Първоначално изпратено от nqkoi
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Karoll Broker или Pobos Trade ?
Collapse
X
-
0,3 % e доста ниска такса!!! Супер!!! Ако и платформата е добра си заслужава!!!
Успех!!!
Първоначално изпратено от Mr.BrownОтносно метатрейдъра отзивите, които съм срещал са по-скоро негативни, от колкото обратното...
Ако някой е боравил с ПОБОС, моля, нека сподели. При него таксите са 0.3% на сделка - мисля най-ниските.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ManUtdПървоначално изпратено от НатрийОт вчера съм на Карол Брокер.
Просто нищо друго не ми трябва.
Ама ти си знаеш.
За "растежа": очаквам чрез системата да се улесни подаването на поръчки за "къси" продажби. И на който му стиска... Е, хубаво де... и Малка Клирингова Къща трябва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от XYНа мен пък платформата на Карол ми се струва дървена. Да, има много функционалности и предимства, но пък си е дървена. А и доколкото видях и поръчките не се опресняват (може и да има някое цъкче в настройките за това)
Ясна ми е разликата между търговска система и клиентска такава. Но X.. си е дърво. А пък новите кодове са пълно дърво. От както ги въведоха германците не мога пет кода да запомня. Поне в Брокера виждам и старите кодове.
А за опресняването на поръчките при мен нямаше проблем. Само дето на една позиция имаше като трета оферта цена "купува", но без да има брой акции - не знам - може да е била пазарна поръчка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от репото
16. И в COBOS има RSS новини с източник самата БФБ-София. В Karoll Broker освен тях можете да добавите rss-каналите на която медия пожелаете, дори на който журналист пожелаете, тъй като някои медии имат rss канали и по журналисти.
.
Защото сега трябва да си избереш източника.
Коментар
-
Платформата Karoll Broker има над 17 предимства пред COBOS, като Karoll Broker е професионална платформа и основните му предимства са:
1. Аукционите за волатилност с всички търгувани на БФБ емисии, се визуализират в специален модул (прозорец), като се показва точен час за начало на аукциона (с минути и секунди), поради което може да се изгради стратегия за изненадващо включване в самия му край. Модулът се нарича "Борса-Състояния -информация".
2. Едно от най-големите предимства на Karoll Broker пред COBOS е, че информацията за сделките на БФБ-София се публикува в реално време на едно място в прозорец, наречен "Борсови сделки", нещо, което липсва в COBOS. Информацията може да излиза по стар или нов код.
3. Каroll Broker опреснява данните по-бързо от COBOS, без разлика с Xetra, докато COBOS отчита забавяне от няколко секунди.
4. Веднага след като сключите сделка на БФБ с Karoll Broker, виждате посредника на насрещната страна, информация, която често е съществена.
5. Karoll Broker поддържа "покет поръчки" (група зададени поръчки, които се активират едновременно), както и айсберг и стоп поръчки. При COBOS няма покет поръчки.
6. При въвеждане на поръчки с Karoll Broker имате опциите приложи и потвърди, като при натискане на "приложи" прозореца за въвеждане на поръчка остава отворен и можете бързо да въведете 2-ра, 3-та и т.н. поръчка по същата позиция
7. При Karoll Broker няма ограничения за броя следени емисии, докато при COBOS това са два прозореца с по 12 емисии
8. С Karoll Broker виждате всички оферти в търговската система, а не само 10 ценови нива, както при COBOS
9. Графиките в Karoll Broker предоставят много повече инфорамция и възможности за обработката им спрямо едва няколко десетки последни сделки в COBOS. В Karoll Broker можете да видите графика за последните над 5 години.
10. Можете да правите справки във сключените от вас сделки, включително с удобен филтър и търсене, дори търсената сделка да е сключена преди години. При COBOS истрията за търговските ви оперции се пази само 2 дни.
11. Модула Порфтейл в Karoll Broker изчислява доходността и стойността на вложенията ви в реално време (след всяка сделка с притежавана от вас акция)
12. От Karoll Broker можете да правите нареждане за банкови преводи, спестявайки си общуванет с бек офиса по тези въпроси.
13. Платформата позволява разнообразен експорт на данни в удобни за ползване и обработка формати.
14. Можете да подредите прозорците както си искате, можете да изключите някой от тях. Например да оставите само прозорците Котировки, Борсови сделки, Борса-Състояния-информация и Поръчки.
15. Във всеки екран можете да изберете не само кои колони с информация да виждате, но и в каква последователност. Например в прозореца Котировки, можете да виждате само име, най-добра цена купува, най-добра цена продава и последна цена. Можете да добавите брой книжа при най-добра оферта купува или продава, можете да виждате фазата на търговия, Xetra кода на дружеството, стария борсов код на дружеството, количество при последна сделка, брой оферти при най-добрата оферта купува и/или продава, цена от последния аукцион, количество при последния аукцион и други.
16. И в COBOS има RSS новини с източник самата БФБ-София. В Karoll Broker освен тях можете да добавите rss-каналите на която медия пожелаете, дори на който журналист пожелаете, тъй като някои медии имат rss канали и по журналисти.
17. Karoll Broker позволява бързо подаване на оферта, с цел удовлетворяване на появила се най-добра оферта купува/продава. Това става с двоен клик върху съответната оферта, с което платформата зарежда оферта с цена и количество равни на тези в офертата, която искате да удовлетворите.http://vbox7.com/play:6b57c30dca
Коментар
-
Малко в страни от заглавието, но като става въпрос за платформи, дали някой ползва и има впечатления от EFOCS ?
Платформата EFOCS с поне 10 предимства пред COBOS
http://www.investor.bg/?cat=5&id=50200
Статията е старичка, а по последни данни има още редица подобрения.
Коментар
-
Аз ползвам Карол Брокер. На моменти забива, но като цяло се държи много добре. Mного бавно първоначално зареждане. На 19" монитор изгледа е отличен. Бих добавил, че Декларацията за сделките се подписва само веднъж - в началото на борсовата сесия, отметката излиза автоматично при всяка следваща сделка.
Не ползвам вече COBOS.
Pobos trade не съм ползвал.
Коментар
-
".........а и няма проблем да имате COBOS в друг посредник и Karoll Broker в Карол, като Karoll Broker може да се ползва за по-пълно осведомяване за пазара." Инвесторе, с горните писания няма ли малко да настъпиш правилниците? Доколкото си спомням , всеки клиент на интернет търговията май може да ползва само един сертификат. Поне така си мисля .
Аз съм от година клиент на Популярна каса - Pobos trade. Супер е в сравнение с дървенията Cobos. Комисионната ми е само 0.3% върху стойността на сделките. И нищо друго не ми взимат. Освен това имат 17 офиса в страната - май най-голямата клонова мрежа са те. И тъй като пътувам много , много ми е удобно- от всеки офис мога да тегля или внасям по сметката си. Поръчките ми се потвърждават до 20сек. Доволна съм и не мисля, че като Карол е голям посредник, и платформата им е нещо по- така.
Това е мое лично мнение и ....не е пепоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LustmordАз да попитам - някакъв вариант за случай като моя - платформа която да е уеб- базирана и да не се налага инсталация - идиотски съображения за сигурност и конфиденциалност на работната информация а и имам много противен системен администратор в службата, и се чудя мога ли да го заобиколя някакси.
Мерси!
идея :
инсталирай си на домашното PC платформа по избор и някакъв софтуер за отдалечен достъп. примерно Logmein той работи през защитни стени и сичко и може да си достъпваш личния компютър от всяка една точка в нета . Нивото на защита е прилчно (2 пароли) ако в службата може да достъпваш сайта www.logmein.com значи би трябвало да стане работата,но ще иска да се инсталира един актив Х...и ако админа ти го е забранил...не става.
успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар