If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
моят съвет е продавай и задръж кеша до средата на другата година - ще има страхотни оферти - коли, имоти, акции, злато, фабрики, хотели - каквото ти душа сака
6+ !
Ако догодина цената на къщата му се е удвоила ще му се извините ли за лошия съвет?
за какво да се извинявам бе Мушмурок? Да не съм брокер и да съм взел 2 % комисионна?
Човека иска съвет - казвам каво мисля, има си рамене на главата да мисли.
Има и други съвети, аз не се изказвам по тях, а си давам моя и то безплатно... колокото повече гледни точки толкова по-добре нали за това е форума
Без аргументация твоето не е съвет, а налучкване. После като не познаеш ще се обърнеш на 180 градуса.
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
моят съвет е продавай и задръж кеша до средата на другата година - ще има страхотни оферти - коли, имоти, акции, злато, фабрики, хотели - каквото ти душа сака
6+ !
Ако догодина цената на къщата му се е удвоила ще му се извините ли за лошия съвет?
за какво да се извинявам бе Мушмурок? Да не съм брокер и да съм взел 2 % комисионна?
Човека иска съвет - казвам каво мисля, има си рамене на главата да мисли.
Има и други съвети, аз не се изказвам по тях, а си давам моя и то безплатно... колокото повече гледни точки толкова по-добре нали за това е форума
6+ !
За какво, аз съвет не съм му дал, дали да продава или не. По простата причина, че не съм запознат с имота му в частност и с града като цяло. Но не ме убедихте, че е правилно да продава сега, защото зная колко плащат студентите там за квартири, както и колко работници ще трябват за строителството на втора атомна, ако започне. Зная и колко поскъпнаха имотите в съседния град Русе от началото на годината, благодарение на софийските спекуланти, които образно казано видяха няколко поршета и бентлита с румънска регистрация в града и се нахвърлиха на имотите като топъл хляб за да изпреварят предполагаемите румънски купувачи.
Има и нещо друго - при сегашната инфлация, да продадеш имот, който расте с 30% годишно (колкото е и инфлацията на практика) и носи и някакъв доход от наем, за да си вкараш парите на депозит при 6-7% годишно ми се струва грешно.
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
само да не ги инвестираш до тогава в нещо русо и дългокрако - ще е на загуба със сигурност
6+ !
не продавай имота, скоро ще съжаляваш
за ипотечен кредит от 20 000 лева ще внасяш месечна вноска от 168 лева при 8% лихва за 20 години. Направи си сметка само от инфлация, която сега е 15% ще спечелиш. Направи ремонт и отдавай под наем. вероятно имаш и двор, в бъдеще това ще бъде предимство пред апартамент. Свищов е в развиващ се район, което предполага по-висок ръст на цените от София. Става въпрос за следващите 2-3 години.
6+ !
Удвоила според продавача или според пазара?
За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ КЪЩИТЕ НЕ СА МАЛКО......ПРЕДЛАГАНЕ-ТЪРСЕНЕ,ЦЕНИ....ФАКТОР БЕЛЕНе!!!!!!!!....ИМА ЛИ ДОСТАТЪЧНО КУПУВАЧИ ЗА ДА ДЪРЖИШ НА ЦЕНА?????
6+ !
Моя съвет е да не бързаш с инвестиране в апартаменти.Умните хора тепърва ще живечт в къщи,както си е навсякъде по света и на тези цени в момента на апартаментите не ти трябва да храниш някоя строителна фирма.Най-сигурно е да си развиеш бизнеса с парцела в Свищов,а ако не ти се занимава там,продаваш купуваш си парцел някъде другаде и строиш нещо пак но сам,като тия пари може само за парцел да ти стигнат.Но и това изисква дори повече време,така че си развивай пюрцела в Свищов.Друг вариант е борсата да поемеш известен риск,като отделиш малко време да навлезеш в пазара и инвестираш в акции.Ако следиш пазара ще видиш че вероятността тепърва да има пак голям срив в цените е отминала,защото това вече се случи.Може да спечелиш много повече от разни инвестиции в апартаменти в софия,но и да загубиш няколко процента краткосрочно.Ако се случи просто продаваш на загуба и пак мислиш по въпроса.
Мненията ми не са професионални и не представляват препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!
само да не ги инвестираш до тогава в нещо русо и дългокрако - ще е на загуба със сигурност
Re: Продавам къща +120К >> в какъв имот да инвестирам
Здравейте, благодаря за коментарите!
Първоначално изпратено от Optic
Всичките ти идеи дотук изискват време, нерви и присъствие.
Имах предвид следното, че искам така да оптимизирам нещата, че да изискват възможно най-малко време. Причината - живея и работя в София и няма изгледи да се върна да развивам бизнес в Свищов, поне за момента. А поддръжката на подобен имот знаете колко време отнема. Докато апартаментите по принцип не отнемат толкова верме, колкото една къща. (причини - амортизации, много наематели на едно място, спорове, др.)
Първоначално изпратено от Магурата_
Абе продавай къщата и си гледай кефа. И побързай. Цените в Свищов се повишина нереално много заради строежа на АЕЦ Белене. Но централата по всяка вероятност няма да се строи и няма да е далече времето когато такива къщурки като твоята ще се продават по две за лев. Така, че продавай я докато е време и яж, пии, чукай курви и рахатясвай.
Не съм съгласен с мнението ти. На какви факти се базира преценката ти, че няма да се строи АЕЦ? Доколкото забелязвам, се правят стъпки за започване на АЕЦ, виж, забавяне може да има, заради отказа на много банки да поемат проекта.
Освен това не е само тази причината да растат цените на наемите и имотите. За наемите конкретно - има пазар от около 6000 студенти (редовно) и още няколко задочно, които търсят квартири постоянно.
Първоначално изпратено от Хайърсъзов
Не видях вариант : не продавам къщата , развивам магазина, давам под наем всички стай и гаража защото след време като порасна ще съжалявам .... Продажбата е най лесното нещо! Прочетох каква е структурата на имота.Ако зависи от мен никога не бих го продал и то за такава сума.
Здравей, разбира се че ми е минавал и този вариант през главата, но както споменах по-горе, той изисква присъствие на място и то постоянно. А живея в София и не мога да започна проект на 200 км разстояние. Затова ми се ще да оптимизирам нещата.
Но ще премисля и този вариант още веднъж обстойно. Както споменах по-горе, за да започна да вземам добри пари от къщата като наеми, трябва да вложа минимум 20К лв. Това ме притеснява за момента, защото вместо да получавам месечни доходи от наеми, ще трябва да плащам 5-10-15 год. вноски по ипотечен кредит. А подобна инвестиция не знам дали е уместна в имот, в който нямаш намерение да живееш, а го разглеждаш само като обект за даване под наем (макар и с редица плюсове)
Но както казах, ще премисля варианта. И може наистина да пристъпя към него, а да не продавам в момента.
----------------
Някой беше написал пий, яж + курви, като съвет. Ами защо пък да продавам имота за да правя това, че аз и без да го продавам го правя. Странналогика у някои хора :-)
Първоначално изпратено от peko
търся информация как може да се оцени и продаде кланица
:-) оле
1. оценител
2. ходиш и гледаш подобни колко струват или изчисляваш машините + приходите
Коментар