IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешен IBAN

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да пич, принципно всеки ден го правя. А за да се изчисти това се пише подходящия текст в основанието. Защото аз мога да ти кажа точно случай за който ти говоря ама айде. Ти си правия.

Първоначално изпратено от proizvoditel
    Първоначално изпратено от rikamou
    Принципно да, но и прехвърлянето може да стане. Повярвай ми.

Единствения начин да си вземеш парите, е като или ти се свържеш с др фирма, която е получила парите и ги молиш да ти ги прехвърлят по твоята сметка, ако не можеш ти да се свържеш молиш някой от служителите на банката ти.
    Принципно фирмите нямат интерес да не ги върнът, защото малко трудно се отразяват тези пари счетоводно.
    Спрете да пишете глупости моля ... парите трябва да се върнат на наредителя и той да ги нареди по вярната сметка !
    Абе ти нареждал ли си пари по банков път ... ами то всяко прехвърляне става - дори и грешно както в случая - за да се изчисти счетоводно трябва да се върне "грешния превод" на наредителя - при добро желание и после да се изчисти коректно плащането !

Коментар

• Re: Грешен IBAN

Първоначално изпратено от daskal
      Първоначално изпратено от gergana lozeva
      Моля за малко информация. Наскоро сключих договор с друга фирма за извършване на услуга от моята фирма,като договора гласеше преди изпълнението на дадената услуга да ми бъдат преведени по сметката 50 % от цената която струва /в случая към 3000 лв./.Признавам ,че грешката е моя, но им представих моите банкови данни с грешен IBAN код, като съм посочила код на съвсем друга фирма ,към която преди няколко месеца изплащах кредит и от която ме увериха , че тази сума не е постъпила при тях въпреки ,че съм дала техният IBAN . Незнам къде да потърся тези пари, моля даите съвет
      Не се притеснявай. При сгрешен IBAN, банката на бенефициента трябва да върне превода (кредитния трансфер) към банката на наредителя. Търси си парите отново от наредителя.
      Това е единственият верен отговор. А икономическа полиция няма никакво отношение към въпросния казус.
      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от rikamou
        Принципно да, но и прехвърлянето може да стане. Повярвай ми.

Единствения начин да си вземеш парите, е като или ти се свържеш с др фирма, която е получила парите и ги молиш да ти ги прехвърлят по твоята сметка, ако не можеш ти да се свържеш молиш някой от служителите на банката ти.
        Принципно фирмите нямат интерес да не ги върнът, защото малко трудно се отразяват тези пари счетоводно.
        Спрете да пишете глупости моля ... парите трябва да се върнат на наредителя и той да ги нареди по вярната сметка !
        Абе ти нареждал ли си пари по банков път ... ами то всяко прехвърляне става - дори и грешно както в случая - за да се изчисти счетоводно трябва да се върне "грешния превод" на наредителя - при добро желание и после да се изчисти коректно плащането !
        СЕРАМА - Най-дребната кокошка в света!

Коментар

• Принципно да, но и прехвърлянето може да стане. Повярвай ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от gergana lozeva
            Възможно ли е парите да бъдат запорирани , понеже не са върнати на изпращача им и не са получени от фирмата на която дадох сгрешения IBAN
            Не.
            "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от rikamou

Коментар

• Единствения начин да си вземеш парите, е като или ти се свържеш с др фирма, която е получила парите и ги молиш да ти ги прехвърлят по твоята сметка, ако не можеш ти да се свържеш молиш някой от служителите на банката ти.

Коментар

Първоначално изпратено от daskal
                  Моля за малко информация. Наскоро сключих договор с друга фирма за извършване на услуга от моята фирма,като договора гласеше преди изпълнението на дадената услуга да ми бъдат преведени по сметката 50 % от цената която струва /в случая към 3000 лв./.Признавам ,че грешката е моя, но им представих моите банкови данни с грешен IBAN код, като съм посочила код на съвсем друга фирма ,към която преди няколко месеца изплащах кредит и от която ме увериха , че тази сума не е постъпила при тях въпреки ,че съм дала техният IBAN . Незнам къде да потърся тези пари, моля даите съвет
                  Не се притеснявай. При сгрешен IBAN, банката на бенефициента трябва да върне превода (кредитния трансфер) към банката на наредителя. Търси си парите отново от наредителя.
                  аман от калпави даскали ... почна мача

каква е вината на Наредителя !

пп. какво разбираш под грешен IBAN даскале - тва си е сметка на реална фирма !

пп. а пък ако във фактурата пише същия IBAN положението никак не е леко и е в ръцете на добросъвестния "щастлив" получател !

Коментар

Коментар

• да, има разминаване между IBAN и името на получателя. Има ли вероятност все пак парите да не са блокирани , а да са изтеглени . И ако е така дали икономическа полиция може да проследи превода .

Коментар

• това ,че на платежното има печат от банката на изпращача означава ли , че е извършен превода ?
                        Да, парите са излезли от сметката на платеца!
                        Парите са в банката получател. Ако ИБАН-а е на друго име, задължително са блокирани! Там ги търси, в банката получател са!
                        Ако има разминаване между името и ИБАН-а, ще си ги вземеш, но ако сметката е на някой си , т.е. не е грешна... кой ти е крив, че си пратила парите там. Само на добрата воля наполучателя се надявай!

Коментар

• това ,че на платежното има печат от банката на изпращача означава ли , че е извършен превода ?

Коментар

• преводът се извършва по номера на сметката,не по име,помолете наредителя да ви покаже бнаково извлечение на сметката си ,че превода е извършен или на добра воля да доиде с вас до банката.
                            по всяка вероятност има превод,но получателят ще ви мотае.
                            банката не може да си тегли без основание от сметките/изключвам лихви и др

Коментар

• Първоначално изпратено от gergana lozeva
                              Хората ми показаха платежното нареждане , всичко е наред само името ми и IBAN-a се разминват
                              парите в банковата система се движат по IBAN не по име, така че ако си видяла заверено платежно нареждане от изпращача /най-добре е от изпращача да ти покажат банково извлечение от деня на изпращането където е отразена транзакцията, но е напълно възможно да не ти го предоставят - фирмени правила и тайни/
                              ....та след като са заминали към грешния получател - те са получени - там е отразен грешен получател и вероятно неотговарящо за тях основание за превода!
                              Ако са добронамерени те трябва да върнат с платежно нареждане с основание - грешен превод- парите към изпращача /твоя нов партньор/ и той да ти ги нареди отново с вярната сметка!
                              Ако не ги върнат ... за съжаление нямаме такъв случай в нашата практика ... и не съм сигурен дали двете техни банки могат да го направят служебно или трябва намеса на друго учреждение...

Ако получателят е недобронамерен би ли могла икономическа полиция да разреши случая
                              Тук вече логиката говори така - ако фирмата "щастлив" получател е сериозна ще избегне всякакви проблеми от такова естество и ще ги нареди обратно - това е лош PR за тях - но в тези времена на липса на ликвидност ... зависи как им пасва сумата!
                              !!! последно ... ОПИТАЙ да вземеш банково извлечение от изпращача или от тяхната банка (не копие от платежно, а бонково извлечение) за да си сигурна че парите са тръгнали от сметката на изпращача... Успех - мисля че ще се справиш със неприятната ситуация... време е за Шампионска лига ... пиши за резултата!

Коментар

• Първоначално изпратено от proizvoditel
                                Хората ми показаха платежното нареждане , всичко е наред само името ми и IBAN-a се разминват
                                парите в банковата система се движат по IBAN не по име, така че ако си видяла заверено платежно нареждане от изпращача /най-добре е от изпращача да ти покажат банково извлечение от деня на изпращането където е отразена транзакцията, но е напълно възможно да не ти го предоставят - фирмени правила и тайни/
                                ....та след като са заминали към грешния получател - те са получени - там е отразен грешен получател и вероятно неотговарящо за тях основание за превода!
                                Ако са добронамерени те трябва да върнат с платежно нареждане с основание - грешен превод- парите към изпращача /твоя нов партньор/ и той да ти ги нареди отново с вярната сметка!
                                Ако не ги върнат ... за съжаление нямаме такъв случай в нашата практика ... и не съм сигурен дали двете техни банки могат да го направят служебно или трябва намеса на друго учреждение...

Ако получателят е недобронамерен би ли могла икономическа полиция да разреши случая

Коментар

Working...
                                X