IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се действа при глътната от банкомат карта ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Иди се разбери с добро на място. Кажи, че ти е важно.

Ако мрънкат, всяка банка има вътрешен контрол, който прави одит в банката на служителите. Това е страшният отдел. Може да отправиш жалба до него.

Ако и това не помогне - банков надзор към БНБ.

Но опитай с добро първо. 200 лв са това. Не е страшно. Да се взимат в ръце ПИБ и да се оправят бързо.

Грешката е изцяло тяхна.

Коментар

• Много весела тема
      Какво стана, намериха ли се 200-те лева. Някой банкомати показват мах 800лв наличност независимо, че имаш повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от IVO_
        Днес си взех картата от офиса на Алфа банк ! Имаше цяло тесте карти - банкомата яко е гълтал през трите почивни дни ! После отидох и ми я активираха в офис на ПИБ ! Обаче пак се чудя на нивото на служителките в тези офиси ! Мацката въртя поне пет телефона , докато намери някой да ми активира картата ! Най-смешното беше , че аз й показвам , че съм си намерил картата , а тя ми казва , че щом е блокирана най-добре е да ми се издаде нова!
        Имам чувството , че знам повече от служителите в някои банкови офиси !
        Най-дразнещото е липсата на разбиране и човещина ! Ако им дължиш пари ще те побъркат , но когато те ти дължат изобщо не очаквай да се задействат !

Че кое е неясното тук - иди в понеделник - да поискаш да ти издадат още две нови карти - ще видиш как ще им светнат очичките: ще се разтреперат от възбуда - подметките ти ще излижат (поне )... такива са им инструкциите - планове гонят... )) Вече са издали минимум по 3 карти на всеки свой роднина.
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Днес си взех картата от офиса на Алфа банк ! Имаше цяло тесте карти - банкомата яко е гълтал през трите почивни дни ! После отидох и ми я активираха в офис на ПИБ ! Обаче пак се чудя на нивото на служителките в тези офиси ! Мацката въртя поне пет телефона , докато намери някой да ми активира картата ! Най-смешното беше , че аз й показвам , че съм си намерил картата , а тя ми казва , че щом е блокирана най-добре е да ми се издаде нова!
          Имам чувството , че знам повече от служителите в някои банкови офиси !
          Най-дразнещото е липсата на разбиране и човещина ! Ако им дължиш пари ще те побъркат , но когато те ти дължат изобщо не очаквай да се задействат !

Коментар

• аз обикновено ползвам картата на един издател на АТМ на същия издател, ако се наложи да се тегли кеш...
            Иначе най-безрисково е: да теглиш от ПОС в Банка в работното време на Банката или да плащаш на ПОС на търговец по всяко време.
            Когато има физическо лице насреща, проблема се решава по-бързо (в случай, че възникне). АТМ е само една машина.
            Иначе съм чувал за случай на глътната карта от Пиреос на банкомат на ОББ (те нали са в отделна мрежа). Май след 2 месеца са върнали картата, и през БНБ е минала процедурата.

Ми кофти е с тези карти...Ама натам върви света...
            Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.

Коментар

Първоначално изпратено от stdmv
              Спокойно. Това с 800-те лева е някакъв проблем със софтуера, който показва нещо като лимит за теглене, а не общата налична сума. Мисля, че това ще се окаже при теб.
              Но ти си провери за всеки случай. Ако имаш електронно банкиране, там трябва да си пише.

Първоначално изпратено от IVO_
              Освен това тъй и тъй имам интернет банкиране към две банки и ползвам УЕП , реших да подам заявка за банкиране от ПИБ , за да имам по-пряк контрол върху сметката си там ! Преди през ИПЕЙ можеше да се следи наличност , но от началото на годината се изхитриха и забраниха тази оция !
              Говорих и с дежурния от Борика ( те обслужват Алфа банк ) ! Каза ми вторник да посетя клона на Алфа и срещу лична карта да си получа деб.карта ! Трябвало да настоявам да отворят въпросния банкомат ( той се отваря в самия клон ) , за да ми извадят картата !
              Ползвам дебитна карта от ПИБ повече от 6 г. и няма никакъв лимит ( крие само 2 лв. неснижаем остатък ) !
              Дори ми хрумна , че мога да съдя Булбанк ( при добър адвокат ) за причинено безпокойство , защото имам бележка от техен банкомат , че сумата е с 200 лв. по-малко ! Ако както твърдят от ПИБ се окаже , че банкомата ме е подвел , то наистина съм в правото си да си поискам обезщетение за морални вреди !
              Най-малкото ще си направя реклама ако се свържа примерно с БТВ ! Моята любимка М.Бенатова ще направи разследване , ако надуши , че има хляб в тази тема ! А повярвайте ми аз умея да драматизирам нещата ! Артистично мога да пусна и някоя сълзица , с треперещи ръце да дръпна от евтин фас и все такива хитри номерца !

IVO_,здравей.....,май онази вечер на твоята тераса дяволите не са били двама,а трима......
              „Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
              Джеси Ливърмор

Коментар

Абе само на мен ли ми е глътнало картата ? Очаквах някой да сподели личен опит , но няма такива смелчаци ! Ето сестра ми работи в елитен хотел( на резервации ) и когато на някой чужденец му глътне картата веднага му я изваждат , дори да е посред нощ !

Коментар

• Абе само на мен ли ми е глътнало картата ? Очаквах някой да сподели личен опит , но няма такива смелчаци ! Ето сестра ми работи в елитен хотел ( на резервации ) и когато на някой чужденец му глътне картата веднага му я изваждат , дори да е посред нощ !

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic
                    Първоначално изпратено от IVO_
                    Честит празник !
                    Използвах почивния ден и по стар български обичай се качих на тавана да го подредя ! Там намерих един голям буркан и си го измих и подсуших ! Това е новата ми банка - Бурканбанк ! Утре отивам и си изтеглям парите от всички банки! ( не че са много , ама сиромах човек - жив дявол ) ! Закривам всички сметки и гласувам вот на недоверие на нашата банкова система ! Ще подам молба при моя работодател да ми плаща на ръка ( той без това ми плаща един път на два месеца ) , по кодекса имам право да си избирам начин на плащане !
                    Това е !
                    Ако намериш свещи си спри тока, да станеш независим и от Енергото! Вода от герана и кюмюр от склада те правят вече хептен независим
                    Аз затова си мечтая : да си купя една къщичка в забутано родопско село в планината ! Без ток ,телефон и компютър ! Греяна ракийка до камината , една котка , едно куче и това ще щастлив живот !

Коментар

Честит празник !
                      Използвах почивния ден и по стар български обичай се качих на тавана да го подредя ! Там намерих един голям буркан и си го измих и подсуших ! Това е новата ми банка - Бурканбанк ! Утре отивам и си изтеглям парите от всички банки! ( не че са много , ама сиромах човек - жив дявол ) ! Закривам всички сметки и гласувам вот на недоверие на нашата банкова система ! Ще подам молба при моя работодател да ми плаща на ръка ( той без това ми плаща един път на два месеца ) , по кодекса имам право да си избирам начин на плащане !
                      Това е !
                      Ако намериш свещи си спри тока, да станеш независим и от Енергото! Вода от герана и кюмюр от склада те правят вече хептен независим
                      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Честит празник !
                        Това е !

Коментар

• И все си мисля , че при гълтане на карта по вина на банкомата , клиента трябва да получава обезщетение ! Ами да си представим , че събота вечер бях тръгнал да заминавам с колата за провинцията или чужбина дори ? Все пак предстояха три почивни дни ! Или ако в неделя бях на сватба и ми трябваха пари за подарък!
                          По прищявка на един скапан банкомат и без никаква моя вина аз оставам три почивни дни без достъп до личните си пари ! И какво получавам за награда :
                          попълване на формуляри и поне две посещения на банков офис ! Загуба на още два - три часа лично време , разправии , нерви , разходи за телефонни разговори и знам ли какво още ме чака !? И защо трябва да търпя това ? Ами ако във вторник сутринта съм на работа ? Какво правим - трябва да излизам извънредно от работа , за да се разправям с банкови чиновници ! Препоръчайте ми добър адвокат , за да се консултирам ! Може да е прецедент , но ще се опитам да ги осъдя тези хубостници !

Коментар

Първоначално изпратено от be_google
                            друг вариант е да вземеш хилти и да пробиеш дупка в банкомата, след което внимателно да си я прибереш, но трябва да приключиш в рамките на 3-4 минути - лятото, а през зимата до 6-8 минути! успех!
                            Да !
                            това е идея , но нямам Хилти под ръка и пари да си го купя ! Освен на отложено плащане , а после ще им платя с парите от банкомата ! Тези банкомати са пълни боклуци и трябва да ги забранят със закон !
                            30 лева под наем има и бензинови къртачи(все пак до банкоматите няма контакти ) по 50 за 24 часа наем...
                            не е съвет - шега е!!!
                            такива действия срещу банкомат се третират по- страшно и от ПЕДОФИЛИЯТА!!!

Коментар

• Мечтата ми е като се замогна да купя една банка ( няма да й казвам името , за да е изненада ) и да уволня ритуално няколко служители ! Такъв Сървайвър ще им устроя , че свят ще им се извие ! Ще се гаврят те с бедните хора !!! ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                                друг вариант е да вземеш хилти и да пробиеш дупка в банкомата, след което внимателно да си я прибереш, но трябва да приключиш в рамките на 3-4 минути - лятото, а през зимата до 6-8 минути! успех!
                                Да !
                                това е идея , но нямам Хилти под ръка и пари да си го купя ! Освен на отложено плащане , а после ще им платя с парите от банкомата ! Тези банкомати са пълни боклуци и трябва да ги забранят със закон !

Коментар

Working...
                                X