IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде и как бихте инвестирали 3000$ в момента?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kaloian
    някъде толкова струвал калашник на черно...после поемаш поръчки за по 50К на калпак и до зимата си доста % напред ...или 2 метра надолу - все пак няма инвестиция без риск
    и хеджирай риска с една животозастраховка от Импа

Коментар

• БТХ,БТХ,БТХ!

Коментар

• някъде толкова струвал калашник на черно...после поемаш поръчки за по 50К на калпак и до зимата си доста % напред ...или 2 метра надолу - все пак няма инвестиция без риск

Коментар

• Re: Къде и как бихте инвестирали 3000$ в момента?

Първоначално изпратено от ivandavidov
          Ако разполагате със скромната сума от 3000$, как бихте ги инвестирали в момента?

Целта ми е да посъбера малко чужди мнения по въпроса, не да го обръщаме на поредната разводнена тема.

И за да спестя малко "наводнение" по темата с безсмислени постове - вече съм инвестирал и продължавам да инвестирам в:

1) Образование и допълнително самообразоване
          2) Финансова литература

По-скоро ме интересува какви реални финансови инвестиции биха дали резултат в близко и/или далечно бъдеще с тези пари.
          Купи си безмитна нафта от някой украински кораб по Дунава и чакай петролът да стане 200 долара за барел.
          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• С 4000 лв. до Нова година ще спечелиш в най-добрия случай още 1000 лв. С доза риск. По мое мнение - отиди да работиш за повече пари

Коментар

• me4e
              портфейла ти изпреварва пазара
              ние му казваме какво да купи сега, а не какво би трябвало да е купил преди 3 месеца
              bertram ,
              По това може да се поспори .... кога една акция е стигнало максимума и кога друга ще компенсира спада...
              Имам малко в Гъмза .... ама нито ще фалират , нито ще излитат.... скоро.

Коментар

• Банките бяха силно стресирани последните две години, съвсем нормално е да се върнат мощно до нормалните си коефициенти. При тях риск възвращаемост все още е с най-добри показатели. Стига да не фалират което лично аз не вярвам да се случи.

На Софарма кризата очевидно че не въздейства зле, а Албена - е можеш да и видиш в документите от скорошните заменки какви имоти притежава и на каква цена отговарят дори и при крайно песимистични прогнози за недвижимите имоти.

Индустрията все още е просто в очакване за възстановяване, за това и не мисля че трябва да има голям дял, но пък там винаги може да се получи изненада и човек да закъснее, за това не е лошо да има от одбре представящите и се фирми.

Сложни структури не ме кефят, също и прекалено дефанзивни компании.

Коментар

• me4e
                  портфейла ти изпреварва пазара
                  ние му казваме какво да купи сега, а не какво би трябвало да е купил преди 3 месеца
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• ravnovesie ,
                    Как можа от толкова изредени акции да нямам нито една в портфеила...
                    А той тази седмица е 25 и повече % нагоре....

Коментар

• Аз лично съм направил следното:
                      25% EUBG
                      25% FIB
                      20% TRACE
                      15% HDPAT
                      15% CHIM

Успех!

Коментар

• Аз бих ги сложил всичките в ХДПАТ. И според мен няма смисъл да се диверсифицира.

Коментар

• Поне 40% в банкови акции, да кажем 25% в ПИБ и 15% в ЦКБ.
                          По 20% в Софарма и Албена
                          15 % в индустриални фирми, да кажем 10% в IHLBL и 5% в каолин, МСH, HES или СENHL
                          останалите 5% да кажем в Билборд.

Коментар

• Ще ти кажа какво аз бих направил с тези 3000 д. Т.е. - лично мнение, без да те карам теб или друг да го прави! това което ти дума Бертрам е правилно. Но тъй като сумата е сравнително малка, няма смисъл да диверсифицираш. Аз бих подбрал една от споменатите акции, като по-удачно (с оглед ликвидност и потенциал при начало на процес на възстановяване на икономиките) ми се струва да е банкова, при това тази от тях, която изглежда по-подценена към момента.
                            Но бих изчакал с операцията докъм средата на другата седмица, защото не знам дали ще има W образно движение, но може да се случи просто корекция. Това, разбира се, не е нито сигурно дали, нито кога. Тъй като кешът , който ФЕД изля на пазарите е безпрецедентен и той продължава да се намества в комодитис и акции. Респективната обезценка на долара, вървяща ръка за ръка с тези процеси също подклажда огъня.
                            * think positive * think simple * think big *
                            * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• 1. Следващото лято пак иди на Бригада
                              2. Купи си за 3000 лв. голф/рено, а останалите за поддръжка и да почерпиш за колата
                              3. Дръж си депозита и изтегли от сайта на boshko финансова литература и чети.
                              4. Ако имаш желание иди в някой ИП направи си платформа за търговия - метатрейдър или кобус и си купи акции /избери си от най-търгуваните!/ до края на годината ще си направил 20%, а за след това незнам

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
                                blue chips от Софикс
                                и не ги пипаш минимум 2 години.

примерно :
                                25% - Софарма
                                25% - ПИБ и ЦКБ 50/50
                                12,5% - Албена
                                12,5% - ЕУБГ
                                25% - Фонд за земеделска земя

2011 ще си с доходност по голяма от депозит или взаимен фонд

с уговорката , че може да имаш и -30% до -50% в даден момент (ако се сговнят нещата в световен мащаб и се окаже , че кризата ще е W oбразна.)

НО това е мнение какво бих направил аз с 3000К - ти си прави каквото намериш за добре.

успех
                                Благодаря! Ето за такива мнения говорех в началото!

Коментар

Working...
                                X