IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешен IBAN

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gergana lozeva
    получателят твърди , че поради несъответствие с името на фирмата и IBAN преводът не е извършен, а от моята банка /ПИБ/ казват , че щом IBAN-a e същестуващ не държат , че има разминаване в имената и превода е бил осъществен
    да явно проблема ти е "щастливия" получател ... но все пак опитай да се убедиш от нередителя с банково извлечение - дори само този ред на твоя превод - че превода е минал от банката на наредителя .... с номер на транзакция , час IBAN на получателя ..итн
    СЕРАМА - Най-дребната кокошка в света!

Коментар

• получателят твърди , че поради несъответствие с името на фирмата и IBAN преводът не е извършен, а от моята банка /ПИБ/ казват , че щом IBAN-a e същестуващ не държат , че има разминаване в имената и превода е бил осъществен

Коментар

Възможно ли е парите да бъдат запорирани , понеже не са върнати на изпращача им и не са получени от фирмата на която дадох сгрешения IBAN
        според мен да - но може да няма по сметките толкова пари ..

Коментар

Хората ми показаха платежното нареждане , всичко е наред само името ми и IBAN-a се разминват
          парите в банковата система се движат по IBAN не по име, така че ако си видяла заверено платежно нареждане от изпращача /най-добре е от изпращача да ти покажат банково извлечение от деня на изпращането където е отразена транзакцията, но е напълно възможно да не ти го предоставят - фирмени правила и тайни/
          ....та след като са заминали към грешния получател - те са получени - там е отразен грешен получател и вероятно неотговарящо за тях основание за превода!
          Ако са добронамерени те трябва да върнат с платежно нареждане с основание - грешен превод- парите към изпращача /твоя нов партньор/ и той да ти ги нареди отново с вярната сметка!
          Ако не ги върнат ... за съжаление нямаме такъв случай в нашата практика ... и не съм сигурен дали двете техни банки могат да го направят служебно или трябва намеса на друго учреждение...

Коментар

• Трябва да знаеш, че фирмата платец също има интерес да си възстанови парите, иначе може да не получи услугата за която си плаща, така че следва да имаш пълното им съдействие.

Коментар

• Възможно ли е парите да бъдат запорирани , понеже не са върнати на изпращача им и не са получени от фирмата на която дадох сгрешения IBAN

Коментар

• мисля ,че трябва да вземеш официално писмо от фирмата,която прави превода с описание на коя фирма превежда и копие на платежното/с заверка вярно с оригинал,подписи,печати/ и да отидеш в банката да пробваш,ако не стане,за което има вероятност ,трябва да вземе6 официално писмо от получателя,съгласие да се изтеглят парите от сметката му.

Коментар

Хората ми показаха платежното нареждане , всичко е наред само името ми и IBAN-a се разминват
                  Тогава си ги търсиш или от банката или от фирмата с която така или иначе си имала "вземане-даване" и при тях трябва да е отразен този превод.

Коментар

• Хората ми показаха платежното нареждане , всичко е наред само името ми и IBAN-a се разминват

Коментар

ами фирмата, която трябваше да ми преведе парите казаха ,че е успешен
                      Метнали са те.
                      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• ами фирмата, която трябваше да ми преведе парите казаха ,че е успешен

Коментар

• ако си сигурна, че превода е успешен, трябва да се разправяш с банката, защото са завирили сметка с различно име на титуляра.

Коментар

• името е мое но IBAN кода е грешен

Коментар

• Re: грешен IBAN

Първоначално изпратено от gergana lozeva
                              Моля за малко информация. Наскоро сключих договор с друга фирма за извършване на услуга от моята фирма,като договора гласеше преди изпълнението на дадената услуга да ми бъдат преведени по сметката 50 % от цената която струва /в случая към 3000 лв./.Признавам ,че грешката е моя, но им представих моите банкови данни с грешен IBAN код, като съм посочила код на съвсем друга фирма ,към която преди няколко месеца изплащах кредит и от която ме увериха , че тази сума не е постъпила при тях въпреки ,че съм дала техният IBAN . Незнам къде да потърся тези пари, моля даите съвет
                              Помоли наредителя да ти предостави копие от авизото /пл. нареждане/ така ще видиш кой е реалния получател на парите, а ако на получател е изписано твоето име, банката ще трябва да оправи грешката си с разминаването м/у IBANa и бенифицента.

Коментар

• Грешен IBAN

Моля за малко информация. Наскоро сключих договор с друга фирма за извършване на услуга от моята фирма,като договора гласеше преди изпълнението на дадената услуга да ми бъдат преведени по сметката 50 % от цената която струва /в случая към 3000 лв./.Признавам ,че грешката е моя, но им представих моите банкови данни с грешен IBAN код, като съм посочила код на съвсем друга фирма ,към която преди няколко месеца изплащах кредит и от която ме увериха , че тази сума не е постъпила при тях въпреки ,че съм дала техният IBAN . Незнам къде да потърся тези пари, моля даите съвет
                              Working...
                              X