини с източник самата БФБ-София. В Karoll Broker освен тях можете да добавите rss-каналите на която медия пожелаете, дори на който журналист пожелаете, тъй като някои медии имат rss канали и по журналисти.
                .
                Относно това, предпочитам новините да "текат", както е в един Info-сайт.
                Защото сега трябва да си избереш източника.

Коментар

• На мен пък платформата на Карол ми се струва дървена. Да, има много функционалности и предимства, но пък си е дървена. А и доколкото видях и поръчките не се опресняват (може и да има някое цъкче в настройките за това)
                  Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Платформата Karoll Broker има над 17 предимства пред COBOS, като Karoll Broker е професионална платформа и основните му предимства са:

1. Аукционите за волатилност с всички търгувани на БФБ емисии, се визуализират в специален модул (прозорец), като се показва точен час за начало на аукциона (с минути и секунди), поради което може да се изгради стратегия за изненадващо включване в самия му край. Модулът се нарича "Борса-Състояния -информация".

2. Едно от най-големите предимства на Karoll Broker пред COBOS е, че информацията за сделките на БФБ-София се публикува в реално време на едно място в прозорец, наречен "Борсови сделки", нещо, което липсва в COBOS. Информацията може да излиза по стар или нов код.

3. Каroll Broker опреснява данните по-бързо от COBOS, без разлика с Xetra, докато COBOS отчита забавяне от няколко секунди.
                    4. Веднага след като сключите сделка на БФБ с Karoll Broker, виждате посредника на насрещната страна, информация, която често е съществена.

5. Karoll Broker поддържа "покет поръчки" (група зададени поръчки, които се активират едновременно), както и айсберг и стоп поръчки. При COBOS няма покет поръчки.

6. При въвеждане на поръчки с Karoll Broker имате опциите приложи и потвърди, като при натискане на "приложи" прозореца за въвеждане на поръчка остава отворен и можете бързо да въведете 2-ра, 3-та и т.н. поръчка по същата позиция

7. При Karoll Broker няма ограничения за броя следени емисии, докато при COBOS това са два прозореца с по 12 емисии

8. С Karoll Broker виждате всички оферти в търговската система, а не само 10 ценови нива, както при COBOS
                    9. Графиките в Karoll Broker предоставят много повече инфорамция и възможности за обработката им спрямо едва няколко десетки последни сделки в COBOS. В Karoll Broker можете да видите графика за последните над 5 години.

10. Можете да правите справки във сключените от вас сделки, включително с удобен филтър и търсене, дори търсената сделка да е сключена преди години. При COBOS истрията за търговските ви оперции се пази само 2 дни.
                    11. Модула Порфтейл в Karoll Broker изчислява доходността и стойността на вложенията ви в реално време (след всяка сделка с притежавана от вас акция)
                    12. От Karoll Broker можете да правите нареждане за банкови преводи, спестявайки си общуванет с бек офиса по тези въпроси.
                    13. Платформата позволява разнообразен експорт на данни в удобни за ползване и обработка формати.
                    14. Можете да подредите прозорците както си искате, можете да изключите някой от тях. Например да оставите само прозорците Котировки, Борсови сделки, Борса-Състояния-информация и Поръчки.
                    15. Във всеки екран можете да изберете не само кои колони с информация да виждате, но и в каква последователност. Например в прозореца Котировки, можете да виждате само име, най-добра цена купува, най-добра цена продава и последна цена. Можете да добавите брой книжа при най-добра оферта купува или продава, можете да виждате фазата на търговия, Xetra кода на дружеството, стария борсов код на дружеството, количество при последна сделка, брой оферти при най-добрата оферта купува и/или продава, цена от последния аукцион, количество при последния аукцион и други.

16. И в COBOS има RSS новини с източник самата БФБ-София. В Karoll Broker освен тях можете да добавите rss-каналите на която медия пожелаете, дори на който журналист пожелаете, тъй като някои медии имат rss канали и по журналисти.

17. Karoll Broker позволява бързо подаване на оферта, с цел удовлетворяване на появила се най-добра оферта купува/продава. Това става с двоен клик върху съответната оферта, с което платформата зарежда оферта с цена и количество равни на тези в офертата, която искате да удовлетворите.
                    http://vbox7.com/play:6b57c30dca

Коментар

• От вчера съм на Карол Брокер.

Коментар

• Благодаря за споделените към момента мнения.

Коментар

• Малко в страни от заглавието, но като става въпрос за платформи, дали някой ползва и има впечатления от EFOCS ?

Платформата EFOCS с поне 10 предимства пред COBOS
                          http://www.investor.bg/?cat=5&id=50200

Статията е старичка, а по последни данни има още редица подобрения.

Коментар

• Аз ползвам Карол Брокер. На моменти забива, но като цяло се държи много добре. Mного бавно първоначално зареждане. На 19" монитор изгледа е отличен. Бих добавил, че Декларацията за сделките се подписва само веднъж - в началото на борсовата сесия, отметката излиза автоматично при всяка следваща сделка.
                            Не ползвам вече COBOS.
                            Pobos trade не съм ползвал.

Коментар

• ".........а и няма проблем да имате COBOS в друг посредник и Karoll Broker в Карол, като Karoll Broker може да се ползва за по-пълно осведомяване за пазара." Инвесторе, с горните писания няма ли малко да настъпиш правилниците? Доколкото си спомням , всеки клиент на интернет търговията май може да ползва само един сертификат. Поне така си мисля .
                              Аз съм от година клиент на Популярна каса - Pobos trade. Супер е в сравнение с дървенията Cobos. Комисионната ми е само 0.3% върху стойността на сделките. И нищо друго не ми взимат. Освен това имат 17 офиса в страната - май най-голямата клонова мрежа са те. И тъй като пътувам много , много ми е удобно- от всеки офис мога да тегля или внасям по сметката си. Поръчките ми се потвърждават до 20сек. Доволна съм и не мисля, че като Карол е голям посредник, и платформата им е нещо по- така.
                              Това е мое лично мнение и ....не е пепоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lustmord
                                Аз да попитам - някакъв вариант за случай като моя - платформа която да е уеб- базирана и да не се налага инсталация - идиотски съображения за сигурност и конфиденциалност на работната информация а и имам много противен системен администратор в службата, и се чудя мога ли да го заобиколя някакси.
                                Мерси!
                                няма да стане..най малкото ще ти търси сертификати и после ходи се обяснявай с него за какво са ти ...

идея :
                                инсталирай си на домашното PC платформа по избор и някакъв софтуер за отдалечен достъп. примерно Logmein той работи през защитни стени и сичко и може да си достъпваш личния компютър от всяка една точка в нета . Нивото на защита е прилчно (2 пароли) ако в службата може да достъпваш сайта www.logmein.com значи би трябвало да стане работата,но ще иска да се инсталира един актив Х...и ако админа ти го е забранил...не става.

успех
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X