IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде и как бихте инвестирали 3000$ в момента?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от trola
    [според мен банките не са добра инвестиция за 2009 г. поради големият брой на лошите кредити , който ще се отразят в балансите. Бих предложил инфраструктурните компании ХДПАТ и Трейс , а може и в ОЦК Това е лично мнение не е препоръка!!
    Според мен е точно обратното. Банките ще са най-печелившата инвестиция, защото са сериозно подценени, докато ХДПАТ и Трейс ще страдат заради бюджетните ограничения тепърва. За България нещата все пак са малко размити.

Коментар

• Първоначално изпратено от YMEH_TOCTEP
      Аз бих ги сложил всичките в ХДПАТ. И според мен няма смисъл да се диверсифицира.
      КОЛКО МЪКА ИМА НА ТОЯ СВЯТ

Коментар

• Хехе баси профисионалното занимание с инвестиции повече от три години. Много ми е интересна инвестицията ти в налично злато професионален инвеститоре. Кажи ни на какви цени си го купил от ПИБ-а сигурно как мислиш на какви цени ще можеш да го продадеш.
        И ако за теб професионални инвеститоре е събитие да си вложиш парите в пайниъра или какъвто и да е друг фонд направо нямам думи какав си профисионалист. След като си задал толкова професионален въпрос нали не очакваш че ще получиш сериозни отговори. А от такива като теб профисионалисти нивото на форума пада.
        Не искам да се заяждам с теб просто така си пиша не ми се връзвай.

Първоначално изпратено от ivandavidov
        Занимавам се професионално с финансови инвестиции вече повече от три години. Кризата от последната година и половина не ми влияе толкова силно, тъй като:

1) Имам постоянни доходи, идващи от сферата на информационните технологии.
        2) Една голяма част от вложенията си в акции още преди година ги обърнах във валута (в наличност), злато (в наличност), депозити и инвестиции на паричния пазар (през фондове).
        3) Бях престанал да инвестирам допълнително в акции вече от една година.

Ето тези три фактора ми помогнаха не само да намаля счетоводните си загуби от инвестициите си в акции, но и като цяло да увелича почти двойно наличните си спестявания, откакто кризата върлува и у нас.
        Пуснах тази тема във форума най-вече за да видя до колко си заслужава да се обсъждат сериозни финансови въпроси тук и заключението ми е, че цялостното ниво на форума (като публикувани мнения) е паднало драстично, откакто започнах да го следя преди 4 години.
        [/quote]

Коментар

• според мен банките не са добра инвестиция за 2009 г. поради големият брой на лошите кредити , който ще се отразят в балансите. Бих предложил инфраструктурните компании ХДПАТ и Трейс , а може и в ОЦК Това е лично мнение не е препоръка!!
          За мен е бъдещи очаквания и дружества издържали сна кризата ...
          банки , застрахователи , фармация , тютюни , алкохол и тогава инфраструктура , машиностроене , дървообработване , тексил , АДСИЦ и т.н. ОЦК заради мажоритара не го слагам напред , Енемона заради АЕЦ и споровете ...
          Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov

И сега малко по темата:

Тези 3000$, за които питах, ще ги инвестирам на части в "Акции на развиващите се пазари" на Pioneer Investments. Не съм бягал от първоначалната си инвестиция там, даже съм доволен, че за последните 6 месеца дяловете ми там дръпнаха толкова нагоре. А през какви периоди и кога точно ще инвестирам - времето ще покаже!

Поздрави!
            Иван Давидов, не знам защо имам чувството, че догодина по това време ще пускаш тема "Къде и как бихте инвестирали 1500$ в момента?"
            Пожелавам ти успех!

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от pana_bg
              Ще ти кажа какво аз бих направил с тези 3000 д. Т.е. - лично мнение, без да те карам теб или друг да го прави! това което ти дума Бертрам е правилно. Но тъй като сумата е сравнително малка, няма смисъл да диверсифицираш. Аз бих подбрал една от споменатите акции, като по-удачно (с оглед ликвидност и потенциал при начало на процес на възстановяване на икономиките) ми се струва да е банкова, при това тази от тях, която изглежда по-подценена към момента.
              Но бих изчакал с операцията докъм средата на другата седмица, защото не знам дали ще има W образно движение, но може да се случи просто корекция. Това, разбира се, не е нито сигурно дали, нито кога. Тъй като кешът , който ФЕД изля на пазарите е безпрецедентен и той продължава да се намества в комодитис и акции. Респективната обезценка на долара, вървяща ръка за ръка с тези процеси също подклажда огъня.
              според мен банките не са добра инвестиция за 2009 г. поради големият брой на лошите кредити , който ще се отразят в балансите. Бих предложил инфраструктурните компании ХДПАТ и Трейс , а може и в ОЦК Това е лично мнение не е препоръка!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван
                И защо си дръпна акциите от Pioneer Investments в развиващите пазари? Уплаши се ,ч е паднаха малко над 4 $ ли? Ами днес са почти 9$. Верно не са като 18 през пика, но това е инвестиция за по-дълъг период.Не е за дребни дущици. Аз имам пакет във велик китай на Pioneer Investmentsи не мисля да ги пипам поне 2-3 години
                тука май върви яка реклама на паинер-фондовете хахаха

Коментар

• защо ли оставам с впечатлението, че цялата тази тема е някава прикрита реклама на Пайнер инвестментс фондовете.

Иване хората, които пишат тук 99% не са потенциални клиенти на пайнера. Или се борят с пазара или са на имоти и депозити. Колективните схеми в последните години показаха на инвеститорите,че риск за парите им има даже когато ги управляват изучени кадри с бели якички и колосани ризи.

дано да греша ,че темата е за реклама на ДФ , но в съм 100% сигурен, че ако разбиеш тиа пари по 4 макс 5 блу чипс от Софикс на текущи нива, ЩЕ изкараш двойно на това което ще ти донесе Пайнера.

Като гледам портфейли на наши ПФ и ДФ се чудя с кви 'боклуци' са пълни , НО в крайна сметка с чужди пари е лесно

успех на всички
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• с тема от рода "къде да си сложа 5те лева" задълбочен анализ и сериозни дискусии ли искаш? повечето тук търгуват активно, ако не интрадей, то поне суинг - как да ти кажат къде да сложиш 5те лева? сигнали ако искаш - има теми със достатъчно добри сигнали. първо се научи какво искаш и как да попиташ за да го получиш, после се виж ти на какво ниво си, и чак тогава прави изводи.
                    не че нивото на 70% от темите тук не е отчайващо ниско, но и твоята с нищо не допринася....

Коментар

• И аз не съм съгласен че нивото на форума е ниско ... Които смята че е на по високо ниво отколкото форума да се хване да изкара малко пари за остналите участници на които не им е толкова високо нивото или да замълчи.... щото иначе е напълно безполезен за форума и докаказалертствата говорят че този които го пише това всъшност му е по ниско нивото отколкото на форума
                      mWPCloud.com

Коментар

• ivandavidov,
                        По принцип съм толерантен но ти прекали...
                        Първо ти търсиш лекото ... някой да ти върти парите и кой е най добрия ...
                        Тези 3000$, за които питах, ще ги инвестирам на части в "Акции на развиващите се пазари" на Pioneer Investments. Не съм бягал от първоначалната си инвестиция там, даже съм доволен, че за последните 6 месеца дяловете ми там дръпнаха толкова нагоре. А през какви периоди и кога точно ще инвестирам - времето ще покаже!
                        Второ за четири години не си разбрал къде да инвестираш или ни провокираш или си ......
                        2) Една голяма част от вложенията си в акции още преди година ги обърнах във валута (в наличност), злато (в наличност), депозити и инвестиции на паричния пазар (през фондове).
                        Трето нивото на форума е много ниско ..... а ти къде се вписваш в него с темата която откри...
                        Пуснах тази тема във форума най-вече за да видя до колко си заслужава да се обсъждат сериозни финансови въпроси тук и заключението ми е, че цялостното ниво на форума (като публикувани мнения) е паднало драстично, откакто започнах да го следя преди 4 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от GGeko
                          Аз лично бих ти препоръчал да ги инвестираш в едно медицинско ИПО. Вчера ми се обадиха по телефона и ми предложиха акции от това ИПО. Разработват някакво ново лекарство, което скоро ще бъде одобрено и акциите на компанията със сигурност ще се изстрелят нагоре. Така казаха. Очакваната печалба е от порядъка на 200-300 процента и то само за няколко дни!
                          Аз не бях чувал за компанията, но ме увериха, че именно за това е добра инвестиция! И нямам основание да не им вярвам. Чуваше се шум и викове от другите брокери по телефона, така че предполагам, че са на някакъв трейдинг флор или нещо подобно. Ако искаш ми пиши и ще ти пратя телефона им. Работата е сигурна! Само трябва да побързаме, защото акциите ще свършат скоро (така казаха) !
                          мисля че става дума за тия: www.globalmarkets.bg , и на мен са ми звънели с същите приказки но за фирма направила откритие за увеличаване на КПД в фотосоларни панели....естествено не им се вързах
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Благодаря на всички, които дадоха смислени отговори по темата. До някъде благодаря и на тези, които дадоха безсмислени отговори. Получих и няколко абсолютно безсмислени отговора като лични съобщения как мога да си дам парите еди къде си, в някакъв супер сигурен бизнес и как това щяло да ми донесе невероятни печалби... просто нямам думи за това.

То не бяха сайтове за размяна на идеи, лечение с билки от Шанхай, предложения за частно доверително управление с инвестиция в пестициди(!!!)... хубаво се посмях! Като трезво мислещ инвеститор, мисля да не се възползвам от точно тези предложения, но все пак благодаря!

Занимавам се професионално с финансови инвестиции вече повече от три години. Кризата от последната година и половина не ми влияе толкова силно, тъй като:

Ето тези три фактора ми помогнаха не само да намаля счетоводните си загуби от инвестициите си в акции, но и като цяло да увелича почти двойно наличните си спестявания, откакто кризата върлува и у нас.

И сега малко по темата:

Поздрави!

Коментар

• айде и по темата

3к долара не са кой знае каква сума за инвестиране, затова задели примерно 500 за обучение а другите примерно отигравай това което научиш на чужди борси - примерно в УСА. сам ще си избереш какво ще правиш - скалпинг на валутни фючърси, на индексни фючърси, нормална опшън търговия (има пени стокс които ще може да търгуваш и да отиграваш различни стратегии с 2.5к$) и каквото друго там ти е мерака да работиш. тия 2.5к$ няма гаранция че ще ги увеличиш, но знанията които ще натрупаш ще са много големи. така след време като можеш да си позволиш да заделиш 20-30-50к за търговия няма да си кон с капаци и да пееш мантра "ФИБ, ЦКБ, ФИБ, ЦКБ" а ще знаеш основните положения за търговия на нормални, развити борси с множество инструменти.

това е какво аз бих направил, но какво ти ще направиш си е твоя работа и ти си решаваш. моето мнение не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от GGeko
                                Аз лично бих ти препоръчал да ги инвестираш в едно медицинско ИПО. Вчера ми се обадиха по телефона и ми предложиха акции от това ИПО. Разработват някакво ново лекарство, което скоро ще бъде одобрено и акциите на компанията със сигурност ще се изстрелят нагоре. Така казаха. Очакваната печалба е от порядъка на 200-300 процента и то само за няколко дни!
                                Аз не бях чувал за компанията, но ме увериха, че именно за това е добра инвестиция! И нямам основание да не им вярвам. Чуваше се шум и викове от другите брокери по телефона, така че предполагам, че са на някакъв трейдинг флор или нещо подобно. Ако искаш ми пиши и ще ти пратя телефона им. Работата е сигурна! Само трябва да побързаме, защото акциите ще свършат скоро (така казаха) !
                                Не-е-е - това е май някакъв виц.
                                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Working...
                                X