If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
някъде толкова струвал калашник на черно...после поемаш поръчки за по 50К на калпак и до зимата си доста % напред ...или 2 метра надолу - все пак няма инвестиция без риск
някъде толкова струвал калашник на черно...после поемаш поръчки за по 50К на калпак и до зимата си доста % напред ...или 2 метра надолу - все пак няма инвестиция без риск
me4e
портфейла ти изпреварва пазара
ние му казваме какво да купи сега, а не какво би трябвало да е купил преди 3 месеца
bertram ,
По това може да се поспори .... кога една акция е стигнало максимума и кога друга ще компенсира спада...
Имам малко в Гъмза .... ама нито ще фалират , нито ще излитат.... скоро.
Банките бяха силно стресирани последните две години, съвсем нормално е да се върнат мощно до нормалните си коефициенти. При тях риск възвращаемост все още е с най-добри показатели. Стига да не фалират което лично аз не вярвам да се случи.
На Софарма кризата очевидно че не въздейства зле, а Албена - е можеш да и видиш в документите от скорошните заменки какви имоти притежава и на каква цена отговарят дори и при крайно песимистични прогнози за недвижимите имоти.
Индустрията все още е просто в очакване за възстановяване, за това и не мисля че трябва да има голям дял, но пък там винаги може да се получи изненада и човек да закъснее, за това не е лошо да има от одбре представящите и се фирми.
Сложни структури не ме кефят, също и прекалено дефанзивни компании.
Поне 40% в банкови акции, да кажем 25% в ПИБ и 15% в ЦКБ.
По 20% в Софарма и Албена
15 % в индустриални фирми, да кажем 10% в IHLBL и 5% в каолин, МСH, HES или СENHL
останалите 5% да кажем в Билборд.
Ще ти кажа какво аз бих направил с тези 3000 д. Т.е. - лично мнение, без да те карам теб или друг да го прави! това което ти дума Бертрам е правилно. Но тъй като сумата е сравнително малка, няма смисъл да диверсифицираш. Аз бих подбрал една от споменатите акции, като по-удачно (с оглед ликвидност и потенциал при начало на процес на възстановяване на икономиките) ми се струва да е банкова, при това тази от тях, която изглежда по-подценена към момента.
Но бих изчакал с операцията докъм средата на другата седмица, защото не знам дали ще има W образно движение, но може да се случи просто корекция. Това, разбира се, не е нито сигурно дали, нито кога. Тъй като кешът , който ФЕД изля на пазарите е безпрецедентен и той продължава да се намества в комодитис и акции. Респективната обезценка на долара, вървяща ръка за ръка с тези процеси също подклажда огъня.
* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
1. Следващото лято пак иди на Бригада
2. Купи си за 3000 лв. голф/рено, а останалите за поддръжка и да почерпиш за колата
3. Дръж си депозита и изтегли от сайта на boshko финансова литература и чети.
4. Ако имаш желание иди в някой ИП направи си платформа за търговия - метатрейдър или кобус и си купи акции /избери си от най-търгуваните!/ до края на годината ще си направил 20%, а за след това незнам
Коментар
ivandavidov
Първоначално изпратено от bertram
blue chips от Софикс
и не ги пипаш минимум 2 години.
примерно :
25% - Софарма
25% - ПИБ и ЦКБ 50/50
12,5% - Албена
12,5% - ЕУБГ
25% - Фонд за земеделска земя
2011 ще си с доходност по голяма от депозит или взаимен фонд
с уговорката , че може да имаш и -30% до -50% в даден момент (ако се сговнят нещата в световен мащаб и се окаже , че кризата ще е W oбразна.)
НО това е мнение какво бих направил аз с 3000К - ти си прави каквото намериш за добре.
успех
Благодаря! Ето за такива мнения говорех в началото!
Коментар