Първоначално изпратено от gergana lozeva
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Грешен IBAN
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от gergana lozevaХората ми показаха платежното нареждане , всичко е наред само името ми и IBAN-a се разминват
....та след като са заминали към грешния получател - те са получени - там е отразен грешен получател и вероятно неотговарящо за тях основание за превода!
Ако са добронамерени те трябва да върнат с платежно нареждане с основание - грешен превод- парите към изпращача /твоя нов партньор/ и той да ти ги нареди отново с вярната сметка!
Ако не ги върнат ... за съжаление нямаме такъв случай в нашата практика ... и не съм сигурен дали двете техни банки могат да го направят служебно или трябва намеса на друго учреждение...
Коментар
-
мисля ,че трябва да вземеш официално писмо от фирмата,която прави превода с описание на коя фирма превежда и копие на платежното/с заверка вярно с оригинал,подписи,печати/ и да отидеш в банката да пробваш,ако не стане,за което има вероятност ,трябва да вземе6 официално писмо от получателя,съгласие да се изтеглят парите от сметката му.
Коментар
-
Re: грешен IBAN
Първоначално изпратено от gergana lozevaМоля за малко информация. Наскоро сключих договор с друга фирма за извършване на услуга от моята фирма,като договора гласеше преди изпълнението на дадената услуга да ми бъдат преведени по сметката 50 % от цената която струва /в случая към 3000 лв./.Признавам ,че грешката е моя, но им представих моите банкови данни с грешен IBAN код, като съм посочила код на съвсем друга фирма ,към която преди няколко месеца изплащах кредит и от която ме увериха , че тази сума не е постъпила при тях въпреки ,че съм дала техният IBAN . Незнам къде да потърся тези пари, моля даите съвет
Коментар
-
Грешен IBAN
Моля за малко информация. Наскоро сключих договор с друга фирма за извършване на услуга от моята фирма,като договора гласеше преди изпълнението на дадената услуга да ми бъдат преведени по сметката 50 % от цената която струва /в случая към 3000 лв./.Признавам ,че грешката е моя, но им представих моите банкови данни с грешен IBAN код, като съм посочила код на съвсем друга фирма ,към която преди няколко месеца изплащах кредит и от която ме увериха , че тази сума не е постъпила при тях въпреки ,че съм дала техният IBAN . Незнам къде да потърся тези пари, моля даите съветТагове: Отмаркиране на всички
Коментар