IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПИБ и кредитите ОЛП + надбавка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: ПИБ

Първоначално изпратено от bertram
    Първоначално изпратено от avatar13
    Първоначално изпратено от Инертен
    Е, avatar13, като прочете цялата тема, не разбра ли КЪДЕ банката дава отговори - в блога си!
    http://www.fibank.bg/blog/
    Благодаря ти за пояснението прочетох го това, но не става ясно никъде че хората не трябва да ходат да подписват анекаси.
    Никъде никъде не пише че НИКОЙ НЕ Е ЗАДЪЛЖЕН ДА ХОДИ В БАНКАТА ЗА ДА ПОДПИШЕ АНЕКСА. Това в блога е написано са много двусмислия и неясноти използва се неразбираем за обикновенните граждани "бизнес" език.
    1. с тези прясно регистриани никове сте ясни
    2. ако си нормален и разумен човек преди да подпишеш договор е добре ако не си в час да се консултираш с адвокат или най-малкото с някой познат кредитен.
    3. вместо да пишеш тук писма с въпроси - просто и се обади на въпросната госпожа от ПИБ - жената си е дала координатите!!!

ИЗВОДА Е ЕДИН : тук не търсиш ОТГОВОРИ, а трибуна.
    +111111111111111111111111

Коментар

• Първоначално изпратено от pkbg
      Е, avatar13, като прочете цялата тема, не разбра ли КЪДЕ банката дава отговори - в блога си!
      Здравей,
      Обълкал си се, това не е блог, това рекламен сайт на банката.

Целта на сайта е да рекламира продуктите на банката. Тма мними "клиенти" задават въпроси на който банката отговаря. Просто вместо да го нарекат рекламен сайт ( разбираемо е защо) те са го кръстили блог.
      Ти си се объркал. Аз редовно им чета блога (и не само техния) и съм се натъквал на доста критични мнения. Ти също си писал там, нали или си мним техен клиент?

Коментар

• Re: ПИБ

Благодаря ти за пояснението прочетох го това, но не става ясно никъде че хората не трябва да ходат да подписват анекаси.
        Никъде никъде не пише че НИКОЙ НЕ Е ЗАДЪЛЖЕН ДА ХОДИ В БАНКАТА ЗА ДА ПОДПИШЕ АНЕКСА. Това в блога е написано са много двусмислия и неясноти използва се неразбираем за обикновенните граждани "бизнес" език.
        1. с тези прясно регистриани никове сте ясни
        2. ако си нормален и разумен човек преди да подпишеш договор е добре ако не си в час да се консултираш с адвокат или най-малкото с някой познат кредитен.
        3. вместо да пишеш тук писма с въпроси - просто и се обади на въпросната госпожа от ПИБ - жената си е дала координатите!!!

ИЗВОДА Е ЕДИН : тук не търсиш ОТГОВОРИ, а трибуна.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Gogogo
          абе мрънкячи - тоя ся влезе и той да ни задръства форума.
          А бе брато нещо видях че темата започна да изпада в офтопика и реших да напиша нещо.

Чакам си отговорите от госпожа Милка Тодорова.....

Коментар

• ПИБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Инертен
              Здравей,
              Обълкал си се, това не е блог, това рекламен сайт на банката.

Целта на сайта е да рекламира продуктите на банката. Тма мними "клиенти" задават въпроси на който банката отговаря. Просто вместо да го нарекат рекламен сайт ( разбираемо е защо) те са го кръстили блог.

Коментар

• Re: Въпрос към госпожа Милка Тодорова

Здравейте,

2. Мога ли да си върна остатъка от главницата и дали ще ми се начисли споменатите в договора 5% наказателна лифава за предсрочно погасяване.
                Можеш да си върнеш остатъка по всяко време. Аз реших, че не ми се занимава повече с тях и си погасих каквото ми беше останало тази седмица. И не ми взеха такса за предсрочно погасяване (спрете да се излагате вече с тая наказателна лихва).

Коментар

• абе мрънкячи - тоя ся влезе и той да ни задръства форума. А и виж кво пише - направили са му предложение. Никой нищо на сила не те кара да праиш. Ай стига вече!

Коментар

• Е, avatar13, като прочете цялата тема, не разбра ли КЪДЕ банката дава отговори - в блога си!

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
                      Първоначално изпратено от panterata na pop folka
                      аа ще каже ли някои защо така им се качват акциите след като са непродуктивни и т.н.
                      По всяка вероятност Азис е почнал да купува.
                      Това ли са "умните" пари?

Коментар

• Въпрос към госпожа Милка Тодорова

Здравейте,

Изгубих си много време но прочетох целият форум и аз имам потребителски заем по същите условия от Първа Инвестиционна банка.

Имам няколко въпроса към госпожа Милка Тодорова от Първа Инвестиционна банка:

1. Защо се обажадте по телефоните на хората а не им изпратите по едно писмо в което да им кажете какво точно искате и какво точно им предлагате?

Отговор според мен е: Защото телефоният разговор отива в небитието и след време е недоказуемо какво сме говорили точно, а с писмото изпратено от Първа Инвестиционна банка мога да отида при адвоката си и да ми обясни какво да правя.

2. Мога ли да си върна остатъка от главницата и дали ще ми се начисли споменатите в договора 5% наказателна лифава за предсрочно погасяване.

3. Кой нормален човек би подписал анекс към договора с който ще бъде страшно много ощетен ако му е всико наясно, или може би разчитате на неясноти и недомъвки от страна Първа Инвестиционна банка?

4. Преди години тези кредити се даваха като преференциални но това не го пишеше в договора защо? Това е все едно да си купя телевизор на промоция 20 % отстъпка и след 3 години да ми се обадят от магазина и да си ги пойскат тези 20 % защото в момента Първа Инвестиционна банка прави точно това.

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka
                          аа ще каже ли някои защо така им се качват акциите след като са непродуктивни и т.н.
                          По всяка вероятност Азис е почнал да купува.

Коментар

• Вие продължавате да си пишете тук на седенката А спрете се!

Първо искам да кажа, че никога не съм отварял тази тема с цел да плюя по ПИБ. Въпреки събитията от последните няколко месеца все още смятам, че ПИБ е една от най-читавите банки в България. Особено за физическите лица. Наистина обръщат внимание на отделните клиенти и условията са им едни от най-добрите. Рядко ми се е случвало да се обръщам към тях с въпроси. Обикновено това ставаше по ел. поща и винаги са ми отговаряли в рамките на няколко часа, даже веднъж ми се обадиха по телефона 10 мин. след като им пратих писмото. Банката е стабилна и миналата година, когато вървяха слуховете за фалит успокоявах притеснените ми приятели, че това са глупости и манипулации. До тук добре, докато един светъл юнски ден ми се обади девойка от банката да ми обясни че "банката вече не работи с ОЛП а с БЛП и да съм ходил да поговоря с кредитен инспектор да ми предложат нови условия по кредите". Първата ми реакция беше wtf или на български "Шо стана бре Танасе?" Затова реших да пусна тази тема за да събера повече информация от други клиенти на банката с подобни или същите договори за кредит. Какви са фактите досега?

1. От банката се обаждат на всички клиенти с такива кредити, за да ги убеждават да преподписват при нови по-неизгодни условия
                            2. От банката не могат да премянт условията по договора едностранно - трябва да се подпише анекс.
                            3. Според непотвъдена информация има някакво решение на УС на банката, според което лихвата по кредита не може да бъде по-малка от първоначално договорената. Това решение никъде го няма, така че няма да коментирам докато не получа официален отговор от банката.

Според мен ПИБ реагира адекватно на тоновете глупости изписани тук като пусна съобщението на сайта си.

Чакам отговор от госпожа Тодорова като следват няколко варианта в зависимост от отговора.

1. Лихвата си остава както е записано в договора а именно ОЛП + конкретната надбавка. Тогава продължавам да си го погасявам всеки месец.
                            2. Съгласно точка Х от договора лихвата ви става еди колко си. Тогава го погасявам предсрочно, закривам си всички сметки и им казвам довиждане и благодаря за рибата.
                            3. Ние не можем да ви променим лихвата но съгласно точка Х от договора го правим предсрочно изискуем. Тогава го погасявам предсрочно, закривам си всички сметки и им казвам довиждане и благодаря за рибата.
                            4.Ние не можем да ви променим лихвата но УС си взе решение, според което бла бла. Тогава ще се обърна към всички ограни, които имат отношение по контролирането и регулацията на банките.

Тук междувременно се изписа един тон плява и разсъждения. Появиха се дежурните мрънкачи, които реват колко са лоши банките и как незаслужено им вдигат лихвите. В същото време започнаха да им опонират лица свързани с банковата индустрия да защитават банките, според които те (банките) могат да правят каквото си искат. Също се появиха и кобос инвеститорите, които си мислят, че всяко споменаване на ПИБ цели манипулация на цените на акциите им. Абе разберете че 99% от орицата не играят на БФБ не са чували за кобос, индекси, P/E и други такива животни. Също се появиха и отявлени ретарди, които сътвориха бисери от рода "не може лихвата по кредита да е 8% а по депозита 9%", "ако имаш депозит и кредит банката трябва автоматично да ти погаси кредита" и други подобни изцепки. Цялата тема се превъна в лична драма и размисли и страсти.

Спирам да пиша тук докато не получа официален отговор от ПИБ.

Коментар

• аа ще каже ли някои защо така им се качват акциите след като са непродуктивни и т.н.

Коментар

• Сега малко да се посмеем.

От някой си qwas.

Проблемът не е в наказателната лихва за предсрочно погасяване, тя е нещо нормално у нас защото банката е ангажирала ресурс за кредита ти. Дори като се замисля, това с депозит и кредит едновременно, не би следвало да се разрешава по-ниска лихва по кредита от тази по депозита, защото иначе банката би следвало да погаси автоматично кредита ти с парите от депозита, нали?

================================================== ====

Нали!? Нали!? Нале!?

Първото изречение както и да е, макар че и при потребителските кредити имаме ангажиран ресурс. Да не говорим как банките се правиха на луди до последно по повод отмяната на наказателните лихви при предсрочно изплащане на потребителски кредити. Но, хайде, сроковете при ипотечните са по-големи, да приемем че и разходите на банките там са по-големи.
                                Ама този бисер, при който трябвало автоматично да ти погасяват кредита, ако имаш депозит....и т.н..
                                Спри да мислиш! А, не! Преди да си спрял, обясни дали и при конфискацията на депозита ти, банката ще ти тресне наказателите лихви, или ....
                                Партия была, есть и будет есть!

Коментар

Working...
                                X